Alat za propuštanje WebRTC-a

Danas korisnici interneta uče nekoliko načina kako da se osiguraju privatnost na mreži. Ali što ako postoji nešto što može ugroziti to a da vi uopće ne znate? Što ako je ugrađen način duboko u vaš preglednikpropustio vašu javnu IP adresu dok ste u mraku? Moguće je ako vaš preglednik ima WebRTC. Pročitajte da biste saznali sve o tome WebRTC, svoj curenje podataka, i kako to popraviti ispod.


Što je WebRTC

Kratko za Web komunikacija u stvarnom vremenu, WebRTC je an open-source alat (HTML5) koje možete koristiti dodajte u stvarnom vremenu peer-to-peer, medijsku komunikaciju izravno između preglednika.

Proces WebRTCDrugim riječima, veza između njih dva uspostavit će se bez potrebe za poslužiteljem u sredini. Kao rezultat toga, dobit ćete veće brzine, manje zaostajanja, i bolje performanse za web aplikacije poput video chat, prijenos datoteka i prijenos uživo.

WebRTC je ugledao svjetlo unutra 2011 i tijekom godina je rasla popularnost. U 2016. godini WebRTC je imao poprilično godinu dana dosegnuvši dvije milijarde preglednika Chrome i jedan milijardu WebRTC audio / video minuta tjedno na njima. Projekt s otvorenim kodom je u cijelosti besplatno. Ali ako ga koristite, uvijek biste trebali paziti na to jer je to stalno razvijajući se i poboljšavajući.

Iako sam spomenuo što to čini, WebRTC je i dalje sposoban za mnogo više. WebRTC je pomogao stvaraju razne projekte otvorenog koda i okviri. Ima oko 1200 tvrtki i projekata temeljenih na WebRTC-u oko svijeta. Ako još ne znate, open-source je dostupan na Mozilla, Chrome, Opera i Safari.

Sjećate se onog dana kad je netko htio stvoriti bilo što što dopušta glasovno ili video pozivanje? Da, oni su to najvjerojatnije koristili C / C++ u procesu. To je u to vrijeme bila popularna, ali skupa opcija. Međutim, WebRTC mijenja sve što je potrebno za C / C ++ i zamjenjuje ga sa Javascript API.

Čini se sjajno – nije baš tako

Koliko god to bilo sjajno, do sad biste trebali znati da ništa na internetu ne može doći bez nedostataka. Otkad ste dijeljenje vaših IP adresa izravno s drugim preglednikom, web lokacijama trećih strana to može omogućiti otkriti vašu IP adresu. Oni to mogu koristiti za prepoznavanje i utvrđivanje vaše stvarne lokacije. To je točno ono što mi zovemo WebRTC curenje.

Vaša lokacija nije jedina stvar koja je ugrožena zbog propuštanja IP-a. Ne, mogu se nadgledati i sve vaše aktivnosti pregledavanja. Na taj način vaš ISP usput drži oznake za ono što radite na mreži. Ako je vaš IP na otvorenom, također je vaš identitet. Na taj način, svaki haker može upasti u vaše privatne podatke, uključujući bankovnih računa, e-mailova, lozinki i, naravno, točne lokacije.

Kako blokirati propuste WebRTC

Postoje dva načina za sprečavanje pojavljivanja propuštanja WebRTC-a. Prva metoda je upotreba a Virtualna privatna mreža. Ovo će sakrijte svoju stvarnu IP adresu i zamijenite ga drugim ako je prisutna VPN veza. Kao rezultat, ako vaš javni IP procuri, bit ćete sigurni cijelo vrijeme jer to nije vaš stvarni, za početak.

S druge strane, WebRTC se može deaktivirati ručno. To je pomalo zastrašujući zadatak, ali još uvijek je izvediv. Dopustite da vam pokažem kako to možete učiniti pomoću obje metode.

VPN metoda

Ovo je prilično lako proći. Sve što trebate je VPN veza, i ti si dobar. Evo kako to sve propada:

1. Prvo, kada koristite Alat za propuštanje WebRTC-a gore bez VPN-a, primijetit ćete da može doći do mogućeg curenja.

WebRTC bez VPN-a2. Sada, za rješavanje problema, potreban vam je vjerodostojan VPN. U ovom slučaju, prijavite se za ExpressVPN kao da je jedan od najboljih za posao.

3. Preuzmite i instalirajte njihovu VPN aplikaciju na uređaj koji koristite. Klijenti su dostupni na Android, PC, Mac i iOS. Također ćete pronaći proširenja za Chrome i Firefox.

4. Nakon toga, prijavite se sa svojim računom i spojite se na VPN poslužitelj.

5. Ako želite biti sigurni da je vaša VPN veza uspostavljena, provjerite ovo IP Verifier.

6. Sada koristite Alat za propuštanje WebRTC-a gore još jednom. To ćete dobiti.

WebRTC s VPN-omMogli biste se zapitati zašto je vaš javni IP još uvijek pod prijetnjom curenja. Pa, koristi se WebRTC napredne tehnike odrediti IP adresu korisnika, ICE. Uspostavljanje interaktivne povezanosti protokol pomaže preglednicima da prikupe vaše IP adrese čitajući ih s vašeg uređaja. Međutim, s VPN-om prijetnja otpada IP izložen nije vaš, početi sa. Imate dvije prednosti za to. Prvo, vaš identitet treba ostati anoniman. Drugo, WebRTC će biti u potpunosti funkcionalan koristeći a lažna IP adresa, za razliku od onemogućivanja u Metodi 2.

Metoda preglednika

Ako ste Firefox, Chrome i Opera korisniče, ti si većina osjetljiv na propuste WebRTC. To je zato što ovi preglednici imaju open-source omogućeno na njima prema zadanom. Ako ga želite onesposobiti ručno, trebali biste znati da hoće u potpunosti prekinuti funkcionalnost WebRTC-a. Započnimo:

Chrome preglednik

Evo što trebate učiniti kada upotrebljavate Google Chrome:

1. Da biste pokrenuli postupak, kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu preglednika.

2. Zatim idite na Više alata -> Proširenja.

3. Na sljedećoj stranici potražite traku za pretraživanje WebRTC kontrola.

4. Preuzmite proširenje na vaš preglednik.

WebRTC kontrola5. Jednom kada to dodate, bit će dostupan ovaj mali gumb. Uvjerite se da je plava, što ukazuje na to Uključena je zaštita od curenja WebRTC-a.

Gumb WebRTC je uključen6. Sad, WebRTC je ne propušta vašu IP adresu više.

Nije procurila IP adresa

Preglednik Mozilla Firefox

Što se tiče Firefox Korisnici, možete deaktivirati WebRTC slijedeći ove korake:

1. Otvorite svoj Firefox i utipkajte „About: config” bez navodnika.

2. Preusmjerit će vas na stranicu na kojoj ćete biti upozoreni da to može poništiti jamstvo. Kliknite na “Prihvaćam rizik!”

Prihvatite rizik

3. Na sljedećoj stranici pronaći ćete imena koja je teško shvatiti. Samo upišite „Media.peerconnection.enabled” na traci za pretraživanje.

4. Jednom kada ga dobijete, desnom tipkom miša kliknite naslov i pritisnite žabica.

Kliknite na Toggle5. Uspješno ste onemogućen WebRTC na vašem FireFoxu.

6. Na kraju provjerite Alat za propuštanje WebRTC-a na Firefoxu. Primijetit ćete to ne propuštaju se podaci.

Nije procurila IP adresa

Je li blokiranje WebRTC-a dovoljno?

Ne, nije. To bi mogao biti dobar način za početak osiguravanje vaših mrežnih aktivnosti, ali ipak vam treba više. Ako koristite a VPN-ova aplikacija ili web proširenje, nećete se morati brinuti ni za koga WebRTC curenje uopće. Bit ćeš koristeći drugu IP adresu u tom procesu, što onemogućuje otkrivanje vašeg stvarnog identiteta. Ne rizikujte, slijedite korake navedene u vodiču iznad i bit će vam dobro.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map