WiFi jelkövetés – nyomon követhetjük-e az embereket otthonukban?

Gondoltad, hogy csak online lehet követni? Gondolj újra. Yanzi Zhu és Co, a Kaliforniai Egyetem kutatói kidolgozták azt a módszert, amely a WiFi jel követését félelmetes valósággá teszi. Olvassa tovább, és megismerheti a teljes történetet arról, hogy a WiFi adó hamarosan felhasználható minden mozdulatának nyomon követésére a saját otthonában.


WiFi jelkövetés - nyomon követhetjük-e az embereket otthonukban?

WiFi jelkövetés – nyomon követhetjük-e az embereket otthonukban?

WiFi jelkövetés – A teljes történet

A kaliforniai egyetem kutatói találkoztak azzal a módszerrel, hogy a környezeti Wi-Fi jeleket okostelefon segítségével a falon keresztül lehessen látni.

Korábban lehetett egyszerűen „látni” a WiFi jeleket egy épületben. Most azonban nagyon lehetséges, hogy nyomon követheti Önt a saját otthonában. A technológia a WiFi adó által kibocsátott rádióhullámok változásainak olvasására épül. Ahhoz, hogy ez a technológia működjön, a kutatóknak először meg kell találniuk a ház belsejében a WiFi távadót. Ez nem olyan nehéz, mint valaha.

A megfigyelt helyről néhányszor sétálva a kutatók 92,6% -os pontossággal tudták kiszámítani az adó helyzetét. Az adó helyét követően a kutatók feltérképezik a WiFi jeleket. Ilyen módon felismerhetik azokat a reflexiókat és torzításokat, amelyek egy tárgy vagy egy személy mozgásakor fordulnak elő. Ha a megfigyelt helynek egynél több adója van, a pontosság aránya félelmetes 99% -ra növekszik.

A jó hír az, hogy a kutatók által kifejlesztett technológia csak arra képes nyomon követni, hogy valaki tartózkodik-e a megfigyelt épületben vagy sem. Mivel az általuk használt WiFi szippantók csak a hullámok változásait jelzik, a kutatók nem voltak képesek látni vagy kitalálni, mit csinál valaki a helyszínen. A rossz hír az, hogy a technológiát tovább lehet fejleszteni, figyelembe véve ezt a korlátozást.

Más szavakkal: egy kicsit több munka ezen a technikán nagyon jól biztosítja a világ számára egy olyan eszközt, amely WiFi jelek segítségével figyeli a tevékenységeket, a helyeket és a finom mozgásokat. Nem tudok rólad, de az a gondolat, hogy a hackerek hozzáférést kapnak ezekhez az eszközökhöz, félek.

Hogyan fogják használni a WiFi jelkövetést??

Mint minden új technológiához, a helymeghatározáshoz hasonlóan jó és rossz felhasználások is vannak.

A WiFi jelkövetés előnyei

Valójában jogos indokok vannak az ilyen nyomon követés fejlesztésére. Különösen az orvosi terület sokat profitálhat ebből az eszközből a mozgások és helyek követésének fejlesztéséig. Gondolj arra, hogy az ilyen technológia milyen következményekkel jár a sürgősségi szolgálatok számára! Különösen idős emberek vagy tartós krónikus betegségek esetén. Képzelje el ezt: egy idős ember esik le és nem tud felkelni. A kifejlesztett technológia figyelemmel kíséri ezt a mozgást, és észreveszi, hogy ez nem szokásos fellépés e személy számára, és értesíti a helyi mentőszolgálatokat. Ez gyors reagálást eredményez, amely életmentéseket eredményezhet.

Az orvosi területen kívül ez a technológia felhasználható a VR játék javítására. Képzelje el, hogy képes lesz-e használni a WiFi jelet a „játékteret” megfelelő feltérképezésére. Ez elősegíti a VR játékfejlesztők személyre szabottabb játékélményeinek előállítását.

Az intelligens szolgáltatások (IoT) szintén profitálhatnak az ilyen WiFi jelkövetésből. Képzelje el, hogy az intelligens otthoni vendéglátás minden szeszélyéhez igazodik, attól függően, hogy hol van a házban. Bemenni a nappaliba? A hőmérséklet automatikusan megváltozik. Aludni az ágyában? Az intelligens ház ezután kikapcsol minden olyan fényt és készüléket, amelyet jelenleg nem használ. Őszintén szólva, a lehetőségek végtelenek és nagyon izgalmasak.

Hátrányai a WiFi Signal Tracking

Másrészt ez az új technológia sok kockázatot jelent a felhasználói magánélet szempontjából. Az online követéssel ellentétben ez a fajta technika fizikailag képes követni Önt a saját otthonában. A rossz ügynökök számára nagyon valószínű, hogy ilyen technológiát alkalmaznak például a lopások megkönnyítésére. Más rossz ügynökök használhatják a technológiát tevékenységeik további megfigyelésére, mind online, mind a való életben. A kormányok fokozhatják felügyeletüket fizikai megfigyelés, valamint internetes alapú beépítés révén.

Más szavakkal, jogszerűen félelmetes lehetőségek vannak arra, hogy a támadó, hackerek vagy rossz ügynökök felhasználhatják ezt a technológiát. A jó hír az, hogy a kutatók már 3 valószínű védekezést állítottak fel az ilyen típusú támadásokkal szemben:

 1. WiFi jelek földrajzi pontosítás: a WiFi jelek földrajzi határának létrehozása.
 2. WiFi sebesség korlátozása: a továbbított WiFi jelek hangerejének csökkentése.
 3. Jel zavarása: olyan zajok hozzáadása a WiFi jelekhez, amelyek nagyon megnehezítik az adó megtalálását.

WiFi jelkövetés – végső gondolatok

Szóval, mit gondoltok srácok? Érdemes ezt a technikát fejleszteni? És hogyan fog ez tükröződni a világ minden tájáról felbukkanó új adatmegőrzési törvényről? Őszintén szólva számomra úgy érzem, hogy az emberiségnek jobban meg kell ragadnia a jelenleg a nyilvánosság számára elérhető technológia adatvédelmi kockázatait, mielőtt elkezdené a kereskedelmet olyan technológiának a kereskedelmében, amely ilyen félelmetes módon illeszti a fizikai és a digitális kapcsolatot..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map