Hamarosan törölheti Google-helymeghatározási adatait

Pár hét alatt a Google új adatvédelmi funkciót vezet be, amely manuálisan lehetővé teszi a keresőmotor által tárolt helymeghatározási adatok törlését. A helyelőzmények automatikus törlése lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék, mit szeretnének megosztani a keresőmotorral. Olvassa tovább az alábbiakban.


A Google új adatvédelmi funkciója törli az előzményeket

Hamarosan törölheti Google-helymeghatározási adatait

Ok az új szolgáltatás mögött

Ha az alkalmazásai, a keresőmotor és a böngészők információkat gyűjtnek rólad, ez nagyon zavaró lehet. Sokkal nyugtalanítóbb megtanulni, hogy a Google még akkor is nyomon követheti Önt, ha letiltja a helymeghatározási funkciót. A Google számos alkalmazásának feladata az is, hogy adatokat gyűjtsön rólad. Ezen okok miatt a felhasználók kérelmeket bocsátottak ki az adatkezelési folyamat egyszerűsítésére. Kérdéseikre válaszul a vállalat bejelentette, hogy bevezet egy új funkciót, amely segít adatainak hatékonyabb kezelésében. A felhasználók 3 vagy 18 hónap elteltével automatikusan törölhetik hely- és tevékenységi adataikat.

Mit csinál a Google új funkciója??

A Google új funkciója a Google-fiókjához lehetővé teszi, hogy jelentős idő után, vagyis három vagy 18 hónap elteltével automatikusan törölje a Helyelőzményeket, valamint az internetes és az alkalmazástevékenységi adatokat. Ez a szolgáltatás segít az adatok törlésében ezen idő elteltével, majd a szokásos módon továbbra is törli őket.

Tavaly a keresőmotor heves versenyekben vett részt a helymeghatározással kapcsolatban, amely nyilvánvalóan továbbra is nyomon követi Önt, még akkor is, ha a Helyelőzmények beállítása ki van kapcsolva. Az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák a tartózkodási helyét nyomon követhető azáltal, hogy kikapcsolja a „Web és alkalmazástevékenység” beállítást is. Ezt a funkciót alapvetően a Helyelőzmények, valamint az internetes és alkalmazástevékenységi adatok számára tervezték. A Google új funkciójával mindkét beállítás adatait törölheti. Ez azt jelenti, hogy az összes helyelőzményei nem állnak a Google rendelkezésére. 

Hogyan lehet kikapcsolni az internetet & App Activity

Kövesse az alábbi lépéseket annak érdekében, hogy megtanulja, hogyan kapcsolhatja ki az internetet & App tevékenység több platformon.

Android-felhasználók számára

  1. Menj Google beállítások
  2. Hozzáférés Google Fiók > Adat & Testreszabás > háló & App Activity
  3. Váltás háló & App Activity

IOS felhasználók számára

  1. Jelentkezzen be Google-fiókjába egy böngészőben
  2. Nyissa meg a fiók beállítások egy böngészőben: Google Fiók > Személyes adatok & Magánélet > Ugrás a Tevékenységhez > Tevékenység-ellenőrzések < háló & App Activity.
  3. Váltás háló & App Activity.

Többet a szolgáltatásról

A Google új funkciója kiterjed a felhasználó böngészési előzményeire a Chrome-ban, az alkalmazáson belüli adatokra, valamint a Google Discover funkciójára az Android számára. A Google azonban továbbra sem erősíti meg, hogy az automatikus törlés szolgáltatás milyen mértékben terjed ki termékeire. De biztos, hogy a szolgáltatásnak olyan szolgáltatásokra kell vonatkoznia, amelyek a Google bejelentkezési adatait használják.

A társaság már rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek be- vagy kikapcsolják a hely- vagy alkalmazástevékenységi adatokat. Bár a felhasználók továbbra is manuálisan törölhetik adataikat, ez nagyon időigényes. Ez az új szolgáltatás valószínűleg továbbra is lehetővé teszi a Google alkalmazások számára, hogy kielégítsék a felhasználók igényeit. Emellett ésszerű időn belül törli adataikat. Miközben a Google nyomon követi tevékenységeinek egy részét, kényelmesebbé teheti az Ön böngészését az adott pillanatban, senki sem akarja, hogy az adatok hosszú távon fekszenek.

Miért követi a Google?

Noha kíváncsi lehet, hogy mi az, ha a Google nyomon követi tartózkodási helyét, a társaság számára sok a kockázat. A jövedelmező nyereség az egyik fő tényező. Az elsődleges ok, amiért a Google megszállottja a helymeghatározásnak, az adatok. Minél több adatot szerez a Google, annál többet tud felhasználni saját érdekében. A társaság jobb hirdetési lehetőségeket kínálhat a társaságoknak a felhasználói adatok eladásakor. Valójában maga a Google kijelentette, hogy a „Tevékenység” beállításokban tárolt helyrekordokat használják a hirdetések célzására. A hirdetés-vásárlók lehetősége van arra, hogy meghatározott helyeket célozzon meg. De ehhez fárasztó árat kell fizetniük a Google-nak.

A Google megjegyzései

A Google szóvivője egy e-mailben kijelentette, hogy a vállalat a felhasználói preferenciák alapján megállapodott a 3 és 18 hónapos időkeretekről. A társaság az ilyen időkereteket választotta, mivel az adatok reprezentatívak lehetnek egy három hónapos szezonra vagy több szezonra. A Google szerint ez a szolgáltatás először megérkezik a helyadatokhoz. Ezután az „elkövetkező hetekben” web- és alkalmazási adatokra is kiterjeszti.

A Google adatgyűjtési vita

Néhány európai szervezet szövetséget kötött és panaszt nyújtott be ellen A Google helymeghatározása. Ezt a GDPR helyi adatvédelmi hatóságai segítségével sikerült megtenni. A panaszok szerint a Google különféle technológiákat alkalmaz arra kényszeríteni a felhasználókat, hogy használják helymeghatározó rendszereiket. Az online felhasználók már tisztában vannak azzal, hogy a Google miként használja a „Helyelőzményeket” és az „Internetet” & App Activity szolgáltatás a helyalapú adatok gyűjtésére.

A norvég Forbrokerradet kutatásai azonban kimondják, hogy a Google más manipulációs technikákat alkalmaz, amelyek becsapják a felhasználókat a helymeghatározási funkciók bekapcsolásához. Ezek a technikák magukban foglalják a rejtett alapértelmezett beállításokat, a megtévesztő kattintási folyamatot, az alkalmazási engedélyeket és a mindig bekapcsolt beállításokat. Ha a GDPR a 7 szervezet javára reagál, a Google-t hatalmas pénzbírsággal sújtják. A vállalat védelmében a követés alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a rendszerükön, és bármilyen aktivált követési módszert bármikor szüneteltethetünk.

A Google új adatvédelmi funkciója törli az előzményeket – Összegzés

Ez az új szolgáltatás megtisztítja a Google rekordját az adatgyűjtési előzmények szempontjából? Valószínűleg nem. Ez a szolgáltatás azonban továbbra is nagyon örvendetes. De, nézzünk szembe, az adatgyűjtés elkerülhetetlen. Noha ez az új szolgáltatás nem egészen védi a felhasználókat a társaság által összegyűjtött adatokkal szemben, hajlandóak vagyunk rá adni egy képet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me