Kako promijeniti postavke DNS-a na Apple TV-u

Mala brzina veze uništit će vaše iskustvo Apple TV-a. Pokušao sam s mnogo različitih ispravki da riješim problem. Međutim, neki od njih radili su kratko vrijeme, ali činilo se da nijedan od njih nije ostao. Uz malo istraživanja, ono što je meni djelovalo bilo je mijenjanje mojih DNS postavki na Apple TV-u. Dakle, ako se suočite sa istim problemom, evo kako konfigurirati DNS na Apple TV-u.

Kako promijeniti DNS na Apple TV-u

Kako promijeniti DNS na Apple TV-u

Kako promijeniti DNS na Apple TV-u

Normalni web surferi zapamte naziv web stranice i utipkajte ih radi pristupa. Međutim, vaše računalo ne funkcionira na taj način. Ne razumije se što pišete i tamo dolazi DNS. Usluga prevodi ime koje unosite u IP adresu, što je u osnovi jezik internetskih preglednika..

Prvo stvari, predlažem da napišete svoje trenutne adrese ili postavke poslužitelja u stranu. Vrlo je važno da ove brojeve zadržite za slučaj da ih u skoroj budućnosti želite vratiti.

Prije nego što započnemo, evo značajnih DNS poslužitelja koje možete koristiti

 • (Imajte na umu da Apple TV radi drugačije. Ako unosite Google DNS, tada na Apple TV-u ćete morati ući „008.008.008.008”. 0 se koristi kao prefiks:
 • Google DNS: Google nudi besplatnu DNS uslugu, koja je brza i pouzdana:
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Otvoren: OpenDNS je još jedan brzi i pouzdan DNS poslužitelj, možete odabrati bilo koju od sljedećih adresa:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.222.220

Sada, s tim izlaskom, evo kako konfigurirate DNS na svom Apple TV-u:

Kako konfigurirati DNS na Apple TV-u 4

Ovo su koraci potrebni za promjenu postavki DNS-a Apple TV 4:

 1. S Apple TV-a Glavni izbornik, kliknite na postavke.Apple TV 4 1
 2. Kliknite na Mreža.Apple TV 4 2
 3. Bilo da koristite Wi-Fi ili Ethernet, kliknite na Konfigurirajte DNS.Apple TV 4 3
 4. Odaberi Priručnik.Apple TV 4 4
 5. Unesite svoje DNS.Unesite DNS Apple TV 4
 6. Nakon što se upiše vaš DNS, pritisnite Sastavljeno.
 7. Ponovo pokrenite uređaj.

Promijenite postavke DNS-a na starijim generacijama Apple TV-a

Proces je ovdje jednostavan kao i u Apple TV-u 4. generacije. Evo kako konfigurirate DNS na starijim verzijama kao što je Apple TV 3:

 • Ići postavke > Općenito.Postavke Apple TV Pre
 • izabrati Mreža.Mrežni Apple TV
 • Odaberi Wi-Fi ili Ethernet (Ovisno o tome koji koristite).Apple TV veza
 • Kliknite na Konfigurirajte DNS.DNS Configure
 • Pogoditi Priručnik.DNS priručnik Apple TV
 • Sada Unesite DNS koristiš. Unesite DNS

Zašto mijenjati DNS postavke vašeg Apple TV-a?

Kad god se suočite s nekim malim padom na internetu, počinjete kriviti svog davatelja internetskih usluga. Jesam li u pravu? Pa, za nekoga kao što sam ja razuman, tražit ćete druge mogućnosti kojima bi mozak mogao funkcionirati malo više. Međutim, ako ste već vidjeli moje udžbenike, već sam opisao DNS se mijenja na Macu. Danas naučite kako to učiniti na Apple TV-u. Ali pravo je pitanje zašto? Evo vašeg odgovora.

Poboljšajte brzinu veze

Poslužitelji vašeg davatelja internetskih usluga ne smatraju se pouzdanim kada su u pitanju velike brzine. Uvijek prekidaju vezu i puno patite kada ste u vrhuncu. Jeste li se ikad zapitali zašto se epizoda ne učitava ispravno? Pa, niste jedini koji trenutno gledaju Poslužitelj koji koristite može biti preopterećen, otuda dolazi do drastičnog pada u vezi.

Ako promijenite svoj DNS, vjerojatno ćete poslužiti manje prometan poslužitelj na kojem možete koristiti bolje brzine strujanja. To je zaista vrlo korisno kada koristite Apple TV jer je streaming glavna bit platforme.

Zaobići regionalna ograničenja

Promjenom DNS-a možete deblokirati geo-ograničeni sadržaj nedostupan u vašoj zemlji. Drugim riječima, možete pristupiti lajkovima američkih Netflixa, Hulua i toliko više bez obzira na to gdje se nalazite.

Upoznavanje s međunarodnim strujnim materijalom jednostavan je posao nakon što upoznate svoj put. Sve što trebate učiniti je promijenite regiju Apple TV-a tako da ćete moći preuzeti željenu aplikaciju. Nakon toga morate uložiti u Smart DNS uslugu kako biste preusmjerili svoj promet u zemlju aplikacije. Na primjer, usluge poput ExpressVPN, BulletVPN i Unlocator nude kupcima Smart DNS.

Pomoću toga promijenit ćete URL-ove odgovorne za prikazivanje vaše trenutne lokacije. Jednom kada budete konfigurirani na Apple TV-u, prevarit ćete svoju internetsku lokaciju i pojaviti se u drugoj zemlji. Područje koje podržava upotrebu željenog kanala. Uzmimo za primjer američki Netflix, Smart DNS će vam pomoći preseliti se u Sjedinjene Države. Stoga će vam biti na raspolaganju sav geo-ograničeni materijal u Americi.

Da li je sigurno mijenjati DNS na Apple TV-u?

Kad spominjemo privatnost, prebacivanje DNS poslužitelja neće stvarno spriječiti vaš davatelja internetskih usluga u nadgledanju web lokacija koje posjećujete. Međutim, to može ograničiti podatke koje bi oni mogli prikupljati o vama.

Uz to, korištenje pogrešnog DNS-a na Apple TV-u može rezultirati gubitkom internetske veze. Također savjetujemo da nikada ne koristite adrese DNS poslužitelja, osim ako niste sasvim sigurni tko ih upravlja.

Da biste zaista sakrili svoje aktivnosti pregledavanja, potreban vam je VPN kako bi se vaši podaci šifrirali. Drugim riječima, promjena DNS-a nije sigurna i korištenje Smart DNS usluge samo zaobilazi regionalna ograničenja, a ne više.

Možete odabrati VPN davatelja u donjoj tablici ako ste jedan od onih koji traže sigurnost.

Najbolji pružatelji usluga sa značajkom Smart DNS

Evo najboljih pružatelja usluga koji nude Smart DNS uslugu:

ExpressVPN

ExpressVPN stoji visoko kao jedna od najboljih mogućih usluga na koju ste se ikada mogli pretplatiti. Nagrađivani pružatelj usluga postoji već više od desetljeća. Ima mrežu od blizu 2000 poslužitelja širom svijeta. Usluga također omogućuje svojim korisnicima da imaju do 3 istodobne veze i pruža MediaStreamer, vlastitu Smart DNS uslugu.

Ovaj VPN nudi i najbolju brigu o klijentima u industriji, s timom koji je uvijek dostupan 24 sata dnevno i 7 sati dnevno putem e-pošte, društvenih medija ili live chat poruka na svojoj web stranici.

BulletVPN

BulletVPN korisnicima daje mogućnost da se odnose na današnju internetsku cenzuru i sve one tragove koje vlada čuva od svojih građana. Današnji termin VPN-a potreban je. Štoviše, ovaj VPN ne štiti samo vašu privatnost, već nudi i Smart DNS uslugu kao nijednu drugu. U osnovi, kada radite Apple TV, BulletVPN je dobar izbor.

Unlocator

Tvrtka pruža usluge prilagođenog računalnog programiranja i izdala je svoju SmartDNS uslugu u 2013. kako bi zadovoljila potrebe i mogućnosti deblokiranja netizena širom svijeta. Ne tako davno, njihova se usluga proširila i na VPN. Ali svi znamo Unlocator bio i uvijek će biti jedan od najboljih Smart DNS klijenata na svijetu. Dakle, ako tražite fenomenalno Apple TV iskustvo, uložite u Unlocator.

Promijenite DNS postavke Apple TV-a – završne riječi

Ako ikada osjetite sporo funkcioniranje i preuzimanja, promjena DNS postavki ponekad može pomoći u uklanjanju problema. Sada znate sve što ima veze s promjenom vašeg DNS-a na Apple TV-u. Učinio sam svoj dio, sada je na vama red. Uživajte u Apple TV-u do maksimuma.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me