Mi a Facebook adatvédelmi ellenőrzése?

A világ legnépszerűbb közösségi médiahálózata a Facebook továbbra is bajba kerül, mivel a felhasználói adatokkal foglalkozik. A Cambridge Analytica adatbotránytól a kémprogramokig az Onavo Protect nevű VPN álcázásáig az elmúlt néhány hónapban a Facebook több okból volt tűz alatt. Noha a Facebook népszerûsége miatt nem veszített el sok felhasználót, a felhasználók tudatosabbak lettek és biztonsági intézkedéseket kezdenek elfogadni az adatok biztonságának megõrzése érdekében..


Mi a Facebook adatvédelmi ellenőrzése?

Mi a Facebook adatvédelmi ellenőrzése??

Facebook és adatvédelem

A Facebook-nak a leghosszabb ideig nem volt külön funkciója, amellyel az adatvédelmi beállítások könnyen elérhetők lennének. Mivel azonban a technológiai cégek felismerték annak fontosságát, hogy a felhasználók számára eszközöket biztosítsanak az adatvédelmi beállítások ellenőrzésére, számos különféle funkció jött létre.

2014 óta a Facebooknak van egy hasznos funkciója, az úgynevezett Adatvédelmi ellenőrzés. Annak ellenére, hogy ez egy szép funkció, még nem érhető el minden eszközön. Nem dönthet úgy, hogy ezt a szolgáltatást megkapja.

Ha alapértelmezés szerint szerepel a profilodban, szerencséd van. Ha nem, akkor minden adatvédelmi beállítást manuálisan ellenőriznie kell. Vessen egy pillantást erre a funkcióra.

Mi a Facebook adatvédelmi ellenőrzése??

Egyes Facebook-fiókokon egy barátságos kis kék dinoszaurusz látogatást tesz. Ez a kis srác a Facebook biztonsági és adatvédelmi kabalája, és feladata, hogy tájékoztassa a felhasználókat a webhely adatvédelmi ellenőrző funkciójáról..

Ez a szolgáltatás megismerheti a fiók adatvédelmének és biztonságának állapotát. Ezt a funkciót azután fejlesztették ki, hogy a tech-cégek a magánélet és az alapvető biztonsági beállításokat a felhasználók számára könnyen elérhetővé tették.

Ez a szolgáltatás nem kézi, ezért önmagában nem aktiválhatja azt. Ha értesítést kap a Facebook-tól, akkor hozzáférhet ehhez a szolgáltatáshoz, és a fiókjába beépítheti. Bizonyos esetekben a szolgáltatás csak asztali számítógépeken érhető el, míg néhány felhasználó számára a mobilalkalmazásban is elérhető.

Ha az értesítést megkapja a dinoszauruszról, ne hagyja figyelmen kívül, mert előfordulhat, hogy később nem kapja meg újra. Ez a kis dinoszaurusz végigvezeti fiókja adatvédelmi beállításait, hogy biztonságosabbá tegye a hozzászólásait és a személyes adatait.

Az FB adatvédelmi ellenőrzési szolgáltatásának használata

Ha hozzáfér az Adatvédelem ellenőrzés szolgáltatásához az asztali webhelyen, kattintson a profil gomb melletti zárolási ikonra a legördülő menü megjelenítéséhez. Látni fogja az aranyos kis dinoszaurustot, amely várja Önt a túrára, tehát egyszerűen kattintson rá. Egyszerre három szakaszba kerül.

Az első részben láthatja, hogy kik tekinthetik meg a jövőbeli hozzászólásokat. Ez egy egyszerű és hasznos szolgáltatás, ahol szerkesztheti az összes üzenet láthatóságát. Lehet közzétenni, csak megoszthatja a barátaival, magántulajdonban lehet, vagy létrehozhat egyéni közönséget.

A következő szakaszban megtudhatja, mely alkalmazások férhetnek hozzá a Facebook-fiókodhoz. Ez magában foglalja az összes interaktív külső szolgáltatást, például a Twitter vagy a Spotify, vagy a játékokat, például a Candy Crush vagy az Angry Birds..

Ha általában játékokat játszik vagy más alkalmazásokba jelentkezik be a Facebook-fiókoddal, akkor megnézheti a fiókjához hozzáférő alkalmazások teljes listáját. Bármely alkalmazás hozzáférését visszavonhatja, és törölheti a hozzá kapcsolódó hozzászólásokat. 

A harmadik részben áttekintheti életrajzi adatait, például e-mail címeit, születésnapját, helyét és szülővárosát, valamint születésnapját, és ki láthatja az információkat.

Ebben a szakaszban bölcs dolog az információ nagy részét magántulajdonban vagy „barátoknak” beállítva tartani, mivel ezek az adatok felhasználhatók személyazonosságának megismerésére. Minél kevesebbet mondasz a világnak magadról, annál biztonságosabb lesz a személyazonosság-lopás ellen.

A legördülő menü végén található egy „További beállítások megtekintése” opció is, amelynek segítségével szerkesztheti az összes többi adatvédelmi beállítást, például a bejelentkezési adatokat, a hozzászólásokat és a képeket, valamint a megcímkézett hozzászólásokat. beállítások és átfogóak, ezért érdemes szabadidőt fordítania a felülvizsgálatra.

Alternatívák az adatvédelmi ellenőrzéshez

Mivel ez a szolgáltatás nem minden fiókban érhető el, alternatív módok is vannak az adatvédelmi beállítások elérésére. A menübe történő kézi megnyomásával és az „Adatvédelmi beállítások” kiválasztásával szerkesztheti ugyanazokat a beállításokat, mint amelyeket az adatvédelmi ellenőrzés lehetővé tesz.

Az egyetlen különbség az, hogy az adatvédelmi ellenőrzés gyorsabbá teszi az adatvédelmi ellenőrzés elvégzését, míg a kézi beállítások időbe telik. A „További beállítások” részben is megtekintheti sok más adatvédelmi lehetőséget.

Az adatlopások és a magánélet megsértésének növekedése miatt rendkívül fontos, hogy rendszeresen végezzenek adatvédelmi és biztonsági ellenőrzéseket szociális média-fiókjain. Még akkor is, ha nincs az adatvédelmi ellenőrzés lehetősége, javasoljuk, hogy manuálisan végezze el az ellenőrzést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmi sem megfelelő-e.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me