A Gmail új biztonsági funkcióinak áttekintése

Lehetséges, hogy az utóbbi időben észrevette a Gmail változásait. A Google újjáépítette e-mail szolgáltatását. A Gmail a világon a legszélesebb körben használt e-mail szolgáltatás. Ez az e-mail megoldások egy teljesen új online megjelenést, fejlett adatvédelmi és biztonsági funkciókat, valamint a Google új AI-alkalmazásait szerezték meg. Például beállíthat lejárati dátumot az elküldött üzenetekre. Az e-mail automatikusan törli magát. A korábban elküldött üzeneteket visszavonhatja.


A Gmail új biztonsági funkcióinak áttekintése

A Gmail új biztonsági funkcióinak áttekintése

Kevesebb több a Google számára

A Google hivatalos blogja szerint az átalakítás magában foglalja az alapvető és egyszerű módosításokat. Ez magában foglalja a kattintást a mellékletekre anélkül, hogy hosszabb beszélgetések vagy korábbi e-mailek között görgetne vagy megnyitnánk. A keresőmotor óriása elhelyezett egy szundi gombot is, hogy az e-mailek ne érjék el a felhasználókat egy adott pillanatban, öbölben. Más, általánosan használt alkalmazásokhoz, például a Feladatokhoz, a Keephez és a Google Naptárhoz való hozzáférést szintén egyszerűsítették.

Intelligens tervezés és intelligens szolgáltatások az AI-vel

Az új nézegetés funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék és válaszolják az üzeneteket. A Gmail gyors emlékeztetőket jelenít meg az e-mailekhez annak érdekében, hogy ne hagyja ki a legfontosabb kérdéseket.

Ezzel együtt egy vadonatúj intelligens válasz funkció, amely lehetővé teszi azonnali válaszolást olyan üzenetekkel, mint a „Biztos, meg fogja csinálni” vagy „Megvan. Kösz!” amely mostantól az interneten is elérhető lesz. Az intelligens válaszok a levél tartalmán alapulnak, és a szolgáltatás eddig csak a mobilalkalmazásokban volt elérhető. Valójában a mobil e-mailekben kapott válaszok több mint 10% -a használja ezt a okostelefon-barát AI funkciót a Google-tól.

A mobil verzióhoz a Google új funkciókat is beillesztett, például a magas prioritású értesítéseket. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára az e-mailek testreszabását, amelyekről értesítést szeretne kapni. A Gmail azt is megkérdezi a felhasználóktól, hogy mikor kell leiratkoznia olyan ajánlatokról vagy hírlevelekről, amelyeket a felhasználók csak nem olvasnak vagy néznek meg.

Érzékeny adatok védelme

A Google egy teljesen új funkcióval egészítette ki a felhasználók adatbiztonságát. Van egy Gmail bizalmas mód, amelyen keresztül a felhasználók megvédik a bizalmas információkat. Számos lehetőség kínálkozik az e-mailekben található érzékeny tartalmak védelmére azáltal, hogy előállít lejárati dátumokat, vagy akár visszavonja a korábban elküldött üzeneteket.

A keresőmotor vezetője azt is jelezte, hogy további hitelesítésre lehet szükség az e-mail szöveges üzenetben történő megtekintéséhez. Tehát az adatok védelme akkor is lehetséges, ha az e-mailt fogadó személy fiók-eltérítéssel szembesült, miközben az üzenet aktív volt. Vessen egy pillantást ezekre a tippekre arra az esetre, ha védőhatást szeretne nyújtani Gmail-fiókjára a számítógépes támadások ellen.

A Google felhatalmazza a felhasználókat

Még beépített információs jogkezelési / IRM-vezérlők is lehetővé teszik a felhasználók számára az e-mail beállítások eltávolítását, például az üzenet másolását, letöltését, továbbítását vagy kinyomtatását. Ez megakadályozza, hogy az érzékeny információkat tévesen megosszák a nem szándékos címzettekkel. Ezenkívül a Bizalmas mód az elkövetkező napokban korlátozott módon bevezeti a fogyasztói Gmail-felhasználókat és a G-Suite-ügyfeleket.

Nagyobb, merészebb, vadonatúj

A Gmail figyelmeztetései is nagyobbé és merészebbé válnak, amikor kockázatos vagy potenciálisan gyanús e-mailek érkeznek. A Gmail egyszerű és szoros integrálása a mindennap használt G-Suite alkalmazásokkal újabb fejlesztés. A világ vezető keresője bevezette az oldalsó paneleket a beérkező levelek mappájában, hogy hivatkozzon, szerkeszthessen vagy előálljon a Naptár-meghívásokkal. A Google emellett lehetőséget kínál arra is, hogy feladatokat allokáljon a Feladatokhoz, és ötleteket gyűjtsön a Keep számára. És mindez az oldalsó fiók panelen található.

Ragadja meg a harmadik féltől származó üzleti alkalmazásokat

Az oldalsó panel gyors hozzáférést biztosít a Gmail kiegészítőihez, például a harmadik féltől származó üzleti alkalmazásokhoz. A Google más oldalsó paneljeinek új integrációja a Google más alkalmazásaiba is az üllő. Ez magában foglalja a naptárak, a táblázatok, a diák alkalmazás és a Google Dokumentumok belső oldalát.

A Feladat alkalmazás és webes verzió szintén része a felújításnak. A feladatok felhasználhatók további feladatok és alfeladatok létrehozására, és az esedékesség dátuma értesítésekkel egészíthető ki. Tekintettel arra, hogy a Feladatok szorosan integrálódnak a G-Suite-hoz, a felhasználók használhatják a „drag and drop” funkciót, hogy egy Gmail e-mailt a Feladatokba dobjanak, és hozzanak létre egy tennivaló emlékeztetőt. Az esedékességű feladatok ezután megjelenhetnek a naptárban.

Új Google születése

A G-Suite segítségével a Google mindig is azon dolgozott, hogy átalakítsa a vállalkozásokat felhőalapú partnerség és termelékenységi alkalmazások révén. A világ több mint 4 millió vállalkozása segítségével, a G-Suite segítségével okosabb, biztonságosabb és hatékonyabb munkát végez, a Google komolyan veszi felelősségét. A teljesen új Gmail fejlett biztonsági funkciókkal, új alkalmazásokkal rendelkezik az AI számára, és integrálható más G-Suite alkalmazásokba.

Az adatok biztonsága

Az új adathalászat elleni védelem az üzleti e-mail kompromisszumveszély vagy ipari kémkedés ellensúlyozására szolgál. A Gmail az e-mailek szurkolását eddig több mint 99,9% -kal blokkolta. A Gmail bizalmas módja egy további lépés ebben az irányban. A nagyobb biztonsági figyelmeztetések egyszerűvé és hatékonnyá teszik a riasztásokat a felhasználók számára.

Mit mondnak a vállalkozások?

A CRM piaci vezetője, a Salesforce kipróbálta az új Gmailt a globális projekt-együttműködés szempontjából, és dicséri az új Gmailt, hogy gyorsan és biztonságosan kommunikáljon a nemzetközi érdekelt felekkel. A beépített intelligencia és az egyszerűen használható felület révén az alkalmazottak gyorsabban és könnyebben együttműködnek, és kevesebb időt töltenek a beérkezett üzenetek kezelése mellett, és többet tehetnek az ügyfelek sikerének és az üzleti növekedésnek.

Nagyszerű sebesség, könnyű integráció

A Gmail webalkalmazását úgy alakították át, hogy segítse a vállalkozásokat még gyorsabban cselekedni. Most kattinthat a mellékletekre a beérkező levelekben, még a szál megnyitása előtt. Vigye az egérmutatót az üzenetek fölé, hogy kezelje az RSVP-ket az értekezlet-meghívásokhoz, az e-mail elhalasztásához vagy az e-mail szál archiválásához.

A Gmail új, natív offline képességei az interneten segítenek a felhasználóknak megszakítás nélküli munkában, még akkor is, ha a Wi-Fi nem érhető el. Kereshet, válaszolhat, írhat, törölhet vagy archiválhat legfeljebb 90 napos üzeneteket, miközben offline dolgozik. A csapatok az elkövetkező hetekben el is kezdhetik használni ezeket a képességeket.

Záró szó

A vadonatúj Gmail-élmény olyan vállalkozások számára érhető el, amelyek használhatják a G-Suite EAP / Early Adopter Programot, és bekapcsolható a rendszergazda konzolján is. A személyre szabott Gmail-felhasználók ezt a kísérleti funkciót is választhatják. Nyilvánvaló, hogy a biztonsági szolgáltatásokkal kapcsolatban a Google számos előnyt kínál, amelyekkel egyetlen keresőmotor sem felel meg. Ezért továbbra is a vállalkozások és az egyéni felhasználók számára a vezető választás, annak ellenére, hogy figyelemmel kíséri a felhasználói adatokat. De ha adatvédelmi tudatos felhasználó, használhatja ezeket a Gmail alternatívákat. Az ABC News egyik nemrégiben közzétett jelentése szerint a Belbiztonsági Minisztérium jelentése figyelmeztette a felhasználókat a Gmail új mintájának „a rosszindulatú tevékenységek potenciálisan felmerülő veszélyére”. A „Bizalmas e-mail” elnevezésű új szolgáltatás megköveteli, hogy a felhasználók hivatkozásra kattinthassanak a bizalmas e-mailek elérése érdekében. Ez lehetővé teheti a számítógépes bűnözők számára, hogy „kihasználják a Gmail legutóbbi átalakítását”.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me