Mi az Intra? Ismerkedjen meg a Google új Android titkosítási alkalmazásával

Az Intra egy olyan alkalmazás, amelyet a Jigsaw, a Google szülővállalati ábécé részlege, nemrégiben indított el, hogy megvédje felhasználóit az állam által végrehajtott cenzúrától. Az Intra alapvető célja a támadások megelőzése a DNS manipuláció révén.


Mi az Intra?

Mi az Intra??

Más szavakkal: amikor ellátogat egy weboldalra, a webcímet bonyolultabb IP-címmé alakítja.

Ez megkönnyíti minden elnyomó kormány számára a webcímek iránti kérelmek elfogását és azután megölését, mivel megállítja a webhelyek betöltését vagy hamis webhelyekre történő átirányítását..

Hogyan működik az intra??

Az Intra titkosított kapcsolaton keresztül továbbítja az összes alkalmazásforgalmat és a böngészési lekérdezéseket egy megbízható domain névszerverhez. Ez biztosítja, hogy bármilyen akadály nélkül felhasználhasson egy alkalmazást. Csak az alkalmazás letöltése és bekapcsolása szükséges. Valójában annyira egyszerű!

Intra telepítése az Android készülékre?

Az Intra bármely Android okostelefonon vagy táblagépen történő beállításához egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A mobilján menjen tovább a Google Play Áruházba.
  2. Intra keresése.
  3. Kattintson az Intra alkalmazásra.
  4. Innentől kattintson az ‘Install’.
  5. Várja meg, amíg a letöltés és a telepítés befejeződik.
  6. Indítsa el az Intra alkalmazást a készüléken.

Az Intra jellemzői

Az Intra alapértelmezés szerint a Google DNS-kiszolgálókat használja. A felhasználók azonban a saját biztonságos DNS-kiszolgálóját üzemeltető Cloudflare-on való böngészés iránti kérelmeiket is csatolhatják.

A Google bizalmi kapcsolatot alakított ki a Cloudflare-lal. A Google DNS-ének belső felhasználása a saját adatvédelmi politikája alá tartozik. A Cloudflare-nak is van saját adatvédelmi politikája.

Kompatibilitás

Az alkalmazás kompatibilis az Android Pie-rel. Ugyanakkor a Jigsaw elindítja az alkalmazást a harmadik világ országaiban is, és ahol egy régebbi eszközről történő frissítés szinte lehetetlenné válik, hogy azok kihasználhassák az Intra által kínált biztonsági funkciókat..

A Jigsaw Alphabet részlege a cenzúra, az online zaklatás fenyegetéseinek megelőzésére, valamint az erőszakos szélsőségesség elleni küzdelemre összpontosít. Az alkalmazás inkubátort úgy fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a szólásszabadság és a beszéd szabad formáját olyan szolgáltatások és eszközök révén, amelyek biztonságosabbá teszik a virtuális helyet a magas kockázatú célok számára..

Projekt pajzs

A Jigsaw-nek jóvá kell hagynia néhány más alkalmazást is az cenzúraellenes küzdelem érdekében, amelyek közé tartozik a Projekt Pajzs. Ez védi a webhelyet az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásoktól. Aztán ott van egy virtuális magánhálózat, az Outline nevű aktivisták és riporterek számára, amely biztonságos csatornán továbbítja az adatokat.

Ahogyan az internetes alkalmazáshoz hozzáfér, a több műszaki átviteli réteg azonnal rögzül a helyén annak ellenőrzéséhez, hogy valóban adatokat kap-e egy olyan helyről, ahonnan állnia kellene..

Minden alkalommal, amikor egy webhely betölti a böngészőt, ez az alkalmazás csatlakozik egy DNS-kiszolgálóhoz. Ez a felhasználót a megfelelő rendeltetési helyre irányítja, amikor a wikipedia.org vagy a facebook.com be van kapcsolva.

A belső sikertörténet

Indulása óta az Intra figyelemre méltó sikereket ért el a bolygó egyes részein, ahol az internethez való hozzáférést figyelik és / vagy korlátozják. Például a venezuelai kormány állítólag DNS-manipulációt alkalmaz, amely megakadályozza polgárait abban, hogy hozzáférjenek a közösségi hálózatokhoz és híroldalakhoz.

Az ilyen országok kormányai általában átveszik a regionális DNS-szervereik irányítását, és leállítják azokat annak érdekében, hogy megakadályozzák a nemzeti határokon túli weboldalakhoz való hozzáférést. A második alternatíva a szerver adatok manipulálása és a polgárok átirányítása a tiltott webhelyeken máshol támadni próbálkozó polgár felé.

Az Intrának sikerült megkerülnie a kormányzati cenzúrát. Ez lehetővé tette az újságírók számára, hogy fontos információkat szerezzenek ezen országoktól, amelyek óriási nemzetközi jelentőséggel bírnak, különösen az emberi jogok megsértése és az ENSZ jegyzőkönyveinek megsértése terén..

Google DNS

Amikor engedélyezi az Intra használatát táblagépén vagy telefonján, az a VPN-n keresztül közvetlenül kapcsolódik a Google saját DNS-kiszolgálóival világszerte..

Ez a speciális VPN-kapcsolat egy olyan alagút, amely teljesen titkosítva van, és megakadályozza, hogy bárki, aki külsőleg figyeli a kapcsolatot, látja, melyik webhelyet látogatja meg. Számukra csak az látható, hogy kapcsolatban állsz egy ingyenes Google DNS-kiszolgálóval.

Ha inkább egy másik DNS-kiszolgálót szeretne használni, az Intra előre beállított változata lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a CloudFlare-hez. Ezen felül manuálisan is megadhatja a kiegészítő választási lehetőségeit. Az adatvédelem az Intran közlemények szerint „feltétlenül garantált”. Azt állítja, hogy még a meglátogatott webhelyeket vagy a használt alkalmazásokat sem követi nyomon.

Intra biztonságos a használata?

Az ipari megfigyelők azonban úgy vélik, hogy ez a magánélet iránti elkötelezettség nem lehet olyan erõs, mint a fizetett VPN-szolgáltatások, például az ExpressVPN. De határozottan jobb, mint a rendelkezésre álló ingyenes lehetőségek.

Ez utóbbiak gyakran reklámozzák a VPN szolgáltatásokat, de valójában csak proxykat kínálnak, amelyeket nem feltétlenül kell titkosítani. Ezen felül naplókat vezetnek azokról a felhasználókról, akik kapcsolódnak a szerverükhöz.

Intézményben valójában kissé hasonló a Tor hálózathoz, amely Firefox verziót biztosít az Android számára. Ezt Orfoxnak hívják, amely képes csatlakozni a ToR hálózathoz, ha Orbot nevű böngészővel együtt használják. Az Orbot Windows verziója valójában önálló, és így nincs szükség további alkalmazások zökkenőmentes futtatására.

A Tor a fizetett VPN szolgáltatás elvein működik, azzal a különbséggel, hogy szerverhálózatát önként nyújtják. Ez viszont teljesen biztosítja a hálózat használatát, de nem optimalizálja azt a sebesség érdekében. Ehelyett a névtelenséget optimalizálták.

Híd Mód

Annak ellenére, hogy egy elnyomó rendszer azonosíthatja a Tor-hoz összekötő szerverek IP-címeit, lehetősége van „híd mód” használatára. Ez lehetővé teszi a hozzáférést egy külön kiszolgálóhálózathoz, amely összeköti ezeket a kiszolgálókat, és a Tor útján irányítja a rendeltetési helyére.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me