Kako poboljšati brzinu za preuzimanje na Xbox One

Moj Xbox One prije nekog vremena dobivao je vrlo sporu brzinu za preuzimanje, što je bilo neprihvatljivo. Položio sam test brzine i primijetio da je toliko sporije od onog na čemu su radili moje računalo i telefon. Ne brinite, sve je sada ispravljeno. Dobivanje najbolje povezanosti uvelike poboljšava vaše iskustvo Xbox One. Evo nekoliko detaljnih savjeta za poboljšanje postavki mreže na vašoj konzoli.


Kako poboljšati brzinu za preuzimanje na Xbox One

Kako ubrzati preuzimanja na Xbox One

Prije nego što pokušate popraviti bilo što u vezi s sporim preuzimanjima, ne želite znati u čemu je zapravo problem? Toplo preporučujem provjeru statusa veze putem vašeg Xboxa prije svakog pokušaja. Barem ćete znati koliko i brzina i stabilnost vaše veze. Dakle, prije nego što započnemo, evo kako provjerite podatke svoje mreže:

 1. Otvorite na svom Xboxu postavke.
 2. Dođite do odjeljka Mreža kartica
 3. Otvorena Mrežne postavke
 4. Odaberi Detaljna statistika mreže.
 5. Napokon, dobit ćete ovo.Mrežne postavke

Sada s tim izlaskom, možemo prijeći na to kako možete povećati brzinu preuzimanja na Xbox One. Postoji nekoliko načina za to. Obavezno dobro pročitajte i shvatite koji vam najviše odgovara.

1. Koristite Ethernet

Xbox 360 suočava se s istim problemima kao i vaše računalo. Da biste riješili taj problem, konzolu možete jednostavno povezati izravno s usmjerivačem.

Korištenje Ethernet kabela umjesto bežične mreže toplo se preporučuje kada se suočite sa problemima u vezi.

Ethernet port nalazi se na stražnjoj strani vašeg Xbox One na krajnjoj desnoj strani.

Ethernet na Xbox One

2. Izbjegavajte vrhunac

Pokretanje vašeg Xbox One čim dođete kući ili s posla može biti loša ideja. Možda ćete osjetiti niže brzine preuzimanja tijekom takvih vršnih vremena jer svi rade isto kao i vi.

Ovakva vremena privlače veliku potražnju za uslugom. Iako u vezi s tim nema mnogo posla (ne možete jednostavno ići i reći ljudima da se odjavljuju), uvijek možete pokušati preuzeti sadržaj u mirnije doba dana.

3. Promijenite DNS postavke

Postavke sustava domena predstavljaju ogroman dio pregledavanja. Oni prevode web domene na svoje IP adrese.

Davatelj ISP-a automatski vam dodjeljuje zadane postavke DNS-a. Iako možda nije tako loše, prebacivanje na DNS uslugu treće strane može biti dobra ideja za bolje brzine. Usluge poput GoogleDNS i OpenDNS znaju da su vrlo korisne za Xbox One.

Evo kako možete promijeniti svoje XNS One DNS postavke.

 1. Otvori postavke aplikaciju na vašem Xbox One
 2. Idi preko Mreža kartica
 3. Kliknite na Mrežne postavke
 4. Odaberi Napredne postavke
 5. izabrati DNS postavke
 6. Odaberi Priručnik da biste ručno unijeli novu adresu
 7. Sada će se pojaviti zaslon za unos adrese. Evo nekoliko primjera:
  • Otvori DNS, uđi 208.67.222.222 (Primarno) i 208.67.220.220 (Sekundarni).
  • Google DNS, unesite 8.8.8.8 (Primarno) i 8.8.4.4 (Sekundarni)

Uvijek se možete vratiti na zadane postavke DNS-a u bilo kojem trenutku. Jednostavno vratite svoje DNS postavke na Automatski.

4. Zatvorite igre i aplikacije u pozadini

Izbjegavajte pokretanje bilo koje aplikacije dok preuzimanje ne završi. Prije početka preuzimanja provjerite da li zatvorite sve pokrenute aplikacije i igre. Evo kako to učinite:

 1. pritisni Xbox gumb.
 2. Dođite do pokretanih igara ili aplikacija i odaberite ih jednu po jednu.
 3. pritisni Gumb Izbornik s tri crte. Ovo će vam pružiti dodatne mogućnosti.
 4. Odaberi Prestati i pritisnite na regulatoru.
 5. Sve gotovo.

5. Onemogućite automatsko ažuriranje

Automatska ažuriranja vrlo su povoljna kada koristite Xbox One. No, neka ažuriranja mogu premašiti 50 GB. Ograničivanje načina na koji nadogradnje za Xbox One mogu uštedjeti puno podataka. U redu, ažuriranja ćete morati sami pokrenuti, ali to sprečava neželjeno ažuriranje da se nesnosno preuzima u pozadini. Zamislite neželjeno ažuriranje koje iskoči tijekom preuzimanja bez da primijetite. To je problem Sve što trebate učiniti je omogućiti način rada Xbox One za uštedu energije. Slijedite korake u nastavku i naučite kako aktivirati uštedu energije:

 1. Otvorena postavke.
 2. Dođite do Način napajanja & pokretanje.
 3. Promijenite način napajanja konzole na Ušteda energije.

Ako želite alternativu, deinstalirajte neželjene aplikacije kako biste spriječili ažuriranja koja vas uopće ne zanimaju.

6. Pauzirajte i nastavite s preuzimanjem

Pauziranje preuzimanja i ponovnog pokretanja poput ponovnog pokretanja Android telefona ili iOS-a. Ovo bi moglo postići malo povećanje brzine preuzimanja. Ako vam preuzimanje traje previše vremena, to je način da ga stegnete.

Lako možete zaustaviti trenutačno preuzimanje ili instalaciju. Evo kako:

 1. Na tvoj Dom ekran, otvoreni Moje igre i aplikacije.
 2. Odaberi Red.
 3. Označite aktivno preuzimanje ili instalaciju.
 4. pritisni izbornik gumb na vašem kontroleru.
 5. Odaberi Pauziranje instalacije i onda Nastavi s instalacijom.

7. Izbjegavajte igranje na mreži

Mrežne internetske igre mogu pojesti veliku propusnost i usporiti bilo koja trenutna preuzimanja koja imate. Možda ćete primijetiti da je preuzimanje koji je u tijeku prešlo u red. To je zato što upotrebljavate previše propusnog opsega dok igrate online i konzola se ne može kretati između njih.

Pravo rješenje ovog problema je barem pričekati da se preuzimanje završi i početi igrati na mreži. To će vam znatno povećati brzinu preuzimanja.

8. Ponovo pokrenite konzolu

Moguće je da nešto stvarno nije u redu s vašom konzolom. Da biste bili sigurni da je sve u redu, pokušajte ponovo pokrenuti i provjerite uspijeva li ponovno pokrenuti igru ​​da brže preuzme vašu igru.

Da biste ponovo pokrenuli svoj Xbox One, napravite sljedeće:

 1. Pomaknite se lijevo na početnom zaslonu da biste ga otvorili Vodič.
 2. Odaberi postavke.
 3. Ići Ponovno pokrenite konzolu.
 4. Odaberi Da potvrditi.

Nakon što se Xbox ponovno pokrene, preuzimanja će biti označena kao pauzirana. Kasnije ćete ih morati ponovo pokrenuti.

9. Pričekajte mirnu vezu

Kod kuće će više od jednog pojedinca koristiti Wi-Fi. To drastično utječe na vašu vezu i smanjuje brzinu za preuzimanje. Moj je prijedlog da pričekate dok nema nikoga da koristi internet i započnete s preuzimanjem. Dobra veza omogućuje vam brže preuzimanje.

10. Koristite VPN

Kada koristite preveliku propusnost, davatelji internetskih usluga preuzimaju ih na sebe kako bi smanjili brzinu vaše veze. U virtualnom svijetu ovaj ISP nazivamo prigušivanjem. Međutim, možete riješiti problem pomoću VPN-a.

Ovaj internetski alat, za skraćivanje virtualne privatne mreže, može sakriti vašu IP adresu, što anonimno analizira vaš pristup internetu i izbjegava da vas nadgleda vaš internetski pružatelj usluga. Kao rezultat toga, davatelji internetskih usluga više neće moći ugasiti vašu vezu.

S druge strane, Xbox One je poznat kao dom mnoštva streaming usluga. Od Netflixa do Hulu sve vam može biti dostupno bez obzira na to gdje živite. Te su usluge ograničene na zemljopisne prostore. VPN pomaže zaobići ta ograničenja mijenjajući vašu internetsku lokaciju.

Xbox nije izvorno kompatibilan s VPN klijentima. Stoga, da biste imali prednost od VPN veze, morat ćete instalirajte VPN na usmjerivač. Uz to će svi uređaji povezani na mrežu imati dodatni sloj sigurnosti.

Kada je u pitanju vrhunski VPN usluga, toplo preporučujem ExpressVPN. Ako želite saznati više o top VPN-ovi za Xbox One, onda je ova tablica tu da vam pomogne.

Povećajte brzinu preuzimanja na Xbox One

Koliko vam treba do završetka jednog preuzimanja? Pa, od sada, to neće biti problem. Sada znate osnovne poteze za povećanje brzine preuzimanja na Xbox One. Nastavite, iskoristite svoje vrhunsko Xbox One iskustvo i uživajte.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map