Kako promijeniti postavke DNS-a na LG Smart TV-u

Pametni televizori postaju sve popularniji, kombinirajući kvalitetu slike visoke razlučivosti s mogućnošću povezivanja na internet. LG Smart TV privukao je moju pažnju pa sam ga odlučio kupiti. U početku je bilo dobro i sve dok se nisam suočio s nekim problemima u vezi. A da i ne spominjem nemogućnost pristupa većini streaming usluga zbog moje lokacije. Ne brinite, našao sam način da to podijelim s vama. U ovom će vam upute pokazati kako ručno postaviti DNS na LG TV bez ikakvih tehničkih vještina.

Kako promijeniti postavke DNS-a na LG Smart TV-u

Kako promijeniti postavke DNS-a na LG Smart TV-u

Prije nego što počnemo – DNS 101

Skraćeno za sustav naziva domena, DNS je mreža direktorija na Internetu koja postoji za rješavanje imena hostova ili URL-ova u čitljive IP adrese kako bi vaš preglednik pomogao pri učitavanju željene stranice.

Zamislite ako se sjećamo IP adresa svih stranica koje smo trebali posjetiti. Pregledavanje interneta bilo bi sve samo ne zabavno. Kad upišete URL, adresa se šalje DNS poslužitelju koji vam je automatski dodijelio internetski pružatelj usluga, prevodi se u IP adresu i vraća natrag na računalo kako bi stranica postala dostupna.

Možda to ne znate, ali Računala komuniciraju na Internetu putem strojno čitljivih IP adresa. Kao da mi komuniciramo riječima, ali njihove su brojke. Dakle da! DNS je to važan!

Postoji nekoliko DNS poslužitelja koji rade besplatno. Ispod sam spomenula dva vrhunska. Možete ih isprobati:

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • Otvoren:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Kako ručno konfigurirati DNS na LG Smart TV-u

Prije nego što išta učinite, obavezno zapišite svoje trenutne adrese poslužitelja u slučaju da se kasnije kasnije vratite na njih. Postupak konfiguracije vrlo je jednostavan za napraviti. Dakle, bez dodatnih zamjena, evo kako možete promijeniti svoje DNS postavke na LG Smart TV-ima:

 1. Uključite LG Smart TV.Početni zaslon LG Smart TV
 2. Na daljinskom upravljaču pritisnite Gumb za postavke.
 3. Vratite se na TV. Idi na Gear Shaped ikona, tj postavke.Postavke LG Smart TV-a
 4. Kliknite na Sve postavke.Sve postavke LG Smart TV
 5. Idi preko Mreža.LG mreža pametnih televizora
 6. Odaberi “Wi-Fi veza “.Wi-Fi veza LG Smart TV
 7. Odaberite Napredne postavke Wi-Fi-ja.
 8. Udari Gumb za uređivanje.LG Smart TV Edit
 9. Pokraj ćete vidjeti malu kutiju Postavi automatski, nemojte označiti za ručnu upotrebu.Poništite oznaku LG Smart TV
 10. Idite u polje DNS poslužitelja i unesite svoj DNS.LG Smart TV set DNS
 11. Pritisnite Connect.
 12. Sve gotovo.

Zašto prebaciti DNS poslužitelje?

Kada prvi put posjetite stranicu, trebat će malo vremena za učitavanje. Međutim, drugi put se vaše računalo sjeti IP adrese povezane s imenom domene. To će poboljšati vašu brzinu veze preskakanjem faze zahtjeva DNS. Bez obzira na to, ISP poslužitelji će odjednom usporiti. Postoji puno razloga da promijenite svoj DNS, vjerujte mi, to morate. Evo zašto:

Bolja brzina veze

Poslužitelji na koje prelazite ponekad su bolji od zadanih od davatelja internetskih usluga. Imajte na umu da to nije sigurno. Sve ovisi o tome koliko se poslužitelj nalazi u vašoj kući ili mjestu iz kojeg pristupate webu. Ali hej, prema mojoj perspektivi, vrijedi provjeriti da je toliko bolje nego što nam daju davatelji internetskih usluga.

Ako je vaš ISP loš u održavanju i rada njihovih DNS poslužitelja bez ikakvih problema, može doći do sporih prijenosa / preuzimanja i usluga dok se DNS zahtjev zatvara. Prebacivanje na pouzdaniji servis moglo bi to riješiti: Mnogo DNS alternativa ima za cilj pružiti što bržu uslugu koju želite, uključujući one koje sam vam dao na početku vodiča. Pa, zašto ne biste pokušali? Ako vam to ne uspije, jednostavno se vratite na svoje stare.

Ograničeni materijal za regiju pristupa

Poznato je da LG Smart TV uključuje mnoštvo usluga streaminga. Netflix, Hulu, YouTube i svijet vrhunskog sadržaja samo su nekoliko klikova na LG Smart TV s webOS-om. Možete prenositi videozapise i najnovije TV emisije u punoj HD i 4K. Problem je što ti kanali mogu nametnuti geo-ograničenja na njihov sadržaj. Na primjer, Hulu je dostupan samo u Sjedinjenim Državama. To znači da gledatelji s prebivalištem u inozemstvu neće dobiti priliku vidjeti što kanal može ponuditi.

Ovdje je rješenje konfigurirati svoj DNS koristeći Smart DNS proxy uslugu. To su klijenti koji vam pomažu u promjeni trenutne lokacije i prikazivanju u zemlji u kojoj kanal ima prava na emitiranje. Kao rezultat toga, moći ćete pristupiti poslužitelju streaminga bez obzira na to što ste izvan područja pokrivanja.

Govorit ću o ovim Smart DNS uslugama kasnije u članku. Stoga, da biste brzo pogledali što slijedi, evo tri vrhunska pružatelja pametnih DNS usluga:

 • ExpressVPN
 • BulletVPN
 • Unlocator

Koliko je sigurno?

Upravo mijenjate poslužitelje, što znači da nećete dodavati dodatni sloj zaštite vašem internetskom pristupu. Postoje neke zastrašujuće misli koje se ponekad javljaju. Ali to se može dogoditi i kada djelujete na poslužitelju vašeg davatelja internetskih usluga. Dakle, to je neizbježno ako ne upotrebljavate sigurnosni alat poput VPN-a.

Neki virusi i drugi zlonamjerni programi mogu promijeniti zadani DNS poslužitelj u DNS poslužitelj kojim upravlja zlonamjerna organizacija ili prevarant. Dopustite mi da objasnim više. Zamislite da pokušavate posjetiti Facebook stranicu. Pa, stigli ste tamo, ali ne znate da to nije stvarno. Zlonamjerni DNS poslužitelj uputio vas je na drugu IP adresu. To je loše.

U slučaju da ste sigurnosni nakaza, predlažem vam korištenje VPN-a. On šifrira vaše podatke i skriva vaš identitet čak i od vašeg davatelja internetskih usluga. Uvijek kažem da internet nije uvijek sigurno mjesto za vrebati okolo. Ako to ionako želite, preporučujem vam da se pripremite i zaštitite.

U donjoj tablici pronaći ćete najbolji VPN-ovi za LG Smart TV. Provjerite ih i odlučite u skladu s vašim potrebama.

Jednom kada saznate kako se koristiti VPN, možete dobiti pristup različitom sadržaju za preuzimanje. Gore navedeni vodič pokazat će vam kako možete promijeniti i svoju regiju. Nakon što učinite, možete odabrati najbolje aplikacije za preuzimanje na televizoru bez obzira gdje se nalazite.

Vrhunske usluge DNS usluga

Pitanje da li koristiti SmartDNS ili VPN proizvode nije jednostavno. Obje usluge imaju svoje prednosti i mane, a obje su pogodne za različite vrste korištenja. U redu, slažem se da obojica deblokiraju geo ograničeni sadržaj, ali svaki svoj način. SmartDNS funkcionira samo na podržanim web lokacijama, tako da ako web lokacija koju želite koristiti nije podržana, VPN je jedina opcija.

SmartDNS ne dolazi s istim sigurnosnim značajkama, pa ako tražite dodatnu sigurnost koristite VPN. Veće je pitanje: zašto ne koristiti oboje? Naše vrh Smart DNS usluge su također i VPN klijenti. Neki su čak započeli i kao VPN te su proširili svoje značajke i uključivali Smart DNS. Evo ih:

ExpressVPN

Ako odlučite ExpressVPN, moći ćete koristiti i njihovu VPN uslugu i vlastiti MediaStream DNS. Biti VPN broj jedan na tržištu teško je mjesto za život. Međutim, ovaj VPN pružatelj je uvijek spreman za zadatak. Njezin pametni DNS može deblokirati preko 150 strujnih kanala širom svijeta. Što se ostalih tiče, koristite njihov VPN da biste ih usmjerili natrag kući.

Pametni DNS ovog VPN klijenta jednostavno je postaviti. Nude vodiče za svaki uređaj koji možda imate. Sve što trebate učiniti je otići na njihovu službenu web stranicu, kliknite na platformu na kojoj djelujete i slijedite dane korake.

BulletVPN

BulletVPN je mala pridošlica koja je šokirala VPN industriju onim što može učiniti. Iako uključena mreža poslužitelja nije tako velika i široko rasprostranjena, ali ono što nudi u sigurnosti zaista bi vas zadivilo. Ovaj VPN omogućava vam odabir različitih protokola kako biste zaštitili svoj uređaj od bilo kakvih zlonamjernih napada.

S druge strane, njegova je Smart DNS usluga prilično korisna za strujare. Možete deblokirati svoje omiljene streaming kanale bilo gdje u svijetu. 30 zemalja nije loš broj za distribuciju poslužitelja ako ste tako strateški kao BulletVPN. Da, njihovi se serveri nalaze u najtraženijim zemljama kada je riječ o televiziji.

Unlocator

Posljednja na našem popisu je Danska Unlocator. Još 2013. godine ovaj je pružatelj predstavio kao čisti Smart DNS uslugu. 6 godina kasnije, postao je vrhunski alat za deblokiranje kanala koji su ograničeni na geo. Razlog ove popularnosti je taj što je Unlocator vrlo jednostavan za korištenje. I ne samo to, već može pristupiti preko 233 kanala širom svijeta – jedan broj koji svi Smart DNS pružatelji nisu uspjeli pronaći.

Korištenje njihove Smart DNS usluge vrlo je učinkovito i fleksibilno, ali također možete imati koristi od nove VPN usluge. Zaista je pouzdan i sam sam ga probao. Aplikacija je zapravo prilično cool u pogledu izgleda i funkcionalnosti. Oni nude 7-dnevno besplatno probno razdoblje u slučaju da ga želite isprobati.

Promijenite DNS poslužitelj na LG TV – Finalne misli

Ako planirate koristiti uslugu za streaming video sadržaja ili glazbenog sadržaja, bez većih sigurnosnih problema, SmartDNS tehnologija je bolja opcija. Štoviše, promjena DNS postavki može povećati vašu brzinu u slučaju da se pad vašeg davatelja internetskih usluga smanji. Sada znate što treba učiniti, testirajte, nije teško.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me