Kaspersky vs Norton – melyik jobb az Internet biztonságához?

Volt idő, amikor nem voltunk képesek hozzáférni a VPN biztonsághoz vagy a beépített vírusvédelemhez a rendszereinkben. A korszak két legnépszerűbb antivírus-csomagja a Kaspersky és a Norton volt. Annak ellenére, hogy rendszerünk manapság rugalmasabb, mint valaha, ez a két prémium lakosztály továbbra is uralja az internetes biztonsági szegmenst.


Kaspersky vs Norton - melyik jobb az Internet biztonságához?

Kaspersky vs Norton – amely jobb az Internet biztonságához?

Kaspersky vs Norton

Noha mindkettő elsősorban pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználói közösség körében, tudassa velünk mindegyik egyedi tulajdonságaival és mely területek fejlesztésére van szükség:

Kaspersky

A Kaspersky Small Office Security előnye azoknak a kis szervezeteknek, amelyek nem engedhetik meg maguknak a házon belüli rendszergazdákat. A Kaspersky a legújabb verziójának egyszerű felületével a következő érdekes funkciókat kínálja:

Adatvédelem és biztonsági mentés

A szükséges eszközök, mint például a kétirányú tűzfalak, elsősorban megvédik az eszközöket a helyi hálózatok behatolásától. Az eszközök tartalmaznak antivírusokat fájlokhoz, e-mailekhez, azonnali üzenetküldéshez és hálózathoz. Az adminisztrátor engedélyezheti vagy letilthatja ezeket az eszközöket, és konfigurálhatja őket együtt vagy külön-külön.

Az adatok automatikus mentését négyféle módon nyújtja: videofájlok, zene, képek és a „Saját dokumentumok” és az „Asztal” mappái. Még egy lehetőség áll rendelkezésre, ahol manuálisan készíthet biztonsági másolatot a mappákról az ütemezés, a példányszám és az archívum helyének megadásával. Az első négy lehetőségnél a rendszer elemzi a tartalmat, a fájlokat és az összeget az adatok automatikus biztonsági mentéséhez.

Jelszókezelő és adattitkosítás

Az új jelszókezelővel az adminisztrátor kap egy fő jelszót. Repedésálló jelszavakat generálhat a különféle erőforrásokhoz való automatikus bejelentkezéshez. Ezeket titkosítva és külön helyre tárolják, például a flash meghajtókat.

A titkosítás elengedhetetlen az emberek érzékeny és személyes adatainak védelméhez. Az adattitkosítási opcióval összekapcsolhat egy meglévő mappát tárolóként, vagy létrehozhat egy újat. Ez jelszóval védett, és egy helyi vagy külső meghajtón tárolódik.

Webes házirendek és hálózati megfigyelés

A webes házirendek alapértelmezés szerint le vannak tiltva, és az első használatkor be kell állítania. Három lehetőség van – kemény korlátozások, lágy korlátozások és adatgyűjtés. Ezek célja a tiltott fájlok letöltésének elkerülése, a blokkolt erőforrások korlátozott elérése és a felhasználói műveletek végrehajtása. A beállításokat testreszabhatja webes erőforrásokra, közösségi hálózatokra, meghatározott alkalmazásokra és azonnali üzenetküldőkre is.

Az adminisztrátor vizuális képet kaphat az egyes számítógépek bejövő és kimenő forgalmáról. Megtekintheti, hogy mely alkalmazások feldolgozzák az adatokat.

Alkalmazások aktivitása és adathalászat elleni küzdelem

Megvizsgálhatja a rendszert és a futó alkalmazások legitimitását. Minden művelet, memória és az erőforrások megosztása látható az Ön számára, és megállíthatja a megkérdőjelezhető alkalmazásokat. A felügyeleti konzol segítségével szkennelhet a rendszerekre, és bárhonnan megváltoztathatja a teljes hálózat biztonsági beállításait.

Az adathalászat elleni technológia a biztonságos pénz révén védi az online tranzakciókat. Az adathalász támadásokat és a rosszindulatú szoftvereket az ultrabiztonságos böngésző blokkolja.

Ezenkívül vannak kiegészítő eszközök az adatok védelmére, például egy biztonsági mentési indítólemez létrehozása, a böngésző biztonságának ellenőrzése, a Windows beállításainak visszaállítása. Biztonságos eszközöket használhat a helyrehozhatatlan adatok eltávolítására – mind a használt, mind a fel nem használt adatokra.

Norton

A Norton Security elérhető minden olyan eszközön, mint a PC, a Mac és a mobil eszközök. Lehetőség van további biztonság növelésére és a védelem áthelyezésére az összes eszköz között. Nézzük meg a különféle funkciókat és előnyöket, amelyeket az alábbi eszközök kínálnak:

Mobil eszközökhöz

Az internetes biztonság lopásgátlóként működik, mivel megkönnyíti az ellopott táblagépek és okostelefonok megtalálását. A terméket több eszközön is felhasználhatja, mint amire feliratkozott, de a telepítésért arányos díjakat kell fizetnie.

Ha jogosult a Norton előfizetésre, akkor jogosult lesz használni a vírusvédelmi ígéretét. Teljes visszatérítést kaphat előfizetésével, ha a Norton szakértő nem tudja megoldani az eszközén található vírusproblémákat.

Mac esetén

A termék védettségi szintjét a tartózkodási helyétől függően módosíthatja. Hasznos, ha nyilvános hálózatot használ. Védelmet nyújt az operációs rendszerek vagy alkalmazások sérülékenységei ellen.

A Norton Safe Web megakadályozza a nem biztonságos webhelyekhez történő kapcsolódást. Naponta átvizsgálhatja a rendszert a háttérben, online és offline fenyegetések szempontjából – mindezt a kapcsolat sebességének megzavarása nélkül.

Teljes mértékben ellenőrizheti, hogy az alkalmazások hogyan férnek hozzá az internethez, és felismerjék a gyanús linkeket és a hálózati csalásokat. Az adathalászellenes technológia lehetővé teszi a biztonságos pénzátutalásokat azáltal, hogy ellenőrzi a csaló webhelyeket.

A Norton az Apple leveleit és üzeneteit mellékletekkel vizsgálhatja le az identitáslopások elkerülése érdekében. A beérkező ellenséges forgalmat a kétirányú tűzfalon keresztül blokkolhatja.

PC-hez

Legyen naprakész a fontos termékjellemzők automatikus letöltésével és telepítésével, még akkor is, ha a számítógépet nem használja. Azonosíthatja és beolvashatja az ismeretlen fájlokat, blokkolhatja a levélszemét és a csaló üzeneteket a postafiókból.

Felhasználók milliói lépnek fel újabb fenyegetések azonosítására és hozzájárulnak a hatékonyabb védelemhez a közösségi figyelő funkció révén. Ezzel a Norton figyelmeztet a káros webhelyek látogatása előtt, és megakadályozza a veszélyes letöltéseket.

Az intelligens kétirányú tűzfal, a jelszókezelő, az internetvédelem és az automatikus mentés akár 25 GB-ig is hasonlóak a Mac rendszerekhez. Védje számítógépét a „nulla napos” támadásoktól a Windows operációs rendszer vagy az alkalmazások biztonsági réseinek azonosításával.

A Norton proaktív védelmet nyújt az adatok és fájlok ellen a SONAR viselkedésvédelem segítségével. Az inkluzív Family Premier előfizetéssel biztosíthatja gyermekeinek a legbiztonságosabb böngészést.

Mi működik mindkettőnél

Mindkét internetes biztonsági csomag proaktív megoldásokat kínál a biztonságos böngészéshez. A biztonságos funkciókat maga a böngésző telepíti. Ezért figyelmeztetést kap, mielőtt káros webhelyeket látogat meg, vagy letöltene tőlük.

A Norton és a Kaspersky folyamatosan frissíti vírusleírásait, hogy új és megjelenő online fenyegetéseket tartalmazzon. Könnyen észlelheti és eltávolíthatja a rosszindulatú programokat a rendszeréből. Lényeges, hogy a legtöbb védelmi szolgáltatás, például a tűzfal, a víruskereső és az adathalászat elleni védelem alapértelmezés szerint rendelkezésre áll.

Amit javítani kell

Mindkettő proaktív csak ismert fenyegetésekkel, de újabb fenyegetések esetén a fejlesztőknek javítást kell készíteniük és frissíteniük kell szoftvert. A közti idő érzékeny több támadásra.

A problémák megoldásának sebessége a sávszélességtől és a számítási teljesítménytől függ. A legfontosabb hátrány, hogy a kínált szolgáltatások többsége már rendelkezésre áll bármely operációs rendszer biztonsági eszközeivel. Ezenkívül a titkosításhoz és a névtelenséghez VPN-szolgáltatásra van szüksége.

Kaspersky vs Norton – Dióhéjban

Ha pénzt igényel, akkor elégedett lehet a rendszer beépített biztonsági funkcióival. De ezek kevésbé lennének, mint amit a két internetes biztonsági csomag kínálhat. Következésképpen nyugodtan nézze meg az Avast és az Avira antivírusokat is. Akárhogy is, frissítse a szoftvert, és állítsa le, hogy a gyanús linkekre vagy a letöltésekre ne kattintson.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me