Kako konfigurirati postavke DNS-a na DD-WRT usmjerivačima

Ako imate DD-WRT usmjerivač, vjerojatno znate da možete otključati puni potencijal rutera. Govorim o instaliranju VPN-a na svoj DD-WRT usmjerivač i još puno drugih stvari koje sada možete učiniti. Pa, puni potencijal se ne ostvaruje osim ako ne znate kako promijeniti i DNS postavke. Ne brinite, ovaj će vam vodič ispod pokazati točno kako to učiniti.


Kako promijeniti postavke DNS-a na DD-WRT usmjerivačima

Kako promijeniti postavke DNS-a na DD-WRT usmjerivačima

DD-WRT usmjerivači i DNS

DD-WRT usmjerivač je usmjerivač koji je na njemu imao instaliran posebni firmver nazvan DD-WRT. DD-WRT je alternativni firmver OpenSource utemeljen na Linuxu, pogodan za velik broj WLAN usmjerivača radi poboljšanja njihovih performansi i značajki. Prvo, toliko je različit od usmjerivača koji vam pruža ISP prilikom kupnje širokopojasnog ugovora. Drugo, kad imate DD-WRT na usmjerivaču, poboljšat ćete stabilnost, privatnost i što je najvažnije, vašu mrežnu sigurnost. Čak možete lako instalirati virtualnu privatnu mrežu na usmjerivač nakon što je označen kao DD-WRT.

Treperi usmjerivač s DD-WRT može biti prilično zastrašujuće. Zato većina ljudi koji nemaju tehničko znanje kupuju prethodno pripremljenu.

E sad, da dodjem na DNS dio. Skraćeno za Sustav naziva domena, DNS je imenik interneta. Kada unesete određeno web mjesto u vaš preglednik, riječi koje ste upisali prije pritiska na tipku “Enter” usmjeravaju se na DNS poslužitelj. Nakon toga se prevode na IP adresu i vraćaju natrag u vaš preglednik kako bi se stranica učitala. Vidite da računala ne razumiju jezik koji govorimo, djeluju na znamenkama koje nazivamo IP-ovima. To se događa iza kulisa svaki put kada pokušate pristupiti web stranici. Nadalje, promjena DNS-a na bilo kojem uređaju može biti vrlo korisna kada je u pitanju korištenje interneta. Prije nego što vam kažem kako to učiniti, pogledajte najbolje najbolje DNS poslužitelje koje možete koristiti:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Otvoren:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Korak 1: Dobivanje IP adrese vašeg usmjerivača

Ok, pa ako ste provjerili kako fleš usmjerivač s DD-WRT, vjerojatno ste trenutno pomalo budni. Ne brinite, nakon što završite s tim ili ga već imate, treptaj ne postaje lakši. Promjena DNS-a na usmjerivaču je jednostavan zadatak. Sve što trebate učiniti je slijediti korake u nastavku, ovisno o vašem pristupu.

Najprije morate dobiti IP usmjerivač kako biste pristupili njegovim DNS postavkama. Dao sam vam detaljni opis i na PC-u i na Macu. Provjerite ih i slijedite korake u skladu s kojim uređajem koristite.

Nabavite IP usmjerivač na MacOS-u

Na Macintoshu postupak bi trebao trajati samo nekoliko minuta. Nisu potrebne tehničke vještine, pogledajte:

 1. Na Mac računalu dodirnite na Appleovom znaku u gornjem lijevom kutu zaslona.
 2. Odaberi Postavke sustava.Postavke Mac
 3. Idi preko Mreža.Odaberite Mreža
 4. Sada kliknite na Napredna.Napredne opcije
 5. Odaberite TCP / IP. IP usmjerivač treba biti tamo gdje je strelica usmjerena. IP usmjerivač

Dobivanje IP-a usmjerivača na Windows računalu

Dobivanje IP-a usmjernika na Windows računalu malo je teže nego na Macu. Prije ulaska u IP adresu morate ovdje unijeti nekoliko stvari. Ne brinite, vodit ću vas kroz to. Slijedite korake u nastavku:

 1. Na svom prijenosnom računalu prijeđite na “Komandni redak”.Komandni redak
 2. Upišite sljedeće: “ipconfig”. Ne upotrebljavajte citate.
 3. Vidjet ćete podatke svoje mreže pred vama.
 4. IP vašeg usmjerivača trebao bi biti pokraj Zadani prolaz.IP usmjerivač

Korak 2: Promijenite DNS na vašem DD-WRT usmjerivaču

Sada kada imate IP adresu rutera, možete jednostavno promijeniti DNS postavke. Koraci koje ćete slijediti prilično su jednostavni, tako da se ne brinite jer nećete razumjeti ono što želite vidjeti. Ne biste trebali biti pametni za to kako biste to izvukli. Idemo, hoćemo li i mi?

 1. Otvorite preglednik koji se osjećate ugodno dok koristite.
 2. Idite na stranicu postavki usmjerivača. To možete učiniti tako da upišete IP ruter koji ste upravo dobili u adresnu traku preglednika.
 3. Od vas će se tražiti da se prijavite sa svojim vjerodajnicama. Unesite korisničko ime i lozinku. Ako su i dalje zadani, uglavnom je “administrator”.
 4. Ovo će vas odvesti na početnu stranicu vašeg DD-WRT usmjerivača.
 5. Nakon dolaska, pritisnite Setup, a zatim Basic Setup.Setup-Basic Setup
 6. Sada se pomaknite prema dolje po stranici i vidjet ćete područje postavki mrežnog adresara.
 7. Postoje tri polja pod nazivom Statički DNS 1 i Statički DNS 2.
 8. Unesite željene DNS poslužitelje.DNS postavke na DD-WRT
 9. Na kraju, pomaknite se prema dolje i kliknite na “Primijeni postavke”.Primijenite postavke
 10. Gotov si. Uspješno ste promijenili DNS poslužitelje na vašem DD-WRT usmjerivaču.

Top 5 DD-WRT usmjerivača

Ako ne znate svoj put oko DD-WRT usmjerivača, odabrao sam one najbolje koje možete dobiti kako biste poboljšali svoje internetsko iskustvo. Pogledajte ih u nastavku:

 • Netgear R7000
 • Netgear R6400V2
 • Linksys WRT3200ACM
 • Asus RT-AC5300
 • Asus RT-AC56U
 • Linksys WRT1200AC
 • Netgear R9000

Zašto mijenjati DNS poslužitelje na DD-WRT usmjerivačima

Dobivate puno koristi od promjene postavki DNS-a na vašem usmjerivaču. Kad se pretplatite na bilo koju internetsku uslugu, vaš ISP automatski vam dodjeljuje nekoliko postavki, uključujući DNS poslužitelj koji koristite kad pristupate internetu. Međutim, ako davatelj internetskih usluga ne uloži mnogo na svoje poslužitelje, možda ćete naići na neke probleme posebno brzim. Pogledajmo što ručno konfiguriranje DNS-a može vam imati koristi u budućnosti.

Brzina veze

Jeste li ikad bili svjedoci naglog pada vaše internetske veze? To svi znate i izgovorite kad se to dogodi: “Postoji preopterećenje”. Da, serveri vašeg davatelja internetskih usluga mogu se lako preopteretiti pogotovo ako u vašoj zemlji nema puno davatelja internetskih usluga. Kad promijenite svoj DNS poslužitelj, mogli biste se povezati s onim gdje nema vršnih sati.

Na primjer, zamislite da se povezujete s DNS poslužiteljem gdje je noćno vrijeme najveće vrijeme u vašoj zemlji? To znači da svi u toj regiji spavaju i možete besplatno lutati internetom bez ikakvih problema s kašnjenjem. To je u tehničkom svijetu. Međutim, u stvarnom nećete primijetiti mnogo razlike, ali vaša će se web stranica učitavati mnogo brže nego kad ste radili na poslužiteljima vašeg davatelja internetskih usluga..

Pristupite Geoograničenom sadržaju

To se sada ne može promijeniti samo DNS poslužiteljem. Morate uložiti u Smart DNS proxy uslugu da biste je povukli. Možda želite da prvo raščistim stvari. Kanali za strujanje dostupni su u cijelom svijetu, a ograničeni su samo na tu regiju. Drugim riječima, usluge strujanja omogućuju samo određeni sadržaj u određenim zemljama. Najčešći način provođenja tih ograničenja je ispitivanje IP adrese gledatelja i pokušaj utvrđivanja točne lokacije.

Smart DNS je spajanje DNS poslužitelja i taktički lociranih proxyja. Preračunava dio vašeg internetskog prometa što pomaže kanalu da pomisli kako pristupate njegovoj web stranici iz svoje zemlje. Kao rezultat toga, imat ćete puni pristup sadržaju kanala iako ste fizički izvan njegovog područja pokrivanja. Nisu sve Smart DNS usluge spremne za ovaj zadatak. Zbog toga sam nastavio i pregledao 3 vrh Smart DNS usluge Tamo vani. Imajte na umu da su dva njih čisti VPN davatelji. Evo ih:

ExpressVPN

ExpressVPN jedan je od najvećih VPN dobavljača na svijetu. Nude veliku raznolikost u pogledu geografije njegovih poslužitelja. Govorimo o više od 2000 poslužitelja u 94 zemlje. Štoviše, VPN ima jednostavno i korisničko sučelje. Ne morate biti tehnički svjesni da biste radili sa svojim klijentima bez obzira na platformi koju koristite.

Što se tiče njegovog MediaStreamer-a, poznato je da deblokira stotine kanala bez povratnog problema. Pružaju vam sve informacije potrebne za postavljanje njihove Smart DNS usluge na vašem uređaju. Ne brinite, dobili su vam leđa. Ako vam se usluga ne sviđa (sumnjam u to), možete zatražiti povrat novca ako nije prošao razdoblje od 30 dana.

BulletVPN

BulletVPN, sa sjedištem u Estoniji, sigurno je prilično brzo kad govorimo o brzini. Bilo da deblokirate usluge ograničene na geo kao što je Netflix ili zaobilaze filtere pod kontrolom vlade, ovaj VPN može sve to učiniti s lakoćom. Jedna stvar koja vraća ovaj VPN korak je unatrag da ima samo poslužitelje u 30 zemalja, što je malo malo u usporedbi s drugim VPN-ovima.

Međutim, govorimo o Smart DNS proxyju i ovaj VPN dobavljač ima jednu veliku uslugu. Deseci kanala mogu vam biti jasno ako odlučite uložiti u BulletVPN.

Unlocator

Unlocator nudi Smart DNS uslugu kao nijednu drugu ako želite otključati strujne kanale. Danska tvrtka nudi 7-dnevno probno razdoblje koje ne uključuje pružanje podataka o vašoj kreditnoj kartici.

Otkrićete da usluga nudi brz način deblokiranja medijskih usluga koje uključuju više od 233 kanala širom svijeta. Govorim o sličnostima Hulu, Netflixa, ABC-a, Disneyevih filmova bilo gdje, ESPN-a, Sky-a i Spotifyja. Provjerite puni popis podržanih usluga na njihovom web mjestu. Ako vam se sviđa njihova usluga, slijedite vodiče za postavljanje koji se nude na web stranici kako bi vam pomogli u konfiguraciji.

Je li to sigurno?

Nije da nisu sigurni, samo ne dodaju ništa dodatno vašoj vezi. Smart DNS je alat za zaobilaženje regionalnih ograničenja, razdoblja. Ako tražite dodatnu sigurnost, VPN je put do toga.

VPN-ovi pružaju superiornu privatnost preko proxyja jer VPN-ovi kriptiraju promet i skrivaju vašu stvarnu IP adresu. Zaštitni dio ide samo na VPN-ove. Bez obzira na to koliko ste sigurni poslužitelj koji koristite Smart DNS, ne dobivate dodatni sloj zaštite koji nam je svima potreban kada pristupamo internetu. Vašem davatelju internetskih usluga mnogo je teže ili gotovo nemoguće vidjeti što radite unutar šifriranog VPN tunela.

Dakle, ako ste sigurnosni nakaza koji danas dobro poznaje opasnosti na internetu, predlažem da umjesto toga upotrebite VPN. Ako ste ovdje samo za strujanje, Smart DNS je vaša najbolja opklada jer ne dolazi do pada veze jer nećete kriptirati svoje podatke. Da bismo vam više pomogli u potrazi za najbolji VPN za DD-WRT usmjerivače, provjerite tablicu u nastavku.

Kako konfigurirati DNS na DD-WRT usmjerivačima – završne misli

Eno ga. Sada se možete osloboditi onoga što vam je ISP nametnuo onog trenutka kada ste rekli „Slažem se“ i „Poveži se“. DD-WRT usmjerivači su vrlo korisni kada je u pitanju instaliranje softvera bez prolaska kroz dosadne tehničke stvari. Promijenite svoje DNS postavke i uživajte u potpuno drugačijem internetskom iskustvu od sada.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me