Az TunnelBear VPN értékelése 2020-ban

Nyolc évvel ezelőtt, Az TunnelBear a kanadai Torontóból működik. A kanadai VPN, amely 2011-ben kezdődött, népszerűségnek örvendett szerte a világon, kifejezetten „egyszerű, privát, ingyenes hozzáférés a nyílt internethez.Az TunnelBear kifejezetten azok számára a felhasználók számára készült, akiknek kevés vagy ismeretlen a VPN-ről, és elmagyarázza, miért kínál alapfunkciókat. Figyelemre méltó, hogy a kanadai VPN humorérzéke van a medvéknek és azok környezetének tulajdoníthatók – elegendő mondat a vérpumpa kialakításához.


Tunnelbear Értékelés időpontja: 2019

Az alagút értékelése 2020-ban

Gyors statisztika

Pénzvisszafizetési garanciaNem elérhető
Megengedett párhuzamos kapcsolatok5 eszköz
Támogatott streaming szolgáltatásokNem támogatott
Nincs naplózási politikaIgen
P2P megengedettNem támogatott
SmartDNSNem elérhető
TitkosításFejlett 246 bites AES
HitelesítésSHA-256
VPN protokollokOpenVPN, IPSec, IKEv2
Különleges képességekGhostBear, VigilantBear (gyilkos kapcsoló), Stealth technológia
VevőszolgálatNem elérhető
Szerver helye22 vagy több ország
Szerverek száma355+ szerver
Támogatott eszközökWindows, macOS, iOS, Android
VPN jogi joghatóságToronto, Kanada

Kíváncsi voltunk a VPN-re, tekintettel annak működési alapjára. Az TunnelBear merész állításokat tesz az osztályban szereplő biztonság- és adatvédelmi képességeivel kapcsolatban. Ezért döntöttünk úgy, hogy elvégezzük ezt a kiterjedt felülvizsgálatot, hogy megtudjuk, mit kínál a VPN. Maradjon velünk ezen a TunnelBear 2020-as áttekintésen keresztül, és derítse ki, miért érdemes megnézni az TunnelBear-t.

Árképzési és fizetési módok

Árképzési és fizetési módok

Árképzési és fizetési módok

Az TunnelBear három különálló előfizetési tervet kínál, köztük Kicsi, óriás, és Őszes.

A kis terv

A kezdeti „Kis” terv neked adja egy ingyenes VPN szolgáltatás. Azt is megtudtuk, hogy a VPN-ről szóló tweettel valószínűleg egy külön- 1 GB sávszélesség. Párosítva korlátozott sávszélesség, Az TunnelBear „kis” terve nem ad hozzáférést az ausztrál szerverükhöz való csatlakozáshoz. Ennek ellenére megteheted élvezze az összes funkciót az a hajó az TunnelBearrel – szem előtt tartva, hogy ingyenes.

Az óriási terv

TunnelBear a Óriási terv elérhető a Havonta 9,99 USD. A terv korlátlan sávszélességet kínál, plusz mind a jellemzők és szerverek megosztott több mint 22 országban a világ körül. Azt is érdemes kiemelni, hogy a terv megengedi öt párhuzamos kapcsolat.

A Grizzly terv

Az ‘Grizzly’ terv egy éves terv, amely a (z) Havonta 4,17 USD, ami a évente összesen 49,88 dollár számlázásra kerül. A terv lehetővé teszi, hogy élvezze az összes speciális szolgáltatás amelyek elérhetők az óriási tervben, de csökkentett hosszú távú költségekkel. Szeretnénk rámutatni, hogy ez az a legolcsóbb és legkedvezőbb terv a TunnelBear által kínált, figyelembe véve ez pénzt akár 50% -át megtakaríthatja. Sőt, a „Grizzly” terv öt egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé – akárcsak a többi társa.

TunnelBear csapatok számára

A torontói VPN egy speciális “TunnelBear csapatok számára”Terv magánfelhasználói számára. A terv elérhető intézmények és vállalkozások számára akiknek biztosítaniuk kell a csapatot, függetlenül a helyüktől. Ezt a tervet mondják 69 dollárba kerül személyenként, és így van számlázva évente.

Ingyenes próbaverzió

A TunnelBear nem kínál közvetlenül ingyenes szolgáltatás kipróbálását, ám a „kis” tervük a magánfelhasználók számára elérhető. Ennek ellenére „TunnelBear csapatoknak” kínál a 7 napos ingyenes próbaverzió.

Fizetési módok

A kanadai VPN korlátozott, de megbízható fizetési módszereket fogad el. Eltekintve attól, hogy mindenkit elfogadunk fő hitelkártyák, és biztonságos Bitcoin fizetési mód, az TunnelBear saját fizetési módját „Üvegek méz. ” Sajnos nem tud fizetni „A méz üvege” pillanatnyilag.

Pénzvisszafizetési garancia

TunnelBear nem nyújt pénz-visszafizetési garanciát mivel azt gondolják, hogy ez teljes mértékben megtalálható ingyenes „kis” terv. Ezért, mielőtt ellenőriznie kellene, hogy alaposan tesztelte az ingyenes verziót, mielőtt elkötelezi magát a prémium tervvel.

szerverek

szerverek

Az TunnelBear a 355+ szerver hálózata jól eloszlik az egész 22 vagy több ország a világ körül. Ez azonban egy viszonylag kevesebb hálózat, mint az iparág legtöbb legfőbb VPN-jéhez képest.

A rendelkezésre álló kiszolgálók korlátozott számától függetlenül, a kanadai VPN egységesen elosztott hálózattal rendelkezik világszerte az összes nagyobb régióban. A prémium TunnelBear terv lehetővé teszi, hogy csatlakozzon ehhez a szerverhez, figyelembe véve a Az ausztrál szerver csak a prémium felhasználók számára érhető el csak. Sőt, minden fizetett terv megadja neked 5 párhuzamos kapcsolat, korlátlan szerverváltás, és korlátlan sávszélesség is. Ne feledje, hogy az összes kiszolgáló megosztott IP-címeket használ anonimitáshoz.

Jellemzők

VigilantBear (gyilkos kapcsoló)

A VigilantBear az TunnelBear egyedülálló kill switch funkciója. Ez egy értékes biztonsági eszköz, amely leválasztja Önt az internetről arra az esetre, ha a VPN-kapcsolat megszakad. Ez biztosítja, hogy adatai ne kerüljenek kiszivárogtatásra és személyazonosságuk feltárására.

GhostBear

A GhostBear különleges eltakarítás tech ezt általában „lopakodó üzemmód.”Az TunnelBear a funkció segítségével elrejti az OpenVPN forgalmát úgy, hogy normál HTTPS forgalomként jelenjen meg olyan sűrűen cenzúrázott országokban, mint Kína. Ez a szolgáltatás működik off proxy megvalósítása, az TunnelBear készítését Az OpenVPN forgalom kevésbé érzékelhető az internetszolgáltatók, vállalatok és kormányok fizetésével.

Vitathatatlanul a GhostBear lelassíthatja a kapcsolat sebességét, ezért javasoljuk, hogy csak akkor kapcsolja be, ha szükséges. Ellenkező esetben lehetősége van a normál használatára Az OpenVPN felhasználói adatgramja (UDP), melyik szupergyors sebességeket kínál és biztonságos kapcsolat.

Nem támogatott P2P fájlmegosztás

Sajnos a kanadai VPN nem támogatja a P2P fájlmegosztást. Ez elsősorban annak működési alapja miatt – Kanada -, amely szigorú törvényekkel rendelkezik a kínzás ellen. Ezért ha torrent szerető vagy, ez valószínűleg nem a VPN-választás.

Adatvédelem és biztonság

Magánélet

Az TunnelBear rendelkezik joghatóság a kanadai Torontóban. És mivel Kanada az „öt szem” ország egyike – rossz képet ad a VPN-ről. Kanadában számos törvény létezik, amelyek ellentétesek az internetes adatvédelemmel – csakúgy, mint az Egyesült Államok -, valamint az online szabadsággal, amelyet csak akkor garantálunk Az TunnelBear valóban betartja a szigorú bejelentkezési szabályokat.

A TunnelBear félreérthetően állítja, hogy „heves bejelentkezési politika.”Részletesen áttekintettük adatvédelmi irányelveinket, és rájöttünk, hogy csak” minimális naplókat “tárolnak. Nyilvántartásuk szerint a torontói VPN a következő információkat tárolja:

 • Számla információ
 • Fizetéskor gyűjtött személyes adatok
 • Működési adatok

Szerintük [TunnelBear]:

„A TunnelBear kifejezetten NEM gyűjti, tárolja és naplózza a következő adatokat:

 • IP-címek a weboldalunkon
 • IP-címek szolgáltatáscsatlakozáskor
 • DNS-lekérdezések csatlakozás közben
 • Bármilyen információ az alkalmazásokról, szolgáltatásokról vagy webhelyekről, amelyeket felhasználóink ​​használnak, miközben kapcsolódnak a Szolgáltatásunkhoz. ”

Ha azt állítják, hogy soha nem gyűjtik az Ön IP-címét, amikor összekapcsolják a szolgáltatást, az azt jelenti, hogy az TunnelBear nem tudja dekódolni az Ön személyazonosságát.

Meggyőződésünk, hogy adatvédelmi irányelveink olyan robusztusak, mint amilyenek lesznek. Mivel a TunnelBear nem gyűjt semmilyen felhasználói adatot, azt jelenti, hogy bármit is készíthet szörfözés közben, nem lehet összekapcsolni veled. Bizonyos okokból azonban a magánélet kedvelőinek úgy vélik, hogy a torontói VPN nem biztonságosan használható, és mint ilyen, nem indítónak tekintik..

Biztonság

Az TunnelBear minden alkalommal extra intézkedéseket hajt végre a felhasználók biztonságos szabványainak javítása érdekében. A VPN All-in-Class osztályt használ 256 bites fejlett titkosítási szabvány (AES) titkosítási technika, amely párosul a híres SHA-256 hitelesítés. A titkosítási technikát az összes ügyfélalkalmazáson kínálják kivéve az iOS 8-at és korábbi kiadásait – hol a 128 bites AES titkosítás a SHA-1 hitelesítés.

Csakúgy, mint a versenytársak, az TunnelBear három csatlakozási protokollt kínál, köztük OpenVPN, IKEv2, és IPSec. Az OpenVPN elérhető a Windows, a macOS és az Android ügyfeleknél, ahol a trendi RSA-4096 kézfogás mellett működik. Mivel az iOS 9-es verziója és az újabb verziók mind az IPSec, mind az IKEv2 protokollt használják, az RSA-2048 kézfogással párosítva. Az iOS 8-os és korábbi verziója az IPSec-et használja az RSA-1548 kézfogással. A tökéletes előrejutási titoktartást a Diffie-Hellman Key Exchange (DHE) segítségével is használják..

Nevezetesen, az TunnelBear nem kínál PPTP-t – amelyet elavult titkosítási protokollnak és gyakran nagyon bizonytalannak tekintnek. Biztonságának és a magánélet bizalmának szintjének bizonyítása érdekében a TunnelBear nemrégiben befejezte első fogyasztói VPN-iparági ellenőrzését – ahogy az a webhelyükön látható.

Teljesítmény

Az összes TunnelBear ügyfélalkalmazás meglehetősen hatékony és megbízható. A tesztelés során nem tapasztaltunk semmilyen figyelemreméltó kapcsolódási problémát. azonban, az asztali kliens körülbelül 20 másodpercet vett igénybe csatlakozni a mobil kliens, amely kevesebb, mint öt másodpercig tartott.

Sebesség mérés

A TunnelBear által kínált tényleges sebességek megismeréséhez tényleges sebesség-tesztet végeztünk. A kiindulási tesztünkben, amely kiépítette a kiindulási pontot, VPN kapcsolat nélkül teszteltük.

Sebesség mérés

Elvégeztük az első TunnelBear sebesség-tesztet, ahol csatlakoztunk egy közeli szerverhez. Az eredmények az alábbiakban bemutatva lenyűgözőek voltak:

2. sebességteszt

Az utolsó TunnelBear sebességtesztünk során csatlakoztunk egy távoli szerverhez, és a következő eredményeket rögzítettük:

3. sebességteszt

Megfigyelheti, hogyan csökkentek a sebességek, amikor az TunnelBear-t használtuk, és milyen jelentősen csökkentek a távoli szerverhez történő csatlakozáskor. Ennek oka a titkosítás és a távolság, amikor a torontói VPN-t használtuk. Felfedeztük azonban, hogy egyes országok szerverei jobban teljesítenek, mint másokban. Például mind az Egyesült Államok, mind az Egyesült Királyság szerverei telítettek voltak a felülvizsgálat idején.

Egyszerű használat

Egyszerű használat

A TunnelBear rendelkezik egy könnyen navigálható, jól kialakított webhellyel. A honlapon található információk elég egyértelműek, korlátozott linkekkel és kategóriákkal rendelkeznek; így kevésbé zavaróvá válik a normál felhasználók számára.

A weboldal alsó részében hasznos linkek találhatók, amelyek átirányítják Önt olyan létfontosságú területekre, mint a Jellemzők, alkalmazások, és Segítség szakaszok.

Az TunnelBear használatának első lépései

A TunnelBear használatának megkezdése nem lehet egyszerűbb. Miután navigált a kezdőlapra, választhat az „Próbálja ki az TunnelBear alkalmazást ingyen ” gomb az induláshoz. A webhelynek egyedülálló képessége van arra, hogy azonosítsa a használt eszköz típusát, ezért javasolja a letöltési linket a megfelelő kliens számára. Az ügyfél regisztrációjának, letöltésének és telepítésének kevesebb, mint 10 percig kell tartania.

Miután elvégezte a regisztrációt, fiókját egy linken keresztül kell megerősítenie, amelyet az e-mailbe küld. A hitelkártyák mellett dönthet úgy is, hogy fizet a tervért a Bitcoin segítségével – mindig ajánlott, ha névtelen marad.

TunnelBear kliens alkalmazások

Asztali kliens

Az asztali kliens vonzó megjelenés, és egyszerűbbé teszi a jobb felhasználói élmény érdekében. Lehetősége van arra is, hogy minimalizálja az alkalmazást, hogy csak a kapcsolódási terület jelenjen meg.

Asztali kliens

Az TunnelBear azonnal bejelentkezik az asztali kliensbe, és automatikusan azonosítja a fizikai helyét és megjeleníti a térképet. Dönthet úgy, hogy automatikusan csatlakozik, vagy választhatja a kiszolgálói listát, ha megérinti a „kocsiCsatlakoztassa a kifejezést a felső oldalon. Opcionálisan a térkép segítségével navigálhat a szerver pontos helyén is. A térképet azonban nem lehet nagyítani. Ezért ha látási problémák vannak, a folyamat nehézkesnek bizonyulhat.

Asztali kliens

Az asztali kliens működtetése nagyon szórakoztató, mivel az TunnelBear minden folyamatot humorral végez. A VPN-t gyakran észlelik a „medve”Kifejezések, például„grizzly üdvözlet ”alagút ásása ” stb.

3. asztali kliens

A TunnelBear emellett lehetőséget nyújt a VPN-kapcsolat testreszabására – de korlátozott lehetőségeket kínál. Dönthet úgy, hogy az asztali klienst futtatja az indításkor. Lehetőség van a „TCP felülbírálás ” jellemző, amely javítja a stabilitást kevésbé biztonságos kapcsolatoknál. Ezenkívül a biztonság mellett dönthet úgy is, hogy bekapcsolja a Gyilkos kapcsoló funkciót és a GhostBear-t is. Lehetősége van olyan funkciók hozzáadására is, mint például a Megbízható hálózatok és így tovább.

4. asztali kliens

A teljes kapcsolat egy kiszolgálóval legfeljebb 20 másodpercig tart.

Mobil kliens

Mobil kliens

A TunnelBear mobil kliens szintén nagyon finom. Az alkalmazás könnyen kezelhető; még a normál felhasználók is probléma nélkül menhetnek körül az ügyfélen. Hozzáférhet a szerverlista szakasz a nyíl ikonra a az alkalmazás alján. Miután kiválasztotta a kívánt szervert, kattintson a gombra Csatlakozás gomb az induláshoz.

Ön is elérheti a Beállítások oldal keresztül menü ikonra a bal felső rész majd lépjen a Megbízható hálózatok oldalra. Sajnos a mobil klienst [iPhone klienst] teszteltük korlátozott csatlakozási lehetőségeket kínál.

Kompatibilitás

Kompatibilitás az ügyfélalkalmazásokkal

Az TunnelBear VPN-ügyfeleket biztosít az összes nagyobb platformhoz, ideértve a Windows, Android, iOS, macOS továbbá böngésző kiterjesztések mindkettőnek Króm és Opera. Letöltheti ezeket az alkalmazásokat a VPN-be történő regisztráció előtt vagy után. Ezenkívül a TunnelBear készüléket különféle streaming TV dobozokon is használhatja.

Kompatibilitás Kínában

Nem minden felső VPN képes elkerülni a szilárd tűzfalakat olyan erősen cenzúrázott országokban, mint Kína, Oroszország és Irán. Az TunnelBearnek azonban van egy obfuzációs technológiája, amely a GhostBear szolgáltatásánál található. A szolgáltatás célja, hogy segítse a kínai talajon élő felhasználókat az ország nagy tűzfala körül. És bár a szolgáltatás kevésbé megbízható, lehet, hogy időnként nem fog működni. Szerencsére az TunnelBear rendelkezik egy ingyenes csomaggal, amelyet mindig kipróbálhat, mielőtt bármelyik prémium tervre frissít.

Kompatibilitás a Netflix-szel

Sajnos az TunnelBear nem működik együtt a Netflix USA-val. Áttekintésünkben megpróbáltunk csatlakozni egy amerikai szerverhez, de streaming hibát kaptunk.

Kompatibilitás a BBC iPlayer-rel

Az TunnelBear ugyancsak nem nyitja meg a BBC iPlayer-t. Csatlakoztunk az Egyesült Királyság szerveréhez, és megpróbáltunk egy véletlenszerű műsort sugározni, de streaming hibát is jeleztek.

Vevőszolgálat

Csalódott voltunk ezt megtudni A TunnelBear nem rendelkezik élő chat-szolgáltatással. Ez azt jelenti, hogy az ügyfélszolgálattal kizárólag az ügyfélszolgálaton keresztül lehet kapcsolatba lépni jegyrendszer.

A hozzáférés a Tudásbázis valamint a támogatási oldal, kattints a Segítség a weboldal felső menüjében vagy láblécében található link. Miután belépsz az oldalra, hozzáférhetsz olyan információkhoz, mint például Közlemények, az indulás, számlázási információk, hibaelhárítás, és a lépjen kapcsolatba velünk link.

Vevőszolgálat

Ehhez a felülvizsgálathoz támogatási jegyet nyitottunk meg a segítségért, de az eredmények nem tetszetősek. Több mint 24 órán keresztül nem kaptunk semmilyen kommunikációt a támogatási csoporttól. Ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy az TunnelBear gyakorlatilag inaktív ügyfélszolgálati osztálylal rendelkezik. És mivel a VPN-nél nincs élő csevegőrendszer, reméljük, hogy az TunnelBear még többet fektet be az osztályba.

Alsó sorban

Előnyök

 • Szigorú bejelentkezési szabályok
 • Könnyen kezelhető
 • Lopakodó technológia
 • Automatikus lekapcsoló
 • Kínában működik
 • 5 párhuzamos kapcsolat
 • Szilárd magánélet és biztonság
 • Gyors sebesség

Hátrányok

 • Szegény ügyfélszolgálat
 • Nincs P2P fájlmegosztás
 • Nem oldja fel a Netflix, a BBC iPlayer és még sok mindent
 • Székhelye Kanadában
 • Korlátozott szerverhálózat

Következtetés

Az TunnelBear egy lenyűgöző VPN, amely keményen dolgozik a felhasználók számára a legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Ha azonban torrent szerető vagy, akkor az TunnelBear megbízhatatlanná válhat, mivel nem támogatják a P2P fájlmegosztást. Ezenkívül az TunnelBear nem nyitja meg a főbb streaming szolgáltatásokat, azaz valószínűleg nem lenne a streaming-alkalmazások számára elérhető. Nyugodtan nézze meg az TunnelBear alternatíváink listáját, arra az esetre, ha robusztusabb VPN-t keres.

A fejjel felfelé az TunnelBear szilárd magán- és biztonságos kapcsolatot ígér. Működési alapjától függetlenül a VPN állítja, hogy szigorú nulla naplózási politikát követ. A VPN ingyenes verziót is kínál, amely lehetőséget ad arra, hogy kipróbálhassa a szolgáltatást, mielőtt elkötelezi magát egy fizetett terv mellett.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me