Mjerač čvrstoće lozinke


Kao što svi znamo, lozinke stvoreni su da zadrže ono što je privatno, privatno. Međutim, neki od vas nemaju tendenciju stvaranja dobrih šifri koje na kraju ugrožavaju ono što cijene dragom mrežom. Stvaranje tvrde lozinke može vam uštedjeti puno problema u ovoj opasnoj internetskoj riječi. Ali kako možete biti sigurni da je to dobra lozinka? Pa, jednostavno, koristite mjerač snage zaporke TheVPNGuru. Evo svega što trebate znati.

theVPN.guru Mjerač lozinke

Kako koristiti mjerač čvrstoće lozinke

Mjerači jačine lozinke su pokazatelji koji testiraju koliko je lozinka jaka kad korisnik unese. Pokazuje koliko je lozinka otporna i koliko se lako može probiti ili hakirati. Ali rezultati koje dobivate ne dolaze nasumično, postoji određeni kriterij na kojem radi ovo brojilo. Ima pravila koja dodijeljuju bodove je li vaša lozinka dovoljno jaka ili ne. To uključuje potpunu kombinaciju simbola, brojeva, malih i malih slova. Ako koristite imena, uzastopne brojeve i slično, bodovi će vam se oduzeti i dobit ćete loš rezultat.

Dobivate različite boje kad god se lozinka rangira prema gore ili prema dolje. U većini slučajeva crvena boja znači da se lako može hakirati, zato budite oprezni. S druge strane, zelena boja je “Idi” kada je u pitanju koliko je zaporka sigurna. Dakle, ako želite točno znati kako mjeri mjerač čvrstoće lozinke, pogledajte što je prikazano u nastavku:

1. Prvo, kad ste na stranici Mjerača lozinke, to ćete vidjeti.

Guru Generator lozinki2. Jednom kada upišete lozinku, dobićete rezultate u boji. I komentar će biti dodan u nastavku kako bi se pokazalo koliko je jak. U mjeraču zaporke postoje četiri razine:

Crvena: Kad je vaša lozinka vrlo slaba i može se hakirati gotovo bez napora.

Crvena lozinkaNaranča: Ovo je pokazatelj da šaljete sigurniju zaporku, ali još uvijek nedovoljno.

Narančasta lozinkaŽuta boja: Kada je pristupni kôd malo bolji, ali i dalje se vrlo lako može riješiti.

Žuta lozinkaSvijetlo zelena: Sada je zaporku dobro koristiti. Međutim, možete ga učiniti još boljim.

Svijetlo zelena lozinkaTamnozelene: Zaporka koju ste unijeli potpuno je sigurna. Nitko ga neće moći probiti.

Tamno zelena lozinka3. Konačno, kopirajte svoju lozinku klikom na ovu ikonu.

Kopirajte novu lozinku

Kako čuvati lozinku?

Mjerači jačine lozinke učinkoviti su u pozivu za buđenje za korisnike koji moraju smisliti lozinke za važne račune. Mnoge popularne internetske stranice počele su uključivati ​​takva brojila na svoje stranice kako bi potaknule internetske korisnike stvorite jače lozinke. Ovi brojili često su prikazani vizualnim mjeračima koji su često u boji i označavaju je li lozinka koju ste odabrali slaba ili jaka na temelju pravila web stranice.

Međutim, koliko god bilo dobro, to nije dovoljno. Čak i uz nevjerojatno tvrdu lozinku, hakeri i cyber-kriminari mogu biti ugroženi. Zbog toga biste trebali poduzeti dodatne mjere opreza prilikom pristupa računima.

Zaštitite svoju lozinku

Osim stvaranja jake lozinke, postoje i stvari koje trebate učiniti ili izbjegavati. Evo kratkog sveobuhvatnog pregleda predmeta koji se trenutno odvija:

1. Ako imate nekoliko računa i previše ste lijeni da smislite različite lozinke, to će se kasnije vratiti i proganjati vas. Trebate stvoriti više od jedne zaporke da biste ostali sigurni. U suprotnom, ako se jedan račun hakira, bit će ugroženi svi ostali.

2. Kažemo da kvaliteta dolazi preko količine. Pa u ovom slučaju prevladava količina. Pokušajte unijeti zaporku više od 12 znakova. Ovo je prilično dobro i može postići viši rezultat na mjeraču snage.

3. Ne unosite svoje ime ili prezime u zaporku. To je prvo na što će svaki haker pomisliti kada pokuša doći do vašeg računa.

4. Ne pohranjujte svoje podatke dok upotrebljavate web preglednike. Neki će od vas tražiti da spremite svoje podatke za prijavu, samo recite ne.

5. Što god učinite, izbjegavajte slanje zaporki na tuđe računalo. To, naravno, uključuje računala u knjižnicama i internetskim kafićima.

6. Javni Wi-Fi može biti vrlo opasan, pogotovo ako koristite svoj bankovni račun. Pa čekam da odem kući i tamo provjerim svoj račun. Ili jednostavno, upotrijebite a Virtualna privatna mreža.

7. ikad čuli Upravitelji lozinkom? Te aplikacije pohranjuju vaše lozinke tako da ih ne zaboravite u budućnosti. To je korisno ako ste lozinku koju ste stvorili teško zapamtili.

8. Koristite siguran preglednik, posebno kada posjetite financijske stranice. Preporučam da idete anonimno svaki put kad to učinite.

9. Promijenite zaporku na redovnoj osnovi. Dajte mu 5 dana i izmijenite nekoliko kombinacija.

10. Uključite mogućnost provjere autentičnosti u 2 koraka. Ovo je vrlo važno ako želite znati kada se vaš račun hakuje i koristi na drugom uređaju.

11. Zaključajte svoje uređaje kada niste kod kuće. Ne ostavljajte ih na otvorenom da bilo tko provjeri što ste spremili.

12. Čuvajte se krađe identiteta. Oni uključuju veze koje pomažu hakirati vaš uređaj. Ako je veza iz vaše banke poslana na vašu e-poštu, predlažem da web mjesto posjetite ručno. Nikada ne klikajte na veze.

13. Ne šaljite podatke svog računa putem SMS-a ili e-pošte. Zašto biste to ipak željeli učiniti?

14. Pažljivo birajte svoje prijave. Hakeri modificiraju te aplikacije kako bi prikupili podatke od korisnika koji ih preuzmu.

15. Uvijek ažurirajte sve, uključujući vaš operativni sustav i antivirus.

Mjerač čvrstoće lozinke – zbrajanje

Ako želiš čuvajte lozinku, trebali biste započeti svoje putovanje tako što ćete najprije stvoriti snažni. Srećom, mjerač jačine lozinke može vam pomoći da to učinite s lakoćom. Samo pričekajte da traka dođe u tamnozelenu zonu i sve ste spremni. Nakon što završite, slijedite gore navedene korake da biste osigurali lozinku koju ste stvorili. To je sve.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map