Kako promijeniti postavke DNS-a na Amazon Fire Stick-u

Fire Stick je izvrstan uređaj koji će raditi kad ste stalni strujač. Međutim, koliko god izvrsni bili, nema izbjegavanja problema s kojima se može pojaviti internetska veza. Ili postoji? U ovom ćete vodiču naučiti kako promijeniti postavke DNS-a na Fire Stick-u kako bi zaobišli internetsko propucavanje vašeg davatelja internetskih usluga i zaobišli geo-ograničenja. Slijedite moje vodstvo.

Kako promijeniti postavke DNS-a na Fire Stick-u

Kako promijeniti postavke DNS-a na Fire Stick-u

Kako ručno konfigurirati DNS na Amazon FireStick-u

Prije nego što promijenite svoje postavke DNS-a, obavezno zapišite trenutne adrese ili postavke poslužitelja na papir. Vrlo je važno da ove brojeve zadržite u svrhu sigurnosne kopije, u slučaju da ih u bilo kojem trenutku morate vratiti. Ako vam se postupak promjene DNS-a čini prekomjernim, umjesto toga možete instalirati i VPN na svoj Fire Stick.

Možete koristiti Googleov javni DNS. Vrlo je pouzdan i besplatan.

 • 8.8.8.8
 • 8.8.4.4

E sad, baš kao što sam prethodno pokrivao DNS konfiguraciju Xbox One i PS4, evo kako promijenite svoje DNS postavke na FireSticku:

 1. Uključite Fire Stick.
 2. Idi preko postavke -> Moj Fire TV -> Oko.Fire Stick About
 3. Vidjet ćete detalje veze Zabilježite ih.Mreža vatrogasnih palica
 4. A sad, idi na postavke -> Mreža opet.
 5. Kliknite svoju bežičnu vezu i pritisnite Zaboravi na mrežu.Zaboravili ste lozinku
 6. Ponovno pronađite vezu i dodirnite je.Vatreni štap Rescan
 7. Unesite lozinku za Wi-FI, ali pritisnite dalje Napredna ovaj put.
 8. Zapamtite bilješku koju ste imali prije, da, vrijeme je da je upišete:
  • IP adresaIP Fire Stick
  • prolazVatreni štap na prolazu
  • Maska podmreže (Ako je zadnja znamenka bila 0, tada unesite 24. Ako je 255, tada je 32 vaš broj).Podmrežna vatra
 9. Unesite novo osnovni i Sekundarni DNS (Možete koristiti Google DNS ili OpenDNS)Promjena DNS-a vatrenom palicom
 10. Gotov si.

Prebacivanje DNS poslužitelja – zašto?

Postaje previše frustrirajuće kada ne možete iskoristiti puni potencijal uređaja kao što je Fire Stick. Platforma ima mnogo toga za ponuditi kada je u pitanju streaming. Od Amazon Prime Videos do BBC iPlayera svi mogu biti dostupni ako živite u svojoj zemlji podrijetla. I ne samo to, već u vrijeme vrha je pored videozapisa nemoguće gledati videozapis bez problema s međuspremnicima.

Koliko god želite strujati sadržaj, svakodnevna navika vašeg davatelja internetskih usluga je nadzirati vaše aktivnosti i ugasiti vezu. Dat ću o tome sljedeću dubinu, nastavi pomicati.

POBOLJŠAVANJE BRZINE POVEZANJA

Onog trenutka kad vam davatelj internetskih usluga pruži internetsku vezu, poslužitelju ste dodijelili automatsko korištenje. Upamtite da niste jedini koji poslužuju poslužitelj. Problem je u tome što se ti poslužitelji preopterećuju i mogu funkcionirati sporije kako vrijeme prolazi.

Srećom, promjenom postavki DNS-a, ovaj problem možete izbjeći. Nakon što promijenite svoj DNS, možda ćete se povezati s poslužiteljem s niskim pingom, što se smatra vrlo dobrim. Na taj način možete zaobići sporu vezu koja vam je nametnuta.

Kružna Geo-ograničenja

Suština Amazon FireStick-a je da je uređaj za strujanje. No što je dobra platforma za strujanje ako ne možete pristupiti tim dobrim stvarima? Jeste li se ikad zapitali zašto ne možete gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije? Pa, u ovoj industriji koja se zove regionalna ograničenja.

Ne brini. Ovdje ste da učite, a ja sam da vas vodim. Geo-blokove možete lako zaobići gdje god se nalazili ako koristite davatelja pametnih DNS-ova. To je jednostavan zadatak ako znate svoj put. Postoji nekoliko desetaka davatelja usluga koji nude Smart DNS usluge poput UnlocatorBulletVPN, i ExpressVPN.

Evo kako sve to funkcionira. Pametni DNS mijenjaju URL-ove koji prikazuju gdje se trenutno nalazite. Kad se promijeni ono što izlaže vašu lokaciju, pojavit će se da pregledavate negdje drugdje. Na taj način možete strujati geografski ograničen sadržaj bez obzira na to gdje se fizički nalazite.

Što je s sigurnošću?

Promjena vašeg DNS-a ne šifrira vaše podatke niti skriva vašu IP adresu. To znači da ste i dalje u radaru svog davatelja internetskih usluga bez obzira na sve. Ukratko, promjena DNS-a nije sigurna ili drugim riječima ne dobiva vam dodatni sloj sigurnosti.

To je posao internetskog alata nazvanog VPN. Dakle, ako se želite zaštititi dok ste na mreži, tada bolje ulažite u virtualnu privatnu mrežu. S druge strane, gore sam spomenuo 2 VPN pružatelja usluga koji uključuju Smart DNS u svoje usluge. Možete ih koristiti ako želite najbolje od oba svijeta ne? U slučaju da ne znate svoj put, evo ga kako možete instalirati VPN na Fire Stick.

Zapamtite, ne možete koristiti dvije usluge odjednom. Želite sigurnost i privatnost? Zatim platite brzinom interneta. Trebate zaobići ograničenja uz nesmetanu vezu? Zatim se izlažite ako niste sigurni u to. Da biste se zaštitili tijekom upotrebe FireSticka, pogledajte sljedeće najbolje VPN-ove u sljedećoj tablici.

Pametni davatelji usluga DNS-a

Kad radite sa Smart DNS uslugom, veza s web streamingom šalje se putem proxy poslužitelja. Trenutačno se vaša stvarna lokacija zatvara, što vas kvalificira kao korisnika interneta na kojem se nalazi poslužitelj na koji ste povezani. Kroz to se mogu prevariti streaming medijske usluge.

Na primjer, ako se povežete sa Smart DNS poslužiteljem u SAD-u, imat ćete pun pristup američkim kanalima. To je tako jednostavno, vjeruj mi. Evo mojih najboljih pružatelja pametnih DNS-ova:

ExpressVPN

To je sasvim moguće ExpressVPN je najbrži VPN vani. To, u kombinaciji sa svojim spektakularnim mogućnostima za deblokiranje, definitivno čini moj prvi izbor kada je u pitanju streaming. To govori o VPN značajkama. Što je s MediaStreamom? Ova VPN ima vlastiti Smart DNS koji je gotovo u stanju deblokirati bilo koju željenu uslugu streaminga.

BulletVPN

BulletVPN je estonski VPN pružatelj usluga koji je postao omiljen u samo kratkom vremenu. Pojavila se kao izvanredno VPN rješenje internetskih korisnika. No ono što je ovdje zaista zanimljivo je da iako je novo u sceni, korisnicima pruža Smart DNS. Ne toliko VPN poslužitelja, već ono što vam nedostaje na mjestima, dobit ćete i na drugima.

Unlocator

Unlocator čista je Smart DNS usluga koja DNS promet vezan uz geolokaciju šalje samo na potrebnu lokaciju. Neće se smanjiti brzina ako je spojen, a radi na nekoliko platformi, uključujući PC, Mac, Apple TV, Roku, PS4, Xbox One, telefone, pa čak i FireStick.

Konfigurirajte DNS na FireSticku – zbrajanje

Ovo je stvarno jednostavan vodič, momci. Sve što trebate učiniti je pratiti ono što sam vam rekao pažljivo i vi ćete biti svjedokom posve različitog FireStick iskustva. Ne dopustite da vam propucavanje davatelja internetskih usluga narušava vaše raspoloženje. Čak ni geo-ograničenja ne mogu otkazati vaše planove gledanja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me