Mi az Exobot?

Azért vagyunk itt, hogy egy kifinomult rosszindulatú programról beszéljünk, amely súlyosan megfertőzheti telefonját. Figyelembe veszi a pénzügyi információkat, és az elképzelhető legrosszabb módon károsíthatja Önt. Az Exobot az a rosszindulatú program, amely megtámadhatja az online adatvédelmet és a kiberbiztonságot. Adja hozzá ezt, és végezzen el pénzzel pénzt. Tudjon meg többet erről a cikkből.


Mi az Exobot?

Mi az Exobot??

Mi az Exobot??

Míg az Exobot nem egy karakter egy filmből vagy valamilyen fantasztikus szolgáltatásból, amelyet meg szeretne birtokolni. de ez minden bizonnyal valós. Ha bármi is van, az a gondolat, hogy furcsán félelmetes. Az Exobot egy botnet, egy speciális rosszindulatú program, amely harmadik felek számára lehetővé teszi a fertőzött eszközök elérését. Dióhéjban az Exbot egy trójai, amely egy rosszindulatú alkalmazás belsejében rejtőzik el. Elrejti a hamis banki alkalmazásokat, hogy becsapjon téged a csapdába. Megismételjük, hogy ez a rosszindulatú program nagyon kifinomult és új fenyegetésekké változtatható.

Hogyan emelkedett az Exobot?

Az Exobot a 2016. év lezárását kezdte meg. A rosszindulatú programok tulajdonosa eladta valakinek, aki véget ért a forráskód nyilvános skálájának. Még mindig nem tudjuk, miért csinálta, amit tett. A rosszindulatú program szinte egy évvel ezelőtt népszerűvé vált a hacker fórumokon. Most, 2019-ben, a kutatók kutatásokat végeztek az Exbotról, és hatalmas elemzéseket tettek közzé róla.

Mit csinál az Exobot??

Tegyük fel, hogy letölt egy Android banki alkalmazást, amely valódinak tűnik. A helyzet még rosszabbá tétele érdekében az alkalmazást a Google Play Áruházon kívül helyezheti el. Semmiféle módon nem mondhatnánk el, hogy ez a trójai kötésű alkalmazás tervei szerint ellopja személyes adatait. Most, hogy Android-készüléke megfertőződött. Az Exobot itt indítja el egy overlay támadást. A rosszindulatú program úgy látja el, hogy egy láthatatlan réteget ad hozzá az alkalmazás felhasználói felületének tetejére. Tehát amikor beírja banki felhasználónevét és jelszavát, az nem látható ablak az, amely összegyűjti ezeket az információkat tőled. Ezután eljuttatja a hackerekhez, így a banki hitelesítő adatok tulajdonosává válnak, és árthatnak számláinak.

Múlt trójaiak

A BankBot az Android banki trójaiak egyike, amely az elmúlt években megtörtént. 2016 végén a forráskódja kiszivárgott az interneten, ami a következő évben nagy probléma volt. az Exobot annyira félelmetes, hogy csökkenti a nem technikai jellegű bűnözők számára a banki trójai üzletben való részvétel akadályát.

Exobot globális skálán

Az Exobot szerzői úgy tervezték, hogy alkalmazkodhasson a különféle országok szokásaihoz és trendeihez. Alapvetően a rosszindulatú program a PayPal-t, a világ legnépszerűbb online fizetési rendszerét célozza meg. Ezenkívül tucatnyi regionális banki alkalmazáshoz és pénzügyi szolgáltatáshoz alkalmazkodik. A szerzők a rosszindulatú programokat úgy is felszereltek, hogy letilthatják a nagyobb mobil antivírus megoldásokat, például a BitDefender és az Avira.

A WatchGuard biztonsági fenyegető elemzője, Emil Hozan szerint: „Általában véve a globális alkalmazások, például a PayPal és a BitDefender, nagyobb fenyegetést jelentenek majd, és ezt követi a régióspecifikus szolgáltatások. Mindegyik régió rendelkezik saját „USA-val”. Banki vagy relatable pénzügyi szolgáltatás, és ugyanez vonatkozik a víruskereső termékekre. Más szavakkal, a legnagyobb veszélyt a legtöbb előfizetővel rendelkező szolgáltatás okozza. ”

Kommentár az Exobotról

Hozan hozzátette: „Mi teszi az Exobot forráskódját még manapság is jelentősé, hogy az megalapozott alapvető struktúrát biztosít az újabb rosszindulatú programok számára, amelyeket ki lehet építeni. Ahelyett, hogy a semmiből indulna, a rosszindulatú programok szerzői ezt a kódot építhetik fel. Számtalanszor láttuk, hogy ez olyan rosszindulatú programok forráskódjainak kiszivárgásakor történik, mint például a Zeusz és az utóbbi időben a Mirai. Általában véve nagyobb fenyegetést jelentenek azok a globális alkalmazások, mint a PayPal és a BitDefender, amelyeket régióspecifikus szolgáltatások követnek. Mindegyik régió rendelkezik saját „USA-val”. Banki vagy relatable pénzügyi szolgáltatás, és ugyanez vonatkozik a víruskereső termékekre. Más szavakkal, a legnagyobb veszélyt a legtöbb előfizetővel rendelkező szolgáltatás okozza. ”

Miért fenyeget az Exobot??

Az Exobot automatikusan körülbelül 150 olyan helyet céloz meg, mint például az Amazon, a Facebook, a PayPal és a Western Union. Ha ez nem félelmetes, mi az? Ez a rosszindulatú program ismét kifinomult. Ez a rosszindulatú program becsaphat téged, és elkerülheti az észlelést a tipikus hálózati elemző eszközök segítségével. Ezenkívül az Exobot letilthat bizonyos víruskereső programokat, például az Avast és a BitDefender. Ezenkívül képes fertőzni az eszközöket az Android legújabb verzióival.

Kerülje az Exobotot

Vegye figyelembe, hogy a rosszindulatú programok általában nem jelennek meg az Ön készülékein. Valójában megvan a maga módszerei, amelyeket gyakran úgy tesznek, hogy legitim alkalmazásként pózolnak. Ezzel az információval megtudhatja, hogy soha nem szabad megbízhatatlan forrásokból származó alkalmazásokat kapnia. Mindazonáltal ez nem azt jelenti, hogy a Google vagy az Appstore összes alkalmazása tökéletes és biztonságos. Ne feledje, hogy az Apple szigorú az általa kínált tartalmak ellenőrzésekor. Ha biztos benne, hogy letöltött egy hivatalos alkalmazást, akkor még engedjen meg enyhülést.

Ehelyett figyeljen arra, hogy milyen engedélyeket szeretne jóváhagyni. Sok alkalmazásnak nincs üzleti hozzáférése eszközének olyan részeire, amelyek veszélybe kerülhetnek. Ezenkívül vigyáznia kell adathalász támadások amelyek e-mailben és szövegekkel érkeznek. A csalók sokkal részletesebben orientálódnak legutóbbi kísérleteik során, és a hamis e-mailek valódi megjelenést tehetnek lehetővé. Javasoljuk, hogy ne kattintson a linkekre vagy a mellékletekre, mivel ezek gyorsított útmutatást jelentenek a fertőzött eszközhöz.

Az Exobot megakadályozása

Eddig egyetlen hivatalos alkalmazás-áruház sem kínál abszolút védelmet. Nem számít, a rosszindulatú alkalmazások gyakran megvédik a védekezésüket. A biztonsági szakértők javasolják a multi-factor Authentication (MFA) engedélyezését érzékeny alkalmazásokban. Az MFA előírja, hogy a felhasználóknak egy extra lépést kell végrehajtaniuk a fiókjukba való bejelentkezéskor, például ujjlenyomat-letapogatás, egyszeri jelszó megadása vagy fizikai kulcs csatlakoztatása esetén. Az MFA megkönnyíti a hackerek számára az online számlákba való bejutást.

Mi az Exobot? – Végső gondolatok

Nem kell hozzáértő számítógépes bűnözőnek lennie, programozási ismeretekkel az Exobotnál. Ennek oka az, hogy a kód már meg van írva. Ez az, ami az Exobotot veszélyesvé teszi. A Crooksok, akik általában nem vesznek részt olyan kifinomult módszerekben, hogy tőlük lopjanak, könnyen vehetnek részt benne. Az Exobot könnyebb feladatot tett számukra.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me