Adware-fertőzött alkalmazások találhatók a Google Play Áruházban … Megint

Egy biztonsági kutató ugyanakkor hirdetésekkel fertőzött alkalmazásokat talált a Google Play Áruházban. A hónap elején megtudtuk, hogy a letöltött alkalmazásokból származó rosszindulatú programok fél millió Android-felhasználót érintettek, és most van még néhány hozzá. Lukas Stefanko, az ESET biztonsági kutatója 9 új Android-alkalmazást talált, amelyek tele vannak adware-vel. Eddig több mint 8 millió ember érintett. Olvassa el a teljes történetet.


A Google Play Áruházban talált hirdetésekkel fertőzött alkalmazások ... Megint

A Google Play Áruházban talált hirdetésekkel fertőzött alkalmazások … Megint

Új hirdetésekkel fertőzött alkalmazások – a teljes történet

A biztonsági kutató, Lukas Stefanko ezen a héten 9 új hirdető programmal fertőzött alkalmazást talált a Google Play Áruházban. Riasztóan ezeket az alkalmazásokat körülbelül 8 millió felhasználó töltötte le a világ minden tájáról. Az egyik alkalmazás, különösen a „TV és háztartási elektronika távirányítója” elnevezésű, pusztán 5 millió telepítéssel büszkélkedhet.

9 hamis alkalmazás, amelyek #Adware funkciót tartalmaznak, a Google Playen megtalálható, több mint 8 millió telepítéssel.

A nem kívánt kód el van rejtve "nem működik" az egyszer elindított alkalmazások elrejtik magát a felhasználói nézet és a vizuális hirdetések elől.
Ezek az alkalmazások hamisak minden ígéretes funkció nélkül. pic.twitter.com/Lc0N2BuUWv

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko), 2019. január 11

A kutatók nem első alkalommal találtak rosszindulatú programokkal fertőzött alkalmazásokat a Google Play Áruházban ebben az évben. 2019 elején rájöttünk, hogy körülbelül 85 rosszindulatú programmal fertőzött alkalmazás található az áruházban. Ezek az alkalmazások összesen 9 millió felhasználót érintettek. Az alkalmazások aránya az érintett felhasználók között leginkább azért különbözik, mert ezúttal az alkalmazások nem játékok voltak. Ehelyett az összes intelligens készülékek távirányítója volt. Ugyanúgy, mint korábban, az alkalmazásokat ugyanaz a fejlesztő, az Tools4TV készítette, és most eltávolítják őket a Play Áruházból.

Az érintett programok listája

Íme a Stefanko által fertőzött alkalmazások neve:

  • Távirányító
  • TV távirányító
  • TV távirányító
  • Távirányító légkondicionálóhoz
  • Távirányító televízióhoz ingyen
  • Légkondicionáló távirányító
  • Univerzális TV távirányító
  • Távirányító az autóhoz (tréfa)
  • Távirányító a TV és az otthoni elektronika számára

Hogyan lehet megvédeni telefonját az Adware által fertőzött alkalmazásoktól

Sokkal könnyebb biztosítani a telefonját, és megakadályozni az adware-et, mint kitalálni, hogy van-e rosszindulatú programja, majd eltávolítani. Ezért nagyon fontos, hogy továbbra is a telefon biztonsága mellett álljon. Ez kétszeresen igaz az Android felhasználókra. Az iPhone készülékekkel ellentétben nem ugyanaz a cég fejlesztette ki és gyártotta őket. Ez sok sebezhetőséget eredményez, mivel az Android-eszközökkel nincs egységesség. Íme néhány tipp, amelyet be kell tartania, hogy telefonja, akár Android, akár iOS, egyaránt mentes legyen a rosszindulatú programoktól:

1. Ne telepítsen olyan alkalmazást, amelyre nincs szüksége

Sima és egyszerű, nem kell kitöltenie telefonját veszélyes alkalmazásokkal. Próbáljon olyan szokássá válni, hogy csak azokat az alkalmazásokat töltse le, amelyekre feltétlenül szüksége van és bíznak benne. Ha sok alkalmazást kell letöltenie, legalább ellenőrizze, hogy csak megbízható cégek / márkák alkalmazásai vannak-e felhasználva. Ezenkívül soha ne töltsön le egy alkalmazást, mielőtt áttekinti annak áttekintését. Nagyon sok ember hangos lesz, ha problémát jelent az alkalmazás.

Azt is meg szeretné tanulni, hogyan lehet ellenőrizni a telepített alkalmazásokhoz megadott engedélyeket. Ha egy alkalmazás többet kér, mint amire szüksége van, akkor történik valami gyanús esemény. Például, ha egy időjárási alkalmazás engedélyt kér a mikrofonhoz való hozzáféréshez, akkor nem erre van szüksége. Ne adjon engedélyt az alkalmazások számára, hogy több adathoz férjen hozzá, mint amennyire a működésükhöz szükségük van.

2. Használjon anti-malware szoftvert

A következő dolog, amit el kell kezdenie, ha valami jó anti-malware szoftvert fektet be. Igen, tudom, hogy valamennyien hozzászoktunk az ingyenes szoftverek online használatához, de ezek nagyon veszélyesek. Ideje, hogy mindannyian elkezdjük használni a hiteles, fizetett szolgáltatást.

A rosszindulatú programok blokkolják az adware-eket, és segít megelőzni a legtöbb malware-fertőzést. Ne feledje, hogy a hackerek folyamatosan jönnek létre új rosszindulatú programokkal, ezért mindig frissítse a rosszindulatú szoftvereket. Csak így teljes mértékben élvezheti a rosszindulatú programok elleni szoftver előnyeit.

3. Frissítse telefonját időben

Ugyanúgy, mint az anti-malware, a telefont is időben frissíteni kell. Általában a hibakeresők és a biztonsági kutatók megpróbálják megtalálni a sebezhetőségeket az iOS rendszer indítása után. Ennek célja, hogy a legfrissebb frissítéseket a lehető legbiztonságosabbá tegye. Miután egy biztonsági rést találtak és jelentették, az Android kijavítja a problémát és bevezet egy biztonsági frissítést. Az iPhone készülékekkel a felhasználók egy kis ablakos időszak után kénytelenek frissíteni telefonjaikat. Az Android-felhasználók nem rendelkeznek ezzel a kiváltsággal, mivel nincs „egy” Android-telefon gyártó. Ön rajtad múlik, hogy lépést tart-e ezekkel a frissítésekkel.

4. Használjon VPN-t

Végül használhat VPN-t, mint egy újabb biztonsági réteget a telefonjára. Ebben a helyzetben a VPN teljes mértékben kiegészíti a többi intézkedést.

A virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN egy kiberbiztonsági eszköz, amely minden adatot titkosít és forgalmát átirányítja. A VPN használatakor a forgalom átirányításra kerül egy VPN-kiszolgálón keresztül, alakul ki a kommunikáció és elrontja az IP-t..

A rosszindulatú szoftverekről a VPN-k megvédhetnek a DDoS támadásoktól, és megakadályozhatják a rosszindulatú programokat az adatok küldésében az eszközről a támadó szerverére. A plusz oldalon azt is lehetővé teszi, hogy feloldja a geo-blokkolt tartalmak feloldását, ami egy nagyon édes kiegészítés egy szuper biztonságos eszközhöz.

Személy szerint azt javaslom, hogy használjon egy erős, hiteles VPN-t, mint például az ExpressVPN. Az ExpressVPN-ről mindent elolvashat mélyreható áttekintésünkben, vagy megnézheti az alább felsorolt ​​többi legfontosabb választást:

Adware-fertőzött alkalmazások a Google Play Áruházban – záró gondolatok

Nagyon remélem, hogy sikerült meggyőznöm Önt, hogy fordítson nagyobb figyelmet a telefonjára telepített elemre. A felhasználói adatok áhított dolgok, és mindenki a kormányoktól, a hirdetőktől és a hackerektől szeretné megkapni a kezét. Nincs rá szüksége, hogy megkönnyítse őket, igaz? Ezeknek a lépéseknek az elvégzése nem sok időt vesz igénybe, és valóban nem rontja el az okostelefon használatát, ezért nagyon javaslom, hogy próbáljon meg nekik.

Az alábbi megjegyzésekben tudassa velem, ha vannak olyan tippek, amelyeket Ön szerint fel kellett volna venni a listába!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me