Kako promijeniti postavke DNS-a na PlayStationu 4

Prije nekog vremena kupio sam PS4 i primijetio da brzina preuzimanja koju dobivam nije ni blizu brzini mog računala i mobilnog. To je prilično neugodno kada ste stalni igrač. Malo sam istraživao i došao do rješenja. Stoga, ako se suočite sa istim problemom kao i ja, nadam se da će vam ovo pomoći u rješavanju vašeg problema.


Kako promijeniti postavke DNS-a na PS4

Početak

Dopustite da vam ukratko predstavim naš glavni fokus danas. Naučit ćemo kako promijeniti svoje DNS postavke na PlayStation 4.

DNS, uobičajeno poznat kao Domain Name System, predstavlja web adresu poput IP adrese. Ljudskom oku jedino je očito korištenje imena web stranica poput google.com. Međutim, stvarna magija događa se između redaka. Kad god se želite povezati s određenom web stranicom, vaše računalo uzima IP adresu i pokušava je uskladiti s domenom koju ste unijeli. Kao rezultat, nakon završetka prijevoda web stranica će se učitati.

Kako promijeniti postavke vašeg DNS-a za PS4

Google je druga velika tvrtka koja nudi besplatni DNS, a u oba će slučaja ili s bilo kojim drugim koji biste mogli upotrijebiti vjerojatno će biti bolja od one koju pruža vaš ISP..

U slučaju PlayStation 4, možete primijeniti prilagođeni DNS izravno na konzolu. Nije posebno očito kako to učiniti, ali kad jednom znate gdje trebate pogledati, to je prilično jednostavno.

Evo što trebate znati.

  1. Idite na “postavke” izbornik na vašoj konzoli.
  2. Odaberi Mreža.Mrežni PS4
  3. Zatim odaberite opciju Postavljanje internetske veze.Internetska veza PS4
  4. Odaberite Wi-Fi ili LAN, ovisno o vašim željama.
  5. Odaberite Prilagođen.Jednostavno ili prilagođeno
  6. Sljedeći koraci odnose se na IP adresu i DHCP postavke. Ako nemate željene postavke, izaberite zadani za oba.
  7. Kad se prikaže “DNS postavke”, dodirnite “Priručnik”.Ručni DNS
  8. Unesite vrijednosti za primarni i sekundarni DNS.DNS postavke
  9. Uspješno ste promijenili postavke PS4 za DNS.

Prednosti DNS promjena

Poznato je da ISP poslužitelji imaju nagli pad. Oni se mogu preopteretiti, dakle puno sporije. Kad promijenite svoj DNS poslužitelj, možete igrati na mreži bez brige o kašnjenjima i kašnjenjima.

Brzine preuzimanja razlikuju se ovisno o poslužitelju koji koristite. Poznato je da ISP poslužitelji nisu toliko pouzdani kada je u pitanju savršena brzina preuzimanja. Da biste izbjegli takve probleme, morate promijeniti svoj DNS poslužitelj i nadati se da ćete dobiti bržu vezu nakon što to učinite. Ako želite znati više, pogledajte ovaj vodič o povećanju brzine za preuzimanje na PS4.

Usluge poput ExpressVPN, BulletVPN i Unlocator nude značajku Smart DNS. Ovo je strogo za zaobilaženje regionalnih ograničenja. Kao što svi znamo, PS4 konzola nije samo igrački uređaj, već je poznata i kao savršen dom za streaming platforme. Možete pronaći one koje vole američki Netflix, Hulu i BBC iPlayer ovisno o regiji u kojoj živite.

Srećom, geo-ograničenja nisu problem ako radite uslugu Smart DNS. Na taj način kanali neće moći prepoznati vašu izvornu lokaciju jer ćete biti kvalificirani kao stanovnik u svojoj regiji. Kao rezultat toga, moći ćete strujati najbolje kanale širom svijeta bez obzira na svoju lokaciju.

VPN vs. DNS – Sigurnost na prvom mjestu?

VPN-ovi su alat za sigurnost. Tako su bili otkako su stvoreni. Međutim, oni zaobilaze geo-ograničenja jednostavnom izmjenom IP-a. Dok to čine, oni kriptiraju vaš internetski promet i štite ga od svakog pokušaja hakiranja ili nadzora. Loša strana je da će se s enkripcijom brzina vašeg interneta usporiti. Želite sigurnost i privatnost? Zatim platite nekom brzinom veze.

S druge strane, DNS i pametni DNS ne pružaju vam dodatni sloj zaštite kao VPN. Oni mijenjaju poslužitelj koji vam je dao davatelj internetskih usluga i omogućuju vam gledanje geo blokiranih kanala. Ne zaboravite, vaši podaci neće biti šifrirani, pa još uvijek imate rizik od cyber napada.

U skladu s tim, dopustite mi da osvijetlim vrhunske usluge koje nude Smart DNS.

ExpressVPN

ExpressVPN kombinira najbolje VPN značajke i nudi Smart DNS uslugu za deblokiranje pristupa geo-ograničenom sadržaju. Internetsku vezu možete zaštititi instaliranjem ove na usmjerivač ili strujeći sve što želite koristeći njegovu značajku Smart DNS.

BulletVPN

Savršen je izbor za VPN davatelja usluga koji bilježi velike internetske brzine. Iako BulletVPN može biti novo, ima što ponuditi. Svakako možete imati koristi od njihove Smart DNS značajke za vrijeme PS4.

Unlocator

Nekim ljudima možda nisu potrebne ili žele sigurnosne značajke VPN-a. Drugi možda već imaju sporu internetsku vezu i ne žele riskirati još više. Ako ste jedan od tih ljudi, onda to možete koristiti Unlocator kao da je čista usluga Smart DNS-a.

Više o VPN pružateljima koji nude Smart DNS usluge možete saznati u donjoj tablici.

Kako promijeniti postavke DNS-a na PS4

Gotovi smo. To je sve što trebate znati o prebacivanju postavki DNS-a na PlayStation 4. Sada možete igrati putem interneta i gledati geografski ograničen sadržaj bez brige o kašnjenjima i problemima s međuspremnicima. Uživajte u novom PS4 doživljaju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me