A 7 legnépszerűbb e-mail adatvédelmi eszköz, amelyet mindenkinek tudnia kell

Az online adatvédelem mindenki számára aggodalomra ad okot, aki bármilyen módon használja az internetet. Az üzletemberek és a szakemberek számára ez különös aggodalomra ad okot, mivel az e-mailek feltörése katasztrofális lehet. Ezek a pénzügyi válságtól a hírnév elvesztéséig és a karrier visszafordíthatatlan következményeihez vezethetnek.


A 7 legnépszerűbb e-mail adatvédelmi eszköz, amelyet mindenkinek tudnia kell

A 7 legnépszerűbb e-mail adatvédelmi eszköz, amelyet mindenkinek tudnia kell

Az ilyen személyeknél a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy e-mailjeiket elhallgatják. Mindenki tudja, hogy a Google-nak és más nagyobb e-mail szolgáltatóknak kétes adatvédelmi irányelveik vannak. Természetesen egyre növekszik a biztonságos e-mailes szolgáltatások iránti igény, és válaszul számos szolgáltatás merült fel.

Legjobb e-mail adatvédelmi eszközök üzletemberek és szakemberek számára

Mindegyik számos biztonsági előnyt nyújt, és pozitív értékeléseket kapott a kiberbiztonsági szakértőktől. Tehát, ha aggódik az e-mail adatvédelme, akkor ezek a szolgáltatások lehetnek csak a professzionális kommunikáció biztosításához szükségesek.

GPG4USB

Az üzenetek titkosításának rendkívül hatékony és biztonságos módja, a GPG4USB számos előnyt kínál a felhasználók számára. A szoftvert hordozható eszközről indítják, amely önmagában is egy nagyon biztonságos módszer a titkosításhoz. A szoftver ingyenesen elérhető, így bárki használhatja azt fizetés nélkül. Ez a szoftver Microsoft Windows és Linux rendszeren is elérhető. Tehát mind a mindennapi felhasználók, mind a biztonságot szem előtt tartó emberek használhatják ki azt. A szoftvert fájlok titkosításához is használhatja. Tehát bárki, aki egyszerű, mégis hatékony megoldást keres e-mailje titkosításához, használhatja a GPG4USB-t.

Mailvelope

A Mailvelope egy speciális e-mail titkosítási szolgáltatás, amely nyílt forrású titkosítást kínál a felhasználók számára. A szolgáltatást, amelyet először 2012-ben fejlesztettek ki, a 2015-ben alapított Mailvelope GmbH támogatja. A szoftver és az ehhez használt forráskód nyílt forráskódú. Tehát bárki letöltheti, felhasználhatja, vagy akár módosíthatja. Valójában ezért kínál a Mailvelope hatékony titkosítást. A nyílt forráskód azt jelenti, hogy a fejlesztők folyamatosan frissítik a szoftvert, és ellenőrzik a lehetséges megsértési pontokat. A Mailvelope kompatibilis az összes nagyobb e-mail szolgáltatóval, ideértve a Gmail, a Yahoo, az Outlook és a GMX szolgáltatást is.

Enigmail

Az Enigmail csak egy Mozilla Firefox ingyenes e-mail titkosító szoftver. Tehát csak azok használhatják, akik már használják a Mozilla Firefox-ot. A Mailvelope-hez hasonlóan ez a szoftver nyílt forráskódú, így bárkivel használható és módosítható. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az Enigmail mögött egy erős fejlesztői közösség áll. Elég gyakori olyan frissítések, amelyek javítják a meglévő titkosítási protokollokat és a biztonságot. Az e-mailek Enigmail segítségével történő titkosításához használt speciális protokollt OpenPGP-nek hívják. Az ingyenes szoftver segítségével e-maileket küldhet és fogadhat, sőt hitelességüket is ellenőrizheti.

TorBirdy

A TorBirdy egy kiegészítő, amelyet kifejezetten a Thunderbird és a Tor felhasználók számára fejlesztettek ki. Az egyszerű ötlet az, hogy az összes e-mailt Tor-on keresztül irányítsa, és titkosítsa őket. Ez egy nagyon jó lehetőség azok számára, akik a Mozilla Thunderbird-t használják. A titkosítás mellett a TorBirdynek nincs az EFAIL sebezhetősége sem. Ez a probléma minden olyan e-mail szolgáltatással, amely HTML e-mailt használ, és a TorBirdy letiltja azt. Emellett rengeteg más lehetőség is van a TorBirdy konfigurálására. A preferenciákról egy kiterjedt rész található, amely útmutatást nyújthat az első felhasználók számára a választásukhoz.

Protonmail

A Protonmail egy teljes körű e-mail szolgáltatás, amely Svájcból származik. Mint ilyen, az egyik legbiztonságosabb online e-mail szolgáltatónak tekintik. Az alapszámlák ingyenesek, bár csak 500 MB e-mail tárhelyet kínálnak. Ezen felül a felhasználók három számlálót választhatnak a változó árakkal. A Protonmail nagyszerű tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy e-maileket küldjenek általános beállítások mellett speciális titkosítással is.

Tehát tegyük fel, hogy titkosított e-mailt kell küldenie, majd ki kell választania a titkosítási lehetőséget, be kell állítania egy jelszót és el kell küldenie. Ha ez megtörtént, csak ossza meg a jelszót a címzettel, hogy hozzáférést biztosítson számukra. A Protonmail használatának hátránya, hogy a felhasználók nem tudják letölteni a fiókjukat, ha elfelejtették a jelszavukat. Ha azonban biztonsági másolatot küldtek e-mailben, akkor gond nélkül megtehetik.

Mailpile

Egy másik nagyon hasznos titkosított levelező szolgáltatás, a Mailpile kissé eltérő módon kezeli a titkosítást. Annak érdekében, hogy bárki e-mailt küldjön, a feladónak rendelkeznie kell a címzett nyilvános kulcsával. A címzettnek azonban nem kell Mailpile e-mail címmel rendelkeznie az e-mail fogadásához. A teljes rendszer nyilvános-magán titkosítási kulcson alapuló e-mail rendszerként működik. Nagyszerű dolog a Mailpile-nél, hogy e-mail kliens. Ez azt jelenti, hogy adatait a szerver helyett a készüléken tárolja. Bármely meglévő e-mail szolgáltatást, például a Gmail vagy a Yahoo felhasználhatja úgy, mint egy szerver.

Tutanota

A Tutanota biztonságos e-mail szolgáltató, hasonlóan a Protonmailhez. Ingyenes alapszintű e-mail fiókkal rendelkeznek, és a felhasználók díjmentesen választhatnak prémium fiókot. Az ingyenes felhasználók 1 GB helyet kapnak számlájukkal, míg a prémium felhasználók választhatnak, ahogy akarják. Ugyanakkor, csakúgy, mint a Protonmail, a Tutanota lehetővé teszi a felhasználók számára egy titkosított e-mail küldését egy jelszó megadásával. A feladó ezután továbbadja a jelszót a címzettnek, aki felhasználhatja azt az e-mail dekódolásához és a hozzáféréshez. A Tutanota nyílt forráskóddal rendelkezik, és Németországból származik. Használhatja Apple és iOS eszközökön.

Melyik titkosított e-mail opciót kell választania?

Az összes fenti e-mail titkosítási lehetőségnek megvan a maga előnye. Hasznos megérteni, hogy milyen előnyöket kínál mindegyik, és hogyan lehet ezeket felhasználni. Ha nem hajlandó vagy nem tudja váltani az e-mail fiókját, akkor jobb kiegészítő a kiegészítők használata.

Ha lehetséges, jobb lehet, ha a közvetlen titkosítási szolgáltatásra vált. Emellett hasznos követni az alapvető adatvédelmi gyakorlatokat, például az adathalász csalások elkerülését és a jelszavak rendszeres megváltoztatását. Leginkább ennek célja az e-mail titkosítása és a kommunikáció biztonságának megőrzése.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me