CastHack – A legújabb #PewDiePie Hack feltárja a Chromecast és az Router hibáját

Két hackerek, akik Hacker Giraffe és J3ws3r néven szerepelnek, nemrégiben több ezer Chromecast streaming eszközt csapkodtak fel. Míg a CastHack nem tett semmi rosszindulatú dolgot, a hackerek végül felfedték egy általános router sérülékenységet és egy Chromecast hibát, amelyet 2014 óta nem javítottak. Olvassa el a teljes történetet.


A Chromecast feltört!

A Chromecast feltört!

Mi az a CastHack??

A CastHack az a név, amelyet a Hacker zsiráf és a J3ws3r adtak a legújabb csapdájukhoz. Több mint 65 000 eszköz Chromecast adatfolyamát vették át, és összesen 72 341 eszköz sérülékenységét fedezték fel. Egy felugró ablakot közvetítettek, amely arról tájékoztatta a felhasználót, hogy megtámadják és eszköze sebezhető, miközben arra kérték az embereket, hogy iratkozzanak fel a hírhedt YouTuber, PewDiePie feliratokra..

A felugró ablak azt is utasította a célokat, hogy menjenek a CastHack saját webhelyére, hogy megértsék, mi a csapkodás történt, és hogyan lehetne megállítani annak megismétlődését..

A CastHack nem volt valójában rosszindulatú támadás senkinek. Ez sem volt az első alkalom, amikor a Hacker zsiráf úgy döntött, hogy felfedezi a sebezhetőséget azzal, hogy belekapaszkodik valamibe. A hackerek csak utoljára kijelentették, hogy azt akarják, hogy az emberek megértsék, mennyire sebezhetők valójában.

CastHack - A legújabb #PewDiePie Hack feltárja a Chromecast és az Router hibáját

CastHack – A legújabb #PewDiePie Hack feltárja a Chromecast és az Router hibáját

Az, hogy az érzelmek igazak-e vagy sem, nem igazán számít, mivel ezek felvilágosítottak néhány kulcsfontosságú sebezhetőséget. Az első az UPnP engedélyezésének veszélye az útválasztón, a második biztonsági hiba, amelyet a Google egyszerűen nem javított ki.

A jó hír az, hogy ha kijavítja az útválasztó sérülékenységét, a Chromecast valószínűleg kevésbé lesz feltörve. Ennek ellenére az a tény, hogy Fox Bishop, a biztonsági tanácsadó cég 2014-ben találta meg a hibát. 2016-ban egy Pen Test Partners nevű egyesült királyságbeli kiberbiztonsági cég újra megtalálta a hibát..

Más szóval, ez egy biztonsági hiba, amely már körülbelül 5 éve fennáll, és senki sem tett semmit. Az egyetlen különbség, amelyet ez a hackelés mutatott, az volt, hogy képesek voltak hozzáférni a hálózatokhoz, ahol az eszközök távolról vannak.

A router biztonságos rögzítése

Mint fentebb utaltam rá, valójában nem tudjuk ellenőrizni, hogy a Chromecast-eszközünk sebezhető-e vagy sem. Ugyanakkor ellenőrzés alatt tartjuk az útválasztóinkat. Annak érdekében, hogy ne váljon olyan csapás áldozatává, mint a CastHack, a következőket kell tennie:

 1. Az UPnP letiltása.
 2. Állítsa le a portok továbbítását a 8008, 8443, 8009 portokon.
 3. Telepítsen egy VPN-t az útválasztóra.

Az első két pont elég egyértelmű, és jóindulatú hackereink is javasolják. Az UPnP letiltásához és a portok továbbításának megállításához a kiválasztott portokon először be kell jelentkeznie az útválasztó konfigurációjában. Minden útválasztó kissé különbözik, de általában megtalálja őket az alábbiakban Egyéb. vagy Egyéb. Ha nem, akkor ellenőrizze a router használati útmutatóját.

A harmadik pont kissé intenzívebb, mint az első kettő. Lásd: az útválasztó UPnP beállításainak megváltoztatása segít megvédeni a fentebb tárgyalt támadástól. A VPN telepítése az útválasztóra elősegíti az útválasztóhoz csatlakoztatott összes eszköz, majd az egyes eszközök biztonságát.

A telepítési folyamat nem mindig könnyű, és bizonyos technikai ismereteket igényel. Egész útmutatót írtunk a leggyakrabban használt útválasztók különféle VPN-telepítési folyamataihoz, amelyeket javaslom, hogy nézd meg. Ha többet szeretne tudni arról, hogy ez a folyamat miként jár, olvassa el ezt az általános útmutatót.

Ha nem akarja ezt megtenni, vagy nem bízik abban, hogy saját magának dolgozza ki a folyamatot, akkor egyszerűen kiment és vásárolhat egy útválasztót, amelyen már van VPN!

A legjobb VPN a Chromecast és az útválasztók számára

Ha az összes eszközt meg akarja biztonságosítani, és ügyelni kell arra, hogy az internetkapcsolatot ne lehessen feltörni, akkor valószínűleg már gondolkodik azon a VPN-en, amelyet meg kell szereznie..

Mind én, mind a VPN-szakértőink egyetértenek abban, hogy az ExpressVPN-nek kell a router VPN-szolgáltatójának lennie. Ez a szolgáltató kifogástalan szolgáltatást kínál, a piacon a legjobb ügyfélszolgálati csapattal rendelkezik, és hosszú listája van a VPN telepítésére vonatkozó oktatóvideókkal, amelyek a router gyártmányainak és modelljeinek különféle sorozatát fedik le..

Nem kell, hogy szavamért vállaljam, egész hónapig kipróbálhatja az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciájának igénybevételével..

Ha nem érzi úgy, hogy ez a VPN az Ön számára, akkor nyugodtan nézze meg a Chromecast számára ezeket a legfontosabb ajánlott VPN-ket:

CastHack – Záró gondolatok

Hölgyeim és férfiak, megvan neked a CastHack mögött meghúzódó történet, és hogyan állíthatja le, hogy ez megtörténjen az eszközödön. Ne felejtse el mindig frissíteni az összes eszközt, hogy ne hagyjon ki minden fontos biztonsági frissítést.
Tudassa velünk a megjegyzésekben, mit gondol a CastHackről, és mondja meg neked, hogy van-e még valami trükkö az internetkapcsolat biztosításában.!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map