A legjobb víruskereső alkalmazások az Ön Android mobiljára

A személyes adataink sebezhetővé teszik a magánélet és a biztonsági intézkedések hiányát az általunk használt eszközökön. Ezért az alapvédelemnek telepítve kell lennie okostelefonokra vagy táblagépekre. Ez magában foglalja a neves gyártók által kiadott biztonsági szoftverek frissítését. Ezután a legújabb biztonsági javításokat és javításokat is beszerezheti eszközére.


A legjobb víruskereső alkalmazások az Ön Android mobiljára

A legjobb víruskereső alkalmazások az Ön Android mobiljára

Emberek milliói vásároltak táblagépeket és okostelefonokat a Google Android operációs rendszerén. A rosszindulatú programok veszélyei különösen hatalmasak az Android készülékeken, másokkal összehasonlítva. Olvassa el tovább, hogy megtudja, hogyan válasszon víruskeresőt az Android-hoz, és mi a legjobb víruskereső alkalmazások a Google Play Storban.

Szüksége van antivírus szoftverre az Android-hoz

Az Android OS a rosszindulatú ügynökök és a hackerek elsődleges célja. Képes üzeneteket, harmadik féltől származó alkalmazásokat vagy akár a Google Play szolgáltatást is továbbíthatnak mobiltelefonjára. Az évek során a Google Android javította biztonságát. Például a Google Play Protect, a beépített víruskereső, elérhető az Android új verzióin. Ennek azonban egyes funkciói még mindig hiányoznak. Javíthatja a védelmet, ha egy neves forrásokból származó mobil víruskereső alkalmazást szerez be.

Hogyan válasszunk antivírust az Androidra

Vessen egy pillantást a program által kínált szempontokra és szolgáltatásokra, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt kiválasztja:

Antivírus-specifikus szolgáltatások

A rendszeres szkennelés futtatása asztali számítógépeken egyszerű, a rendszer erőforrásainak felhasználása nélkül. De az Android készülékek esetében az erőteljes, passzív biztonság áll a középpontban. Szüksége van egy víruskereső alkalmazásra, amely egyértelmű felhasználói élményt nyújt, és nem igényli a beállítások megkönnyítését.

Android-specifikus szolgáltatások

Az Android funkcióinak, például a szöveges üzenetek szűrésének és a hívások blokkolásának, elérhetőnek kell lennie. Ennél is fontosabb, hogy az alkalmazásnak lehetővé kell tennie a helymeghatározó szolgáltatások nyomon követését az Android-eszközén. Ezenkívül az adatok távoli lezárásának és távoli törlésének kell lennie.

Ingyenes vagy fizetett szoftver

Ha több Android-eszközt használ, megvédheti a több eszköz víruskereső csomagjait. Ez azt jelenti, hogy a fizetett csomagok az ingyenes antivírusok kiválasztása helyett a fizetős csomagok, amelyeket egyetlen Android-eszközön is használhatnak. Vagy kipróbálhatja egy ingyenes verziót, és frissítést kaphat.

A fizetett antivírus előnyei az ingyenes alkalmazások felett

Az Android alapvető védelmi funkciói a legtöbb ingyenes biztonsági alkalmazásban elérhetők lesznek. Fizetős frissítésekkel azonban további biztonsági szintet is elérhet. Általában itt vannak azok a prémium szolgáltatások, amelyeket fizetett víruskereső csomagokkal kap:

Az adatok biztonsági mentése

Ez a szolgáltatás automatikusan feltölti személyes adatait a „felhőbe”, az online tárolási szolgáltatásba. Ha elveszíti eszközét, az adatokról biztonsági másolatot lehet készíteni, mielőtt távolról törli őket. Ezután visszaállíthatja ezeket az adatokat egy másik kompatibilis eszközre.

Távoli hely és törölje

A GPS szolgáltatás felhasználható az elveszett eszköz helyének megtekintésére bármilyen webböngészőben. Mint fentebb láttuk, törölheti a készüléken lévő összes adatot távoli helyről, és megóvhatja magánéletét.

App és SIM Lock

Védje az érzékeny adatokat, a privát beszélgetéseket és egyes alkalmazásokat jelszóval. A telefon lezárásával korlátozhatja, hogy ki láthatja az eszköz tartalmát.

Távoli zár és fénykép

A böngésző felületén vagy az SMS használatával megakadályozzuk az illetéktelen hozzáférést. Egyes alkalmazások fényképeket készítenek azokról, akik ismételten rossz PIN-kódot vagy jelszót adtak meg.  

Adathalászat-ellenes és adatvédelmi tanácsadó

Ezek az alkalmazások észlelik, amikor valaki megpróbálja ellopni az Ön adatait, vagy figyelmezteti Önt a potenciálisan veszélyes webhelyek látogatására. A letöltött alkalmazásokat átvizsgálja, és az antivírus figyelmeztet, ha további engedélyekre törekszik.

Távolítsa el a védelmet

Ezek a mobil biztonsági alkalmazások jelszóval védik magukat. Megakadályozzák mindenkit, aki megpróbálja eltávolítani vagy törölni az eszköz adatait vagy más alkalmazásokat.

Szülői felügyelet és a biztonságos böngészés

Az interneten bizonyos tartalmakhoz való hozzáférést az életkor szerint korlátozzák. Ezenkívül ellenőrzik a kattintással ellátott webhely linkeket, és figyelmeztetnek a veszélyre.

Rázendít

Az akkumulátor optimalizálódik azáltal, hogy eltávolítja az akkumulátort használó alkalmazásokat. A készülék teljesítményét a szemét eltávolításával lehet javítani

A legjobb víruskereső alkalmazások Android telefonjára

A következők tettek a listára:

1. Kaspersky Internet Security Mobile

A Kaspersky mobile az egyik legbiztonságosabb Android víruskereső alkalmazás, könnyen kezelhető felülettel. Még az ingyenes verzióban, hivatkozások, alkalmazások és letöltések kézi szkennelését is kínálja. Az adatok valós idejű védelme és ellenőrzése garantálva van még akkor is, ha eszköze elveszik.

A fizetett változat lehetővé teszi a szkennelések automatikus végrehajtását ütemezés szerint. Hívások és szövegek szűrésével rendelkezik, és megvédi az eszközt az adathalász csalásoktól. Ha asztali védelmi tervet vásárol az Internettel vagy a Teljes Biztonsággal, akkor hozzá is hozhatja az Android készüléket.

2. A Trend Micro Mobile biztonság

Noha a Trend Micro számára nincs ingyenes terv, próbaverzióként használhatja, és később frissítheti, amikor a rendszer kéri. De ha megvásárolja a Maximális Biztonságot, amelyet legfeljebb 10 eszközhöz kap, akkor megkapja a Mobil Biztonságot.

Még az ingyenes próbaverzióval is alapvető védelmet kap a rosszindulatú programok ellenőrzése, a lopás elleni védelem és az alkalmazások telepítése előtti szkennelése során. Teljesítményfunkciók, például az alkalmazáskezelő és a rendszer súgója is elérhetők. A „Csak egy telefon” mód leállítja az összes aktív folyamatot, kivéve a telefon funkcionalitását, ha az eszköz akkumulátora alacsony.

3. A Bitdefender mobil biztonsága & Antivirus

A Bitdefender antivírus 14 napos ingyenes próbaverziót kínál az Android számára. Az ingyenes verzió elég jó, manuális és alkalmazás-szkenneléssel és valós idejű védelemmel.

A fizetett változat azonban elérhető a mobiltelefonon is, ha az asztalon megjelenik a Total Security terv. Webes védelmet és lopásgátló eszközöket kap, valamint az Android Wear integrációt, az App Lockot és az Autopilotot, az eszköz védelmének biztonsági figyelőjét. A használati szokásoktól és a hardverkonfigurációtól függően az Autopilot javasolja a szükséges biztonsági intézkedéseket.

4. F-Secure mobil biztonság

Az F-Secure 30 napos tervével rendelkezik az Android víruskereső számára, amelyet követően frissítenie kell a Biztonságos és Összesített csomagra. Ez egy több eszközből álló védelmi csomag része. A szokásos rosszindulatú programok elleni védelem elérhető a telefon adatainak és a telepített alkalmazások beolvasásához. A banki és böngészési védelem megakadályozza a rosszindulatú banki weboldalakat, és megakadályozza, hogy a pharming áldozatává váljanak.

Távolról megkeresheti, törölheti vagy lezárhatja elveszett eszközét, és kezelheti az összes eszközt egy kényelmes böngésző felhasználói felületen.

Szabályozhatja vagy korlátozhatja a hozzáférést több szülői szolgáltatásokkal rendelkező eszközön. Láthatja Android telefonjának állapotát is, és intézkedhet, ha elveszik.

5. Avast Mobile Security

Az Avast a legjobb ingyenes víruskereső, különösen mivel nagyon hozzáférhető. Az ingyenes csomag szolgáltatásai nagyon hosszúak, és túlmutatnak az alapvető védelmen. Valós idejű védelmet és Wi-Fi hálózati szkennelést kínál az Android készülékén. Az új alkalmazásokat a telepítés előtt automatikusan ellenőrzi. Nyomon követheti eszközének helyét, rögzítheti és távolról törölheti.

Az Avast Mobile Security Pro frissítéssel titokban rögzíthető hang vagy videó lopás esetén. Ezenkívül automatikusan regisztrálja a SIM-kártyát elveszettként. Más frissítésekkel együtt a SecureLine VPN, például a VPN.

Következtetés

Az Avast kiváló költségvetés-barát lehetőség, de ha kitűzhet egy izgalmas prémiumot, akkor a Kaspersky vagy a Bitdefender lehet a választás. Az Ön Android-készülékéhez, a fenti listából választva, ezek sokkal jobbak, mint a Google Play Protect.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me