A Facebook 50 év alatt digitális temetővé válik

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint 50 éven belül több Facebookon lehet halott ember, mint élő. A közösségi hálózat elkerülhetetlenül tömeges sírmá válik, és egy generáció történetének archívuma a Big Data szerint & Társadalom.

A Facebook 50 év alatt digitális temetővé válik

A Facebook 50 év alatt digitális temetővé válik

A Facebook 50 év alatt digitális temetővé válik

Ha egy adott korosztály online felhasználói – amelyek valószínűleg 50 év alatt elhalnak – feliratkoznak a Facebookra, és hatékonyan használják, akkor digitális temetővel járunk. A Facebook növekedésének folytatódásával várhatóan több mint egymilliárd felhasználó fog meghalni 2100 előtt. A Facebooknak szembe kell néznie a tényekkel és a számokkal, hogy mondhassa a felhasználói bázisát.

A konzervativizmus irányába mutató üzletek sikerességéről szóló Vice News jelentés szerint az eMarketer becslése szerint az 55-64 éves és 65 éves korosztály „a Facebook leggyorsabban növekvő szegmenseit alkotja”. Januárban a kutatók felfedezték, hogy a Facebook-felhasználók többségét az idősek osztják meg.

Hogyan érkeztek erre a következtetésre??

Az Oxfordi Egyetem kutatói a fent említett szörnyű következtetésre jutottak, amikor megvizsgálták a Facebook növekedését. Két szélsőséges forgatókönyvet kipróbáltak a platform Audience Insights szolgáltatásából származó adatok felhasználásával, az Egyesült Nemzetek halálozási arányának az Egyesült Nemzetek statisztikáival együtt. Az első forgatókönyv azt sugallja, hogy 2018 óta egyetlen új felhasználó sem csatlakozott a Facebook-hoz. A másik azt feltételezte, hogy a Facebook a jelenlegi 13 százalékos növekedési ütem mellett folytatja működését a világon évente. 2019 márciusában a Facebook napi 1,56 milliárd aktív felhasználója volt. Ha a közösségi hálózat növekedése ugyanolyan ütemben halad, 21,9-ig 4,9 milliárd felhasználó hal meg..

A Facebook megközelítése

Ez a hónap elején a közösségi hálózati óriás bejelentette emlékműveinek változásait. Most van egy új „tisztelgés” szakasz, külön fül az összes halott barátjának. Március áprilisában a vállalat további ellenőrzéseket adott ki a régi kapcsolatfelvételi funkcióval kapcsolatban. Halál esetén az a személy, akinek adta a digitális adatait, örökli a fiókját. Ez azt jelenti, hogy meg kell adnia a digitális maradványait egy barátjának vagy egy szeretettnek. Az a személy dönti el, hogy emlékszik-e vagy sem töröld.

Kommentár a Facebook temetőben

A Facebook COO Sheryl Sandberg egy cég blogbejegyzésében írta ezeket az új funkciókat és a tribute szakaszot, mondván: “Több mint 30 millió ember havonta tekint meg memorizált profilokat, hogy történeteket tegyen közzé, emlékezeteket emlékezzen meg és emlékezzen az elhunyt személyekre.” 

A vezető szerző, Carl Öhman, az Oxford Internet Intézet doktori jelöltje a digitális maradványokat „a globális digitális örökségünk részének” nevezi. A sajtóközleményben elmondta: „Ezek a statisztikák új és nehéz kérdéseket vetnek fel, hogy kinek joga van ezekre az adatokra, hogyan kell kezelni az elhunyt családjainak és barátainak érdekében, és hogy a jövőbeli történészek ezt felhasználják-e. hogy megértsük a múltat. ”

A tribute szakaszról

Annak ellenére, hogy a memóriafiókok megtekintésének nagy a nézetsége, a Facebook továbbra is megpróbálja kitalálni, hogyan kell számolni a felhasználói bázis halálával. A Facebook közreműködőjét Sheryl Sandberget őrizetbe vették, amikor egy vezetékes interjúkészítő megkérdezte, mi történik, ha a két másik személy, akik egymás örökös kapcsolata egyidejűleg meghal. “Ó, istenem, ez annyira érdekes, és kíváncsi vagyok, ha kellene-e egy pillanatra;” volt a válasz.

Digitális halál

Ha elveszít valaki közelségét, hatalmas sokk lehet. Sem Ön, sem az elhunyt nem készültek fel ilyen bánat idejére. Míg más maradványokkal a fizikai világban gondoskodnak, addig online digitális maradványok várnak valakit gyűjtésre. Nem tud segíteni, de azon gondolkodik, milyen lenne meghalni, és társadalmi fiókjait felügyelet nélkül hagyni. A probléma az, hogy fiókja továbbra is aktív két ok miatt. Senki sem rendelkezik hitelesítő adatokkal a fiókjához való hozzáféréshez. A másik ok az, hogy a közösségi hálózati webhelyek még nem dolgoztak ki olyan tervet, amely hajlamos a halálhoz kapcsolódó esetekre. Ahelyett, hogy olyan kínos helyzetekbe kerülne, mint például egy olyan felhasználóval való kapcsolatfelvétel, akit később felfedez, hogy meghalt, felkészülhet a digitális halálra. Hidd el vagy sem, az emberek digitális identitásukat eltávolíthatják, törölhetik vagy memorizálhatják. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha halál előtt megtervezik.

Tetszik vagy sem, még akkor is, ha már nem része a fizikai világnak, a digitális fiókjai elmaradnak. Egyes esetekben a családjának esetleg fel kell vennie a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy ezeket a fiókokat inaktiválja. Tudnia kell, hogy ezt elkerülheti, ha előtte megteszi. Ennek ellenére ez attól függ, hogy mennyi ellenőrzést gyakorol a fiókjai felett. Ezenkívül ez az eljárás nem egyetemes. Ne feledje, hogy minden egyes platform saját beállításokat alkalmaz a felhasználó halálának kezelésére. Előfordulhat, hogy egyáltalán nem is birtokolja a tartalmat. A fiókra való feliratkozáskor elfogadja a szolgáltatási feltételeket. Ez egy összetett megállapodás, és többségünk úgy dönt, hogy elfogadja anélkül, hogy alaposan elolvasta volna.

A Facebook 50 év alatt digitális temetővé válik – következtetés

Hogyan készül fel az ember? digitális halál? Mi a helyzet a digitális maradványokkal? Még várnunk kell, hogy megnézhessük, hogy a közösségi hálózati óriás hogyan kezeli elhunyt tagjait. Érdekes lesz megfigyelni, hogy az archívumok, történészek és technológiai etikusok hogyan akarják megmenteni a felhasználók kollektív digitális történetét egy nonprofit társaságtól az újonnan kialakított megközelítésével. Ez betekintést nyújt benned, hogyan számolhatunk az interneten keresztül a digitális örökségekkel. Mindezek azon a feltevésen alapulnak, amely szerint a Facebook 50 év alatt létezik. Akár igen, akár nem, mindkét irányba digitális temetkezési helyre van ítélve.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me