A DNS-beállítások megváltoztatása az LG Smart TV-n

Az intelligens TV-k egyre népszerűbbek, és a nagyfelbontású képminőséget kombinálják az internethez való kapcsolódás képességével. Az LG Smart TV felhívta a figyelmemet, ezért úgy döntöttem, hogy magam is megszerezem. Jó volt, és az elején mindaddig, amíg némi csatlakozási problémával nem szembesültem. Nem is beszélve arról, hogy a tartózkodási helyem miatt nem sikerült elérni a legtöbb streaming szolgáltatást. Ne aggódjon, találtam egy megoldást, amelyet megoszthatlak veletek. Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan kell manuálisan beállítani a DNS-t az LG TV-n technikai ismeretek nélkül.

A DNS-beállítások megváltoztatása az LG Smart TV-n

A DNS-beállítások megváltoztatása az LG Smart TV-n

Mielőtt elkezdenénk – DNS 101

A Domain Name System rövidítése: a DNS az interneten található könyvtárak olyan hálózata, amely a hostneveket vagy URL-eket olvasható IP-címekké alakítja, hogy segítse böngészőjét a kívánt oldal betöltésében..

Képzelje el, ha emlékezzünk minden olyan oldal IP-címére, amelyet meg kellett látogatnunk. Az internet böngészése nem más, mint szórakoztató. Amikor beír egy URL-t, a címet az internetszolgáltató automatikusan hozzárendeli a DNS-kiszolgálóhoz, lefordítja egy IP-címbe, majd visszaküldi a számítógépére, hogy az oldal elérhető legyen.

Lehet, hogy nem tudja ezt, de a számítógépek a számítógépen olvasható IP-címekkel kommunikálnak az interneten. Olyan, mintha szavakkal kommunikálnánk, de övék számjegyek. Szóval igen! Ez a DNS nagyon fontos!

Számos DNS-kiszolgáló működik ingyen. Az alábbiakban megemlítettem a két legnépszerűbbet. Kipróbálhatja őket:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Nyit:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

A DNS manuális konfigurálása az LG Smart TV segítségével

Mielőtt bármit megtenne, feltétlenül írja le a jelenlegi szervercímeket arra az esetre, ha később vissza kell térnie hozzájuk. A konfigurációs folyamat meglehetősen könnyű. Tehát további megfontolás nélkül a következőképpen módosíthatja a DNS-beállításait az LG Smart TV-kön:

 1. Kapcsolja be az LG Smart TV készüléket.LG Smart TV kezdőképernyő
 2. A távirányítón nyomja meg a gombot Beállítások gomb.
 3. Most vissza a TV-hez. Menj a Fogaskerék alakú ikon, vagyis Beállítások.LG Smart TV beállítások
 4. Kattintson Minden beállítás.LG Smart TV összes beállítás
 5. Menj tovább Hálózat.LG Smart TV Network
 6. Válassza a „Wi-Fi kapcsolat ”.LG Smart TV Wi-Fi kapcsolat
 7. Válassza a Speciális Wi-Fi beállítások lehetőséget.
 8. Üsd a Szerkesztés gomb.LG Smart TV Edit
 9. Egy melletti kis dobozt fog látni Automatikusan beállítva, törölje a kézi használatra.LG Smart TV jelölése
 10. Lépjen a DNS-kiszolgáló mezőbe, és írja be a DNS-ét.LG Smart TV Set DNS
 11. Hit Connect.
 12. Minden kész.

Miért váltson át a DNS-kiszolgálókat??

Amikor először látogat meg egy oldalt, egy kis időbe telik a betöltés. Másodszor azonban a számítógép emlékezni fog a domain névhez társított IP-címre. Ez javítja a kapcsolat sebességét, ha átugorja a DNS kérési fázist. Ennek ellenére az ISP-kiszolgálók hirtelen lelassulnak. Nagyon sok oka van a DNS megváltoztatásának, bízz bennem, szükséged van rá. Ez az oka annak:

Jobb csatlakozási sebesség

A kiszolgálók, amelyekre váltanak, néha jobbak, mint az internetszolgáltatók alapértelmezései. Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem biztos. Minden attól függ, milyen közel van a szerver otthonához, vagy ahhoz a helyhez, ahonnan hozzáfér az internethez. De hé, érdemes ellenőrizni, véleményem szerint, ez sokkal jobb, mint amit az internetszolgáltatók adnak nekünk.

Ha az internetszolgáltatója rosszul tartja a DNS-kiszolgálókat működőképesen, és nem működik csatolások nélkül, akkor lassú feltöltéseket / letöltéseket és szolgáltatást tapasztalhat, miközben a DNS-kérés eltömődik. A megbízhatóbb szolgáltatásra való váltás ezt megoldhatja: Sok DNS-alternatíva célja a kívánt gyors szolgáltatás biztosítása, ideértve azokat is, amelyeket az útmutató elején adtam neked. Szóval, miért nem próbálkozik? Ha ez nem sikerül számodra, egyszerűen térjen vissza a régihoz.

Hozzáférési régió korlátozott anyaga

Az LG Smart TV műsorai közismertek abban, hogy rengeteg streaming szolgáltatást tartalmaznak. A Netflix, a Hulu, a YouTube és a prémium tartalom világa csak néhány kattintásnyira van az LG Smart TV-n és a webOS-on. A nagy teljesítményű filmeket és a legújabb TV-műsorokat teljes HD és 4K felbontású formátumban továbbíthatja. A probléma az, hogy ezek a csatornák földrajzi korlátozásokat írhatnak elő tartalmukra. Például a Hulu csak az Egyesült Államokban érhető el. Ez azt jelenti, hogy a külföldön lakó nézők nem kapják meg a lehetőséget, hogy megnézhessék, mit kínál a csatorna.

A megoldás itt az, hogy a DNS-t intelligens DNS-proxykiszolgálóval konfigurálja. Ezek olyan ügyfelek, amelyek segítenek megváltoztatni a jelenlegi tartózkodási helyét, és abban az országban jelennek meg, ahol a csatorna sugárzási jogokkal rendelkezik. Ennek eredményeként hozzáférhet a streaming szerverhez, függetlenül attól, hogy kívül esik-e a lefedettség területén.

Később a cikkben beszélek ezekről az intelligens DNS szolgáltatásokról. Ezért, hogy gyorsan megnézhesse, mi várható, a következő három legfontosabb intelligens DNS-szolgáltató található:

 • ExpressVPN
 • BulletVPN
 • Unlocator

Mennyire biztonságos?

Csak kiszolgálókat cserél, ami azt jelenti, hogy az internet-megközelítéshez semmilyen extra védelmet nem ad hozzá. Vannak ijesztő gondolatok, amelyek néha előfordulnak. De ez akkor is megtörténhet, ha az ISP szerverén is működik. Tehát elkerülhetetlen, hacsak nem használ olyan biztonsági eszközt, mint a VPN.

Egyes vírusok és más rosszindulatú programok megváltoztathatják az alapértelmezett DNS-kiszolgálót egy rosszindulatú szervezet vagy csaló által üzemeltetett DNS-kiszolgálóra. Hadd magyarázzak többet. Képzelje el, hogy megpróbál fellátogatni a Facebook oldalát. Nos, odaértél, de nem tudod, hogy nem ez a valódi. A színfalak mögött a rosszindulatú DNS-kiszolgáló más IP-címre mutatott. Ez rossz.

Ha biztonsági őrült vagy, akkor javaslom VPN használatát. Titkosítja az adatokat és elrejti személyazonosságát még az internetszolgáltatótól is. Mindig azt mondom, hogy az internet nem mindig biztonságos hely, ahol lazíthat. Ha egyébként is ezt akarja, akkor azt javaslom, készülj fel és jól árnyékolva.

Az alábbi táblázatban található a a legjobb VPN-k az LG Smart TV számára. Nézze meg őket, és az Ön igényei szerint döntsön.

Miután megismerte a VPN használatát, hozzáférhet a letölthető tartalmakhoz. A fent hivatkozott útmutató bemutatja, hogyan kell megváltoztatni a régiót is. Ha kész, akkor kiválaszthatja a legnépszerűbb alkalmazások, amelyeket letölthet a TV-jén nem számít hol vagy.

Legnépszerűbb intelligens DNS-szolgáltatások

A SmartDNS vagy a VPN termékek használatának kérdése nem egyértelmű. Mindkét szolgáltatásnak megvannak az előnyei és hátrányai, és mindkettő alkalmas különféle felhasználásokra. Rendben, egyetértek azzal, hogy mindkettő feloldja a földrajzilag korlátozott tartalom blokkolását, de mindegyiknek megvan a saját módszere. A SmartDNS csak a támogatott webhelyeken működik, így ha a használni kívánt webhelyet nem támogatja, akkor a VPN az egyetlen lehetőség.

A SmartDNS nem ugyanazokkal a biztonsági szolgáltatásokkal rendelkezik, ezért ha további biztonságot keres, használjon VPN-t. A nagyobb kérdés: Miért nem használja mindkettőt? a top intelligens DNS-szolgáltatások valójában VPN kliensek is. Néhányuk még VPN-ként indult, és kibővítette annak funkcióit, hogy az intelligens DNS-t is magában foglalja. Itt vannak:

ExpressVPN

Ha úgy dönt ExpressVPN, használhatja mind a VPN szolgáltatást, mind a saját MediaStream DNS-jüket. A piac első számú VPN-je lenni egy nehéz hely, amellyel megbirkózhatunk. Ez a VPN szolgáltató azonban mindig készen áll a feladatra. Intelligens DNS-je feloldja a világ több mint 150 streaming csatornáját. Ami a többit illeti, használja a VPN-t az otthoni streaminghez.

Ez a VPN-ügyfél intelligens DNS-je könnyen beállítható. Útmutatót kínálnak minden egyes eszközhöz, amely lehet. Csak annyit kell tennie, hogy menjen a hivatalos weboldalra, kattintson az operációs platformon, és kövesse a megadott lépéseket.

BulletVPN

BulletVPN egy kicsi újonc, aki megdöbbentette a VPN-iparágot azzal, hogy mit tud tenni. Bár a benne szereplő szerverhálózat nem olyan nagy és széles körben elterjedt, de a biztonság által kínált tényleg meghökkent. Ez a VPN lehetővé teszi a különböző protokollok közötti választást, hogy megvédje eszközeit a rosszindulatú támadásoktól.

Másrészt, intelligens DNS-szolgáltatása nagyon hasznos a szerpentők számára. A világ bármely pontján feloldhatja a kedvenc streaming csatornáit. A 30 ország nem egy rossz szám a szerver disztribúcióhoz, ha olyan stratégiai vagy, mint a BulletVPN. Igen, szervereik a TV-vel kapcsolatban a legigényesebb országokban találhatók.

Unlocator

A listánk utolsó része Dániaé Unlocator. 2013-ban ez a szolgáltató tiszta intelligens DNS szolgáltatásként debütált. 6 évvel később ez lett a legfontosabb eszköz a földrajzilag korlátozott csatornák feloldásához. Ennek a népszerűségnek az az oka, hogy a Unlocator nagyon egyszerűen használható. Nem csak, hanem 233 csatornához is hozzáférhet szerte a világon – egy olyan számot, amelyet az összes intelligens DNS-szolgáltató nem tudott elérni.

Az intelligens DNS-szolgáltatásuk használata nagyon hatékony és rugalmas, de az új VPN-szolgáltatásnak is előnyei lehetnek. Nagyon megbízható, és magam is kipróbáltam. Az alkalmazás meglehetősen hűvös megjelenés és funkcionalitás szempontjából. 7 napos ingyenes próbaverziót kínálnak arra az esetre, ha kipróbálni szeretné.

Cserélje ki a DNS szervert az LG TV-n – Végső gondolatok

Ha azt tervezi, hogy a szolgáltatást video- vagy zenetartalom streamingjére használja, és nem jelent komoly biztonsági aggályokat, a SmartDNS technológia a jobb választás. Ezenkívül a DNS-beállítások megváltoztatása megnövelheti a sebességet, ha az ISP-je leesik. Most már tudja, mit kell tennie, próbáljon ki, ez nem nehéz.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me