A Polar Fitness globális tevékenységi térképét felfüggesztették az adatvédelmi aggályok miatt

Az intelligens órák és a fitnesz alkalmazások napjainkban dühösek. Függetlenül attól, hogy valóban fitnesz rajongó vagy, a fitnesz bandának vagy az intelligens órának a birtoklása remek. Végül is az intelligens kiegészítők legújabb termékei. Ezek szolgálnak egy órát, egy kalóriaszámlálót, valamint egy alkalmazást, amely motiválja Önt, hogy elérje fitnesz céljait.


A Polar Fitness globális tevékenységi térképét felfüggesztették az adatvédelmi aggályok miatt

A Polar Fitness globális tevékenységi térképét felfüggesztették az adatvédelmi aggályok miatt

Minden okos!

Ezeknek a fitnesz zenekaroknak és óráknak internet- vagy WiFi-kapcsolat szükséges, és néhányukban még hívásokat és üzeneteket is fogadhat, ha távol van a telefonjától. Mivel stílusosan néznek ki, sokféle színben kaphatók, és többcélúak.

Bármennyire is kényelmesek ezek az eszközök, különösen azok számára, akik formába akarnak kerülni, ezeknek az alkalmazásoknak, zenekaroknak és óráknak a biztonsága aggodalomra ad okot, amint azt a finn fitnesz cég, a Polar Fitness nemrégiben tapasztalta meg..

A cég úgy határozott, hogy átmenetileg felfüggeszti a Explore globális tevékenységi térképét, miután különféle jelentéseket tett az alkalmazás adatvédelmi beállításainak hibáiról. A hiba mindenkinek megkönnyíti a felhasználók helyének meghatározását. Ez nagyon aggasztó, mivel a hiba segít felfedezni a felhasználók nevét és címét, ideértve a katonai vagy hírszerző szolgálatokat is.

Ezt a helymeghatározási adatvédelmi problémát sok más fitnesz alkalmazásban is megtalálják. A legtöbb ember általában aggódik a webhelyek és hálózatok adatvédelme miatt.

Az emberek ritkán gondolkodnak az általuk használt alkalmazások biztonságáról. Manapság sokan alkalmaztak modern technológiát, és intelligens eszközökkel használják a kalóriák megfigyelését, a súlyuk megfigyelését és motiváltságukat, hogy megfelelőek maradjanak.

A hackerek szintén nem messze vannak attól, hogy technológiát alkalmazzanak az emberek károsítására. A fitnesz alkalmazások a hackerek nagy célja, mivel a magánélet és a biztonság nem az első, amire a fitnesz alkalmazások felhasználói gondolkodnak. 

Mi a Polar Fitness??

A Polar egy finn fitnesz cég, amely 1977 óta működik, és a pulzusmérőiről legismertebb. A pulzusmérő nem csak azok számára, akiknek szívbetegsége van; azoknak is, akik több kalóriát akarnak elégetni, és felgyorsítják anyagcserét.

A Polar egy elismert fitneszvállalat, amely GPS-kompatibilis kerékpár-számítógépeket, fitnesz- és futóórákat, valamint teljesítménymérőket gyárt. A Polar Fitness termékeket mindenféle fizikai aktivitásra tervezték, az úszástól a jógáig és a keresztezésig, a napi aktivitás és a kalória-fogyasztás nyomon követésére..

A Polar fitnesztermékek pontosságáról és tartósságáról híresek. Ezeket az emberek minden kategóriája használja, az elit sportolók és úszók, a fitnesz szakemberek és a rendszeres fitnesztudatos személyek között.

A Polarnak számos fitneszalkalmazása is van, köztük a Polar Flow és a Polar Beat. Ha összekapcsolja Polar fitnesz óráját, pulzusmérőjét és nyomkövető sávjait az okostelefon ezen alkalmazásaival, fülben tarthatja tevékenységeit, kalóriáit és általános fitneszét..

A kérdés a Polar Flow alkalmazás Explore szolgáltatásával kapcsolatos. A globális tevékenységi térkép segítségével fedezze fel a felhasználókat, hogy valós időben tájékozódhassanak a GPS-ről, hogy új útvonalakat találjanak, együttműködhessenek más sportolókkal vagy fitnesz szerelmeseivel, és megtekinthessék az egyes edzéseket, az idő, az útvonal távolságának és a tevékenység típusának kiválasztásával..

Mi a probléma?

A Polar Flow alkalmazás felhasználói dönthetnek úgy, hogy adataikat felveszik a Felfedezés szolgáltatásba, de profiljaikat privátként is megtarthatják. A Polar azt állítja, hogy egy profil privátként való megjelölése megakadályozza, hogy a szolgáltatás megossza a dátumot olyan harmadik féltől származó alkalmazásokkal, mint a Google és a Facebook.

A magánélet megsértésének vizsgálata azonban rámutatott, hogy a Polar térképéből származó adatok könnyen felhasználhatók érzékeny adatok, például katonai helyszínek megkeresésére, valamint a felhasználó nevének és címének megismerésére. A mélyebb ásás során megtalálható volt a felhasználók neve és címe is, ideértve a katonai személyzetet és a hírszerző szolgálatokat az egész világon..

A Polar Explore térkép minden felhasználó tevékenységét rögzíti 2014 óta, és az információk összegyűjtésével meg lehetett volna állapítani a felhasználó nevét, pontos helyét és otthoni címét..

Még azoknak a felhasználóknak is, akik profiljukat privátként jelölték meg, teljes edzési előzményeik nyilvánosak voltak, és így bárki megnézheti gyakori edzéshelyét. A Polar webhelyén jelentős információk találhatók az egyes helyszínekről is, amelyek lehetővé teszik, hogy minden normál személy, kis technikai képességekkel megtudja a felhasználók személyazonosságát..

Megtette a szükséges változtatásokat

A Polar Fitness bocsánatot kért a hibáért, és kijelentette, hogy nincs adatvédelem megsértése. Felfüggesztette a Felfedezés funkciót a Polar Flow alkalmazásban, amíg nem tudják kitalálni, hogyan szigorítja az alkalmazás adatvédelmét.

Idén elején egy másik Strava fitnesz alkalmazást szkenner alatt tartottak, amikor azt találták, hogy hőtérképe lehetővé tette bárki számára a katonai és hírszerző szolgálat munkatársainak megismerését olyan távoli helyeken, mint Afganisztán és Törökország..

Bármely alkalmazás használata előtt azt tanácsoljuk, hogy a felhasználók vigyázzanak a személyes adatok, például név és hely megosztására.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map