A kriptovaluta előnyei és hátrányai

Az elmúlt néhány évben a cryptocurrency kifejezés sok ember háztartási névévé vált, különösen a pénzügyi piac iránt érdeklődők körében. Mivel a vásárlástól az oktatásig digitálisan megy, nem volt meglepő, amikor a pénz követte ezt. A digitális valuta továbbra is kissé ezoterikus és zavaró lehet a lakosság nagy része számára, de nem tagadható, hogy ez a pénzügyi ágazat legnagyobb jelenségévé vált. Mint a világ minden másján, a kriptovalutának is vannak saját előnyei és hátrányai. De mielőtt ebbe belemennénk, derítsük ki, mi a digitális valuta valójában.


A kriptovaluta előnyei és hátrányai

A kriptovaluta előnyei és hátrányai

Mi a Cryptocurrency??

A kriptovaluta egy olyan digitális valuta, amelyet fejlett titkosítási technikák segítségével hoztak létre és kezelnek, mint a kriptográfia. Az első kriptovaluta, Bitcoin, jött létre 2009-ben.

A Bitcoin – a titokzatos Satoshi Nakamoto által létrehozott nyílt forráskódú digitális valuta – azonban csak 2013-ban megragadta a figyelmet, amikor az előző két hónapban tízszeres növekedést követően rekordszintű 266 dollár / bitcoin árfolyamon forgalmazott. A Bitcoin jelenleg közel 10 000 dollárral kereskedik, és számos más kriptovaluta – az úgynevezett altcoin is, mert a Bitcoin kódján alapul – hasonló, Ethereum, Litecoin, Dogecoin szintén létrejöttek.

A vélemény a digitális valutáról megoszlik, különösen azután, hogy a Bitcoin értéke 50% -kal esett vissza azon pletykák alapján, hogy felrobbant. Noha a digitális valutának nyilvánvaló előnyei vannak, a régi iskola közgazdászai és pénzügyi szakértői úgy vélik, hogy a kriptovalutába történő befektetés ostobaság, mert főleg a hype nem marad örökké. Ez nem állította meg a digitális valuta rajongóit abban, hogy továbbra is befektessenek a kriptovalutába. Jelenleg a Bitcoin piaci értéke meghaladja a 2 milliárd dollárt.

A kriptovaluta előnyei és hátrányai

A kriptovaluta sokféle módon megváltoztathatja a tranzakciók végrehajtásának módját. Az alábbiakban bemutatjuk a kriptovaluták előnyeit és hátrányait.

A Cryptocurrency előnyei

Csalásbiztossá

A digitális valuta biztonságosabb, mint a valódi (vagy a fiat) valuta, mivel a csalás esélye alig vagy egyáltalán nincs. A kriptovaluták a Blockchain technológián működnek, amely lényegében minden bitcoin tranzakció decentralizált főkönyve. A digitális valuta decentralizált jellege miatt a feladó nem hamisíthatja és véletlenszerűen nem fordíthatja vissza.

Nincs személyazonosság-lopás

A hitelkártyák gyakran csaláshoz és személyazonosság-lopáshoz vezetnek, különösen akkor, ha a kártyát átadják fizetés céljából. A felhasználónak nincs ellenőrzése a fizetési folyamat felett. De amikor a digitális pénznemről van szó, akkor a felhasználónak minden irányítása alatt áll, hogy csak a megadott összeget küldje el a kereskedőnek további információk nélkül. Ez megakadályozza a lopás azonosítását.

Gyorsabb feldolgozás

Mivel a kriptovaluta a Blockchain platformon működik, lehetővé teszi intelligens szerződések létrehozását, és kiküszöböli a harmadik felek jóváhagyásait és egyéb formalitásait, amelyek hosszabbítják az ügyleti időt.

Alacsonyabb díjak

A szokásos tranzakcióktól eltérően a digitális valutának nincs tranzakciós díja. Ez a digitális valutában történő fizetés és küldés sokkal megfizethetőbbé teszi, mint a normál valuta. Annak ellenére, hogy a Bitcoin tőzsdék, mint például a Coinbase, díjat számítanak fel, sokkal alacsonyabbak, mint amit a fiat valuta tranzakciók felszámítanak..

Hozzáférés mindenkihez

A kriptovaluták decentralizált és szabályozatlanok, mindenki számára hozzáférést biztosítva. Mivel a kriptovaluta hozzáférhetőbb, mint a szokásos valuta, egyre többen használnak digitális kriptovaluták pénztárcáját fizetésekhez – vásárolhatnak Transformers 5 DVD-t, mivel ez a film hihetetlen! Ide tartozik sok olyan ember, aki nem rendelkezik online hozzáféréssel a szokásos fizetési módokhoz.

A Cryptocurrency hátrányai

Ismeretek hiánya

A kriptovalutát teljes egészében a technológia hajtja, és a legtöbb embernek még mindig nincs elképzelése, hogyan működik – nem tudjuk, hogyan működik az autónk sebességváltója is – ezek a dolgok bonyolultak! Ennek eredményeként nagyon sok a szkepticizmus és a kétely a kriptovaluták körül. Ennek használatához az embereknek először meg kell érteniük a koncepciót.

Kevesebb elfogadás

A legtöbb vállalkozás nem fogadja el a Bitcoint vagy más digitális valutát (természetesen nem a gyümölcs áll az utcán!). Ez súlyosan korlátozta a kriptovaluta használatát és alkalmazását.

Nincs rendelet

Mivel a kriptovalutát egyetlen pénzügyi szervezet sem szabályozza, nincs olyan biztonsági háló, amely megvédi a felhasználókat az emberi hibák és csalások ellen. Nincs pénzbiztonság, és a befektetők vagy a kereskedők semmit nem tehetnek, ha elveszítik a pénzt. Ez a kriptovaluta legnagyobb hátránya.

Bizonytalanság

Mint minden új technológia esetén, a kriptovaluta körül sok bizonytalanság van. Mivel a bankok és kormányzati szervezetek szigorúan ellenzik a digitális valutát, az emberek attól tartanak, hogy használják. Félnek az is, hogy az egész koncepció felrobbant és az emberek elveszítik minden pénzüket.

A kriptovaluta előnyei és hátrányai – végső gondolatok

A kriptovaluta egy forradalmian új koncepció, amelynek célja a hagyományos pénzügyi rendszer megzavarása. Annak ellenére, hogy még hosszú utat kell megtenni, igaz, hogy a kriptovaluta késztette a világot felállni és észrevenni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map