A Kodi használatának ismeretlen kockázatai – 5 biztonsági kérdések Senki sem szól Önnek

Van-e kockázat a Kodi-val kapcsolatban? Ha a Kodi streamereket aggodalommal tölti el online biztonsága, amikor nem hivatalos Kodi kiegészítőket, például Exodus, Covenant vagy SALTS filmek, TV sorozatok és élő TV csatornák nézésére használnak? Az online biztonság kérdése valódi, és a mindennapi Internet-felhasználók számára aggodalomra ad okot. De mi lesz Kodival? Ez a népszerű multimédiás alkalmazás veszélyeztetheti a magánéletét? Ebben a cikkben 5 biztonsági kockázatot mutattunk be, amelyekről a Kodi-felhasználók ritkán tudnak.

A Kodi használatának ismeretlen kockázatai - 5 biztonsági kérdések Senki sem szól Önnek

A Kodi használatának ismeretlen kockázatai – 5 biztonsági kérdések Senki sem szól Önnek

A VPN kötelező

Harmadik fél torrent kiegészítései, például a Quasar, a P2P protokollra támaszkodnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy filmeket és TV-műsorokat torrent fájlokból folytassák. Amit a Kodi szerpesztők nem tudják, az az, hogy az internetszolgáltatók és a szerzői jogi trollok könnyen nyomon követhetik a torrent streaming tevékenységeit. Ennek oka az, hogy a P2P azon emberek nyilvános IP-címének hozzáadására támaszkodik, akik egy bizonyos torrent fájlt vetnek vagy peering a nyilvános torrent rajhoz. A kalóz anyag streamingjein keresztüli adatfolyam elkerülésének elkerülése érdekében a Kodi-ban egy virtuális magánhálózat, más néven VPN. Az egész folyamat nem olyan nehéz, mint gondolnád.

 1. Menj tovább ExpressVPN és iratkozzon fel VPN-fiókra.
 2. Töltse le / telepítse a VPN szoftver a Kodi készüléken.
 3. A VPN alkalmazás megnyitása után, csatlakozzon egy VPN szerverhez.
 4. Végül nyissa meg a Kodi-t, és nézzen meg minden filmet, TV-műsort vagy élő közvetítést teljesen névtelenül.

ExpressVPN a legjobb Kodi VPN szolgáltatás, amelyet használhat. Ennek oka elsősorban az, hogy VPN-alkalmazásukat optimalizálták a Kodi-val való együttműködésre. Még VPN-alkalmazásuk is van, amely kompatibilis a FireStick-rel. Regisztrálhat más VPN-szolgáltatókkal is.

A kalóz videók streamingje nem megfelelő

Van egy tévhit, hogy filmek és TV-műsorok letöltése csak illegális. Sokan azt gondolják, hogy ezeknek a kalózos videóknak a továbbvitele teljesen törvényes. Az Európai Bíróság 2017. áprilisában úgy határozott, hogy „a szerzői jogok által védett műveknek, amelyeket egy harmadik féltől származó weboldalon történő közvetítés útján nyernek, amely a művet a szerzői jog tulajdonosának jóváhagyása nélkül kínálja”, nem részesül mentesség a a szerzői jogi tartalom terjesztése. Más szavakkal, A kalóz tartalom tiltott kiegészítőkkel történő streamingje most ugyanolyan illegális az EU-ban szerzői joggal védett anyag letöltése. A VPN ismét elengedhetetlen, ha „kalóz” stream-eket akarunk nézni a Kodi-n anélkül, hogy a törvény rossz oldalára kerülnénk.

A Kodi App messze nem tökéletes

2017. márciusában újdonságok merültek fel, hogy a Kodi 17 Kryptonnak komoly biztonsági hibája van, amely potenciálisan segítséget nyújthat a számítógépes bűnözőknek az eszközöd feltörésében. Rosszindulatú felhasználásával feliratok amelyet a harmadik féltől származó tárolók biztosítanak, a hacker teljes mértékben irányíthatja azt az eszközt, amelyre a Kodi alkalmazást telepítette. Ezt a biztonsági problémát a Kodi 17.3 frissítés kiadásával oldották meg. Ez azonban természetesen nem jelenti azt, hogy a jelenlegi Kodi verzióban nincsenek más biztonsági hibák. Mindezeken túl sok Kodi-felhasználó továbbra is a Kodi 17.1-et vagy akár a Kodi 16.1 Jarvis-t használja, még nem ismeri a lehetséges kockázatokat. Ha ilyen ember vagy, kövesse ezeket a lépéseket, hogy frissítse a Kodi-alkalmazást a legújabb verzióra.

 1. Először menjen tovább a hivatalos Kodi letöltési oldalra.
 2. Innentől válassza ki az operációs rendszert.
  Telepítse a Kodi 18 Leia éjszakai építését

  Telepítse a Kodi 17.3 Build verziót

 3. Miután megjelenik a felbukkanó ablak, válassza az „Ajánlott” lehetőséget.
 4. Most kattintson a Kiadás melletti kék gombra.
  A Kodi 18 Leia telepítése

  A Kodi 17.3 telepítése

 5. A Kodi 17.3 Krypton telepítőfájlja mostantól kezdődik a letöltés.
 6. Miután letöltötte a fájlt, csupán annyit kell tennie, hogy megnyitja azt a telepítési folyamat elindításához.

Ha Fire Stick-et használ, akkor ezen útmutató segítségével telepítheti vagy frissítheti Kodi-alkalmazását a Kodi 17.3-ra. Ha a Kodi telepítette egy Android okostelefonra, táblagépre vagy TV-boxra, akkor a Google Playen is frissítheti a 17.3-as verzióra..

A harmadik féltől származó kiegészítők nem biztonságosak

Az olyan nem hivatalos Kodi-kiegészítők, mint az Exodus, SALTS, Covenant és a Phoenix, lehetővé teszik, hogy szó szerint ezer film és TV-sorozat ingyenesen nézhessen online. Mindazonáltal, amikor ezeket a kiegészítőket használja, bizalmát a kiegészítők fejlesztőinek bízza. Bizonyos esetekben a nem hivatalos Kodi addon fejlesztők valóban visszaéltek ezzel a bizalommal. Tavaly februárban hír született arról, hogy egy Exodus addon fejlesztő rosszindulatú kódot helyezett be a népszerű addonba, hogy az Exodus felhasználókat botnetekké alakíthatja. Fő célja az volt, hogy indítson egy DDoS támadást az Ares Blog ellen. Az Exodus fejlesztő később megfordította ezeket a változásokat, mielőtt bocsánatot kért és végül az Exodus fejlesztőjévé vált.

A TVAddons halott vagy van?

A TVAddons fejlesztette ki a legfontosabb Kodi-tárolót, a Fusion-t. Júniusban a TVAddons.ag webhely hirtelen offline állapotba lépett és továbbra is működik a mai napig. A múlt héten a Torrentfreak arról számolt be, hogy a TVaddons domain átkerült egy kanadai kalózkodás elleni vállalkozásba. Nathan Betzen, a Kodi projektmenedzserje szerint ezeknek a domaineknek a harmadik felekkel való ellenőrzése bármit megtehet, amit a TVAddons veszélyeztetett volt felhasználóinak akart. Ez valószínűleg magában foglalja egy olyan figyelő telepítése, amely visszajelzi a felhasználó IP-címét és mindent, amit a Kodi-ban csináltak. Ha a TVAddons telepítve van a Kodi alkalmazásban, akkor a legjobb, ha teljesen eltávolítja azt. Így távolíthatja el a Fusion programot a Kodi 17 Krypton alkalmazásból.

 1. Indítsa el a Kodi alkalmazást, és lépjen az ‘Addons’
 2. Kattintson a jobb felső sarokban lévő „Telepítési mező” elemre.
 3. Most válassza a „Telepítés a tárházból” lehetőséget..
 4. Ezután keresse meg a Fusion repot.
 5. Ezután kattintson a jobb gombbal, vagy hosszan nyomja meg, attól függően, hogy milyen eszközre telepítette a Kodi-t.
 6. Válassza az „Információ” lehetőséget -> Eltávolítás.
 7. Amikor a „Biztos benne?” Felszólítást kap, kattintson az igen gombra.
 8. Ha együtt szeretné törölni a Fusion forrásfájlt, ugorjon a Beállítások elemre -> Fájl kezelő.
 9. Találd a ‘Fusion’ -t, és kattints jobb egérgombbal.
 10. Ezután válassza az „Forrás eltávolítása” lehetőséget..
 11. Amikor a „Biztos benne?” Felszólítást kap, kattintson az igen gombra.

Másik lehetőségként a Kodi alkalmazás gyári beállításait visszaállíthatja az útmutató követésével. Az egyes kiegészítők eltávolításával kapcsolatos utasításokat itt talál.

5 Kodi biztonsági kockázat Senki sem szól rólad

Van egy bizonyos kockázati tényező, amikor bármilyen olyan alkalmazást használsz, amely hozzáférhet az internethez. Kodi nem különbözik egymástól. Mindig ellenőrizze, hogy VPN-t használ-e. Ezenkívül tartsa naprakészen a Kodi alkalmazását. Távolítson el minden olyan kiegészítőt vagy tárolót, amelyet már nem használ, vagy már nem működik. Végül ellenőrizze, hogy van-e megbízható vírusvédelmi program telepítve ugyanazon az eszközön, amelyen a Kodi-t használja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me