Hogyan teszi a Venmo App nyilvánosságra a személyes adatokat

A mobiltelefonon történő fizetéseknek és tranzakcióknak vannak előnyei és hátrányai is. Egyrészt könnyebbé vált az emberek számára, hogy útközben pénzt küldjenek és fogadjanak különféle fizetési alkalmazásokon keresztül, másrészt ezáltal a felhasználókat sebezhetőbbé tette a magán adatok feltárása nélkül..


Hogyan teszi a Venmo App nyilvánosságra a személyes adatokat

Hogyan teszi a Venmo App nyilvánosságra a személyes adatokat

App mindent

Az emberek manapság ritkán akarnak a bank felé fordulni, hogy kifizetéseket vagy pénzt küldjenek senkinek. Van egy alkalmazás mindenre, kezdve a pénzküldéstől a számlafizetésig.

Az ezeknek az alkalmazásoknak a kényelme és feltételezett biztonsága miatt az emberek nem veszik észre, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak a használatakor kockára teszik a személyes adataikat és az azonosító adataikat. Minden mobilalkalmazás érzékeny a biztonsági és adatvédelmi fenyegetésekre, és a pénzügyi információk bármikor feltörhetők.

Az egyik ilyen fizetési alkalmazás a Venmo, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak. De a Venmo legnagyobb hátránya, hogy minden információ és tranzakció alapértelmezés szerint nyilvános, kivéve, ha privátra állítja.

Egy berlini kutató most már az alkalmazásból származó nyilvános adatok millióit elemezte, hogy megtalálja a felhasználók valódi személyazonosságát, és megmutassa, mennyire könnyedén az alkalmazás feltárja a felhasználók személyes adatait és szokásait.

Mi az a Venmo??

A 2009-ben létrehozott Venmo egy mobil fizetési szolgáltatás, amely elérhető a weben, az Androidon és az iOS-on. A szolgáltatás a PayPal tulajdonában van, és a többi mobil fizetési szolgáltatás legtöbbjével ellentétben ingyenes. A Venmo szövetségi üzenetküldés útján indult fizetési rendszerként.

A peer-to-peer (P2P) gazdaság növekedésével a Venmo inkább egy szociális hálózati platformmá vált.

2012-ben a Venmo annyira népszerű lett, hogy a Braintree 26,2 millió dollárért megvásárolta. Addig a Braintree az egyik olyan fizetési rendszer volt, mint az Airbnb és az Uber, de később, a Venmo-val együtt, a PayPal vásárolta meg. Manapság mindenütt elfogadják a Venmo-t, hogy az Egyesült Államokban elfogadják a PayPal-t.

A Venmo célja, hogy egyszerűbbé tegye a pénzátutalásokat. Az induláshoz létre kell hoznia egy fiókot felhasználónévvel és jelszóval, majd össze kell kapcsolnia a hitelkártyát, a betéti kártyát vagy a bankszámlát a szolgáltatás használatához..

A fizetések küldése és fogadása mellett a felhasználók barátokat is felvehetnek, és fizetéseket is kaphatnak tőlük. A beérkezett kifizetéseket Venmo Balance-ként menthetjük későbbi felhasználás céljából, vagy azonnal bankszámlára vonhatjuk. A Venmo fizetési lehetőségként összekapcsolható más szolgáltatásokkal.

Mivel ez egy ingyenes platform, a Venmo tranzakciós díjakkal keres pénzt. Sok más ingyenesen használható mobilalkalmazással ellentétben a Venmo nem támogatja a hirdetéseket. Nem minden Venmo szolgáltatás rendelkezik tranzakciós díjjal, például pénzeszközök átutalása a barátok között egy kártyán vagy bankszámlán keresztül.

De a feldolgozási költségek fedezése érdekében a Venmo 3 százalékos díjat számít fel a hitelkártya-fizetésekre. A PayPal ezzel szemben 2,9 százalékos díjat számít fel az összes betéti és hitelkártya-fizetésért. A pénzkeresésen túl a Venmo célja a PayPal népszerűsítése.

Mi a vita körül Venmo??

Hang Do Thi Duc kutató elemezte a 2017-ben végrehajtott több mint 200 millió nyilvános Venmo-tranzakciót egy nyilvános alkalmazás-programozási felületen keresztül történő hozzáféréssel, és minden részletet megismerhetett azokkal a felhasználókkal kapcsolatban, akik még nem változtattak meg beállításokat magántulajdonban..

Ez magában foglalja a neveket, fizetési összegüket, címeket és pénzügyi információkat. Ezzel az információval sokat tudhatott meg a gyanútlan Venmo-felhasználókról.

Bár a felhasználók megváltoztathatják a beállításokat privátra, az alkalmazás nem sürgeti a felhasználót. Ezért a legtöbb felhasználó adatait nyilvános módban hagyja, és az interneten bárki számára elérhetővé válik.

Ezen elemzésen keresztül Do Thi Duc rettenetesen sok személyes információt tudott összegyűjteni a felhasználókról, és ezt bemutatta projektjének „Public by Default” webhelyén. A kutató öt ilyen felhasználót mutat be, köztük egy férfit, aki Santa Barbarában kannabist árusít, és egy nőt, aki szereti a rohamos ételeket.

Thi Duc megtudta, hogy évente hányszor fizettek ki és pontosan hányszor fizettek át a többi kicserélt üzenettel együtt.

Ha a kannabiszot értékesítő ember illegálisan csinálja, ez a nyilvános információ könnyen elkaphatja. Emellett képes volt felkutatni a felhasználók helyét, beleértve azt is, hogy mely felhasználók látogatott el az éttermekbe és milyen termékeket vásároltak.

Noha ez a fajta információ nem tűnik nagy ügynek, rossz szándékú személyek könnyen felhasználhatják a Venmo-tól gyűjtött adatokat a felhasználó felkutatására és az ő sérülésére.

Arra is felhasználható, hogy ellopja valaki személyazonosságát azáltal, hogy egyesíti az adatokat más, az internetről beolvasott információkkal. Pénzügyi részleteket el lehet lopni, és a felhasználókat elrabolhatják pénzüktől.

Ha folytatja a Venmo használatát??

A Venmo 2009 óta egy hasznos és egyszerűen használható mobil fizetési alkalmazás, ám ezek a biztonsági kérdések foltok a szolgáltatáson. Miután Do Thi Duc ezeket az új eredményeket nyilvánosságra hozta, a felhasználóknak azt tanácsolták, hogy változtassák meg a beállításokat priváttá, és vigyázzanak arra, hogy mit akarnak megjelenni nyilvános hírcsatornájukban..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me