Bitcoin vs. Bitcash – minden, amit tudnod kell

A fellendülés cryptocurrency nem olyan régen terjedt el, mint a tűz. Emberek ezrei kezdtek befektetni Bitcoin, és a digitális valuta más formái, például Bitcash, Ripple és Etherium felbukkant. Annak ellenére, hogy a kriptovaluták egyre gyakoribbak, mit igazán tud róluk?? 


Bitcoin vs. Bitcash - minden, amit tudnod kell

Bitcoin vs. Bitcash – minden, amit tudnod kell

Útmutatónkban a a digitális valuta története, hogyan működnek, és mi a előnyök és hátrányok különböző típusú devizák, például Bitcash az eredeti ellen Bitcoin. Ha szeretne egy rövid áttekintést a kriptovaluták világáról, állítsa magát kényelembe a gyors olvasás.

Mi a Cryptocurrency??

CryptocurrencyA kriptók leírása a legegyszerűbb módszer, ha ezek egy formája digitális készpénz.

Akárcsak valós pénz, értékük van, kivéve, hogy nem kötik őket fizikai forma, sem egy központi hatóság, amely ellenőrzi vagy irányítja őket. 

A fejlesztők a világ minden tájáról létrehoztak cryptocurrencies és egy aktív közösség, amely fenntartotta és továbbfejlesztette őket blockchain technológia (amelyet később tárgyalunk.)

Mielőtt belemerülnénk a kriptovaluták működésébe, a legjobb tudni, hogy miért hozták létre őket először.

Mi okozta a kriptovaluták megjelenését?

A kriptovaluták egy évtizeddel ezelőtt kerültek piacra, és úgy fejlesztették ki, hogy küzdenek a pénzügyi válság amelyet a hagyományos bankrendszer hozott létre. Sok szakértő hasonlította ezt az időszakot a Nagy depresszió. Igen, olyan rossz volt.

Megkezdődtek az amerikai bankok balra és jobbra kölcsönök kiadása hogy több ügyfelet szerezzen, de ez a döntés okozta bukásukat. Sokan nem voltak képesek visszafizetni őket, és egy idő után az alacsony pénzbeáramlás miatt a bankok összeomlottak és csődeljárás.

Sok ember elveszítették sok pénzt, míg a bankok befolyása és hatalma e katasztrófa miatt kezdett csökkenni. Ez arra ösztönözte a tehetséges egyének csapatát, hogy alakítsanak ki egyfajta pénzügyi eszközt biztonságosabb. 

A Bitcoin született

BTC volt a kriptovaluta legelső sikeres formája. A közhiedelemmel ellentétben, a Bitcoin koncepciója előtt voltak más formai koncepciók a digitális készpénzről, ám ezek nem voltak olyan népszerű vagy hatékony.

A Bitcoin célja az volt, hogy megakadályozzon minden olyan kérdést, amely a hagyományos pénz helytelen kezeléséből adódhat számos hasznos funkció:

 • Adatvédelem és névtelenség
 • Megfizethető tranzakciós díjak
 • Decentralizálás
 • Gyorsabb külföldi tranzakciók
 • Végleges ellátás = Kevesebb pénzügyi probléma, mint például az infláció

A kriptovaluták használatának számos más előnye jár, de ezek a legfontosabbak.

Blockchain technológia

Minden kriptovaluta egy úgynevezett technológiát használ blockchain, amely, amint talán kitaláltál, a „Tömblánc”. A blokkok egy csoportba sorolt ​​rekordok. Amint elérték az előző mondat maximális memóriáját, tovább lépnek a következő blokkba. 

Képzelheti őket adatokkal kitöltött dobozokként minden sikeres titkosítási tranzakció bemutatása és azok részletei. Minden blokkhoz tartozik időbélyeg, amely megmutatja a létrehozás és a folyamat ideje.

A blokklánc alapvetően a decentralizált forma egy főkönyvből, amely több ezer szervert foglal magában, és a hálózaton belül minden ember rendelkezik a különálló a blokklánc másolata. A blokkokat alaposan kell feldolgozni, hogy a lánc részévé váljanak. És ez szolgál Idővonal minden múltbeli tranzakcióért.

Forks

Mit szólsz Bitcoin Cash? Ugyanazt használja? blockchain mint Bitcoin? A rövid válasz: Igen. Ezt a következő felhasználásával teszi meg villa, ahol az eredeti blokklánc-kód csak frissítve bizonyos csomópontokon.

Az eredeti változatlan marad, miközben ezek a frissített csomópontok külön vannak az eredetitől a új blokkláncokat alkotnak. Az új blokkláncok formázott érme különböző és különálló az eredetitől.

Lehet, hogy azon tűnik, vajon miért hozták létre ezeket az új kriptovalutákat. Jól, Bitcoin nem pontosan tökéletes rendszer, közösségének egy része valami jobbat akart.

A Bitcoin Készpénz Formázása

Bitcoin Cash vagy BCH jött létre 2017. augusztus 1, miután a Bitcoin közösség tagjai voltak elégedetlen az eredeti protokollal. 

Vita sorozat után úgy döntöttek, hogy egészet hoznak létre új cryptocurrency amelynek blokkoló határa 8MB, ahol az eredetinek csak 1 MB volt. A nagyobb blokkméret blokkonként több feldolgozott tranzakciót tett lehetővé, amelynek előnyei és hátrányai lesznek tovább tárgyalt a.

Ingadozó árak

Mint a valós pénz, az A kriptovaluták értéke emelkedik és esik idővel. Megváltoznak attól függően, hogy mennyit igényelnek, fogadnak el és használnak fel. Elemezhetjük értékváltozásukat sajátosságaikhoz viszonyítva érték növekedés és ROI (a beruházások megtérülése.)

Mind a Bitcoin, mind a Bit készpénz egy adott értéket képvisel. A Bitcoin, mivel a kriptovaluta legrégebbi és legelterjedtebb formája, birtokolja a legértékesebb és uralja a a kriptopiac nagy része (67,59% 2019. szeptember 16-án), míg A Bitcash csak 2,11% -ot tart.Bitcoin piaci részesedés

Bitcoin Cash volt csak két évvel ezelőtt jött létre. Noha a legtöbb azt feltételezte, hogy a Bitcoin piaci részesedésének nagy részét el fogja érni, piaci dominanciája a csúcspontja óta folyamatosan csökken. 2017. november 13-án, 9,74% -kal. 

A CoinMarketCap szerint a Bitcoin ára csökken 0,37% az elmúlt 24 órás kereskedési időszak alatt, miközben a Bitcoin Cash készleten van 4,22%. A Bitcoin általában több stabil áringadozás, amint az az alábbi táblázatból látható.Bitcoin-diagram

Kell segítség?

Számos elérhető webhely ad naprakész kriptopiaci információk mint CoinMarketCap, TradingView, és CryptoCompare ha saját maga szeretné követni a kriptovaluta trendeket.

A kriptopiac egyre zsúfoltabbá válik, és a kriptovaluta új formái megpróbálnak feljutni a rangsorba. De a Bitcoin uralkodik a legfőbb valutaként, a Bitcoin Cash pedig ezt követi 4. hely. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta legjobb formája a Bitcoin? Nem feltétlenül.

BCH vs BTC: Az előnye és hátránya

Most van egy kis ötleted arról, hogy mi is mindkettő. Mit mondsz, vessünk egy pillantást a előnyök és hátrányok mindegyik? Akkor rendben. Gyerünk.

Bitcoin Cash

Meg fogjuk kezdeni az új jövevénymel. Nesze:

 • Előnyök

Ez sokkal olcsóbb, mint a Bitcoin, tehát könnyebb megszerezni. Tranzakciós díjai szintén alacsonyabbak. Jelenleg átlagos tranzakciós díja: $ 0,00396, míg A Bitcoin értéke 1.045 dollár. A Bitcoin átlagos tranzakciós díja magas tünetekkel (a legrosszabb esetben) szenved 63,85 USD-től 2017. december 22-én). Másrészt a Bitcoin Cash folyamatosan működik alsó oldal koncepciója óta:

Mivel olcsóbb és gyorsabb, a Bitcoin Cash általában kereskedelembarátabbá válik.

 • hátrányok

Noha a megnövelt blokkméret előnyöket kínál, ennek lehetséges mellékhatása a következő a hálózat külső támadásokkal szembeni ellenállásának csökkentése valamint a központosítás.

Van is alacsonyabb befektetői bizalom összehasonlítva a Bitcoin-tal, és a „piaci penetráció és az elfogadás aránya” szintje kevésbé domináns. Ez abból a tényből fakad, hogy sokkal új a kriptovaluta piacán, mint a Bitcoin.

A kereskedelem kevésbé életképes a rendelkezésre álló kereskedési párok szempontjából – e hátrányok kumulatív hatásai alacsonyabb a Bitcoin Cash ára és elfogadási aránya.

Bitcoin

Most az ipar óriásáért. Itt vannak a Bitcoin érdemei és hátrányai.

 • Előnyök

Mivel az eredeti forrás, a Bitcoin működik alap pénznem az egész kriptovaluta rendszer számára. Ez az, amellyel a többi kriptovaluta kereskedik, és gyakorlatilag minden tőzsdén forgalmazható (a legtöbb kereskedési párral rendelkezik.) 

A teljes kriptopiacon több mint felét (67,6%) uralja, és továbbra is a Aranystandard egy gyorsan bővülő és nagyon versenyképes iparágban. Mert hatalmas felhasználói bázis és magasabb piaci sapka, A Bitcoin sokkal jobban megtartja értékét, mint Bitcoin Cash.

Hihetetlenül teszi a kriptopiacon a legteljesebb csomópontokat nehéz támadni központosított intézmények és kormányok által.

 • hátrányok

A Bitcoin sok drágább és van magasabb tranzakciós ráta. A tranzakciók általában lassabb. Ez szörnyű választást jelent általános vásárlások esetén.

Egy másik kisebb hátrány az, hogy a Bitcoin fejlesztői csapatának nincs erősebb egyesült front összehasonlítva más csapatokkal. Ez a belső diskurzus, a hatalmas felhasználói bázissal párhuzamosan, vége lehet a fejlesztési folyamat akadályozása

Befektetés a Cryptocurrency segítségével

Nagyon könnyű azt mondani, hogy a különböző emberek érdeklődnek a kriptovaluták vásárlása iránt. Mindenkinek megvan az oka. Anonimitás miatt, vagy csak haszonszerzés céljából, befektetés a Bitcoinba, A Bitcash vagy bármilyen kriptovaluta jó ötlet lehet. Beszéljünk néhány „eseményről és hogyan” -ról.

1. Hol vásárolhatom őket?

Nem tudod, hogy mennél? Segítek benne. Először elindul ahol meg lehet vásárolni cryptocurrency.

Cryptocurrency csere

Ezek létesítmények gyakran a tranzakció kezeléséért számol fel díjat, ezért mindenképpen tedd meg kutatjanak és találjanak az Önnek megfelelőt. Ezek kettő a legnépszerűbb:

 • Coinbase

Ez nagyon népszerű az Egyesült Államokban működő kriptovaluta-befektetők körében, mivel a bankszámláját viszonylag könnyű összekapcsolni. A Coinbase díja a A vásárlás 0,5% -ának eloszlása és egy további díjat, amely attól függ vidék be vagy és a használt fizetés típusa.

 • Binance

A világ legnagyobb kripto – valuta – cseréjét tekintik hangerő, A Binance felmondási díjat és további pótdíjat számít fel 0,1% díj minden kereskedelemre. Vannak kedvezmények, ezért feltétlenül ellenőrizze őket. A Binance-ben a kriptovaluták általában kicserélték egymást. Ennek ellenére meg kell választania a hitelkártya áron.

Brókercserék

Az emberek gyakran alkalmaznak brókereket annak érdekében, hogy rendelkezzenek velük nagyobb likviditási poolok, alacsonyabb csúszási és szétosztási díjak, és kereskedelmesebb kriptovalutapárok. Itt van a két legjobb kriptográfiai bróker:

 • Plus500 

A Plus500 számos előnyt kínál, például számos fizetési lehetőséget (például Paypal) 100 dollár minimális betétek, egy élő chat lehetőség, és a gyors regisztrációs folyamat.

 • eToro

Az eToro sokat kínál fizetési lehetőségek, egy minimális befizetés 200 USD, és kiváló támogatói csoport.

Egyéb lehetőségek a BTC-be történő befektetéshez

Többet akar? Te megkaptad. Ellenőrizze a következőket.

 • Bitcoin ATM

Ugyanúgy működik, mint az ATMS fizikai készpénzért. Érme ATM radar ATM-ek ezrei vannak az egész MINKET.

 • P2P cserék

A felhasználók hirdetéseket tehetnek közzé a kívánt árfolyam és fizetési mód a Bitcoinok számára. Más felhasználók válaszolhatnak a hirdetésekre azzal a lehetőséggel, hogy személyesen találkoznak és fizethetnek velük készpénz vagy használ online bankolás közvetlenül kereskedni.

 • Szürkeárnyalatos alapok

Mindkettőt megszerezheti Bitcoin és Bitcoin Cash a szürkeárnyalaton keresztül, amely a digitális valuta eszközkezelője. Míg ezek a részvények többe kerül az érme tényleges értékénél nem kell aggódnia tárolás vagy megvalósítás további biztonság.

Néhány tipp a vásárlás lezárása előtt

Mielőtt bármilyen döntést hozna, nagyon ajánlom, hogy vessen egy pillantást a következő tippeket. Biztos vagyok abban, hogy másképp nézel ki a kérdésben:

 • Kezében tartsa az alapvető információkat

A ti SSS, bankszámlaszám, azonosító kép, jelszavak a digitális pénztárcájához stb.

 • Kerülje a hitelkártya használatát

Befektetéseinek finanszírozása magas kamatozású forrásokból történő kölcsönzés rossz ötlet.

 • Vegye figyelembe, hogy a titkosítási befektetéseknek nincs biztosítása

Az Értékpapír-befektetők Védelmi Társasága nem biztosítja a pénzforgalmat lopás vagy kudarc esetén (néhány tőzsde, mint például a Coinbase, rendelkezik saját biztosítási kötvénnyel.)

 • Győződjön meg arról, hogy az online tranzakciókat a biztonságos és magán internet kapcsolat. (Próbáljon ki egy hiteles VPN-t).
 • Ha a kívánt csereplatform nem nyújtja a kívánt kriptovalutát, akkor egyszerűen megteheti először vásárold meg a Bitcoint, és cseréld ki a kívánt pénznemre.

2. Hogyan tárolhatom a kriptovalutát?

Tarthatja a pénznemeit kétféle digitális pénztárca:

Forró pénztárca

A már működő szolgáltatók vagy tőzsdék ilyen típusú pénztárcát kínálnak felhő tárolása amely elérhető az interneten keresztül. A tőzsdék csatlakozáskor forró pénztárcákat kínálnak. Sokan inkább használják harmadik fél forró pénztárcái amelyeket különféle platformon lehet használni. 

Tranzakciók általában gyorsabb a forró pénztárcákhoz. De ne feledje, hogy a forró pénztárcák a Bitcoin-lal rendelkeznek hackelés veszélye nagy. Ügyeljen arra, hogy válasszon egy csereplatformot, amely biztosítást kínál, vagy legalábbis extra biztonság. 

Íme néhány népszerű forrás a forró pénztárcákról:

 • Blockchain

Nem a pénzváltásból származik, így csökkentve annak a kockázatát, hogy csapkodó célponttá váljon. 

 • Coinbase

Jön a biztosítás, amely fedezi a csapkodások, lopások, hamis transzferek és biztonsági megsértések által okozott veszteségeket.

 • Electrum

Egyedi szoftver, amely lehetővé teszi pénznemének a számítógépen való tárolását.

 • A micélium

Mobil forró pénztárca iOS és Android felhasználók számára egyaránt. 

Hideg pénztárca

Hideg pénztárca biztosítja extra biztonsági intézkedések amiben nincs forró pénztárca. Hordozható eszközök formájában érkeznek, amelyek tárolhatják az Ön pénznemét. Íme néhány népszerű hideg pénztárca szolgáltató:

  • Ledger Nano: A flash meghajtóhoz hasonlóan ezek a pénztárcák is költségesek lehetnek $ 60- $ 120
  • Trezor: Nagyon apró, hideg pénztárcák, amelyek költségesek $ 80- $ 170

Ne felejtsen el erős jelszavakat is használni két tényezős hitelesítés a pénzváltó digitális pénztárca számláira.

3. Hogyan kezeli a befektetésemet??

Ne feledje, hogy minden befektetés potenciális kockázatokkal jár. Digitális valuták viszonylag magasabb kockázatnak vannak kitéve, mivel sokkal újabbak a játékban, mint a többi bevált befektetési forma, mint például kötvények vagy részvények. Íme néhány lehetséges módszer csökkentsék ezeket a kockázatokat:

 • Diversifikálja portfólióját

Valószínűleg korábban is hallottál erről, sok befektető ezt a taktikát alkalmazta a kriptovaluták születése előtt. Által számos forrásba történő befektetés, nagyobb esélye van befektetéseinek fenntartására, ahol a jövedelmező valuták pótolhatják a kudarcot.

 • Játssz a „Vásárlás és tartás” játékot

Olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Vásároljon valamilyen kriptovalutát és csak várja meg, amíg értéke növekszik. Ezt a befektetés passzív formájának tekintik, amely gyakran felülmúlja aktív társait. Ezért olcsóbb is alacsonyabb tranzakciós díjak.

Mint az előző részekben említettük, a digitális valuta piaca: rendkívül illékony, az árak folyamatosan fluxus állapotban vannak. Ez a néhány kulcsstratégia, amelyet már említettünk, segíthet Önnek kezelje befektetését ingatag piacon.

Nyilvánvaló, hogy ez nem lehet a leggyorsabb módja a beruházások rövid távú bevételének, de általában hosszú távon jobban teljesít. Ez nagyszerű kezdőknek, akik bele akarnak merülni a kriptovaluták világába.

Bitcoin vs. Bitcash – Következtetés

Rengeteg tudnivaló van a cryptocurrencies mint hogyan szerezzük meg őket, vagy a a velük kapcsolatos kockázatok. Reméljük, hogy útmutatónk megértette neked a kriptovalutákat, hogyan működnek, és hogyan lehet biztonságosan befektetni velük..

Ha van valami, amire nem teheted a fejed, adj ki kiáltást az alábbi megjegyzésekbe, és megvilágosítunk az ügyet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me