Hogyan változtassuk meg a DNS-t a Samsung Smart TV-n

A Samsung Smart TV használatának egyik fő előnye, hogy tucatnyi streaming alkalmazáshoz férhet hozzá. Ide tartozik a Youtube, a Netflix, a Hulu és még sok más. Azonban számos problémát láttam az eszközömön, amikor a sebesség és a régióban elérhető tartalom kérdése volt. Ne aggódjon, megtaláltam az utat körül. Ha ugyanazokkal a problémákkal szembesül, akkor ez az útmutató megtanítja, hogyan kell megváltoztatni a DNS-t a Samsung Smart TV-n, és miközben maximálisan élvezheti ennek az eszköznek a minőségét.


Hogyan változtassuk meg a DNS-t a Samsung Smart TV-n

Hogyan változtassuk meg a DNS-t a Samsung Smart TV-n

Mi a DNS?

Amikor regisztrál egy helyi internetszolgáltatóval internetkapcsolatért, bizonyos információkat a helyszínen kap. Ide tartozik egy IP-cím és egy DNS-kiszolgáló, amelyet az ISP automatikusan hozzárendel.

A rövid névre szóló domain névrendszer vagy a DNS az internet nyelve. Hasonlóan a különféle nyelvekhez és írási stílusunkhoz, az internetböngészőknek is megvan a maga módja a kommunikációhoz.

Lehet, hogy nem tudja ezt, de az URL megadása és az oldal látogatása nem olyan egyszerű, mint gondolnád. A beírt szavakat elküldik egy DNS-kiszolgálóra, lefordítják egy IP-címre, majd visszaküldik a böngészőnek, hogy megértsék, mit akarnak, és betöltse az oldalt..

Még egy dolog: a DNS-kiszolgálók többnyire felelősek a végső sebességért. Ha a szerver le van töltve vagy túl van terhelve, észreveheti az internetkapcsolat drasztikus csökkenését.

Ingyenes DNS-kiszolgálók vannak, amelyekre válthat. Itt van egy pár:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Nyit:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

A DNS-beállítások megváltoztatása a Samsung Smart TV-n

Mint minden internethez csatlakoztatott eszköz, a Samsung Smart TV-k megosztják a hálózat DNS-ét a csatlakozáskor. Ez számos internetes kérdésnek teszi ki, az egyik természetesen az internet sebessége. Ne aggódj. Tegye úgy, ahogy a nap folyamán, és változtassa meg a készüléken lévő DNS-beállításokat. Ha nem ismeri az útját, a következőképpen teheti meg:

 1. Kapcsolja be a Samsung Smart TV készüléket.
 2. Nyomja meg a távirányító Menü gombját.
 3. A főmenüben válassza a „Hálózat” lehetőséget..Samsung Smart TV DNS
 4. Lépjen a Hálózati állapot elemre.Samsung Smart TV - Hálózat állapota
 5. Várjon néhány másodpercet. A Hálózati állapot alján válassza az „IP beállítások” gombot.
 6. Lépjen a „DNS-beállítás”.DNS-beállítások Samsung Smart TV
 7. Válassza az „Kézi bevitel” lehetőséget..Belépés manuálisan
 8. Írja be a módosítani kívánt DNS-t.
 9. Végeztél.

Miért változtassa meg a DNS-t a Samsung Smart TV-n??

Az internetszolgáltató által hozzárendelt DNS-kiszolgálók nem mindig megbízhatóak. Függetlenül attól, hogy a Youtube-ot közvetíti, vagy a kedvenc Netflix-sorozat egyik epizódját, pufferolással kapcsolatos problémák merülnek fel. Hát, a DNS-kiszolgáló megváltoztatása a legjobb választás. Az alábbiakban felvázolom azokat az előnyöket, amelyeket megkap, ha megváltoztatja a DNS-beállításait a Samsung Smart TV-kben. Nézd meg.

Jobb sebesség

A streaming tartalom az egyik legfontosabb szempont, ha otthoni intelligens TV-jét használja. Különösen a Samsung tévékkel kapcsolatban sok olyan streaming szolgáltatás található, amelyek megkönnyítik az élményt. Hulustól, Netflix-től a CW TV-ig, minden elérhető megragadáshoz.

Lassú kapcsolattal azonban nem fogja élvezni ezen szolgáltatások egyikét sem. Csak néhány késést és sok pufferjelet kap.

Amikor manuálisan konfigurálja a DNS-t az intelligens TV-n, képes lesz arra, hogy megkerülje azt, amit az internetszolgáltató rontott neked. Ez azt jelenti, hogy bekapcsol egy olyan szerverbe, amelyet nem terhelt túl az internetszolgáltató előfizetői. Soha nem tudhatja, lehet, hogy kiszolgálót ad Önnek egy másik régióban, eltérő időzónával. Ezzel a csúcsidő változhat, és lehet, hogy abban az időben alszol.

Nem számít mi az oka, nem szabad szenvednie a rossz internetkapcsolattól csak azért, mert az internetszolgáltatója rossz kiszolgálót adott neked. Gondoljon a dobozon kívülre, és kézzel módosítsa a szervert.

A regionális korlátozások megkerülése

Ehhez szükség van a DNS beállítására, de egy intelligens DNS szolgáltatás segítségével. Amikor streaming csatorna alkalmazást kap a TV-jén, akkor egyszerűen csak az internetre kell csatlakoztatnia. Ez azonban egyáltalán nem így van. Amit az Ön IP-címe alapján kap, a streaming szolgáltatás ezt nézi, hogy hozzáférést biztosítson neki.

Vegyük például a Netflixet: az Egyesült Államokban elérhető streaming könyvtár sokkal nagyobb, mint az Egyesült Királyságban. Ugyanez vonatkozik a világ minden országára, ahol léteznek különféle tartalomkatalógusok. Az olyan intelligens DNS-szolgáltatásokkal, mint az ExpressVPN, BulletVPN és Unlocator, megjelenik abban az országban, ahol a csatorna streaming-hozzáférést kínál..

A BBC iPlayer viszont csak az Egyesült Királyságban érhető el. Az intelligens DNS megváltoztatja az URL azon részeit, amelyek megmutatják az Ön jelenlegi helyét. Ennek eredményeként úgy tűnik, mintha az Egyesült Királyságban böngészne, és közvetlen hozzáférést kap a csatornához. A következőkről fogok beszélni legjobb intelligens DNS-szolgáltatások később a cikkben.

Hogyan változtassuk meg a Samsung Smart TV régiót

Függetlenül attól, hogy megváltoztatja a DNS-ét vagy sem, nem fogja tudni kiaknázni a Smart TV teljes potenciálját, ha egy adott régióhoz kapcsolódik. Gondolkozott már azon azon, hogy miért nem tölthető le a Hulu az USA-n kívül? Ennek oka a földrajzi korlátozások. A világ minden részén van egy speciális hozzáférési kérelmek katalógusa.

A DNS megváltoztatása nem fog trükköt csinálni, csak akkor segít megnézni a csatornákat, miután már letöltötte őket. Ahhoz, hogy hozzáférhessen ezekhez a korlátozott alkalmazásokhoz, meg kell tennie változtassa meg a Samsung Smart TV régióját. Nagyon egyszerű, ha gondosan követi a megadott lépéseket.

Mennyire biztonságos a DNS megváltoztatása?

Egyáltalán nem. Ez nem ad hozzá semmilyen extra védettséget a böngészési tevékenységekhez. Csak annyit tesz, hogy megváltoztatja a szervert, amelyen keresztül csatlakozott. Ezen kívül a VPN továbbra is a biztonság legfontosabb eszköze.

A VPN titkosított alagutakon keresztül irányítja a teljes forgalmat. Ez elkerüli az internetszolgáltató vagy a kormány nem kívánt kíváncsi kísérleteit. Ráadásul a magas szintű biztonsági protokollokkal a hackerek és a számítógépes bűnözők soha nem férhetnek hozzá személyes adataihoz, bármennyire is próbálják meg.

Eszközként a Samsung Smart DNS nem kompatibilis a VPN-kliensekkel. Ha VPN-kapcsolatot szeretne megosztani, akkor ezt meg kell tennie telepítse a VPN-t az útválasztóra. Ha ezt megteszi, a hálózatán belül minden eszköz előnyeit élvezheti a biztonságos internet-megközelítés.

Az alábbiakban megtalálja a a legjobb VPN-k a Samsung Smart TV számára. Használja ki ezt a táblát, és válassza ki az Ön igényei szerint.

A legjobb intelligens DNS a Samsung Smart TV számára

A földrajzi korlátozások megkerülése az, amit az intelligens DNS-szolgáltatások csinálnak a legjobban, vagy azt kellene mondanom, amit csinálnak. Mint korábban említettem, az intelligens DNS szolgáltatás a regionálisan korlátozott tartalmak elérésére és az adatok védelmének elkerülésére szolgál. Lehet, hogy sok szolgáltatót kínál, amely ezt a szolgáltatást kínálja, de nem mindegyik érdemes ideje. Ezért kipróbáltam egy párat, és kijöttem a legjobbakat. És az eredmények:

ExpressVPN

ExpressVPN egy megbízható VPN-szolgáltató, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy világszerte több mint 2000 szerverre lépjenek. Függetlenül attól, hogy a világ egyik legfontosabb VPN-je, ez egy egyszerű Smart DNS szolgáltatást kínál. A MediaStream a neve, és világszerte több mint 150 streaming csatornát képes feloldani.

Ezenkívül a szolgáltató hivatalos webhelyén útmutatásokat kínál, amelyek útmutatást nyújtanak a Smart DNS beállításához bármilyen lehetséges eszközön. Kicsit drága, de végül megkapja azt, amit fizetett.

BulletVPN

BulletVPN rengeteg szolgáltatást kínál tisztességes előfizetési díj ellenében. Még mindig új a piacon, így szerverhálózata kicsit kicsi. Arra számítunk, hogy az idő múlásával még tovább bővül. Ez a VPN kiváló eszköz a biztonsághoz. Nos, ami hiányzik a szerverekről, azt a biztonsági protokollok teszik ki.

Ekkor beszélünk a VPN-ről. Másrészt a BulletVPN intelligens DNS szolgáltatást is kínál. Felhívjuk figyelmét, hogy feliratkozáskor nem kell kiválasztania, hogy mely szolgáltatásokat szerezzen előfizetésre. A VPN-t és az intelligens DNS-t egyazon fiókban is megkapja. A BulletVPN 30 napos visszatérítési garanciát kínál, ami azt jelenti, hogy semmi vesztesége nem marad ezzel a szolgáltatóval. Vegye igénybe tesztvezetésre, ha akar.

Unlocator

Unlocator 2013 óta működik. Több mint 230 csatornát biztosított online streamereknek, amelyek feloldása és használatra kész. Számos streaming szolgáltatás miatt az intelligens DNS iparágában első számú ügyfélnek tekintik.

Sőt, manapság a Unlocator VPN szolgáltatást kínál. Ily módon megvédheti online tevékenységeit és elrejtheti személyazonosságát az internet használata közben. A szolgáltatás egyáltalán nem drága. Iratkozzon fel egy ingyenes, 7 napos próbaverzióra, majd havonta 4,95 USD díjat fizessen.

Hogyan változtassuk meg a DNS-t a Samsung Smart TV-n – Összegzés

A DNS beállítása bármilyen eszközön nagyon könnyű. Nagyon átfogó lépésről lépésre adtam neked információt, ha valaha bajba kerül a Samsung Smart TV-vel. Mostantól óriási különbség lesz a tanúja, amit a TV most csinál, és mi volt az, amit akkoriban tehetett az internetszolgáltató szerverén. Élvezd.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me