Jelszó erősségmérő


Amint az Tudjuk, jelszavak úgy hozták létre, hogy megőrizze azt, ami magán, magán. Néhányan azonban nem hajlamosak jó jelszavak létrehozására, amelyek végül veszélyeztetik azt, amit kedvesnek tartanak az interneten. A kemény jelszó létrehozása sok problémát takaríthat meg ebben a veszélyes internetes szóban. De hogyan lehet biztos benne, hogy ez egy jó jelszó? Nos, könnyű, használjon egy TheVPNGuru jelszó-erőmérőt. Itt minden, amit tudnod kell.

theVPN.guru jelszómérő

Hogyan lehet használni a jelszó-erőmérőt

A jelszó-erősség-mérők olyan mutatók, amelyek tesztelik, hogy mennyire erős a jelszó, amikor a felhasználó beírja. Megmutatja, hogy mennyire ellenálló a jelszó, és milyen könnyen törhető vagy feltörhető. De a kapott eredmények nem véletlenszerűen érkeznek, van egy bizonyos kritérium, amelyen a mérő működik. Szabályai vannak ahhoz, hogy pontokat rendeljen arra vonatkozóan, hogy a jelszava elég erős-e vagy sem. Ez magában foglalja a szimbólumok, számok, nagybetűk és kisbetűk teljes kombinációját. Ha neveket, egymást követő számokat és hasonlókat használ, a pontokat levonják, és rossz eredményt fog kapni.

Különböző színű lesz, amikor a jelszó felfelé vagy lefelé áll. A legtöbb esetben a piros szín azt jelenti, hogy könnyen feltörhető, tehát légy óvatos. Másrészről, a zöld szín „Go”, amikor a jelszó biztonságos. Tehát, ha pontosan szeretné tudni, hogyan működik a Jelszó-erősség-mérő, nézd meg az alábbiakban bemutatott információkat:

1. Először, amikor belép a Jelszómérő oldalára, ezt látja.

Guru Jelszógenerátor2. A jelszó beírása után színes eredményt kap. Az alábbiakban egy megjegyzés kerül hozzáadásra, hogy megmutassa, mennyire erős. A Jelszó-mérőben négy szint található:

Piros: Ha a jelszava nagyon gyenge, és szinte erőfeszítés nélkül megtámadható.

Piros jelszóNarancssárga: Ez azt jelzi, hogy biztonságosabb jelszót nyújt be, de még mindig nem elég.

Narancssárga jelszóSárga: Amikor a jelszó egy kicsit jobb, de nagyon könnyű megszerezni.

Sárga jelszóVilágos zöld: Most már jó a jelszava. De még jobbá teheti.

Világos zöld jelszóSötétzöld: A megadott jelszó teljesen biztonságos. Senki sem fogja megtörni.

Sötétzöld jelszó3. Végül másolja a jelszavát, erre az ikonra kattintva.

Másolja az új jelszót

Hogyan lehet biztonságosan megőrizni a jelszavát??

A jelszóerő-mérők hatékonyan felhívják a felhasználókat arra, hogy erős jelszavakkal álljanak elő a fontos fiókokhoz. Számos népszerű online webhely elkezdte felvenni az ilyen mérőeszközöket oldalaira, hogy ösztönözze az internetes felhasználókat hozzon létre erősebb jelszavakat. Ezeket a mérőeszközöket gyakran vizuális mérőeszközökkel ábrázolják, amelyek gyakran színkóddal vannak feltüntetve, és jelzik, hogy a választott jelszó gyenge vagy erős-e a weboldal politikája alapján.

Annyira jó, mint ez, ez nem elég. Még egy rendkívül kemény jelszóval is veszélybe kerülhetnek a hackerek és a számítógépes bűnözők. Ezért külön óvintézkedéseket kell tennie, amikor hozzáfér a fiókjához.

Védje meg a jelszavát

Erős jelszó létrehozása mellett vannak dolgok, amelyeket meg kell tennie, vagy el kell kerülnie. Itt van egy gyors átfogó pillantás a szóban forgó kérdésre:

1. Ha több fiókja van, és túl lusta vagy, hogy különféle jelszavakat állítson fel, akkor később visszatér, és kísérteni fog. A biztonság megőrzése érdekében egynél több jelszót kell létrehoznia. Ellenkező esetben, ha az egyik fiókot feltörik, az összes többi veszélybe kerül.

2. Azt mondjuk, hogy a minőség meghaladja a mennyiséget. Nos, ebben az esetben a mennyiség uralkodik. Próbáljon meg jelszavakat 12 karakternél hosszabbra tenni. Ez nagyon jó, és magasabb pontszámot szerezhet az erőmérőn.

3. Ne adja meg a nevét vagy a családnevét a jelszavában. Ez az első, amire a hackerek gondolkodni fognak, amikor megpróbálják megszerezni a fiókod.

4. Ne tárolja az adatokat webböngésző használata közben. Néhányan megkérik, hogy mentse be a bejelentkezési adatait, csak mondja el a nem.

5. Bármit is csinál, kerülje el a jelszavak megadását valaki más számítógépén. Ez természetesen magában foglalja a könyvtárakban és az internetes kávézókban található számítógépeket.

6. A nyilvános Wi-Fi nagyon veszélyes lehet, különösen akkor, ha bankszámláját használja. Szóval megvártam, hogy hazamegyek, és ott ellenőriztem a számlám. Vagy egyszerűen használja a Virtuális magán hálózat.

7. Hallottál valaha Jelszókezelők? Ezek az alkalmazások tárolják a jelszavait, hogy ne felejtse el őket a jövőben. Ez nagyon hasznos, ha a létrehozott jelszót nagyon nehéz megjegyezni.

8. Használjon biztonságos böngészőt, különösen pénzügyi webhelyek felkeresésekor. Azt javaslom, hogy menjen inkognitómódba minden alkalommal, amikor ezt megteszi.

9. Rendszeresen cserélje ki a jelszavát. Adja meg, mint 5 hét, és módosítsa néhány kombinációt.

10. Kapcsolja be a kétlépcsős hitelesítési lehetőséget. Ez nagyon fontos, ha tudni szeretné, ha fiókját feltörik és felhasználják egy másik eszközön.

11. Zárja be készülékeit, ha távol van. Ne hagyja őket szabadban, hogy bárki megnézhesse, mit tárolt.

12. Óvakodj az adathalász e-mailektől. Ide tartoznak olyan hivatkozások, amelyek megkönnyítik a készülék feltörését. Ha a bankja linkjét küldi az e-mail címre, azt javaslom, hogy keresse fel a webhelyet manuálisan. Soha ne kattintson a linkekre.

13. Ne küldje el fiókja adatait SMS-ben vagy e-mailben. Végül is miért akarod ezt megtenni??

14. Óvatosan válassza ki jelentkezését. A hackerek módosítják ezeket az alkalmazásokat, hogy adatokat gyűjtsenek a felhasználóktól, akik letöltik őket.

15. Tartsa mindent naprakészen, beleértve az operációs rendszert és a vírusölőt is.

Jelszó-erőmérő – Összegzés

Ha akarod tartsa biztonságban a jelszavát, az utazást úgy kell megkezdenie, hogy először létrehoz egy erős útmutatót. Szerencsére a Jelszó-erősség-mérő segíthet ezt könnyedén megtenni. Csak várjon, amíg a sáv eléri a sötétzöld zónát, és minden készen áll. Miután elkészült, kövesse a fenti lépéseket, hogy biztosítsa a létrehozott jelszót. Ez minden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me