Kako gledati BBC iPlayer na PS4 u inozemstvu

Je li vam ikad netko rekao da PS4 nisu samo za igranje video igara i da ih možete koristiti kao streaming uređaje? Kladite se da niste znali da gledate BBC iPlayer i izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Svjesni smo da se korisnici smješteni u SAD-u, Australiji, Kanadi, Njemačkoj itd. Susreću s porukom o pogrešci prilikom pokušaja pristupa BBC iPlayeru. A to se događa i sa zemljopisnim ograničenjima koja su nametnula britanski BBC. Međutim, zahvaljujući mrežnom softveru pod nazivom VPN svatko može gledati bilo što sa bilo kojeg mjesta i na bilo kojem uređaju, uključujući PS4. Mi kažemo istinu, a mi ćemo je podijeliti s vama. Evo kako možete gledati BBC iPlayer na PS4 izvan Velike Britanije. 

Kako gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije

Kako gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije

Kako instalirati BBC iPlayer aplikaciju na PS4

Prije nego što nađete način za postavljanje VPN-a na PS4, prvo morate nabaviti BBC aplikaciju. Kao što vidite, dobit ćete sljedeću poruku: “BBC iPlayer radi samo u Velikoj Britaniji. Ispričavamo se zbog problema s pravima. “BBC iPlayer GeoBlocked

Da biste instalirali aplikacije u Velikoj Britaniji na svoju PlayStation konzolu, morat ćete stvoriti britanski PSN račun. Prvo što trebate učiniti je posjetiti web mjesto PlayStation i odabrati zemlju na kojoj se temelji aplikacija koju želite dobiti. Ovo je vrlo važno jer ne možete poništiti ili promijeniti ništa o ovom koraku. Tada ćete dobiti e-poštu od PlayStationa kako biste potvrdili svoj novi PSN račun. Sada na PS4-u lako možete stvoriti novi račun PS mreže. Pročitajte više o tome kako se možete prijaviti za UK PlayStation Network u ovom članak.

Kako gledati BBC iPlayer na PS4 pomoću VPN-a

Iako nije jednostavna instalacija VPN-a na pametne uređaje, upotreba VPN-a na PS4 moguća je. Da biste pokrenuli VPN na PS4, prvo ćete morati postaviti VPN na vaš Wi-Fi usmjerivač. Postoje mnogi davatelji usluga koji podržavaju Wi-Fi usmjerivače raznih marki, ali najbolji bi bili ExpressVPN i BulletVPN. Uglavnom zato što oba ova pružatelja usluga nude pametni DNS sa svojim uslugama. Nakon što je vaš usmjerivač postavljen za pokretanje VPN veze, preostaje vam samo da uključite svoj PS4 WiFi za spajanje na usmjerivač..

Postoje dva načina da se to postigne. Za početak, trebat će vam usmjerivač s ugrađenim VPN pristupom. Ili se možete pretplatiti na VPN i ručno umetnuti detalje VPN-a u postavke vašeg Wi-Fi usmjerivača. Međutim, koraci uključeni u postupak razlikuju se ovisno o dobavljaču VPN-a i marki Wi-Fi usmjerivača.

Pomoću računala možete se povezati i s VPN-om na PS4. Prvo što biste trebali učiniti je instalirati VPN softver na svoje računalo i uključiti Ethernet kabel u stražnji dio računala i PS4. Ostatak koraka možete pronaći u ovome članak ovdje. Na kraju, možete testirati internetsku vezu kako biste osigurali da vaš PS4 treba biti spojen na Internet putem VPN-a.Deblokiran BBC iPlayer

Kako gledati BBC iPlayer na PS4 uz Smart DNS

Pametni DNS istodobno može deblokirati geografska ograničenja iz zemalja širom svijeta. Smart DNS ne samo da je jeftiniji, već je i lakše za konfiguriranje na igraćim konzolama kao što je PlayStation 4. Sve što trebate učiniti je da prijeđete na “Mrežne postavke” i nastavite s postavljanjem kao što bi to obično radili. Na tržištu postoji mnogo pružatelja pametnih DNS-a, ali na temelju različitih ispitivanja koja smo proveli jedan se istakao, a to je Unlocator. Dakle, za konfiguriranje SmartDNS-a na PS4 trebat će vam Smart DNS kao što je Unlocator. Sve što je potrebno su da dvije DNS adrese (primarna i sekundarna) budu iste kao i vaš Smart DNS dobavljač koji vam šalje post koji stvara vaš Unlocator račun.

Unlocator uglavnom služi za deblokiranje glavnih zabavnih usluga velikom mrežom poslužitelja. Može deblokirati preko 200 kanala iz cijelog svijeta. Ovaj pametni DNS funkcionira na svim uređajima, uključujući PS4.

BBC iPlayer na PS4

PlayStation 4 smatra jednom od najboljih platformi na zahtjev zahvaljujući mogućnosti korisnika da preuzimaju aplikacije sa svih strana. Činjenica da PS4 služi kao uređaj za strujanje to ga pretvara u neophodno iskustvo. I tu su vam najjednostavniji načini da BBC PS iPlayer postavite na svoj PS4 širom svijeta. Sve što trebate učiniti je povezati svoj PS4 s Internetom putem VPN-a ili konfigurirati Smart DNS proxy na vašem PS4. Oba ova alata zahtijevaju malo više truda od uobičajenog postupka pametnog telefona, ali nikad ništa nije previše teško ili nemoguće učiniti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me