Kako promijeniti DNS na Samsung Smart TV

Jedna od glavnih prednosti Samsung Smart televizora je ta što možete pristupiti desecima aplikacija za strujanje. Uključuje ovo kao što su Youtube, Netflix, Hulu i još mnogo toga. Međutim, svjedočio sam nekoliko problema na svom uređaju kada je u pitanju brzina i sadržaj dostupan u mojoj regiji. Ne brini, našao sam put oko toga. Ako se suočavate s istim problemima, ovaj vodič će vas naučiti kako promijeniti svoj DNS na Samsung Smart TV i uživati ​​u kvaliteti ovog uređaja na maks..

Kako promijeniti DNS na Samsung Smart TV

Kako promijeniti DNS na Samsung Smart TV

Što je DNS?

Kada se registrirate na lokalnom davatelju internetskih usluga za internetsku vezu, na licu mjesta ćete dobiti određene informacije. To uključuje IP adresu i DNS poslužitelj koji vam je dodijelio automatski.

Sustav naziva domena ili DNS za kratke hlače jezik je interneta. Internetski preglednici, poput naših različitih vrsta jezika i stilova pisanja, imaju svoj način komuniciranja.

Možda ovo ne znate, ali unos URL-a i posjećivanje stranice nisu tako jednostavni kao što možda mislite. Riječi koje unesete šalju se na DNS poslužitelj, prevode u IP adresu, a zatim vraćaju pregledniku da shvati što želite i učita stranicu.

Još jedna stvar, DNS serveri uglavnom su odgovorni za brzinu koju na kraju postignete. Ako je poslužitelj isključen ili preopterećen, primijetit ćete drastično smanjenje internetske veze.

Postoje besplatni DNS poslužitelji na koje se možete prebaciti. Evo nekoliko:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Otvoren:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Kako promijeniti postavke DNS-a na Samsung Smart TV-u

Kao i svi uređaji povezani s Internetom, Samsung Smart televizori dijele DNS vaše mreže nakon povezivanja. To ga iznosi nekoliko internetskih pitanja, a jedna je, naravno, brzina interneta. Ne brini. Učinite kao što sam to učinio tijekom dana i promijenite svoje DNS postavke na svom uređaju. Ako ne znate svoj put, evo kako se to radi:

 1. Uključite Samsung Smart TV.
 2. Pritisnite tipku Izbornik na daljinskom upravljaču.
 3. U glavnom izborniku odaberite “Mreža”.Samsung Smart TV DNS
 4. Idite na Status mreže.Samsung Smart TV - status mreže
 5. Pričekajte nekoliko sekundi. Pri dnu Mrežnog statusa odaberite gumb “IP postavke”.
 6. Idite na “DNS postavka”.DNS postavke Samsung Smart TV
 7. Odaberite “Enter ručno”.Unesite ručno
 8. Unesite DNS koji želite promijeniti.
 9. Gotov si.

Zašto mijenjati DNS na Samsung Smart TV?

DNS poslužitelji koje vam dodijeli vaš ISP nisu uvijek pouzdana opcija. Bez obzira na to prenosite li Youtube ili epizodu svoje omiljene Netflix serije, vjerojatno će se pojaviti problemi s međuspremnicima. Dakle, promjena DNS poslužitelja je najbolja opcija koju imate. U nastavku ću vam osvijetliti prednosti koje ćete dobiti kad izmijenite svoje DNS opcije na Samsung Smart TV-ima. Pogledaj.

Bolja brzina

Streaming sadržaja jedan je od najvećih problema kod Smart TV-a kod kuće. Posebno govoreći o Samsung televizorima, možete pronaći puno servisa za strujanje koji će vam olakšati iskustvo. Od Hulu, Netflixa, do CW TV-a, sve dostupno za hvatanja.

No, s sporom vezom, nećete moći uživati ​​ni u jednoj od tih značajki. Sve što dobivate su neke kašnjenja i puno znakova punjenja.

Kada ručno konfigurirate DNS na Smart TV-u, moći ćete raditi oko onoga što vam je nametnuo ISP. To znači da ćete dodirnuti poslužitelj koji pretplatnici vašeg davatelja internetskih usluga nisu preopterećeni. Nikad ne znate, može vam dati poslužitelja u drugoj regiji s različitom vremenskom zonom. S time će se vrijeme vrha mijenjati i biti u vrijeme spavanja.

Bez obzira na razlog, ne biste trebali patiti s lošom internetskom vezom samo zato što vam je ISP dao loš poslužitelj. Mislite izvan okvira i ručno promijenite poslužitelj.

Zaobići regionalna ograničenja

Ovaj zahtijeva postavljanje vašeg DNS-a, ali uz pomoć pametne DNS usluge. Kad na svom televizoru primite aplikaciju za streaming kanal, možete ga koristiti jednostavnim povezivanjem na internet. Međutim, to uopće nije tako. Ono što dobivate temelji se na vašoj IP adresi dok usluga strujanja zaviri u to kako bi vam omogućila pristup.

Uzmimo za primjer Netflix, biblioteka za strujanje koja je dostupna u SAD-u toliko je veća od one u Velikoj Britaniji. Isto vrijedi za sve zemlje svijeta u kojima postoje različiti katalozi sadržaja. Pomoću Smart DNS usluge poput ExpressVPN, BulletVPN i Unlocator pojavit ćete se u zemlji u kojoj kanal nudi streaming pristup.

BBC iPlayer, s druge strane, dostupan je samo u Velikoj Britaniji. Smart DNS mijenja dijelove u URL-ovima koji prikazuju vašu trenutnu lokaciju. Kao rezultat toga, čini se da pregledavate kao da ste u Velikoj Britaniji i dobivate izravan pristup kanalu. Govorit ću o tome najbolje Smart DNS usluge kasnije u članku.

Kako promijeniti regiju Samsung Smart TV

Bez obzira jeste li promijenili svoj DNS ili ne, nećete moći iskoristiti puni potencijal Smart TV-a ako je povezan s određenom regijom. Jeste li se ikad zapitali zašto Hulu nije dostupan za preuzimanje dok živi izvan SAD-a? To je zbog geografskih ograničenja. Svaki teritorij svijeta ima poseban katalog aplikacija za pristup.

Promjena vašeg DNS-a neće postići trik, samo vam pomaže gledati kanale nakon što ste ih već preuzeli. Da biste mogli pristupiti tim ograničenim aplikacijama, morat ćete promijenite regiju svog Samsung Smart TV-a. Vrlo je jednostavno ako pažljivo pratite navedene korake.

Koliko je sigurna promjena vašeg DNS-a?

Nikako. Ne dodaje dodatni sloj zaštite vašim aktivnostima pregledavanja. Sve što radite je promjena poslužitelja kroz koji ste bili jednom povezani. Osim toga, VPN-ovi su i dalje vrhunski alat za sigurnost.

VPN preusmjerava cjelokupni promet kroz šifrirane tunele. Na taj se način izbjegava svaki neželjeni pokušaj prisluškivanja davatelja internetskih usluga ili vlade. Nadalje, uz sigurnosne protokole visoke razine, hakeri i cyber-kriminalci nikada neće moći pristupiti vašim privatnim podacima bez obzira koliko se trudili.

Kao uređaj, Samsung Smart DNS nije izvorno kompatibilan s VPN klijentima. Ako želite dijeliti VPN vezu, morat ćete instalirajte VPN na usmjerivač. Nakon što to učinite, svaki će uređaj unutar vašeg mrežnog dometa imati koristi od sigurnog pristupa internetu.

Ispod ćete pronaći najbolji VPN-ovi za Samsung Smart TV. Iskoristite ovu tablicu i odaberite prema vašim potrebama.

Najbolji pametni DNS za Samsung Smart TV

Zaobilaženje geo-ograničenja ono je što Smart DNS usluge najbolje rade, ili trebam reći što rade. Kao što sam već napomenuo, Smart DNS usluga je za pristup regionalno ograničenom sadržaju i ne radi zaštite vaših podataka. Možda ćete pronaći puno pružatelja usluga koji nude ovu uslugu, ali nisu svi vrijedni vašeg vremena. Stoga sam testirao par i izašao s onim vrhunskim za korištenje. A rezultati su:

ExpressVPN

ExpressVPN pouzdan je pružatelj VPN-a koji omogućava korisnicima da iskoriste više od 2000 poslužitelja širom svijeta. Bez obzira što je jedan od najboljih VPN-ova na svijetu, ovaj nudi jedan paket pametnih DNS usluga. MediaStream je njegovo ime i može otključati više od 150 strujnih kanala širom svijeta.

Štoviše, ovaj davatelj nudi vodiče na svojoj službenoj web stranici koji će vas voditi kako postaviti pametni DNS na bilo koji uređaj. To je malo skupo, ali na kraju ćete dobiti ono što ste platili.

BulletVPN

BulletVPN nudi mnoštvo usluga za pristojnu naknadu. To je još uvijek novo na tržištu, tako da je njegova mreža poslužitelja mala. Očekujemo da se još više širi kako vrijeme prolazi. Ovaj VPN odličan je alat za sigurnost. Pa, ono što nedostaje u poslužiteljima, nadoknađuje sigurnosnim protokolima.

Tada govorimo o VPN-u. S druge strane, BulletVPN nudi i Smart DNS uslugu. Imajte na umu da kada se pretplatite ne morate birati koje ćete značajke dobiti po pretplati. I VPN i Smart DNS dobivate na jednom računu. BulletVPN nudi jamstvo povrata od 30 dana, što znači da s ovim pružateljem usluga nemate šta izgubiti. Ako želite, probajte ga za probnu vožnju.

Unlocator

Unlocator postoji od 2013. godine. Omogućio je mrežnim streamerima s preko 230 kanala deblokiranih i spremnih za upotrebu. Zbog velikog broja usluga strujanja, on se smatra klijentom broj jedan u industriji Smart DNS-a.

Štoviše, u današnje vrijeme Unlocator nudi VPN uslugu. Na taj način možete zaštititi svoje internetske aktivnosti i sakriti svoj identitet dok koristite internet. Usluga uopće nije skupa. Možete se prijaviti za besplatno 7-dnevno probno razdoblje, a zatim plaćati naknadu od 4,95 $ na mjesečnoj osnovi.

Kako promijeniti DNS na Samsung Smart TV – zaključak

Postavljanje DNS-a na bilo kojem uređaju je vrlo lako. Dao sam vam vrlo opsežan korak po korak, ako ikada naiđete na probleme sa Samsung Smart TV-om. Od sada ćete biti svjedoci ogromne razlike između onoga što vaš televizor sada radi i onoga što je mogao učiniti na poslužitelju vašeg davatelja internetskih usluga. Uživati.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me