Roku a streaming előfizetési áruház indításához

A Variety magazin szerint a Roku hamarosan elindítja saját streaming előfizetési áruházát, ami hasonló az Amazon Channels-hez, amely a Fire TV készülékeken elérhető népszerű szolgáltatás. Bárki, aki Roku eszközt használ, jogosult feliratkozásra és videóinak megtekintésére anélkül, hogy az egyes alkalmazásokra kellene letöltenie. Fajta hozzátette továbbá, hogy a szolgáltatás a jövőben egy bizonyos időpontban fizetett előfizetések útján fog bevételt keresni egy dedikált csatornán belül annak érdekében, hogy minden tartalmát elérhetővé tegye anélkül, hogy több alkalmazást kellene használnia.


Roku a streaming előfizetési áruház indításához

Roku a streaming előfizetési áruház indításához

Mit tervez Roku?

A múltban a Roku a saját dedikált alkalmazásai révén a CBS All Access és a HBO Now (az Igazi Detektív elképesztő volt!) Funkcióit mutatta be készülékein. A zümmögés az, hogy Roku csak nem fog tartalmakat gyűjteni a különféle szolgáltatóktól.

Éppen ellenkezőleg, ez lehetővé teszi a felhasználók számára a szolgáltatások böngészését és feliratkozását a platformon belül is. Sok szempontból hasonlít az Amazon csatornáira, bár az utóbbi csak a Prime tagjai számára érhető el.

Nem tudjuk azonban, hogy a Roku piacát csak az elit és prémium tagságra korlátozza. A cég állítólag fejleszti számlázási platformjának következő, Roku Pay nevű verzióját. A Poku Ray az előfizetők számára is megkönnyíti a kifizetések teljesítését.

Összefüggő: Mi a legjobb VPN a Roku számára?

A tény az, hogy a Roku nem az egyetlen cég, amely az Amazonot követi. A közelmúltban a Bloomberg számolt be hogy az Apple szintén a TV-alkalmazásokból indítja el video-szolgáltatásait. Az Apple szolgáltatása azonban valószínűleg nem indul el 2019 előtt, míg a Roku hamarosan piacra lép. Roku azonban nem kapott hivatalos megerősítést a kérdésről. A Roku előfizetési szolgáltatásai eddig a csatorna áruházán keresztül voltak elérhetők.

Az előfizetőknek, akik ilyen szolgáltatások elérését szeretnék elérni, le kellett tölteniük a dedikált alkalmazást, amelyet Channel a Roku néven hívtak, a saját streaming eszközükre, majd feliratkozhatnak akár a Roku webhelyen, akár az egyedi TV-készülékeken keresztül..

A jövőben a Roku azt tervezi, hogy számos ilyen fizetős szolgáltatást ugyanazon a csatornán hoz létre, megkönnyítve az előfizetést. A mecénások az összes prémium tartalomhoz való hozzáférés további előnyeit is élvezhetik anélkül, hogy külön alkalmazásokat kellene letöltenie és alkalmazniuk.

Mint az Amazon

Roku megközelítése kíváncsi módon hasonlít az Amazon Prime Channelshez, amelyet 2015-ben indítottak el. Ez utóbbi lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy több mint 235 videó előfizetési szolgáltatásra iratkozzon fel. Ha regisztrál egy adott fizetett csatornára, annak tartalma nem különálló alkalmazásként kerül bemutatásra, hanem közvetlenül az Amazon Prime videók katalógusa mellett.

A csatorna működésének pusztán egyszerűsége miatt az Amazon jelentős szerepet játszott a figyelésedhez hasonló előfizetési üzletben..

A Diffusion Group által készített tanulmány szerint a becslések szerint az Amazon jelenleg az Egyesült Államokban online HBO-előfizetések több mint 50% -át adja el, ami messze meghaladja a Google és az Apple viszonteladóit, a kisebb szolgáltatókkal együtt, amelyek a csatornákat is fő alkotóelemévé teszik a saját vállalkozásuk.

Összefüggő: Hogyan szerezzünk amerikai csatornákat a Roku-on?

Roku üzleti modellje

A Roku alapvető üzleti modellje és stratégiája mindig az volt, hogy növeli ügyfélkörét azáltal, hogy az előfizetők számára egyre több és olcsóbb streaming eszközt enged meg, valamint kölcsönösen előnyös partnerségekként a TV-készülékek gyártóival, majd ezt az ügyfelek kiszélesítését szolgálja szolgáltatások és hirdetések révén. Ezenkívül a Roku bizonyos bevétel-megosztási megállapodásokkal is rendelkezik kiválasztott fizetett streaming szolgáltatásokkal.

A legnagyobb bevételi forgórész azonban a reklám. Valójában a folyó pénzügyi év első negyedévében a Roku szolgáltatásai és hirdetési bevételei először meghaladták a hardverrel kapcsolatos bevételeket.

A Roku által a hirdetési bevételek növelésére elfogadott hatékony stratégia a Roku csatornán keresztül történik, amely egy hirdetéssel támogatott és ingyenes szolgáltatás. Ez a csatorna folyamatban van a vezető hollywoodi stúdiók, valamint más online működő válogatott tartalomszolgáltatók katalógusainak összesítésében. Ide tartoznak az MGM, a Lionsgate, a Warner Bros és a Sony, valamint olyan független tartalomszolgáltatók, mint a FilmRise, a Popcornflix és az American Classics..

2018 áprilisában a Roku hozzáadta az ABC híreket, a Cheddarot és más programokat csatornájához (mi lenne olyan csodálatos műsorokkal, mint a Shield, a Wire, a Good Wife és a Bosch?). Ez a lépés sikeresen az egyik a Roku eszközök tíz legnépszerűbb csatornájává vált. Jelenleg azonban még nem tisztázott, hogy a Roku-csatorna közvetlenül integrálja-e a fizetős előfizetési szolgáltatásokat a csatornán, vagy elindít-e egy külön csatornán keresztül.

Amint a csatorna működőképes, a prémium csatornák, mint például a HBO, a Starz! És a Showtime, elérhetők lennének erről az egyetlen és dedikált csatornáról, ahelyett, hogy külön alkalmazáscsatornákat váltanának..

Egyszerűsítés

Annak ellenére, hogy a Roku könyvtár és az alkalmazásbolt elég egyszerû a munkához, a szolgáltatók egyesülése után az ügyfelek könnyebben megtalálhatják a tartalmat anélkül, hogy emlékeztetnének arra, hogy melyik stúdióhoz vagy hálózathoz tartozik. Sőt, mivel a Roku egyszerre csak egy alkalmazást vagy csatornát futtat, a felhasználóknak nem kellene kilépniük az egyik alkalmazásból, hogy egy másikba kerüljenek a Kezdőképernyőn vagy a Csatornaáruházban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me