A Reddit nyomon követi az Ön adatait? És hogyan lehet biztonságban maradni

Ha bármit meg akar tanulni, látogasson el a Reddit oldalra. Ez egy olyan platform, ahol szakértői véleményeket kaphat a világ minden tájáról. Minden évben a népszerű vitafenntartó webhely több mint 82 milliárd oldalmegtekintést kap, és ez sokat beszél népszerűségéről.


A Reddit nyomon követi az Ön adatait?

A Reddit nyomon követi az Ön adatait?

A Redditnek két beállítása van – Ingyenes és Prémium. Az ingyenes Reddit lehetővé teszi a tartalom elérését, de hirdetésekkel. A prémium opció fizetett, korábban Reddit Gold néven hívták. A Prémium opcióval egyenletesebb hirdetés nélküli élményt kap.

Nem kétséges, hogy a Premium jobb, de mi van, ha nem akar pénzt költeni? Akkor látnia kell hirdetéseket. Ez a hirdetés az Ön preferenciáin és az általuk használt webhelyen alapszik. Értékesítik-e az Ön adatait a hirdetők számára?

A Reddit adatvédelmi politikája azt mondja, hogy hirdetési célból megosztják a felhasználói információkat harmadik felekkel.

„Felhasználóink ​​személyes adatait nem osztjuk meg, nem adjuk el és nem adjuk el harmadik feleknek, kivéve, ha a következő körülmények egyike fennáll:

Kivéve, ha a hirdetőkre és a hirdetési partnereinkre vonatkozik, információkat megoszthatunk olyan gyártókkal, tanácsadókkal és más szolgáltatókkal, akiknek hozzáférniük kell ezekhez az információkhoz, hogy munkánkat nekünk végezzük. ”

Aggódnia kellene?

A Reddit a világ egyik leglátogatottabb webhelye. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok felhasználói információ van, és ez nagyon hasznos lehet a hirdetők és a marketingszakemberek számára. Mivel a felhasználók nyíltan részt vesznek a Redditről folytatott vitákban, sok információt tárnak fel magukról.

Ez az információ sehol máshol nem található. Az emberek különféle kérdésekben nyíltan fejezik ki véleményüket, ami sok értékes információval szolgál a hirdetők számára. Ha webhelylátogatáskor aggódik a magánélete miatt, érdemes értékelnie a preferenciáit.

Ezenkívül 2018 júniusában egy olyan biztonsági megsértés történt, amely állítólag Reddit-felhasználók ezreinek személyes adatait veszélyeztette. Ezért minden Reddit használatakor mérlegelnie kell az online adatvédelmet és biztonságát..

Amit tehetsz

A Reddit felhasználói beállításokat kínál. Az új elrendezésben a jobb felső sarokban, a legördülő menü mellett található. Bár a Redditben nincs sok testreszabási lehetőség, de mégis láthat tisztességes lehetőségeket ott.

Látogassa meg a Adatvédelem és biztonság fület a Felhasználói beállítások alatt, és ott látja az adatvédelmi lehetőségeket. Kikapcsolhatja a keresőmotorok indexelését és a kimenő linkek naplózását.

A Reddit segítségével a keresőmotorok indexelhetik a profilod. Tehát a Google megmutathatja az Ön által megjegyzett bejegyzéseket, valamint az álhirdetéseket, amelyekben részt vesz. Ha nem akarja, hogy ez az információ látható legyen a barátainak, feltétlenül kapcsolja ki a keresőmotor indexelését.

Ezenkívül, ha rákattint egy linkre, hogy más webhelyet látogasson el a Reddit-en keresztül, akkor az rögzítésre kerül. Ha nem akarja, hogy rögzítésre kerüljön, kapcsolja ki a kimenő linkek naplózását.

Megkeresheti a Testreszabás beállításokat is az új lehetőségek megnyitásához. Itt találhatók lehetőségek a Reddit tevékenységek naplózásának kikapcsolásához a releváns hirdetéseknél. Vannak más lehetőségek is jelölőnégyzetek formájában. Törölje az összes négyzet jelölését, és magasabb szintű adatvédelmet élvez a Reddit.

Ha nem szereti a hirdetéseket, használhatja a prémium funkciót. Noha nem jelenít meg hirdetéseket, nem garantált, hogy nem naplózza az Ön adatait.

Reddit és harmadik féltől származó alkalmazások

A Reddit saját alkalmazásával rendelkezik a mobil platformok számára. Vannak harmadik féltől származó alkalmazások is a Reddit felkeresésére. Ha harmadik féltől származó alkalmazással jelentkezik be, akkor engedélyt ad arra az alkalmazásra, hogy figyelemmel kísérje tevékenységeit. Ha aggódik a megadott engedélyek miatt, akkor látogasson el a telefon alkalmazások szakaszára, és visszavonhatja a harmadik fél által készített alkalmazások engedélyét.

Üzenetek blokkolása

Noha a Reddit nagyszerű platform a hasonló gondolkodású emberekkel való találkozásra, néha egyes felhasználók kicsit elszakadhatnak. Ezért a Reddit felajánlja, hogy módosítsa az üzenetküldési adatvédelmet. A Felhasználói beállítások Adatvédelem és biztonság lapon válassza ki, ki üzenetet küldhet.

Letilthatja vagy engedélyezheti a felhasználók egy kis csoportját, vagy megnyithatja az üzenetküldést mindenki számára. Noha a Redditnek nincsenek széles körű listája a testreszabási lehetőségekről, mégis megfelelő biztonsági beállításokat kínál.

Lehet-e igazán biztonságos??

Noha a magánélet védelme érdekében megváltoztathat bizonyos beállításokat, nem vagy igazán védett, ha személyazonosságukat nyilvánosságra hozzák egy weboldalon. Noha valószínűleg nem aggódik személyazonossága miatt, fontos, hogy megvédje személyes adatait, ha ellentmondásos témákban tesz közzé.

Két módon lehet valóban biztonságos:

Ne használja a valódi nevét

A Reddit felhasználók általában nem használják valódi nevüket ezen a platformon. Választhat abszolút bármilyen tetszőleges moniker közül. Ez megbizonyosodik arról, hogy valódi személyiségét nem fedik fel másoknak. Ha nem akarja, hogy másoktól üzeneteket kapjon, megváltoztathatja az üzenet beállításait a fentiek szerint.

Az IP elrejtése

Bár a valódi neve megváltoztatható a Reddit-en, IP-je továbbra is látható lesz a hatóságok számára. Annak biztosítása érdekében, hogy nem tudják követni az Ön földrajzi helyzetét, rejtsék el IP-jüket egy VPN segítségével. A VPN vagy a virtuális magánhálózat a speciális szerverein keresztül továbbítja a forgalmat, hogy elrejtse adatait mindenki ellen, aki megkísérel titeket. Ide tartoznak a meglátogatott webhelyek, valamint az internetszolgáltató és a kormány.

Egy új IP-vel a Reddit nem tudja követni az Ön IP-jét. És hamis név mellett a többi felhasználó nem fogja tudni az igazi személyazonosságát. Korábban megvizsgáltuk a Reddit legjobb VPN-jeit. Ezért feltétlenül ellenőrizze ezt a felülvizsgálatot.

Következtetés

Szinte minden weboldal azon az új marketing modellen dolgozik, amely naplózza az Ön tevékenységeit és létrehoz egy felhasználói térképet. Ezt a térképet ezután eladják a hirdetőknek célzottabb hirdetések számára. És Reddit sem kivétel. Ha azt akarja, hogy adatai privát állapotban maradjanak, akkor mindenképpen módosítsa a beállításokat. Ezenkívül mindig okos ötlet a VPN használata.

A VPN kiválasztásakor feltétlenül válassza ki a fizetett VPN-t, mert egy ingyenes VPN egyszerűen elkerülheti a hirdetéseket, így követheti tevékenységeit, hogy a hirdetések relevánsabbak legyenek. Tehát alapvetően nincs értelme a VPN-t megszerezni. Ügyeljen arra, hogy kap egy megbízható VPN-t, amely nem jelentkezik a tevékenységeidbe, és megbízható szolgáltatásokat nyújt. Itt található a leginkább ajánlott VPN-k listája. Segítenek abban, hogy névtelen maradjon, és megóvja a hackerektől és a snooperektől is.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me