5 razloga zašto je upotreba VPN-a s Kodi presudna

Na prvi pogled čini se da je Kodi jednostavan medijski player. Međutim, kada se u njega dodaju pravi dodaci, on se vrlo lako pretvara u Sveti Gral besplatnog sadržaja. Dobivate pristup gotovo svim tokovima koji se odnose na sport uživo, nove filmove i TV emisije. Međutim, postoji skrivena cijena koja se korisnicima Kodija naplaćuje kada koriste dodatke drugih proizvođača poput Exodus, SALTS, Quasar ili Sportsdevil. Pravne poteškoće mogu se pojaviti ako se neki dodaci Kodi koriste bez zaštite. Na primjer, dodaci P2P / Torrent koji se koriste bez zaštite ili dopuštenja mogu pozvati na parnicu. Također, neki davatelji internetskih usluga reguliraju internetske veze svojih korisnika tako što ih usporavaju kad primijete da emitiraju velike količine video sadržaja. To je poznato pod nazivom prigušivanje ISP-a. U ovom ćemo vam članku predstaviti 5 razloga koji pokazuju zašto je korištenje VPN-a s Kodi-om apsolutno presudno.

5 razloga zašto je upotreba VPN-a s Kodi presudna

5 razloga zašto je upotreba VPN-a s Kodi presudna

VPN – Pojednostavite svoj život

To je dovelo do situacije u kojoj bi se izbjeglo gušenje propusnosti i tužbe; većina Kodi korisnika se mora prijaviti za VPN uslugu koja je dizajnirana posebno za streamers. Primjer ove VPN usluge je ExpressVPN, što je prilično popularno.

Svaki rezač kablova koji je izvadio svoj satelitski ili kabelski račun znat će brojne mogućnosti za streaming filmova i TV emisija. Imate mogućnost pretplate za plaćene streaming usluge kao što su Hulu, Netflix, Video, Apple TV, Google Play Video i Amazon Prime. Ili bi mogao ići za Kodi, softver otvorenog koda za kućno kino koji se može izvoditi na bilo kojem uređaju.

No Kodi je sam po sebi prilično jednostavan i omogućuje vam strujanje videozapisa iz izbora službenih dodataka ili reprodukciju vlastitih lokalnih medijskih datoteka. Opseg za neograničeni streaming videa otvara se kada potražite neslužbene dodatke.

Razvili su ih neovisni operateri koji jednostavno nemaju vezu s Kodijevim osnovnim timom. Oni samo pišu dodatke koji će raditi na Kodi. Ti su neslužbeni dodaci brojni, a na vama je da odaberete odgovarajući odabir iz ovog velikog niza dodataka i kako ih koristiti i etički i legalno. Sljedeći će razlozi pojasniti zašto trebate koristiti VPN s Kodi-jem.

VPN skriva vaš promet od vašeg davatelja internetskih usluga

Kada Koristite dodatke Kodi neslužbeno za streaming filmova i TV emisija, mudro je ne dopustiti davatelju internetskih usluga da prati sve što struji i njegovu lokaciju. VPN kriptira sve vaše podatke koji teku u & iz okvira Kodi ili čak podataka cijelog vašeg doma.

Također je opremljena za prosljeđivanje svih vaših osobnih podataka putem VPN poslužitelja po vašem izboru koji se nalazi bilo gdje u svijetu. To sprečava vašeg davatelja internetskih usluga da prati vaš sadržaj i izvore cjelokupnog internetskog prometa. Štoviše, budući da su davatelji internetskih usluga službeno počeli prijavljivati ​​ljude koji piriraju sadržaj, to se traži više nego ikad prije. Nema više besplatnih ručkova!

Stream Kodi anonimno

VPN vam omogućuje anonimno preuzimanje, pregledavanje i strujanje. Ne samo da je vaš ISP slijep prema cjelokupnom vašem prometu, već istovremeno i poslužitelj s kojeg ga preuzimate slijepi za vaš identitet i lokaciju. Poslužitelji ne mogu pratiti vašu IP adresu jer jednostavno prepoznaju VPN poslužitelj preko kojeg se usmjerava promet.

Pristupite Geo-blokiranom sadržaju

Kada koristite VPN, imate mogućnost izbora poslužitelja u bilo kojoj zemlji koju želite. Jednom kada se povežete s određenim VPN serverom, Geo-ograničeni dodaci Kodi će „pomisliti“ da ste stanovnik regije u kojoj je njihov sadržaj zapravo dostupan. Ovo je sigurno glavni problem za one koji koriste usluge plaćenih streaminga kao što su Netflix, Amazon i Hulu.

Oni su ozloglašeni zbog geoblokiranja svog sadržaja koji je dostupan samo odabranim zemljama zbog formalnih sporazuma o partnerstvu i legalnih formalnosti. VPN je, srećom, sjajan način zaobilaženja ove prepreke. Međutim, treba znati da je Netflix & Hulu su svjesni ovih VPN zaobilaznica i počeli su ih blokirati. No dobra je vijest da će vam dodaci Kodi pomoći da savladate i taj problem.

Pristupite svim novim izdanjima

Glavna prednost upotrebe VPN-ova je pristup svim novim izdanjima prije nego što ih itko drugi učini. Na primjer, ako se potpuno nova video igra pokrene negdje oko ponoći određenog dana, a vi ste iz SAD-a, vaš VPN može se postaviti da se poveže negdje u Aziji kako bi se igra preuzela gotovo dvadeset i četiri sata ranije.

Zaobiđite ograničenja zatamnjenja

Ako živite u SAD-u ili Kanadi, vjerojatno ste već svjesni da sportski kanali poput ESPN, MLB.tv, NHL.tv i NFL GamePass nameću ograničenja prikazivanja igara uživo. To znači da nećete moći gledati vaš omiljeni tim uživo. Korištenje VPN-a omogućuje vam zaobići ta ograničenja zatamnjenja bez obzira koristite li neslužbeni Kodi dodatak ili sam službeni sportski kanal.

Najbolja VPN usluga koja se koristi kod Kodi

VPN ne samo da će vam odobriti pristup geografski ograničenim Kodi dodacima, nego će vam omogućiti i da anonimno vodite svoj Kodi streaming. Nema više ISP-a ili autorskih grupa koji preskaču. Ako prije niste koristili VPN s Kodi-jem, toplo vas savjetujemo da to učinite iz razloga koje smo naveli u nastavku.

  • Deblokirajte Geo-ograničene Kodi dodatke: Postoji puno Kodi dodataka koje možete koristiti samo u određenim regijama kao što su FreeView, BBC iPlayer, Channel 4 i ITV dodaci. Pomoću VPN-a možete zaobići regionalna ograničenja.
  • Zaobići ISP protocanje: Jeste li ikad primijetili da je brzina vašeg interneta pristojna ako pregledavate web stranice, ali iznenada pada kada gledate videozapise putem interneta? Ako je to slučaj, vaš ISP vjerojatno smanjuje brzinu vašeg interneta. Korištenje VPN-a u osnovi vam omogućuje da to izbjegnete.
  • Vrhunska privatnost: Vaš davatelj internetskih usluga neće moći vidjeti koje web stranice koje posjećujete, datoteke koje preuzimate ili videozapise koje strujirate.
  • VPN aplikacije: Da biste postavili VPN vezu, ne morate biti tehnološki nakaza. VPN aplikacije na PC-u, Mac-u, Androidu, iOS-u i FireSticku čine čitav postupak prilično jednostavnim.

Iz osobnog iskustva, ExpressVPN je najbolja VPN usluga koju možete koristiti s Kodi. Optimizirali su svoje VPN aplikacije kako bi bolje funkcionirali s Kodi dodacima i imali pravila o nepostojanju zapisa. Jednostavno se prijavite putem IPVanish-a. Zatim preuzmite njihovu aplikaciju na isti uređaj na kojem koristite Kodi. Na kraju, pokrenite aplikaciju, prijavite se i povežite se na VPN poslužitelj po vašem izboru. Pogledajte naš pregledani popis najboljih Kodi VPN-ova u 2018. godini.

5 razloga zašto je upotreba VPN-a s Kodi presudna – završite

Ako se pitate trebate li VPN uz Kodi ili ne, nadamo se da su gore navedeni razlozi učinili jasnijima. Nema sumnje da upotreba VPN-a s Kodi-om ima brojne prednosti i u pogledu privatnosti i zabave.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me