A Bitcoin biztonságos és jogszerűen használható?

A kriptovaluták egy csodálatos új befektetési lehetőség, amely a világ minden táján egyre növekszik. Néhány kudarc és zavaró esemény ellenére a piac erősebb, mint valaha, és egyre több ember és intézmény látja el a kriptovalutákat életképes befektetési lehetőségként. Azonban a teljes piacon felmerülő legnagyobb kérdések a biztonsággal és az anonimitással kapcsolatosak. Természetesen, mielőtt a nehezen megkeresett dollárt egy olyan kriptovalutába fektetnék, mint például a Bitcoin, az emberek meg akarják tudni, hogy biztonságos-e ezt megtenni.. A Bitcoin biztonságos és jogszerűen használható?


A Bitcoin biztonságos és jogszerűen használható?

A Bitcoin biztonságos és jogszerűen használható?

A Bitcoin biztonságos és jogszerűen használható?

Mivel a Bitcoin a Blockchain alapú, amely mindenki számára látható, aki úgy dönt, hogy egy Bitcoin szoftvert használ, lehet-e módja annak, hogy valóban névtelen maradjon, miközben ezen népszerű kriptovaluta átvitele során?

E két kérdés megválaszolásához először meg kell értenünk, hogyan működnek a hagyományos befektetési és fizetési rendszerek. Tehát merüljünk be.

Bitcoin vs bankok

Ha bankszemélyre gondol, valószínűleg egy központosított intézményre gondol, a város, állam, ország vagy világ különféle ágával, igaz? A Bitcoin pontosan ellentétes ezzel. A hagyományos bankok, hitelintézetek és más pénzügyi vállalkozások megkövetelik, hogy rendelkezzenek minden szükséges papírmunkával a szolgáltatásuk igénybevételéhez..

A Bitcoin használatához azonban csak egy e-pénztárcára van szüksége. Ezután hitelkártyájával kicserélheti fiat pénzét Bitcoinokra. A Bitcoin használatához nincs szükség névre, telefonra, címre, e-mail azonosítóra vagy akár internetkapcsolatra is. Ezért azoknak az embereknek, akik anonim módon szeretnének fizetni, a Bitcoin sokkal jobb és biztonságosabb lehetőség, mint a hagyományos médiumok..

A tény gyakran félreértett

A Blockchain kapcsán általános tévhit, hogy lehetővé teszi, hogy megnézze, ki mennyit birtokol. Ez a feltételezés csak félig igaz. Bár biztosan láthatja, hogy melyik pénztárca tartalmaz mennyi pénzt, nincs valódi módja annak, hogy megtudja, kié a pénztárca és hol található.

Azt állíthatja, hogy ha egy Bitcoin felhasználó igénybe vesz egy internetes kapcsolatot, akkor viszonylag könnyedén nyomon követhető. Az igazság azonban az, hogy mivel a Bitcoin szoftver nem követeli meg aktív internetkapcsolat használatát, bármely felhasználó dönthet úgy, hogy nyomon követhetetlen marad.

Egy hátrány

Van azonban egy probléma a Bitcoin használatával, vagyis az, hogy a fizetés végrehajtása után mind a küldő, mind a címzett ismerik egymás e-pénztárca címét. Lényegében, amikor tranzakciót köt le, akkor leplezetlenítik és felfedik személyazonosságát. A Bitcoin tehát nem abszolút névtelen tranzakciós rendszer. De mindannyian egyetértünk abban, hogy sokkal biztonságosabb és névtelen, mint a legtöbb hagyományos befektetési és tranzakciós eszköz.

A kiút

Azok számára, akik bármilyen okból anonimként maradnak, számos módon lehet nyomon követhetetlenné válni. Ők:

 • Altcoins
 • keverők
 • Olyan piacokon, mint a Coinjoin

Nézzük meg mindegyiket részletesebben, hogy tudd, hogyan tudod használni őket, hogy gyakorlatilag névtelen maradj.

Altcoins

Az Altcoin bármely más kriptovaluta, amelyet a Bitcoin népszerű helyettesítőjének tekintnek. A Bitcoin vásárlásai révén befektethet ilyen érmékbe, és ezzel jelentősen megnehezíti az emberek nyomon követését. Az altcoineit Bitcoinokkal is elcserélheti, ez tovább bonyolítja a bukókat.

Ne feledje, hogy csak olyan népszerű Bitcoin-helyettesítőket kell választania, amelyek elég széles körben elterjedtek, hogy ne kerüljenek ki a többi ügyletből. Ha lehetséges, keressen egy altcoint, amely különösen komolyan veszi a felhasználók magánéletét. Ezenkívül a legjobb, ha változó, lehetőleg kisebb összegű tranzakciókkal kereskedünk, hogy elrejtsük a kereskedelmi tevékenységeket.

keverők

A keverők a második legjobb lehetőség a Bitcoin névtelenségéhez, mivel alapvetően azonos mennyiségű Bitcoin kereskedelmét jelentik bármelyik két pénztárca között. Mivel a Bitcoinok mennyisége változatlan, de online nyomkövetésük megváltozik, még a benne részt vevő két fél számára is nehéz tudni, ki használt keverőt..

Az egyetlen probléma ezzel a módszerrel az, hogy ezt a lehetőséget főként központosított szolgáltatók biztosítják. De ha egy kicsit ismeri a tech-jét, akkor az atomcserék és más kriptográfiai eszközök ugyanarra a célra használhatók.

Joinmarkets

Ezek alapvetően a Bitcoinok és más kriptovaluták olvadó edényei. Az emberek összevonják befektetéseiket, és ugyanazt az összeget veszik vissza, csak az egyes elküldött és visszavont érmék eltérő forráskódjaival. Tehát ez egy rejtélyesebb módszer a Bitcoin névtelenítésére. Az egyetlen hátrány a Joinmarketsnél, hogy csak azokkal a nagyfiúkkal vagy népszerű kriptovalutákkal dolgoznak, amelyeket méltónak tartanak ugyanakkor, ugyanúgy, mint a Bitcoin..

A Bitcoin biztonságos használata?

Tehát most már ismeri néhány fontos névtelenítési technikát. Most megvizsgálhatjuk, hogyan lehet a pénztárcáját a kormányzati kémkedés, hackerek és más olyan online fenyegetések ellen biztosítani, amelyekre ügyelnie kell:

Diversify

Lehet, hogy már van két bankszámlája. Tehát ugyanezt kell tennie a Bitcoins pénztárcáival. Készítsen legalább kettőt, és jelölje meg a felhasználást mindegyikre.

Maradj naprakész

A Bitcoinnak megvannak a saját biztonsági rendszerei, amelyeket rendszeresen frissítenek. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik a legújabb verzióval, hogy biztosítson valamilyen alapvető biztonsági szintet.

Engedélyezze a kéttényezős hitelesítési kódot

Lehet, hogy ez nem a Fort Knox megoldás, de nélkülözhetetlen. Szerezzen be két tényezős hitelesítési beállítást. Vagy egyedi kódot kap, vagy biometrikus azonosítóját, például ujjlenyomatot kap.

Minden új tranzakcióhoz használjon új Bitcoin címeket

Ez ugyanúgy működik a névtelenség mellett, mint a biztonság. Ha új forráskulcsokat használ, akkor szó szerint nehéz lenne követni téged, még kevésbé sértheti meg a pénztárca biztonságát..

Használjon VPN-t

A VPN-k biztosítják a ma az interneten elérhető legmegbízhatóbb biztonsági intézkedéseket. Szerezze be az egyik jobban fizetett pénzt, és tartsa biztonságosan és névtelenül a Bitcoin-befektetéseit. A legjobb VPN-k mélyreható áttekintése érdekében, amelyeket felhasználhat online fizetéshez a Bitcoin vagy más kriptovaluták segítségével, nézd meg ezt az áttekintést.

A Bitcoin használata legális?

Nehéz anonim jellegéből adódóan megbirkózni azokkal az emberekkel, akik a Bitcoin-kereskedelemmel foglalkoznak. Az emberek ebben a kriptovalutában kereskedhetnek és kereskedhetnek anélkül, hogy információikat feltárnák. A kormány által gyakorolt ​​maximális ellenőrzés nem engedélyezi az emberek számára, hogy a Bitcoineket online vásárolják. Kína csak az összes virtuális valutát illegálissá tette, ami azt jelenti, hogy nem szabad nyíltan forgalmazni a Bitcoin-t Kínában.

Oroszország ezzel szemben legalizálta a Bitcoint. A Bitcoin bányászat szabályozását is megpróbálják szabályozni. Lehet, hogy a Bitcoin használata jogszerű, vagy nem, országonként változik, de általában véve, nem szabad belekerülnie a jogi bajba a Bitcoin vásárlása, eladása és befektetése során..

A Bitcoin biztonságos és jogszerűen használható? – Végső gondolatok

A Bitcoin mint befektetési és tranzakciós eszköz hatalmas előnyöket hozhat, de tudnia kell, hogyan kell használni. Az összes fent megadott információval és azok megfelelő felhasználásával valóban anonimává válhat, és gond nélkül élvezheti a biztonságos Bitcoin-ügyletek csodáit..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map