Kako gledati BBC iPlayer na Xbox One izvan Velike Britanije

Kako gledati BBC iPlayer na Xbox one izvan Ujedinjenog Kraljevstva? Baš kao i PS4, Xbox se ne koristi samo za igranje. Microsoftov proizvod nadilazi i onaj za Xbox One koji služi kao uređaj za strujanje. Kada je razvijen, Microsoft je imao svaku namjeru učiniti Xbox One glavnim izvorom zabave u kući. I integrirajući televiziju u Xbox uspješno je prodao proizvod kao takav. Budući da Xbox One podržava video sadržaj, prebacivanje na obični TV ili bilo koji drugi uređaj ne bi imalo smisla. Ono što preostaje jest pružiti korisnicima Xboxa mogućnost pristupa kanalima i uslugama koje žele gledati. To je mjesto gdje Microsoft odustaje, te VPN-ovi i Smart DNS proxyji omogućuju otključavanje glavnih usluga struje i odobriti im pristup iz bilo kojeg dijela svijeta. Čitajte dalje kako biste saznali kako možete gledati BBC iPlayer na Xbox One izvan Ujedinjenog Kraljevstva koristeći VPN ili Smart DNS proxy. 

Kako gledati BBC iPlayer na Xbox One

Kako gledati BBC iPlayer na Xbox One

Kako nabaviti britanske aplikacije na Xbox One

Ako želite instalirati britanske aplikacije na svoj Xbox jedan, prvo morate promijeniti regiju Xbox One. Slijedite korake u nastavku:

  1. Uključite Xbox One.
  2. Idite na “Moje igre i aplikacije” sa početnog zaslona Xboxa.
  3. Odaberite „Aplikacije” -> „Postavke”.
  4. Sada odaberite “Sustav” -> ‘Jezik & Mjesto’.
  5. U odjeljku “Lokacija” odaberite Ujedinjeno Kraljevstvo ako želite preuzmite Xbox aplikacije dostupne isključivo u Velikoj Britaniji.
  6. Jednom učinjeno, ponovno pokrenite Xbox konzolu.

Slijedom ovih koraka dosad biste se maksimalno snašli s britanskim aplikacijama. I dalje će vam trebati VPN ili Smart DNS da biste svideli kako se BBC iPlayer deblokira izvan Velike Britanije. A mi ćemo vam reći kako možete koristiti oba načina gledanja BBC iPlayera na svom Xbox One.

Gledajte BBC iPlayer na Xbox One izvan Ujedinjenog Kraljevstva koristeći VPN

Instaliranje VPN-a na Xbox One nije tako jednostavno kao pokretanje na pametnom telefonu. Ali, to ne znači da se njime ne može upravljati. Nosi s nama. Ono što ćete trebati učiniti je prvo postaviti VPN na vaš Wi-Fi usmjerivač. I vaš usmjerivač mora biti spreman za VPN, inače, u čemu je stvar? Nakon što je vaš usmjerivač postavljen za pokretanje VPN veze, morate uključiti svoj Xbox One WiFi i povezati se s usmjerivačem. Ako nemate VPN kompatibilan usmjerivač, možete se pretplatiti na VPN i ručno umetnuti VPN podatke u postavke Wi-Fi usmjerivača. Ali, trebali biste znati da se koraci u procesu razlikuju ovisno o VPN pružatelju i marki Wi-Fi usmjerivača. Od mnogih pružatelja usluga koji podržavaju Wi-Fi usmjerivače raznih marki, najbolji su ExpressVPN i BulletVPN. Za razliku od ostalih davatelja usluga, ova dva nude pametnu DNS opciju. Možete se povezati i s VPN-om na vašem Xbox One putem računala. Morat ćete instalirati VPN softver na svoje računalo, a zatim Ethernet kabel priključiti na stražnju stranu računala i Xbox kako biste osigurali VPN vezu. Slobodno pogledajte najbolji VPN i za popis iPlayera BBC-a.

Ukratko, možete ići od ovoga BBC iPlayer GeoBlocked

Na ovoDeblokiran BBC iPlayer

Gledajte BBC iPlayer na Xbox One izvan Velike Britanije pomoću pametnog DNS-a

Odabir pametnog DNS-a za deblokiranje BBC iPlayera izvan Velike Britanije bila bi najbrža i najjeftinija opcija. Pametni DNS istodobno može deblokirati geografska ograničenja iz zemalja širom svijeta. Osim toga, lako je konfigurirati se na igraćim konzolama poput Xbox One. Samo se prijeđite na “Mrežne postavke” i nastavite s podešavanjem koje obično slijedite. Na tržištu je mnogo pružatelja pametnih DNS-ova, ali Unlocator je daleko najbolji. Trebat će vam dvije DNS adrese koje vam dobavljač pametnog DNS-a šalje uz stvaranje vašeg Unlocator računa. Unlocator uglavnom služi za deblokiranje glavnih zabavnih usluga velikom mrežom poslužitelja. Može deblokirati preko 200 kanala iz cijelog svijeta. Ovaj pametni DNS funkcionira na svim uređajima, uključujući Xbox One.

Gledajte BBC iPlayer na Xbox One

Kao potrošači, impresionirani smo pristupom kojeg razvijači tvrtke prihvaćaju u pokušaju da njihove uređaje učine što višestrukim i svestranijim. Cilj im je poboljšati korisničko iskustvo na svim razinama, i ne ljutimo se zbog toga. Zapravo, mi zarađujemo svoj novac. Međutim, ako postoji tehnologija koju treba pohvaliti, VPN-ovi i pametni DNS proxyji vode na put. Oni ne samo da nam pomažu u deblokiranju sadržaja, već i budu sigurni dok to činimo. Budući da su svi teški, VPN-ovi i Smart DNS proxyji su ono što trebate gledati BBC iPlayer na Xbox One izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Također provjerite kako to učiniti deblokirajte BBC iPlayer na Ps4 u ovom članku ovdje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me