Az Apple Pay biztonságosan használható?

A mobil és a kézibeszélő fizetési technológiák egyre népszerűbbek. Gyorsabb és egyszerűbb alternatívákat kínálnak a felhasználók számára a hitelkártyákhoz vagy a betéti kártyákhoz. De a legfontosabb kérdés: Biztonságban vannak? Mi lenne, ha egy nap felébredne, és látná, hogy valami hacker megtisztította a bankszámláját? Az egyik dolog, amelyet mindig szem előtt kell tartania, az az, hogy minden fizetési módot csalásnak vetnek alá. De ez nem azt jelenti, hogy a vállalatok nem hajthatják meg a hackerek helyzetét a a legerősebb elérhető biztonsági szolgáltatások. És pontosan ezt tette az Apple, amikor bevezette Apple Pay, egy mobil pénztárca szolgáltatás, amely lehetővé teszi a biztonságos digitális fizetéseket. Ebben az útmutatóban el fogom magyarázni, mi az Apple Pay, hogyan működik, és ha biztonságos-e a használatához.


Az Apple Pay biztonságos?

Az Apple biztonságosan fizet?

Mi az Apple Pay??

Az Apple Pay egy mobil fizetés és digitális pénztárca szolgáltatás. Ez lehetővé teszi „könnyű, biztonságos és magántulajdonban lévő tranzakciók elvégzését üzletekben, alkalmazásokban és az interneten” anélkül, hogy minden egyes alkalommal ki kellene adnia a hitelkártya-adatait. Ezenkívül pénzt küldhet és fogadhat a felhasználóktól az Apple Pay in Messages alkalmazásban (csak az Egyesült Államokban).

A szolgáltatás véd tranzakcióit és információkat az eszköz hardveréhez és szoftveréhez beépített szolgáltatások használatával. Sőt, még nem tárol a használt kártya vagy a vásárlások részletei. Ennek eredményeként a tranzakció részletei között maradnak te, a bankod és a kereskedő. És biztos lehetsz benne, hogy ez utóbbi nem lát semmit, ami a hitel- vagy bankkártyaszámmal kapcsolatos.

Hogyan működik az Apple fizet??

Mint már említettem, az Apple Pay segítségével áruházakba, alkalmazásokba vagy online vásárlásokba veheti fel.

Boltokban

Az Apple Pay használatával fizethet az áruért bármely áruházban, amely elfogadja érintés nélküli fizetések. A szolgáltatás egy kicsit úgynevezett Near Field Communication (NFC) technológia, amely csak kis távolságokon működik. Csak annyit kell tennie, hogy a kifizetéshez közel helyezze eszközét az érintés nélküli kártyaolvasóhoz. Természetesen továbbra is hitelesítenie kell a tranzakciót a használatával Arc-azonosító, Érintő-azonosító vagy a jelszó.

Alkalmazásokban vagy Online-ban

Apple Pay az alkalmazásokbanArra is használhat online vásárlást, vagy bármit megrendelhet egy alkalmazásból. Az “Vásároljon az Apple Pay segítségével”Kattintás jelenik meg az üzlet pénztárán. És ha úgy gondolja, hogy kockázatos lehet bármit megvásárolni e szolgáltatás használatával, akkor gondoljon újra. Valójában az Apple Pay az egyik legbiztonságosabb módszer az online vásárláshoz vagy vásárláshoz. Ez a fejlesztőspecifikus kulcs nak nek újratitkosításához már titkosított tranzakcióját, mielőtt az információt megküldnék a fizetési processzornak.

Ez a kulcs biztosítja, hogy csak a megvásárolt alkalmazás vagy webhely láthassa a titkosított fizetési információkat. Ezután ezeket a webhelyeket kötelezővé tenni ellenőrizze domainjüket az Apple-vel minden egyes vásárláskor. Ez a teljes folyamat valóban megnehezíti a hackerek és a számítógépes bűnözők számára, hogy bármilyen információt szerezzenek a hitelkártyájáról vagy a tranzakciókról. És velük Érintse meg az azonosítót A MacBook Air és MacBook Pro rendszeren a felhasználók befejezhetik online vásárlásaikat könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb.

Kártya hozzáadása és az Apple Pay beállítása

Az Apple Pay eszköz eszközön történő beállításához először hozzá kell adnia a hitel- vagy bankkártya adatai. És ne aggódjon, amint már korábban említettem, minden megadott információ az titkosított.

Adjon hozzá egy kártyát az iPhone készüléken

Apple Pay iPhoneA szolgáltatás okostelefonon történő engedélyezéséhez rendelkeznie kell iPhone 6-os vagy újabb verzióval.

 1. Menj “Pénztárca” és koppintson a „+” szimbólum.
 2. Akkor, kövesse az egyszerű lépéseket az új kártya hozzáadásához. Ha kissé zavarónak találja őket, vagy nem tudja nyomon követni, ez a bemutató megkönnyíti a dolgokat.
 3. Használhatja a kamera a kártya beolvasásához és az összes szükséges információ rögzítéséhez.
 4. Kérjük, ne feledje, hogy ezt esetleg meg kellett tennie töltsön le egy alkalmazást a bankjáról hogy kártyát adhassunk a Wallet-hez.
 5. Kattintson a „KövetkezőÉs várjon, amíg a bankja meg nem jelenik ellenőrzi az éppen beírt részletek. Előfordulhat, hogy a bank további információkat kér.
 6. Miután jóváhagyta a kártyát, koppintson a „Következő.”
 7. Gratulálunk, mostantól szabadon használhatja az Apple Pay szolgáltatást.

Ui Ha a kamerát használja a kártya adatainak megadására, az információ soha nem kerül mentésre a készülékére vagy a fotókönyvtárba.

Adjon hozzá egy kártyát az iPad készülékre

Az Apple Pay szoftvert a telefonon is aktiválhatja iPad. A táblagépnek azonban rendelkeznie kell Érintse meg az azonosítót vagy az arc azonosítóját. 

 1. Kattintson “Beállítások”, Amelyet„Pénztárca & Apple Pay.”
 2. Ezután nyomja meg a „Add CardÉs kövesse az egyszerű lépéseket egy új kártya hozzáadásához (hasonló az iPhone-hoz).
 3. Nyomja meg “Következő”És várja meg igazolás a bankodból. Lehet, hogy ki kell töltenie néhány további információt a bankjának.
 4. Koppintson a “Következő”-T, amikor a bankja visszaigazolást kapott.
 5. És ez az. Mostantól használhatja az Apple Pay szolgáltatást iPad Pro, iPad Air, iPad és iPad mini (mindaddig, amíg rendelkeznek Touch ID-vel vagy Face ID-vel).

Adjon hozzá egy kártyát az Apple Watch-hoz

Az Apple Pay kompatibilis a az összes Apple Watch eszköz. Japánban azonban az első generációs Apple Watch tulajdonosai nem használhatják azt jutalmazási programokhoz.

Apple Pay Watch

 1. Kattintson az Apple Watch alkalmazás ikonjára a képernyőn, majd a „Az órám”Fülre.
 2. Ezután kattintson a „Pénztárca & Apple Pay.”
 3. Koppintson a “Add Card”Új kártya hozzáadásához, és kövesse az utasításokat (hasonlóan a fentiekhez).
 4. Miután megadta az összes információt, meg kell szereznie igazolás mielőtt megkezdené az Apple Pay használatát az Apple Watchon.
 5. Miután minden engedélyezett, érintse meg a „Következő.”
 6. Most már használhatja az Apple Watch készüléket vásárláshoz üzletekben és alkalmazásokon belül. Használhatja azokat egyes országok és régiók tranzitrendszerein belül, személyenként (csak az Egyesült Államokban), és egyes iskolákban a hallgatói igazolvánnyal együtt..

Adjon hozzá egy kártyát Mac-re

Jegyzet: Ahhoz, hogy egy kártyát hozzáadhasson az Apple Pay-hez, szüksége van egy Touch ID-vel rendelkező Mac-modellre. Mac modelleken beépített Touch ID nélkül, befejezheti a vásárlást az Apple Pay segítségével a megfelelő iPhone vagy az Apple Watch segítségével: iPhone-ján megy a Beállítások > Pénztárca & Apple Pay és kapcsolja be az Engedélyezés a fizetéshez Mac rendszeren.

Az Apple Pay Mac telepítéseHa van Mac modell Touch ID-vel, az Apple Pay aktiválásához tegye a következőket:

 1. Meg kell “Rendszerbeállítások ” > “Pénztárca & Apple Pay.”
 2. Ezután nyomja meg a „Add Card”És kövesse az utasításokat.
 3. Az összes szükséges információ kitöltése után koppintson a „KövetkezőÉs várjon, amíg a bank ellenőrzi az Ön adatait.
 4. Amint rendben van a bankjáról, nyomja meg a „Következő.”
 5. Indítsa el az Apple Pay alkalmazást a Mac számítógépen (személyes fizetések az Apple Pay és az Apple Cash programmal nem érhetők el a MacOS-ban).

Az Apple Pay használata

Az Apple Pay fog megment te annyira idő és erőfeszítés áruk vagy szolgáltatások fizetése. Használhatja tranzakciók elvégzésére üzletekben, alkalmazásokon belül és akár online is.

Fizessen az üzletekben

Az iPhone vagy az Apple Watch használatával rendezheti éttermi számláját, vásárolhat új cipőt, fizethet sofőr sofőrrel és még sok minden mást.

 • Face ID-vel rendelkező iPhone készülékek esetén: Koppintson duplán a oldalsó gomb a telefon jobb oldalán. Akkor, bámulja a készüléket a hitelesítéshez Face ID-vel. És nem kell aggódnia, ha arcát nem ismeri fel, mindig fizethet a saját számával jelszót. Miután arcod igazolva lett, egyszerűen tegye iPhone-jának tetejét néhány centiméteren belül és érintse meg az elemet, és a képernyőn megjelenik egy pipa. Vess rá egy pillantást demó további információért.
 • Touch ID-vel rendelkező iPhone készülékek esetén: Csak annyit kell tennie, hogy ráhelyezi az ujját Érintse meg az ID kezdőlap gombot. Ezután húzza a telefon tetejét közel az érintés nélküli olvasóhoz és várjon, amíg a “Kész” és a jelölőnégyzet meg nem jelenik a képernyőn.
  Ez demó segít a dolgok világosabbá tételében.
 • Apple Watch felhasználók számára: Egyszerűen kattintson duplán a oldalsó gomb a jobb oldalon az órájára, és tegye a képernyőt a kapcsolat nélküli olvasó közelében. Miután megérintette a szelídet, megtudhatja, hogy a vásárlás sikeresen befejeződött.

Egyes régiókban egyes üzletek felkérhetik Önt írja be a PIN-kódját, vagy írja alá a nyugtát ha a vásárlás meghalad egy bizonyos összeget.

Fizessen az alkalmazásokon vagy az interneten belül

Apple fizet online

Mint fentebb említettem, az Apple Pay segítségével bármit megvásárolhat vagy megrendelhet közvetlenül egy alkalmazásból. Ha aktiválta a szolgáltatást, a következő üzenet jelenik meg:Vásároljon az Apple Pay segítségévelOpcióként.

 1. Koppintson a „Vásároljon az Apple Pay segítségével”Gombot, vagy válassza fizetési módként az Apple Pay lehetőséget.
 2. Győződjön meg róla a számlázás, a szállítás és a kapcsolattartási adatok helyesek. Ezeket a részleteket az Apple Pay-en is tárolhatja, így nem kell minden alkalommal beírnia azokat vásárláskor.
 3. Ha másik kártyával szeretne fizetni, akkor csak Koppintson a következő ikonra a kártya mellett.
 4. Erősítse meg fizetését. Látni fogod Kész egy pipával a képernyőn, amint minden kész.
  1. IPhone X vagy újabb vagy Face ID-vel rendelkező iPad készülékek esetén: Csak érintse meg kétszer az oldalsó gombot, majd használja az arcát vagy a jelszót a megerősítéshez.
  2. IPhone 8 és korábbi verziók, vagy Face ID nélküli iPadok esetén: A megerősítéshez használhatja a Touch ID vagy a jelszót.
  3. Apple Watch felhasználók: egyszerűen kattintson duplán az oldalsó gombra a vásárlás megerősítéséhez.
  4. Touch ID-vel rendelkező Mac modellek esetén: Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és a vásárlás után vigye az ujját a Touch ID-re. Ha a Touch ID ki van kapcsolva, akkor koppintson az Apple Pay ikonra az érintősávon, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  5. Más Mac modellek esetén: Ha még nem rendelkezik Touch ID-vel rendelkező Mac-del, akkor vásárlásának megerősítéséhez iPhone vagy Apple órára van szüksége. Ezért engedélyezze a Bluetooth-ot a Mac számítógépen, és mindenképpen ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezzen be minden eszközén.

Biztonságosabb az Apple fizetés, mint a hitel- vagy betéti kártyák?

Nos, egyszerűen fogalmazva: igen. Az Apple Pay hozzáteszi, hogy nem 100% -ban feltörésbiztos extra biztonsági szintek a hitel- / terhelési információkhoz, ez biztonságosabb opció, mint maga a kártya használata.

Extra ellenőrzés

Tegyük fel, hogy valakinek sikerül megszereznie kezét az eszközén. Ennek a személynek nehezen férhet hozzá fiókjához és vásárolhat, mert az Apple Pay számos további információt kér, mint például az Ön jelszó, arc-azonosító vagy érintő-azonosító. És mivel az Apple nem tárol semmilyen információt az eszközén, a támadó nem fogja tudni megerősíteni semmilyen tranzakciót.

A kártya adatait nem osztják meg

A mobil pénztárca létrehoz egy egyedi kód minden alkalommal, amikor valamit vásárol az Apple Pay segítségével. A kereskedők ezt a kódot látják a tényleges kártya száma helyett.

“A hitelkártya-számot soha nem adják meg a kereskedőnek, és online használat esetén soha nem halad át az interneten az eszköz és a kereskedő webhelye között” – mondja Thomas Reed, a Mac igazgatója és a Malwarebytes kiberbiztonsági cég mobiljának igazgatója. “Ha véletlenül egy bűncselekmény elfogja ezeket az adatokat, akkor ez egy egyszer használatos kód, tehát nem lehetett visszaélni ugyanolyan módon, mint a hitelkártya számát.”

A szolgáltatást mindig felfüggesztheti

Az Apple Pay felfüggesztése az eszköz „Elveszett mód.”Ehhez rendelkeznie kell a”Találd meg az iPhone-omat”Funkció engedélyezve van a készüléken (vagy más hasonló funkcióval más eszközökön). Ilyen módon nem kell minden hitelkártyát törölnie. És mindig megteheted újraaktiválása a szolgáltatás, amikor vagy ha megtalálta a készüléket.

Az ítélet: Igen, az Apple Pay nagyon biztonságos módszer a fizetések végrehajtására. Még biztonságosabb is, mint a hitel- / bankkártya használata, mert titkosítja az Ön adatait, és nem osztja meg senkivel, vagy akár nem tárolja az eszközén. Ezenkívül extra ellenőrzési módszereket kínál a vásárlás befejezése előtt.

Használja az Apple Pay-t a VPN-sel

Apple Pay az ExpressVPN segítségével

Annak ellenére, hogy az Apple Pay kiváló biztonsági intézkedéseket kínál, ez nem fog bántani Önt, hogy további lépéseket tegyen a biztosítás érdekében extra biztonság és magánélet. Virtuális magánhálózat használata online vásárláskor garantálja, hogy senki sem tudja megtekinteni a tranzakciókkal vagy a hitel- / bankkártyájával kapcsolatos információkat. Ennek oka az, hogy a VPN-ek képesek titkosítása a forgalom és elrejt az Ön IP-címe. Ennek eredményeként senki sem fogja látni, hogy mit tesz online, és a kártya száma rejtett marad.

Ügyeljen azonban arra, hogy az iOS-hez hasonló VPN-szolgáltatásokat használja ExpressVPN. Mivel paranoid felhasználó vagyok, inkább a legerősebb intézkedéseket alkalmazom online adataim védelmére. Ezért használom az ExpressVPN-t, amikor online vásárolok. Ha csatlakozok egy másik választott szerverhez, minden bevitt információ megmarad rejtett a hackerek vagy az internetszolgáltatók kíváncsi szemeitől.

A VPN fogja irányítsa át a kapcsolatot az egyik biztonságos szerverére, titkosítani, akkor felajánlja a új IP-cím a kiválasztott régióból. Ezért úgy tűnik, mintha fizikailag valahol másutt lennél. Azért választottam az ExpressVPN-t, mert az rendelkezik a legerősebb biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások, nagy kiszolgálói hálózat és a legjobb sebesség az üzletben. Tudjon meg többet erről itt.

Hol elérhető az Apple Pay?

Az Apple Pay már elérhető 50 ország és bárhol elfogadható, ahol ezeket a szimbólumokat és jeleket látja az üzletekben, az alkalmazásokban és az interneten a Safari-ban. Ezen országok közé tartozik a Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Olaszország, Belgium, Finnország, Norvégia, Görögország, Oroszország, Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Kína, Kazahsztán, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, és még sok más.

Itt megtekintheti a teljes országok listáját.

Apple Pay által támogatott eszközök

A szolgáltatást számos iOS-eszközön aktiválhatja, például az iPhone, az iPad, az Apple Watches és a Mac.

 • iPhone készülékek: iPhone 6, 6s, 6, 7, 8, 6 Plus, 6s Plus, 7 Plus, 8 Plus, SE, X, XS, XS Max és XR.
 • iPad: iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 és újabb.
 • Apple órák: Bármely generáció.
 • Mac: A Touch ID-vel rendelkező Mac modellek és a 2012-ben vagy később bevezetett Mac modellek, Apple Pay-kompatibilis iPhone vagy Apple Watch-tal.

Az Apple Pay biztonságosan használható? – Végső gondolatok

Mindent követve, azt mondtam, biztonságos azt mondani, hogy az Apple Pay elég biztonságos a használatához. Használva erős és változatos biztonsági intézkedések, Az Apple gondoskodik arról, hogy senki ne láthassa és ne törje be fiókját a teljes beszerzési eljárás során. Az tartalmazza hackerek és a kereskedő vagy webhelyről, amelyet vásárol. És még akkor is, ha elveszíti készülékét, gyakorlatilag lehetetlen, hogy a támadó vásároljon vagy kölcsönt vegyen igénybe. Ennek oka az, hogy a vásárlást a következővel kell megerősíteniük Arc-azonosító, Érintő-azonosító vagy egy jelszó. 

Használta már az Apple Pay-t? Mondja el nekünk, mit gondol a szolgáltatásról az alábbi megjegyzés szakaszban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me