A Facebook vezeték nélküli protokollok használatához használhatja azokat az embereket, akiket ismerhet meg

A Facebook szabadalmaztatott néhány új technológiát, amelynek állítólag fel kell javítania az Emberek, akiket tudsz, funkcióját, és ez szuper árnyékos. Noha a technika hűvös és praktikusnak hangzik, valójában félelmetes következményekkel jár a magánélet és a biztonság szempontjából. Olvassa el a teljes történetet.


A Facebook vezeték nélküli protokollok használatához használhatja azokat az embereket, akiket ismerhet meg

A Facebook vezeték nélküli protokollok használatához használhatja azokat az embereket, akiket ismerhet meg

A Facebook új emberei, akiket tudsz, teljes műsor

A Facebook nyilvánvalóan új szabadalmat nyújtott be a technológiához, amely lehetővé teszi vezeték nélküli kommunikációjának használatát, hogy barátainak ajánlását javasolja az „Emberek, akiket tudsz ismerni” szolgáltatásban. Annak érdekében, hogy ezt a konkrét technológiát illusztráljuk, először hadd mutassam meg neked, mit kellett mondani a szabadalommal kapcsolatban:

„A jelen leírás különféle kiviteli alakjai kényszeríthetik a rendszereket, módszereket és nem átmenetileg számítógéppel olvasható adathordozókat, amelyek konfigurálva vannak az első vezeték nélküli kommunikáció sugárzásához, ideértve az első felhasználóhoz kapcsolódó információkat. A második vezeték nélküli kommunikáció, amely egy második szerverhez kapcsolódó információkat tartalmaz, felismerhető. A naplóadatok, amelyek a második felhasználóhoz társított információk legalább egy részét igénylik, kimutathatók. A naplóadatok tartalmazhatják a második vezeték nélküli kommunikációhoz kapcsolódó jelerősség-adatokat és időadatokat is, amelyek jelzik, hogy mikor érzékelték a második vezeték nélküli kommunikációt. A naplóadatok szolgáltathatók elemzéshez. Az első felhasználó számára javasolt egy vagy több kapcsolat, legalább részben a naplóadatok alapján. “

Ez egy falat volt.

Bontjuk le és nézzük meg pontosan, mit tárol a Facebook az emberek, akiket ismeri, funkcióval kapcsolatban. Az első dolog, amit észrevehetünk, az a módszer, amellyel ez a technika felhasználja a PYMK-funkcióra vonatkozó javaslatok felismerésére. A szabadalom szerint a Facebook nem igazán támaszkodik a helymeghatározásra. Ehelyett javaslatait vezeték nélküli jelekre alapozza.

Mi fog történni azokkal az emberekkel, akiket talán ismersz??

Mint láthatja a fentiekből, a Facebook különféle típusú kommunikációt szeretne használni annak felismerésére, akik általában a közvetlen közelében vannak. Milyen kommunikációt fog használni a Facebook, kérdezed? Hadd soroljam fel őket az Ön számára:

 • BLE kommunikáció: Rövid a Bluetooth alacsony energiakommunikációhoz. Ez olyan kis adatcsomagokra vonatkozik, amelyeket a Bluetooth-képes eszközök rádióhullámok útján sugároznak.
 • ZigBee Communications: Vezeték nélküli kommunikációs protokoll, amely alacsony teljesítményű digitális rádiókat használ a személyi hálózatok létrehozására. Ezt leginkább az IoT-nál használják.
 • Z-Wave kommunikáció: Ugyanaz az elv, mint a ZigBee-nél.
 • RFID kommunikáció: A rádiófrekvencia-azonosítás a rádiófrekvenciás elektromágneses csatolást használja tárgyak, állatok vagy emberek azonosításához.
 • NFC: rövid hatótávolságú, magas frekvenciájú vezeték nélküli kommunikációs technika, amely lehetővé teszi az adatok cseréjét egymással körülbelül 10 cm-re lévő eszközök között.
 • PAN kommunikáció: Ez egy kicsit … furcsa. A technológia lehetővé teszi, hogy a hordható eszközök kommunikálhassanak a közeli eszközökkel az emberi test vezetőképességének felhasználásával, ezáltal PSZEMÉLYES Area NHálózat-.

Tehát, mint láthatja, a helymeghatározó szolgáltatások, mint például a GPS, még nem is része ennek az új technológiának. Ehelyett a Facebook különféle rádióhullámokat és frekvenciákat használhat a lehetséges barátok ajánlására.

Hogyan fog működni ez a technika

A szabadalom valójában pontosan leírja, hogyan fog működni a szolgáltatás. Az ábra kedvéért hívjuk fel az egyik felhasználót Jennynek és a második felhasználót Tomnak:

 1. Jenny az élelmiszerboltba megy, és ugyanazon a folyosón érkezik, mint Tom. A Jenny készüléke vezeték nélküli jelet bocsát ki, amely bizonyos információkat tartalmaz a Jennyről.
 2. A Tom eszköze vezeték nélküli jelet bocsát ki, amely bizonyos információkat tartalmaz Tomról. Jenny készüléke leolvassa ezt a jelet.
 3. Jenny készüléke naplót hoz létre Tom jeléről. A napló olyan információkat tartalmaz, mint a jel erőssége (tehát milyen messze van Tom Jennytől), valamint a kapcsolat dátuma és ideje.
 4. A naplók a Facebook szervereire kerülnek elemzésre.
 5. Jenny éjjel megnyitja a Facebook-ot, és megállapítja, hogy Tom, egy véletlen idegen, akitől elhaladt az élelmiszerboltban, ma már a javasolt barátlistája része..

Ebben a forgatókönyvben sem Jennynek, sem Tomnak nem kell GPS-jét bekapcsolnia ahhoz, hogy ez megtörténjen. Csak szükségük van egy eszközre, amelyen a Facebook alkalmazás található.

Mi a baj?

Ó, én kezdjem?

Kezdjük az ilyen technológiák biztonsági következményeivel. Ha a Facebook GPS-alapú technológiát alkalmazott volna az Ön által ismert személyek számára, elméletileg kiléphet a helymeghatározásból. Ez a technika azonban olyan kommunikációs protokollokat használ, amelyeket nem igazán lehet kikapcsolni. Mivel a Facebook nem mindig könnyíti meg a felhasználót a szolgáltatásukból való lemondásban, ez a fajta technológia néhány ember számára nagyon veszélyes lehet..

– De, Hiba, milyen káros lehet ez? Úgy értem, hogy nem könnyedén felveheti a személyt a barátja listájára. ”

Igaz, de ez nem azt jelenti, hogy a személy nem fér hozzá az Ön adataihoz. Vessen egy pillantást a Facebook-profiljára. Mennyi személyes információ van ott? Tartózkodási helyed, teljes neve, ismerősei, ahol iskolába jártál, ahol dolgozik… kivéve, ha a fiókját teljesen privátvá tette, egy véletlenszerű idegennel a végén elegendő információt tudhat rólad, hogy fenyegetést jelentsen. Különösen, ha ez a személy önmagában nem „jó ember”.

A helyzet az, hogy még akkor is, ha a profilod teljesen privát, a teljes neve továbbra is megjelenik. Ez a fajta technika azt is lehetővé teszi, hogy az Ismerős emberek listája megkerülje a Facebook által kínált adatvédelmi funkciókat: korlátozza a „Ki nézhet fel téged”.

Tehát, igen, a rossz ügynökök potenciálisan felhasználhatják ezt a technológiát, hogy többé-kevésbé megsértsék az Ön személyes adatait. Őszintén szólva, még azt sem akarom elképzelni, hogy ez mennyire megkönnyítené egy másik ember lopását és fizikai megtámadását. Mivel a Facebookot nem pontosan ismerték a magánélet és a biztonság-központú technológia jelzőjeként, nem bízom benne teljesen abban, hogy az érzékeny információkat magántulajdonban tartsák az ilyen technológiát használva.

A Facebook új emberei, akiket tudsz, technikai – végső gondolatok

Ez nem volt jó év a Facebook számára, amikor felhasználói adatvédelmüket biztonságban kell tartani. Valójában a Facebook nagyon sokat tanúsított ezen a fronton, annyira, hogy az Egyesült Államok Kongresszusának meg kellett kérdeznie Zuckerberget a Facebook adatvédelméről és biztonságáról. A Facebook új szabadalmában javasolt technológia eleinte jó ötletnek tűnik. Mivel a Facebooknak nincs igazán jó adatvédelmi adatai, nem hiszem, hogy így marad. Remélhetőleg a Facebook megpróbálja megakadályozni a versenytársait ezen technológiától, és valójában nem tervezi annak kiadását. Úgy értem, egy lány álmodhat, igaz?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me