Figyelem: Az Apple Store alkalmazásai a Golduck Malware-hez kapcsolódnak

2017 decemberében az Appthority, a mobil fenyegetések elleni védelemmel foglalkozó cég számos Android-játékalkalmazást talált a Golduck rosszindulatú programmal. Az akkori hírek félelmetes voltak. Az alkalmazásokat magasra értékelték, és több millió felhasználó volt. Most úgy tűnik, hogy a rosszindulatú program eljutott az Apple Store-ba is.


Figyelem: Az Apple Store alkalmazásai a Golduck Malware-hez kapcsolódnak

Figyelem: Az Apple Store alkalmazásai a Golduck Malware-hez kapcsolódnak

Golduck malware az iPhone készülékeken? A teljes történet

A Wandera, a mobil biztonsági társaság nemrég talált egy sor klasszikus játékalkalmazást az Apple üzletében, amelyek visszamegyek a Golduck szerverre..

Amikor közelebbről megvizsgálták, rájöttek, hogy az alkalmazások a következő információkat küldik a kiszolgálóra:

 • Melyik alkalmazást használja a felhasználó.
 • Az alkalmazás milyen verzióját telepítette a felhasználó.
 • A felhasználó eszköz típusa.
 • A készülék IP-címe.
 • A telefonon megjelenített hirdetések száma.
 • Helyadatok (bizonyos esetekben).

Jelenleg az összes Golduck szerver hirdetéseket csomagol ezekbe az alkalmazásokba. A biztonsági kutatók azonban attól tartanak, hogy ez csak a kezdet.

Amikor a rosszindulatú program csak az Android-felhasználókat érintette, ezt az Appthority-nak kellett mondania róla:

“A Golduck rosszindulatú programok teljes kompromisszumhoz vezethetnek, különösen, ha az eszközök már gyökerezik, valamint más adware-alapú támadásokhoz.”

Fertőzött alkalmazások – egy lista

Íme néhány alkalmazás, amelyet a Wandera talált a Golduck rosszindulatú programok számára:

 • Commando Metal: Klasszikus Contra
 • Szuper Pentron Kaland: Szuper kemény
 • Klasszikus Tank vs Super Bomber
 • Maritron szuper kalandja
 • Roy kaland troll játék
 • Trap Dungeons: Szuper kaland
 • Bounce Classic Legend
 • Blokk játék
 • Klasszikus bombázó: Super Legend
 • Brain It On; Stickman fizika
 • Bombázó játék: Klasszikus Bomberman
 • Klasszikus tégla – Retro blokk
 • A hegymászó tégla
 • Csirke lő galaxis betolakodók

Hogyan lehetne biztonságos a rosszindulatú programok ellen?

Az első dolog, amit itt fogok mondani: Ne töltsön le egy alkalmazást, ha nincs rá szüksége.

Felejtsd el a bizalmat.

Felejtsd el a kívánt.

KELL.

Általában nagyon nehéz kideríteni, hogy egy alkalmazás rosszindulatú programokat telepített-e az eszközére. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy túl későbe veszélyeztette telefonját. Ahelyett, hogy aggódna az adott kérdés miatt, mi lenne, ha nem tölti le azt a játékot, amelyet éppen játszott? Próbáljon ragaszkodni az abszolút szükséges alkalmazásokhoz. Ezúttal, srácok, annál inkább nem a kedvesebb.

Miután ezt a részletet lefedtük, íme néhány tipp, amelyek segítenek az eszközét biztonságban tartani a rosszindulatú programok ellen:

Szerezzen magadnak megfelelő rosszindulatú szoftvereket

Nem minden rosszindulatú programot teszünk egyenlővé, azt gondolom, hogy mindannyian egyetértünk. Mindannyian hallottunk történeteket arról, hogy valaki kipróbált egy ingyenes rosszindulatú programot, és egy csomó rosszindulatú programmal végződött. Ez azonban nem azt jelenti, hogy teljes mértékben lemondhat erről a lépésről.

Tudnia kell, hogy melyik rosszindulatú program elleni szoftver megbízható és megbízható

ÉS

El kell kezdenie fizetni érte. Tudom, hogy ezt nem olyasvalaki szeretné elolvasni, de az igazság az, hogy a megfelelő rosszindulatú programok általában előfizetéssel járnak. Vizsgálja meg és derítse ki, mely szoftver működik az Ön számára legjobban, de egy olyan időpontban vagyunk, ahol a védekező szoftverre való áttérés problémákat okozhat.

Adjon hozzá egy víruskeresőt

Párosítsa a rosszindulatú programok ellen a víruskereső szoftvereket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lehető legnagyobb mértékben védett-e.

Alapvetően a vírusok típusú malware. Az antivírusok és a rosszindulatú programok azonban nem azonosak.

Az antivírus program kiválóan védi iPhone-ját a klasszikus vírusoktól: trójaiak, férgek, keyloggerek …

Egy rosszindulatú programok elleni program a rosszindulatú programok fejlettebb és összetettebb formáival foglalkozik. Egyes programok még proaktív módon is működnek, leállítva a rosszindulatú programokat, mielőtt az valóban bármit meg tud tenni az adatokkal.

Miért van szüksége mindkétféle programra? Mert valószínűleg mindkét típusú fenyegetéssel (klasszikus és modern) kell szembenéznie. Más szavakkal: ez a kettő kiegészíti egymást, és a lehető leghamarabb össze kell őket kapcsolni.

Használjon VPN-t

Röviden: a virtuális magánhálózat, a VPN olyan eszköz, amellyel csökkentheti a készüléken található rosszindulatú programok hatásait.

Hadd magyarázzam

Lásd: egy VPN titkosítja az Ön adatait, és a saját biztonságos szerverén átjárja a forgalmat (egészét átirányítja). Más szavakkal, lezárja az internetkapcsolatot, és gondoskodik arról, hogy senki ne férhessen hozzá, vagy ellopja az adatait.

Tehát, ha a VPN fut, és van rosszindulatú programja, a VPN megakadályozza, hogy kapcsolatba lépjen a C-vel&A C szerver így megállítja a rosszindulatát, amíg antivírus vagy rosszindulatú szoftvert nem használ az eszköz tisztításához.

Személy szerint azt javaslom, hogy próbálja ki az ExpressVPN-t, ha biztonságot szeretne kapni. Az összes kívánt szolgáltatást a VPN-től, majd néhányat kínálja, és a piac abszolút legjobb szolgáltatásaival büszkélkedhet. Próbálja ki egész 30 nap alatt a 30 napos pénz-visszatérítési garancia igénybevételével, és nézd meg magad!

Golduck malware az Apple Store-ban – záró gondolatok

Srácok, ha a fent említett játékok valamelyikét használja, akkor azonnal távolítsa el. Tudom, hogy az App Store-ban található játékok csábítanak, értem … szórakoztatóak és jó módszer arra, hogy időt pazaroljanak, ha vonattal jár, vagy egyszerűen csak ül, és semmit sem csinál. A helyzet az, hogy ez nem igazán olyan fontos, hogy minden személyes adatát kockáztassa. Ha nincs szüksége alkalmazásra, akkor ne kapja meg.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me