A DNS-beállítások módosítása a Windows 10 rendszeren

Amikor otthoni vagy munkahelyi internetet állít be, az internetszolgáltató bizonyos hálózati beállításokat nyújt Önnek. Az egyik „DNS-címek”. Bármi, amit teszel az interneten, a DNS-kiszolgálókkal kapcsolatos. Ez gyakorlatilag az internet nyelve. A DNS-címek segítik a webhelyek betöltését, a tartalom letöltését és az online szolgáltatások használatát. Mivel azonban tökéletesnek tűnnek, egy kis javítást kézzel is meg lehet tenni. Ezért a következőképpen módosíthatja az alapértelmezett DNS-beállításokat a Windows 10 rendszeren.

A DNS-beállítások módosítása a Windows 10 rendszeren

A DNS-beállítások módosítása a Windows 10 rendszeren

Mi a DNS??

A domain névrendszer olyan, mint a számítógépek közötti kommunikációhoz használt szótár. Ez egyszerűen egy módszer a domain nevek lefordítására, és a szolgáltatás IP-címre fog fordítani, így szinte azonnal meglátogathatja az oldalt..

Az emberi szem számára a folyamat meglehetősen egyszerű. Srácok, ez nem történik meg hirtelen. Szokott meglátogatni kedvenc webhelyét azáltal, hogy egyszerűen megadja az URL-eket. A vonalak között azonban az, amiről itt beszélünk. Annak érdekében, hogy elérje webhelyét, böngészője kérést küld a DNS-kiszolgálóknak a név IP-re történő lefordításához. Végül, amikor a találat megtalálható, az IP-cím visszatér a böngészőhöz, és voila, az oldal betöltődik.

Néhányannak nehezen lehet megkülönböztetni a DNS-t és az intelligens DNS-t. Az intelligens DNS egy kifejezetten földrajzilag korlátozott tartalom elérésére tervezett szolgáltatás. Az intelligens DNS dedikált proxyszervereket használ az online tartózkodási hely megváltoztatására. Ha még nem találta ki a különbséget, olvassa el ezt a teljes útmutatót az intelligens DNS-proxykról.

A Windows 10 DNS-beállításainak módosítása

Sok oka van annak, hogy miért változtassa meg a DNS-beállításait, és ezekről a cikk későbbi részében fogunk beszélni. A módosítási folyamat nagyon egyszerű. Csak gondosan kell követnie ezeket a lépéseket. Ha elkészült, egy teljesen új internetes élményben fog részesülni:

  1. Menj Hálózat és internet ban,-ben Vezérlőpult.
  2. választ Hálózati és megosztási központ.
  3. A bal oldalon válassza a lehetőséget Az adapter beállításainak módosítása.Az adapter beállításainak módosítása
  4. Látni fogod egy Hálózati felület. Jobb klikk rajta és Válassza a Tulajdonságok lehetőséget.Tulajdonságok
  5. Miután a lista megnyílt, válassza a lehetőséget Internet Protocol 4. változat (TCP / IPv4).
  6. Most kattintson a gombra Tulajdonságok.IP4
  7. választ Használja a következő DNS-kiszolgáló címeket választási lehetőség.
  8. Helyezze be az alternatív DNS-kiszolgáló címeit. Ha szüksége van ismert ismertekre, íme 2 ingyenes.
   • Google nyilvános DNS-címek: 8.8.8.8 és 8.8.4.4
   • OpenDNS címek: 208,67,222,222 és 208,67,220,220
  9. Találat rendben.DNS módosítása
  10. kettyenés Bezárás hogy alkalmazza az új DNS-beállításokat az adapterre.
  11. Miután elvégezte ezeket a lépéseket, új DNS-címmel elindíthatja azt.

Miért változtassa meg a DNS-beállításokat a Windows 10 rendszeren??

A nap folyamán az alacsony felbontású kép betöltésének várakozása időt adott arra, hogy kávét készítsen. Most, az internet fejlődésével, ez sokkal gyorsabb. Az oldal betöltéséhez szükséges fordítást milliszekundumban mérik. Vannak azonban bizonyos hátrányai, amikor az internetszolgáltatóval kapcsolatos. Mi van, ha az internetszolgáltató által biztosított DNS-kiszolgálók nem megbízhatóak? Mi lenne, ha úgy érzi, mintha egyéni beállítást használna? Szerencsére, amint fentebb már láttam, a Windows 10 lehetővé teszi, hogy gyorsan megváltoztassa őket a számítógépen. De milyen célra? Olvass tovább.

1. A DNS szerver le?

Láttál valaha ilyen üzeneteket böngészés közben?

“A DNS szerver nem válaszol.”

“Úgy tűnik, hogy a számítógép megfelelően van konfigurálva, de az eszköz vagy az erőforrás (DNS-kiszolgáló) nem válaszol.”

Ha valami baj van az internetszolgáltató által biztosított DNS-kiszolgálóval, böngészője nem fogja tudni létrehozni az internettel való kapcsolatot. Ha még nem ismered, kiborulsz, mivel nyilvánvaló, hogy az interneted rendben van. Szerencsére van megoldás. A megoldás lehet a DNS-kiszolgáló megváltoztatása.

A kiszolgálók néha lassúak vagy könnyen terhelhetők. Már bemutattam, hogyan kell megváltoztatni a DNS-beállításait. Ha ezt megteszi, akkor válthat egy másikra, ahol a ping megfelelő. Ez gyorsan felmegy téged és elmegy hamarosan.

2. Kerülje az ISP-szűrést

Manapság számos webes korlátozást tapasztalunk meg. Valójában egyes régiókban az internetes cenzúra és a megfigyelés egyre fontosabbá válik. Amikor egy webhely hirtelen elzáródik, ez az internetszolgáltató munkája, mivel megtiltották a felhasználókat a szerverükön, hogy hozzáférjenek.

A domain névrendszer (DNS) beállításainak megváltoztatása azonban állítólag hatékony megoldás a múltbeli internetes cenzúra és szűrés eléréséhez.

A DNS megváltoztatásakor észreveszi, hogy a blokküzenetek sehol nem találhatók. Hozzáférhet minden kívánthoz anélkül, hogy aggódnia kellene az internetszolgáltató által blokkolt webhelyek miatt.

3. A regionális korlátozások megkerülése

A DNS-kódok mindenhol megtalálhatók. Az emberek ezekkel hozzáférnek az amerikai Netflix, a Hulu, a BBC iPlayer és még sok más kedvelőinek. Csatlakozhat akár módosított játékkiszolgálókhoz és még sok minden máshoz.

A DNS megváltoztatása valójában nem jelent jót. Az intelligens DNS-t nyújtó szolgáltatás igénybevétele azonban itt valódi üzlet. Rengeteg olyan szolgáltató létezik, amely kiemelkedik az intelligens DNS-üzlet területén. Néhányuk valójában olyan VPN-szolgáltatók, amelyek intelligens DNS-proxykat kínálnak, mint például az ExpressVPN és a BulletVPN.

Másrészt van Unlocator, amely egy tisztán intelligens DNS szolgáltatás, amely segít a földrajzilag korlátozott tartalom feloldásához, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. A szolgáltatás elsősorban megváltoztatja a tartózkodási helyét mutató URL-eket. Ha egy csatorna az Egyesült Királyságban található, a Smart DNS kliens segít abban, hogy úgy néz ki, mintha egyenesen az adott régióból böngészne. Ennek eredményeként az egyszer blokkolt csatorna teljes könyvtára streamálódhat.

4. Gyorsabb böngészés

A rossz DNS-kiszolgáló könnyen elárasztódik, mivel a felhasználók kéretlenítik az internetet az internethasználati kérelmekkel. Ez az oka annak, hogy az internethasználók gyakran látják az internetszolgáltatók által nyújtott szolgáltatásuk gyors csuklásait. Időnként a szerverek nem elég jól felszereltek ahhoz, hogy kezeljék a sok forgalmat.

Másrészről, néhány webhely átirányítja az Ön által megadott URL-ket a tőled távol lévő szerverekre. Nem szándékos, de összekeverések fordulnak elő. Ha megváltoztatja a szervert, akkor már nem fog szembesülni ezzel a problémával. Bármely meglátogatott webhely a tartózkodási helyéhez közeli kiszolgálón megy keresztül. Ezért sokkal gyorsabban fog betölteni, mint valaha.

Legjobb DNS-szolgáltatások

Ezen szolgáltatások többségének van egy olyan honlapja, ahol a szolgáltató tudatja velük, melyik streaming szolgáltatást tudja feloldani. A legtöbb szolgáltató szinte bármit képes feloldani. Természetesen jó hírű ügyfelekről beszélünk. A legjobb intelligens DNS-szolgáltatások útmutatókkal szolgálnak egy adott, földrajzilag korlátozott webhely feloldásához. Nemcsak ezt, hanem lépésről lépésre áttekintést nyújtanak a Smart DNS konfigurálásáról az Ön által használt platformon alapulva. Most, a fentiekkel összhangban, itt vannak a legfontosabb intelligens DNS szolgáltatók:

ExpressVPN

ExpressVPN a világ egyik legnépszerűbb VPN szolgáltatója. Rendkívül biztonságos és feloldhatja a világ szinte minden csatornáját. Felvettem a VPN-t a listánkba, mivel intelligens DNS-szolgáltatásokat kínál.

Az ExpressVPN használata közben nem átirányítja a teljes forgalmat. Éppen ellenkezőleg, csak átirányítja a forgalmat, amely lehetővé teszi a csatornák és webhelyek elérését világszerte. Tehát ez azt jelenti, hogy a titkosítás nem vesz részt a folyamatban, azaz nem javítja az online biztonságot.

BulletVPN

BulletVPN egy észt székhelyű vállalat, amely egy viszonylag kicsi kiszolgálói hálózaton keresztül kínál VPN-szolgáltatásokat. A jó dolog az, hogy intelligens DNS szolgáltatást is kínál. Tehát, ha vágyakozik nézni kedvenc TV-műsorait külföldi utazások során, akkor a BulletVPN az Ön tétje.

Unlocator

Unlocator 2013 óta működik, és intelligens DNS-proxy szolgáltatást kínál. Egyszerűen fogalmazva lehetővé teszi, hogy megkerülje a hozzáférést kívánt globális tartalom minden korlátozását. Telepítési útmutatót kínálnak a nem tech-hozzáértésű egyének számára is, akik ezt először kipróbálják.

Biztonságos-e megváltoztatni a DNS-beállításait?

Nem, határozottan nem az. A VPN-ektől eltérően, a DNS módosítása nem fogja titkosítani az Ön adatait, és nem jár külön védelmi réteggel. Teljes mértékben kiszolgáltatott lehet online. Tehát, ha nem foglalkozik biztonsági intézkedésekkel és csak a móka kedvéért, akkor a DNS módosítása tökéletes az Ön számára.

A SmartDNS nem biztonsági termék. Ha biztonságot akar, miközben streaming. Ha biztonságot keres, akkor fektessen be jobban egy VPN-be. Kövesse ezeket a lépéseket a VPN beállításához bármilyen Windows 10 számítógépen.

Másrészt a VPN titkosítása befolyásolja a sebességet. Tehát bölcsen válasszon az internet igényei alapján. Szeretne többet megtudni? Nézze meg ezt az útmutatót, amely részletesen bemutatja a DNS biztonságával kapcsolatos összes információt.

További tudnivalók a VPN-ekről, amelyek segítenek az adatok védelmében és a regionális korlátozások megkerülésében, a következő táblázatban találhatók.

A DNS-beállítások megváltoztatása a Windows 10 rendszeren – Összegzés

Az intelligens DNS nem rejti el pontosan az Ön IP-címét, de elrejti az ISP-hez hozzárendelt DNS-címet. Alapvetően a szolgáltatás helyettesíti az eredeti DNS-t egy újval, amely egy adott földrajzi helyre mutat. Most már tudja, hogyan kell megváltoztatni a DNS szervert, és élvezze az internetet más módon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me