A DNS-beállítások megváltoztatása a PlayStation 4-en

Vettem egy PS4-et egy ideje, és észrevettem, hogy a letöltési sebesség, amellyel rajta dolgozom, semmiképpen sem közelíti meg a számítógépemet és a mobilomat. Ez nagyon bosszantó, ha állandó játékos vagy. Kicsit kutattam és megoldást találtam. Ezért ha ugyanazzal a problémával szembesülsz, mint én, remélhetőleg ez segít megoldani a problémát.


DNS-beállítások módosítása a PS4-en

Elindul

Hadd adjak egy rövid ötletet a mai fókuszunkról. Megtanuljuk, hogyan kell megváltoztatni a DNS-beállításait a PlayStation 4-en.

A DNS, amelyet Domain Name System néven ismert, a webcím ábrázolása, mint egy IP-cím. Az emberi szem számára a webhelynevek, például a google.com használata csak az egyetlen nyilvánvaló dolog. A tényleges varázslat azonban a sorok között történik. Ha egy bizonyos webhelyhez szeretne csatlakozni, a számítógépe megkapja az IP-címet, és megpróbálja egyeztetni azt a megadott domaindel. Ennek eredményeként, miután a fordítás elkészült, a weboldal betöltődik.

Hogyan változtassa meg a PS4 DNS-beállításait

A Google egy másik nagy horderejű vállalat, amely ingyenes DNS-t kínál, és mindkét esetben, vagy bármely más felhasználóval, amelyet használhat, valószínűleg jobb lesz, mint amit az internetszolgáltató nyújt..

A PlayStation 4 esetében egyéni DNS-t közvetlenül a konzolra alkalmazhat. Nem különösebben nyilvánvaló, hogyan kell csinálni, de ha tudod, hol kell keresni, ez elég egyszerű.

Itt van, amit tudnia kell.

  1. Lépjen a „Beállítások” menü a konzolon.
  2. választ Hálózat.Hálózati PS4
  3. Ezután válassza a Állítsa be az internetkapcsolatot.Internet kapcsolat PS4
  4. Válassza a Wi-Fi vagy a LAN beállítást, a preferenciájától függően.
  5. Válaszd ki a Egyedi.Könnyű vagy egyedi
  6. A következő lépések az IP-címre és a DHCP-beállításokra vonatkoznak. Ha nincs preferenciája, válassza az alapértelmezett értéket mindkettőhöz.
  7. Amikor megjelenik a „DNS-beállítások”, érintse meg a „Kézikönyv”.Kézi DNS
  8. Adja meg az elsődleges és a másodlagos DNS értékeit.DNS-beállítások
  9. Sikeresen megváltoztatta a PS4 DNS beállításait.

DNS-változás előnyei

Az ISP-kiszolgálókról ismert, hogy hirtelen esik. Lehet, hogy túlterhelik, tehát sokkal lassabban. A DNS-kiszolgáló megváltoztatásakor online kell játszania anélkül, hogy aggódnia kellene a késések és késések miatt.

A letöltési sebesség a használt kiszolgálótól függően változhat. Közismert tény, hogy az internetszolgáltatók nem olyan megbízhatóak, ha a tökéletes letöltési sebességet érik el. Az ilyen problémák elkerülése érdekében meg kell változtatnia a DNS-kiszolgálót, és remélnie kell, hogy ha gyorsabban megkapja a kapcsolatot. Ha többet szeretne tudni, olvassa el ezt az útmutatót a PS4 letöltési sebességének növeléséről.

Az olyan szolgáltatások, mint az ExpressVPN, a BulletVPN és az Unlocator, intelligens DNS-funkciót kínálnak. Most ez szigorúan a regionális korlátozások megkerülésére irányul. Mint mindannyian tudjuk, a PS4 konzol nem csak játékeszköz, hanem arról is ismert, hogy tökéletes otthona streaming platformok számára. Megtalálhatja az American Netflix, a Hulu és a BBC iPlayer kedvelőit, attól függően, hogy melyik régióban lakik.

Szerencsére a földrajzi korlátozások nem jelent problémát, ha intelligens DNS szolgáltatást üzemeltet. Ilyen módon a csatornák nem fogják tudni felismerni az eredeti tartózkodási helyét, mivel a régióban illetőséggel bírnak. Ennek eredményeként a világ legjobb csatornáit közvetítheti, a tartózkodási helyétől függetlenül.

VPN vs. DNS – Biztonság először?

A VPN-ek a biztonság eszközei. Így jöttek létre a létrehozásuk óta. Ugyanakkor megkerülik a földrajzi korlátozásokat egy egyszerű IP-változással. Miközben ezt teszik, titkosítják az internetes forgalmat, és megóvják azt minden feltörési vagy megfigyelési kísérlettől. A hátránya, hogy a titkosítás esetén az internet sebessége lelassul. Biztonságot és magánéletet akar? Ezután fizessen egy kis csatlakozási sebességgel.

Másrészről, a DNS és az intelligens DNS nem nyújt Önnek extra védelmet, mint a VPN teszi. Megváltoztatják az ISP által megadott szervert, és lehetővé teszik a földrajzilag blokkolt csatornák nézését. Ne felejtsd el, hogy az adatai nem lesznek titkosítva, tehát továbbra is veszélyben van bármilyen számítógépes támadás.

Mindezek mellett engedje meg, hogy felvilágosítson az intelligens DNS-t kínáló legfontosabb szolgáltatásokról.

ExpressVPN

ExpressVPN egyesíti a legjobb VPN szolgáltatásokat és intelligens DNS szolgáltatást kínál a földrajzilag korlátozott tartalmakhoz való hozzáférés feloldásához. Vagy megvédheti internetkapcsolatát azáltal, hogy telepíti ezt az útválasztóra, vagy az összes intelligens DNS-funkcióval továbbítja az összes kívánt adatfolyamot.

BulletVPN

Tökéletes választás egy nagyon gyors Internet sebességgel rendelkező VPN szolgáltató számára. Habár BulletVPN lehet, hogy új, sokat kínálhat. A PS4 működtetése során biztosan élvezheti az intelligens DNS-funkciót.

Unlocator

Előfordulhat, hogy egyeseknek nincs szükségük vagy nem akarják a VPN biztonsági funkcióit. Másoknak már lehet lassú internetkapcsolata, és nem akarják kockáztatni, hogy még tovább lassítják. Ha egy ilyen ember vagy, akkor használhatod Unlocator mivel ez egy tiszta intelligens DNS szolgáltatás.

Az alábbi táblázatban további információkat találhat azokról a VPN-szolgáltatókról, amelyek intelligens DNS-szolgáltatásokat kínálnak.

DNS-beállítások módosítása a PS4-en

Végeztünk. Ez minden, amit tudnod kell a DNS-beállítások átváltásáról a PlayStation 4-en. Most már online játszhat és földrajzilag korlátozott tartalmat nézhet anélkül, hogy aggódnia kellene a késések és a pufferolással kapcsolatos problémák miatt. Élvezze az új PS4 élményt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me