A hamis Adobe frissítés rosszindulatú szoftvert telepít a felhasználói eszközökre

Ó fiú, srácok … .Van egy nagyon árnyas területre kerülünk, amikor új csapásokról van szó. Minél készek a kiberbiztonsági eszközök, annál találékonyabbak lesznek a hackerek. A közelmúltban egy hamis Adobe frissítés, amely tele volt kripto-bányász malware-rel, online fordította körét. Miért? Mert valójában frissíti az Adobe-t! Olvassa tovább, hogy megértse, miért nagyon veszélyes.


A hamis Adobe frissítés rosszindulatú szoftvert telepít a felhasználói eszközökre

A hamis Adobe frissítés rosszindulatú szoftvert telepít a felhasználói eszközökre

Hamis Adobe frissítés – A történet

A Palo Alto Networks, a kiberbiztonsági vállalat múlt csütörtökön nyilatkozatot adott ki arról, hogy egy új „trükk” hackert használnak.

Nyilvánvaló, hogy egy új típusú hamis Adobe frissítés 2018 augusztusa óta teszi elérhetővé online fordulóit. Mi különbözteti meg ezt a hamis frissítést a rosszindulatú szoftverekkel fertőzött társaitól, hogy ezúttal valójában frissíti az Adobe Flash alkalmazást..

A hamis Adobe frissítések általában nem más, mint a rosszindulatú programok telepítése a célrendszerekbe. Nem nagyon lopakodók, és könnyen elkaphatók. Ilyen egyszerű volt a rosszindulatú szoftverekkel sújtott program kinyerése:

Telepített egy frissítést > A frissítés nem működött > A rendszer egy kicsit elmarad > Van rosszindulatú programja.

Ez az új hamis frissítés azonban kissé bonyolítja ezt a folyamatot. Most már csak azt látja, hogy telepített egy frissítést… és működött. Az átlagos felhasználó számára ez többé-kevésbé garantálja, hogy a rosszindulatú szoftverek hosszú ideig fennmaradnak.

“De várjon, minden rendszernek módja van arra, hogy figyelmeztessen, ha a letöltött program nem megbízható forrásból származik!” talán gondolkodsz.

Az igaz. A Palo Alto Networks azonban úgy találta, hogy néhány hamis Adobe frissítés „kölcsönvette a hivatalos Adobe telepítő felbukkanó értesítéseit”. Ez azt jelenti, hogy a rendszer nem fogja tudni megmondani a különbséget. Minden szándékból és célból azt fogja gondolni, hogy ez a frissítés hivatalos. Nem figyelmeztetünk.

Hamis Adobe frissítés és Cryptojacking

Mint mindig, az ilyen hamis frissítések célja a rosszindulatú programok telepítése a gyanútlan áldozatok rendszerére.

Ezek a megtévesztő frissítések nem különböznek egymástól. A Palo Alto Networks szerint ezeknek a frissítéseknek a célja a célrendszer rejtjelezése.

Alapvetően a hamis frissítés frissíti az Ön számára a Flash rendszert, de telepíti a rejtjelező bányászati ​​programokat is a rendszerére. Ez felhasználja a rendszer processzorának a kriptovaluták bányászását a támadó számára. A rosszindulatú programok, mint például az XMRig cryptocurrency miner, csendesen futnak a háttérben. Ha nincs frissített rosszindulatú programok, akkor előfordulhat, hogy soha nem derül ki, hogy rendszere rosszindulatú programokkal fertőzött.

Hogyan tudok biztonságban maradni??

Mind a Palo Alto Networks, mind a McAfee Labs szerint a rosszindulatú programok jelenléte egyre növekszik. Konkrétan szeptember hónapjában hatalmas ugrás történt a rosszindulatú programokkal szemben.

Más szavakkal, most, mint valaha, fontos, hogy a rendszerét mindig védve tartsa. Íme néhány lépés, amelyet megtehetsz annak biztosítása érdekében, hogy megszerezte a védelmét:

  1. Csak a hivatalos webhelyek programjait töltheti le: Semmilyen körülmények között ne töltsön le semmilyen programot vagy szoftvert a program hivatalos webhelyén kívül.
  2. Győződjön meg róla, hogy elolvassa a véleményeket: Az internet globális közösség. Egy kis kutatással elolvashat oly sok véleményt és vitát szinte minden felhasználható szoftverről / programról. A szoftver letöltése előtt feltétlenül olvassa át ezeket az áttekintéseket.
  3. Mindig rendelkezzen anti-malware programmal: Hiteles anti-malware programot kell frissíteni és bármikor készen kell állnia a használatra. Győződjön meg arról, hogy mindig frissítve van. Nézze meg a legmegfelelőbb rosszindulatú programok elleni programokról szóló cikket.
  4. Használjon VPN-t: A VPN használata biztosítja annak biztosítását, hogy még akkor is, ha a rendszer rosszindulatú programokkal megfertőződik, adatait nem lehet ellopni. Ugyanúgy, mint bármelyik programnál, soha ne használjon ingyenes VPN-t, és csak megbízható és megbízható szolgáltatókkal járjon el, mint például az ExpressVPN.
  5. Távolítsa el a Flash Player alkalmazást: Az Adobe Flash valójában nem olyan program, amelyet a rendszerén szeretne. Ha nincs kifejezetten szüksége Flash Playerre, akkor távolítsa el azt. A biztonsági rések és a biztonsági kockázatok tele vannak és mindig is voltak. Ismét, ha nincs kifejezetten szüksége rá, akkor távolítsa el az ASAP-t.

Hamis Adobe frissítés – Záró gondolatok

Tehát ez a történet az új hamis Adobe frissítésről, amely gyorsan feltérképezi az internetet. Ügyeljen arra, hogy ne felejtse el védelmét, miközben szoftvert tölt le vagy használ az internetről. Legyen lehetőleg távol a szabad szoftverektől, és próbáljon minél többet tájékozódni arról, hogy mi történik a kiberbiztonság területén..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me