A DNS-beállítások konfigurálása a DD-WRT útválasztókon

Ha DD-WRT útválasztója van, akkor valószínűleg tudja, hogy fel tudja oldani a router teljes potenciálját. Arról beszélek, hogy VPN-t telepítek a DD-WRT útválasztóra, és még sok mindent megtehetek. Nos, a teljes potenciál nem teljesül, ha nem tudja, hogyan kell megváltoztatni a DNS-beállításokat. Ne aggódjon, az alábbi útmutató pontosan bemutatja, hogyan kell ezt megtenni.

A DNS-beállítások megváltoztatása a DD-WRT útválasztókon

A DNS-beállítások megváltoztatása a DD-WRT útválasztókon

DD-WRT útválasztók és DNS

A DD-WRT útválasztó egy olyan útválasztó, amelyre telepítve van a DD-WRT nevű speciális firmware. A DD-WRT egy Linux alapú alternatív OpenSource firmware, amely sokféle WLAN útválasztóra alkalmas, hogy javítsa azok teljesítményét és funkcióit. Először is, annyira különbözik a routertől, amelyet az internetszolgáltató ad neked, amikor szélessávú szerződést vásárol. Másodszor, ha DD-WRT van az útválasztón, akkor javítania kell a vezeték nélküli útválasztó stabilitását, adatvédelmét és ami a legfontosabb – hálózati biztonsága. A virtuális magánhálózatot könnyedén telepítheti az útválasztóra, miután DD-WRT címkével rendelkezik.

A router villogása a DD-WRT-vel nagyon félelmetes lehet. Ez az oka annak, hogy a legtöbb ember, aki nem rendelkezik műszaki ismeretekkel, csak egy előre megvilágított terméket vásárol.

Most, hogy eljuthassunk a DNS részhez. A Domain Name System rövidítése: a DNS az internet telefonkönyve. Amikor belép egy adott webhelyre a böngészőben, az “Enter” gomb megnyomása előtt beírt szavak a DNS-kiszolgálóra irányulnak. Miután ott vannak, lefordítják őket az IP-címre, és visszaküldik a böngészőjükre annak érdekében, hogy az oldal betöltődjön. Látja, hogy a számítógépek nem értik azt a nyelvet, amelyet mondunk, számjegyeken működnek, amelyeket IP-nek hívunk. Ez történik a színfalak mögött minden alkalommal, amikor megpróbál elérni egy weboldalt. Ezen felül, ha a DNS-t bármilyen eszközön megváltoztatja, nagyon hasznos lehet, ha az internet használatára van szükség. Mielőtt elmondom neked, hogyan kell ezt megtenni, vessen egy pillantást a legjobban használható DNS-kiszolgálókra:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Nyit:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

1. lépés: Szerezze be a router IP-címét

Rendben, szóval ha bejelölted hogyan kell villanni az útválasztót a DD-WRT segítségével, most valószínűleg egy kicsit bolond vagy. Ne aggódjon, ha már elvégezte ezt, vagy ha már rendelkezik egy villogóval, a folyamat nem lesz könnyebb. A DNS megváltoztatása az útválasztón egy egyszerű feladat. Csak annyit kell tennie, hogy megközelítésétől függően követi az alábbi lépéseket.

Először meg kell szereznie az útválasztó IP-jét a DNS-beállítások eléréséhez. Áttekintést adtam neked a PC-n és a Mac-en is. Nézze meg őket, és kövesse a használt eszköznek megfelelő lépéseket.

Töltse le routerének IP-jét a MacOS rendszeren

Macintosh rendszeren a folyamatnak csak néhány percig kell tartania. Nincs szükség műszaki ismeretekre, nézd meg:

 1. A Mac számítógépen érintse meg a ikont az Apple táblán, a képernyő bal felső sarkában.
 2. választ Rendszerbeállítások.Beállítások Mac
 3. Menj tovább Hálózat.Válassza a Hálózat lehetőséget
 4. Most kattintson a gombra Fejlett.Haladó beállítások
 5. Válassza a TCP / IP lehetőséget. A router IP-jének ott kell lennie, ahol a nyíl mutat. A router IP-je

Szerezze be a Router IP-jét a Windows PC-n

Az útválasztó IP-jének megszerzése Windows PC-n egy kicsit nehezebb, mint a Mac számítógépen. Itt kell megtennie néhány dolgot itt és ott, mielőtt megismerné az IP-címet. Ne aggódjon, végigvezeti Önt. Kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Keresse meg a laptopján a „Command Prompt” menüpontot..Parancssor
 2. Gépelje be a következőt: “ipconfig”. Ne használja az idézeteket.
 3. Látni fogja, hogy hálózata adatait előtted mutatják be.
 4. Az útválasztó IP-jének a következő mellett kell lennie Alapértelmezett átjáró.Router IP Windows

2. lépés: Változtassa meg a DNS-t a DD-WRT útválasztón

Most, hogy megvan a router IP-címe, könnyen megváltoztathatja a DNS-beállításokat. A követendő lépések meglehetősen egyszerűek, tehát ne aggódjon, mert nem érti meg, amit látni fog. Nem kell hozzáértőnek lennie ahhoz, hogy ezt elvonja. Csináljuk, fogjuk?

 1. Nyissa meg azt a böngészőt, amelyben kényelmesnek érzi magát.
 2. Nyissa meg az útválasztó beállításainak oldalát. Ezt megteheti, ha beírja a router IP-címét, amelyet éppen kapott a böngésző címsorába.
 3. Megkérjük, hogy jelentkezzen be hitelesítő adataival. Írja be a felhasználónevet és a jelszót. Ha továbbra is az alapértelmezett beállítások, akkor ez leginkább „admin”.
 4. Ezzel eljuthat a DD-WRT útválasztó kezdőlapjára.
 5. Miután ott lépett, nyomja meg a Beállítás, majd az Alapbeállítás gombot.Setup-Basic Setup
 6. Most görgessen le az oldalon, és megjelenik a Hálózati címkiszolgáló beállításai terület.
 7. Három mező van Static DNS 1 és Static DNS 2 címmel.
 8. Írja be a kívánt DNS-kiszolgálókat.DNS-beállítások a DD-WRT-n
 9. Végül görgessen lefelé és kattintson az „Alkalmazás beállításai” lehetőségre..Alkalmazza a Beállításokat
 10. Végeztél. Sikeresen módosította a DNS-kiszolgálókat a DD-WRT útválasztón.

A legnépszerűbb DD-WRT útválasztók

Ha nem ismeri a DD-WRT útválasztók útját, akkor kiválasztottam azokat a legnépszerűbb eszközöket, amelyek elérhetők az internetélmény fokozása érdekében. Nézze meg őket alább:

 • Netgear R7000
 • Netgear R6400V2
 • Linksys WRT3200ACM
 • Asus RT-AC5300
 • Asus RT-AC56U
 • Linksys WRT1200AC
 • Netgear R9000

Miért cserélje ki a DNS-kiszolgálókat a DD-WRT útválasztókon?

Nagyon sok előnye származik a router DNS-beállításainak megváltoztatásáról. Ha előfizet egy internetszolgáltatásra, az Internet szolgáltatója automatikusan több beállítást rendel hozzá, beleértve a DNS-kiszolgálót, amelyet az internet elérésekor használ. Ha azonban egy internetszolgáltató nem sok beruházást végez szerverein, akkor előfordulhat, hogy néhány kérdés különösen a sebességgel küzd. Vessen egy pillantást arra, hogy a DNS kézi konfigurálása milyen előnyökkel járhat a jövőben.

Csatlakozási sebesség

Láttál már valaha az internetkapcsolat hirtelen csökkenését? Mindannyian tudják, és azt mondják, amikor ez megtörténik: „Van egy túlterhelés”. Igen, az internetszolgáltató szerverei könnyen megterhelhetők, főleg ha az országában nincs sok internetszolgáltató. Amikor megváltoztatja a DNS-kiszolgálót, akkor előfordulhat, hogy csatlakozik egy olyanhoz, ahol nincs csúcsidő.

Képzelje el például, hogy csatlakozik-e egy DNS-kiszolgálóhoz, ahol az éjszakai idő az országában a csúcsidő? Ez azt jelenti, hogy a térségben mindenki alszik, és szabadon barangolhat az interneten anélkül, hogy bármilyen késéssel lenne kérdése. Ez a műszaki világban van. Valójában azonban nem fog észrevenni sok különbséget, de a weboldala sokkal gyorsabban töltődik be, mint amikor az internetszolgáltató szerverein működött..

Hozzáférés a földrajzilag korlátozott tartalomhoz

Ezt nem lehet megtenni csak a DNS-kiszolgáló megváltoztatásával. Be kell fektetnie egy intelligens DNS-proxyszolgáltatásba, hogy ki tudja húzni. Lehet, hogy előbb szeretném tisztázni a dolgokat. A streaming csatornák a világ minden tájáról elérhetők, mégis csak a saját régiójukra korlátozódnak. Más szavakkal, a streaming szolgáltatások csak bizonyos országokban engedik meg a tartalmat. E korlátozások érvényesítésének leggyakoribb módja a néző IP-címének megvizsgálása és a pontos hely meghatározásának megkísérelése.

Az intelligens DNS a DNS-kiszolgálók és a taktikusan elhelyezett proxyk egyesítése. Újracsatolja az internetes forgalom egy részét, amely segít becsapni a csatornát abban a gondolatban, hogy az országának belép a webhelyére. Ennek eredményeként teljes hozzáférést kap a csatorna tartalmához, annak ellenére, hogy fizikailag a csatornáján kívül esik. Most nem minden intelligens DNS-szolgáltatás felel meg a feladatnak. Ezért mentem előre, és áttekintettem a 3-at top intelligens DNS-szolgáltatások kint. Vegye figyelembe, hogy közülük 2 tiszta VPN-szolgáltató. Itt vannak:

ExpressVPN

ExpressVPN a világ egyik legnagyobb VPN-szolgáltatója. Nagyon sokféleséget kínálnak kiszolgálói földrajzi szempontjából. Több mint 2000 szerverről beszélünk 94 országban. Ezenkívül a VPN egyszerű és felhasználóbarát felülettel rendelkezik. Nem kell, hogy technikailag tisztában legyen az ügyfeleivel, függetlenül attól, hogy milyen platformot használ.

Ami a MediaStreamer-et illeti, közismert, hogy csatorna százaival blokkolja a visszaesést. Az összes információt megadja, amelyre szükség van az intelligens DNS-szolgáltatás beállításához a készüléken. Ne aggódjon, megkapta a hátad. Ha nem tetszik az általuk nyújtott szolgáltatás (kétségtelen benne), akkor kérhet visszatérítést, ha még nem telt el a 30 napos időszak.

BulletVPN

BulletVPN, az észtországi székhelyű, minden bizonnyal elég gyors, ha a sebességről beszélsz. Függetlenül attól, hogy feloldja a földrajzilag korlátozott szolgáltatások, mint például a Netflix, vagy a kormány által ellenőrzött szűrők megkerülését, ez a VPN mindent megtehet. Az egyik dolog, amely egy lépésről lépésre visszaállítja ezt a VPN-t, az, hogy csak 30 országban van kiszolgálókkal, ami egy kicsit kicsi a többi odafigyelő VPN-hez képest..

Arról beszélünk, hogy az intelligens DNS-proxyról van szó, és ennek a VPN-szolgáltatónak csak egy szolgálata van. Több tucat csatorna lehet a kezedben, ha úgy dönt, hogy a BulletVPN-be befektet.

Unlocator

Unlocator kínál intelligens DNS szolgáltatást, mint senki más, ha a streaming csatornák feloldását szeretné elérni. A dán cég 7 napos próbaverziót kínál, amely nem foglalja magában a hitelkártya-információk megadását.

Megállapítja, hogy a szolgáltatás a médiaszolgáltatások feloldásának gyors módját kínálja, amelyek világszerte több mint 233 csatornát tartalmaznak. A Hulu, a Netflix, az ABC, a Disney Movies Anywhere, az ESPN, a Sky és a Spotify kedvelőiről beszélek. Nézze meg webhelyüket a támogatott szolgáltatások teljes listájáért. Ha szereti a szolgáltatást, akkor kövesse a weboldalon található telepítési útmutatót, hogy segítsen a konfigurálásban.

Biztonságos mégis?

Nem úgy, hogy nem biztonságosak, csak nem adnak semmilyen extra elemet a kapcsolathoz. Az intelligens DNS egy eszköz a regionális korlátozások, az időszak megkerülésére. Ha extra biztonságot keres, akkor a VPN a megfelelő út.

A VPN-k kiemelkedõ adatvédelmet biztosítanak a proxykhez képest, mivel a VPN-k titkosítják a forgalmat és elrejtik az Ön valós IP-címét. A védelmi rész csak a VPN-kre vonatkozik. Nem számít, mennyire biztonságos a kiszolgáló, amelyet intelligens DNS-sel használ, nem kapja meg azt a kiegészítő védelmi réteget, amelyre mindannyian szükségünk van az internet elérésekor. Sokkal nehezebb vagy szinte lehetetlen az internetszolgáltatónak látni, hogy mit csinál egy titkosított VPN alagútban..

Tehát, ha biztonsági őrült vagy, aki manapság tisztában van az internet veszélyeivel, azt javaslom, hogy használjon VPN-t. Ha csak a streamingről van szó, akkor az intelligens DNS a legjobb megoldás, mivel a kapcsolat nem csökken, mivel nem titkosítja az adatait. Annak érdekében, hogy tovább segítsen a a legjobb VPN a DD-WRT útválasztókhoz, ellenőrizze az alábbi táblázatot.

Hogyan állítsuk be a DNS-t a DD-WRT útválasztókon – végső gondolatok

Tessék, itt van. Most megszabadulhat attól, amit az internetszolgáltató rontott neked abban a pillanatban, amikor azt mondta: “Egyetértek” és “Csatlakozni”. A DD-WRT útválasztók nagyon hasznosak a szoftver telepítéséhez anélkül, hogy át kellene menniük a bosszantó műszaki dolgokon. Változtassa meg a DNS-beállításait, és mostantól élvezze a teljesen más internet élményt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me