Je li Kodi zakonit? Je li Kodi siguran za upotrebu?

Je li Kodi zakonit? Je li Kodi siguran za upotrebu u SAD, Velika Britanija, Australija, Kanada ili Njemačka? To je pitanje koje mnogi postavljaju kada razmišljaju o tome instalirati Kodi na njihov PC, Mac, Amazon Fire TV, Linux, Android, ili bilo koji drugi uređaj za strujanje koji je Kodi podržan. Ovisno o tome za što koristite Kodi, postoji realna mogućnost u koju biste mogli ući pravni nevolja.
Ako Kodi koristite streaming filmova i TV emisije koristeći neslužbeni Kodi dodaci Kao odlazak ili SOLI, možda nešto radiš nezakonit bilo da znate ili ne. Pročitajte sljedeći vodič za korake za zaštitu i skrivanje svojih aktivnosti i navika gledanja na kodi. Naučite kako koristiti Kodi sigurno i anonimno s VPN-om.


Je li Kodi zakonit i siguran za upotrebu?

Je li Kodi zakonit & Siguran za upotrebu?

Je li Kodi zakonit?

Odgovor je Da, Kodi je legalan. Međutim, Kodi korisnici u Velika Britanija, SAD, Australija, Irska, Francuska, Kanada i Njemačka primili su obavijesti o kršenju autorskih prava kao rezultat korištenja određenih dodataka Kodi. Nema ništa nezakonito u preuzimanju i instaliranju samog Kodija. Pravna pitanja iz činjenice da puno filmski dodaci i živjeti TV dodaci njihov sadržaj dobivaju iz piratskih izvora.
Kao krajnji korisnik, vjerojatno nemate pojma da radite bilo što pogrešno, no to ne uklanja bilo kakvu moguću pravnu odgovornost korištenja tih dodataka. Biti na sigurna strana, najbolje je koristiti a VPN usluga zajedno s Kodijem.
S VPN-om, ni vaš niti vaš davatelj internetskih usluga niti autorski trolovi ne mogu vidjeti što radite na mreži. Tako ćete izbjeći primanje bilo kakvog potencijala obavijesti o kršenju autorskih prava ili upozoravajuća pisma.

Ažuriranje 1: 28. veljače 2017. pojavile su se vijesti koje govore da je britanski ured za intelektualno vlasništvo pokrenuo Kodi box savjetovanje pod pritiskom nositelja prava i emitera. Čini se da je cilj pooštriti zakone i prilagoditi zakone o autorskim pravima koji ne ciljaju samo prodavače Kodi box-a, već i krajnje korisnike..

Ažuriranje 2: 7. ožujka 2017., Lord Toby Harris, predsjednik Nacionalnih trgovinskih standarda u Velikoj Britaniji, izjavio je da će “upozoriti i bilo koju osobu ili tvrtku koja prodaje ili upravljajući takvim uređajem (Kodi okviri) da krše zakon o autorskim pravima. Nacionalni trgovinski standardi i dalje će štititi zakonito poslovanje i slijediti one koji krše autorska prava na ovaj način. “

Ažuriranje 3: Prema otvorenim pravima, predloženi Račun za digitalnu ekonomiju u Velikoj Britaniji bi mogli predati trolovima s autorskim pravima šansu da zaprijete Kodi korisnicima i torrent dijeliteljima datoteka zatvorskim kaznama do 10 godina.

Ažuriranje 4: U srijedu, 26. veljače 2017., ECJ, zvani Europski sud pravde, presudio je da “djelo zaštićeno autorskim pravima dobiveno strujenjem s web stranice koja pripada trećoj strani koja nudi to djelo bez pristanka vlasnika autorskih prava” nema koristi od izuzeća zakona kojima se uređuje distribucija autorskog sadržaja. Drugim riječima, strujanje piratskih sadržaja korištenjem ilegalnih dodataka sada je jednako ilegalno u EU kao preuzimanje materijala zaštićenog autorskim pravima.

Stoga morate biti osobito oprezni kada koristite Kodi, posebno ako živite u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ne preuzimajte nikakve rizike i koristite VPN da biste sakrili svoje streaming aktivnosti. Čini se da je samo pitanje vremena kada vlasti i započnu ciljati korisnike Kodija.

Kako ostati siguran kod Kodija?

Najvažniji aspekt korištenja Kodi-ja je znati što radite. Kada biste se kretali po internetu za informacije kako postaviti Kodi i instalirati dodatke na njemu provjerite može li se vjerovati web mjestu koje navodi potrebne upute. Znanje je ovdje ključno. Jednostavno nema izgovora da napustiš svoje izložena internetska sigurnost ili privatnost. Primijetit ćete da većina članaka koji se odnose na Kodi vrlo preporučuju upotrebu VPN s tim, i s dobrim razlogom. Virtualna privatna mreža dodaje dodatni sloj sigurnosti i privatnosti vašim aktivnostima pregledavanja i strujanja. Stoga štite vaše osjetljive privatne podatke dok koristite VPN.

Uvijek je najbolje koristiti samo službene dodatke Kodi-ju. Ovi službeni dodaci potpuno su legalni i sigurni za upotrebu.

Kad god se povežete na VPN poslužitelj, sav je vaš internetski promet šifriran. To znači da ni vaš internetski davatelj internetskih usluga niti autorska prava neće moći otkriti koje datoteke ili filmove gledate. VPN također štiti vas od napada Čovjeka u sredini.

Ako ozbiljno govorite o svojoj privatnosti, koristite VPN. Jednostavno je. ExpressVPN su vjerojatno najviše korišteni VPN kod Kodi. Također možete instalirati bilo kojeg od sljedećih VPN davatelja na čuvajte svoju internetsku aktivnost sigurnom i skrivenom iz znatiželjnih očiju vašeg davatelja internetskih usluga ili potencijalnih autorskih lakova.

Je li Kodi siguran?

Kodi je općenito sigurna platforma ako znate što radite. Nažalost, kao i sve druge aktivnosti koje biste mogli obavljati na mreži, postoje određene rizici uključeni. Ispod možete pronaći popis svih najistaknutijih rizika koji bi mogli pretvoriti vaš Kodi nesiguran.

 • Nadgledanje davatelja internetskih usluga: Vaš ISP prati ono što radite na mreži. Jednostavno je. Oni mogu vidjeti koje web stranice koje posjećujete, koje datoteke preuzimate i koje filmove strujite putem interneta. Nije važno koji uređaj, softver ili aplikaciju koristite. To je razlog zašto bi mnogi korisnici koji strujaju filmove koristeći popularne neslužbene Kodijeve dodatke poput Exodusa pisma upozorenja od svog davatelja internetskih usluga.
 • Neslužbeni Kodi Addons: Iskreno, najbolji dodaci za instaliranje na Kodiju su neslužbeni. Ovi dodaci vam omogućuju gledajte najnovije holivudske blockbustere, vrhunske TV serije, i što je najvažnije, sportski prijenos uživo. Problem je što instalacija ovih dodataka iz neslužbenog skladišta može biti izložena.
 • MITM napadi: Napadi čovjeka u sredini jedan su od najveće internetske prijetnje. Ako haker uspije infiltrirati u vezu između vas i Kodija, vaše osobne informacije može biti ugrožena.
 • Hakeri i prevaranti: Činjenica da je Kodi besplatni softver otvorenog koda dvosjekli je mač. Tijekom godina, XBMC je postao popularna meta hakera koji napadaju sumnjive streamere u pokušaju da se domognu svojih privatne podatke.
 • Trolovi autorskih prava: Postoje dodaci Kodi koji vam zapravo omogućuju strujanje torrent datoteka na vašem Kodi-ju. Problem je u tome što kad god preuzmi torrent datoteku, praktički dodajete svoju IP adresu u datoteku bujica bujica. Trolovi zaštićeni autorskim pravima mogu koristiti vašu IP adresu pratite vaše mrežne aktivnosti također.
 • Kodi unaprijed učitane Android TV kutije i Amazon Fire TV štapovi: Službeni blog Kodi objasnio je u dužini zašto se mogu nalaziti ove Kodi kutije nesiguran. Ove TV kutije dolaze s Kodi-om instaliranim na njima. Ovdje je problem to što ih neki prodavači ispunjavaju slomljeni dodaci koji možda neće uspjeti ili još gore, napustiti vas otvoren za brojne sigurnosne podvige. Prodajem neke od ovih unaprijed napunjene Kodi TV kutije se u EU-u čak smatra nezakonitim.
 • DDoS napadi: Addon-ovi programeri mogu umetnuti zlonamjerne kodove u dodatke. Tada se u ove dodatke mogu pretvoriti ne sumnjivi korisnici botneta koji izvode DDoS napadi na web stranicama širom weba. Popularni Exodusov dodatak zapravo se koristio na takav način. Međutim, zajednica TVAddon poduzela je potrebne radnje kako bi Exodus dodatak bio siguran za upotrebu od tada.
 • Zlonamjerni titlovi: U nekim slučajevima hakeri čak i koriste titlovi koju osiguravaju treća skladišta kako bi preuzela potpunu kontrolu nad uređajem na koji ste instalirali aplikaciju Kodi. Zaklada XBMC svjesna je ovih problema i izdala je novo ažuriranje (Kodi 17.3) kako bi ih riješili. Ako i dalje koristite stariju verziju Kodi-ja, toplo preporučujemo da je ažurirate na Kodi 17.3.

Je li Kodi zakonit i siguran? Dodatni trikovi i savjeti

Osim upotrebe VPN-a, možete poduzeti i niz mjera zaštiti svoju internetsku privatnost i istovremeno maksimalno iskoristiti svoj Kodi. Pogledajte korisno Kodi vodiči ispod.

 • Što je Kodi? Vodič za početnike
 • Najbolji 5 Kodi VPN za 2017. Vodič za recenziju.
 • Jesu li Kodi TV kutije legalne i sigurne za upotrebu?
 • Najbolji Kodi uređaji za strujanje.
 • Najbolji vodič za instalaciju Kodi Addonsa.
 • Kako sakriti svoju IP adresu na Kodi-ju?
 • Kako anonimno gledati filmove na Kodi?

Je li Kodi zakonit? Sažetak

 • Za početak, sama aplikacija Kodi nije nezakonit.
 • Dodatno, Instaliranje Kodija na tvoj PC, Mac, Android, multimedijski TV uređaj, Fire Stick, Nexus Player, ili Nvidia Shield nije ilegalno.
 • Međutim, možete upasti u probleme sa zakonom ako gledate piratske struje putem dodataka Kodi treće strane.
 • Bilo je i slučajeva da su korisnici Kodija primali upozorenja i obavijesti o kršenju autorskih prava.
 • Korištenje VPN-a s Kodi-jem u osnovi sprečava vaše ISP, nositelji autorskih prava, i bilo tko drugi iz špijuniranja onoga što gledate na mreži.
 • Na kraju, nemojte koristiti Exodus, SALTS, 123Movies, Mobdro, SportsDevil, ili slični dodaci bez VPN-a ako živite u njima SAD, Velika Britanija, EU, Kanada, Njemačka, Australija, Indija, Francuska ili Španjolska.

Je li Kodi zakonit i siguran za upotrebu? Zaključak

Je li Kodi zakonit? Pa, ne posjeduje nijedan video sadržaj dostupan za strujanje. Međutim, kad god idete na mrežu, bilo koja web lokacija koju posjetite ili aplikacija koju upotrebljavate može vidjeti vašu javna IP adresa. Vaša IP adresa je vaša digitalni otisak prsta. To otkriva vaše fizička lokacija kao i ostale osobne podatke. najbolji način da ostanete sigurni kada koristite Kodi je da ExpressVPN za dodano privatnost i sigurnosti. Ne preuzimajte rizik i bez streaminga filmova, TV emisija ili sportskih događaja uživo na Kodiju spajanje na VPN prvi. To je rizik koji nije vrijedan preuzimanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map