Jóváhagyott VPN-szolgáltatókat Kína blokkolhat áprilisban

Mindannyian tudunk a kínai „nagy tűzfalakról”, ahol az internethasználók csak a kormány által jóváhagyott oldalakat érhetik el. Kína nem az egyetlen ország, ahol ilyen korlátozások vannak érvényben. Számos más, elnyomó rendszerű nemzet szabályozza azt a tartalmat, amelyhez az állampolgárok hozzáférnek az interneten keresztül. Ez azt jelenti, hogy a lakosság nagy részétől megfosztják azt a tartalmat, amelyet a világ többi része élvezi. Az ilyen elnyomó rendszerekben élõ emberek megtalálják a módját a blokkolt tartalmak eléréséhez. A virtuális magánhálózatok (VPN) a legnépszerűbbek a kínai internetes felhasználók körében a kormány által blokkolt tartalmak eléréséhez. Tekintettel a VPN-ek népszerűségére, Kínában számos szolgáltató működik a kormány engedély nélkül, és hozzáférést biztosít az internet felhasználók számára az összes blokkolt tartalomhoz. A kínai kormány lépésében ilyen A jogosulatlan VPN-eket áprilisban blokkoljuk.


Jóváhagyott VPN-szolgáltatókat Kína blokkolhat áprilisban

Jóváhagyott VPN-szolgáltatókat Kína blokkolhat áprilisban

Szabadság és kormányzati ellenőrzés

2017 januárjában a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium bejelentette, hogy 14 hónapos kampányt indít a „jogosulatlan” internetes platformok felderítése érdekében. Kína hangsúlyozza, hogy azt akarja, hogy az internet tisztességes és egészséges legyen, és ezért a megfelelő szabályozás rendkívül fontos.  

Ezért létezik a „nagy tűzfal”. Mondanom sem kell, hogy e fellépés egyik legnagyobb célpontja a jogosulatlan VPN-szolgáltatások. Kína azt mondta, hogy az internetes szolgáltatások tisztességes és egészséges tartása érdekében cenzúráznia kell a tartalmat és szabályoznia kell az internetes platformokat, hogy „rendezetlen” módon növekedjenek..

A kínai kormány ezt az internetes hozzáférés-megtisztító meghajtónak hívta, ahol bárki, aki nem működik kormányzati engedéllyel, nem csak blokkolva lesz, hanem súlyos büntetést is kap. A büntetések tíz évig terjednek a rács mögött.

A meghajtó bejelentése óta sok minden történt. Az Apple több VPN-alkalmazást vezetett le az App Store-ból, számos jogosulatlan VPN-szolgáltatót börtönbe helyeztek, és Kína bejelentette, hogy március 31-ig minden országban működő nemzeti és külföldi társaságnak be kell tartania a határokon átnyúló tevékenységekre vonatkozó kormányzati szabályokat..

Az Ipari és Informatikai Minisztérium főmérnöke, Zhang Feng biztosította az engedélyezett VPN-szolgáltatókat, hogy továbbra is úgy fognak működni, mint most. Azt is hozzátette, hogy az olyan távközlési szolgáltatók, mint a China Telecom, a China Mobile és a China Unicom az országban felhatalmazott szolgáltatók, és arra utasították őket, hogy ne engedjék előfizetõik számára, hogy VPN-ekkel hozzáférjenek a blokkolt tartalmakhoz..

Ez azt jelenti, hogy azok, akik engedélyezett VPN-ket használnak, csak a kormány által jóváhagyott tartalomhoz férhetnek hozzá. Ha Kínában egy VPN-en keresztül szeretne hozzáférni tartalomhoz, akkor nincs mód arra, hogy megkerülje a nagy tűzfalat.

Tekintettel a VPN korlátozott használatára, mindig felmerül az adatbiztonság kérdése. E tekintetben Zhang azt mondta, hogy az emberek internetes adatai semmilyen módon nem vannak biztonságban. Engedélyezett VPN-k használata esetén senki – még a kormány sem – nem támadhatja meg a hálózati biztonságot.

Megismételte, hogy azok számára, akik megfelelő kormányzati szabályozással használják az internetes platformokat, nincs semmi aggódniuk. Csak az illetéktelen platformokat blokkolunk.

További szabályok a kínai állampolgárok számára

Úgy tűnik, hogy a kínai állampolgároknak nincs lehetősége hozzáférni az országban letiltott tartalmakhoz, tekintettel a kormány által előterjesztett új szabályokra. A szabályok nemcsak a polgárokra vonatkoznak, hanem a nemzet más országokból látogatóira is. A szigorúan korlátozott tartalom esetén a szórakozás, az információ, az oktatás és a kommunikáció mindezt befolyásolja. A nagyobb webhelyeket, mint például a Facebook, a Twitter, az Instagram és a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásokat Kínában blokkolják.

A legtöbb kínai VPN-felhasználó nemcsak a cenzúrázás elkerülésére, hanem a cenzúra megakadályozására is igénybe vesz egy magánhálózatot. Közismert tény, hogy a kínai kormány figyelemmel kíséri az összes internetes felhasználó forgalmát. Ha olyan tartalomhoz fér hozzá, amely a kínai törvények szerint kifogásolható, büntetést kap. A hétköznapi emberek Kínában állandó félelemben élnek, semmiféle szabadság nélkül.

Kína szereti a nagy kormányt

Még akkor is, amikor azt állítják, hogy egy állam által jóváhagyott VPN megvédi a felhasználót az adatlopásoktól, mindig lehetséges, hogy a felhatalmazott VPN-ket a kormány hozza létre, hogy kémkedjen a polgárok internetes forgalmán. Az országban sok VPN-t blokkolva a kínai állampolgárok elveszítették bármi kevés internetes szabadságot, amellyel élvezték.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map