Jesu li Kodi Boxes nezakoniti ili legalni u Australiji, Kanadi, SAD-u?

Jesu li Kodi Boxes nelegalni ili legalni koristiti u Velika Britanija, Kanada, Australija ili SAD? Kodi XBMC brzo se pretvara u jednu od najčešće korištenih streaming aplikacija. To je dovelo do značajnog porasta Kodi TV kutija. Te streaming uređaje sa sustavom Android lako možete pronaći na ebay ili Amazon. Dolaze sa Kodi je unaprijed instaliran, štede vam vrijeme, trud i gnjavaža što ćete morati ručno instalirati Kodi na Android TV Box, zajedno s njegovim spremištima i dodacima. Međutim, jesu li ove Kodi kutije sigurne za upotrebu? I još važnije, možete li upasti u pravne probleme ako kupite Kodi TV okvir na mreži?


Jesu li Android TV kutije sigurne i zakonite?

Jesu li Kodi kutije nelegalne ili legalne?

Jesu li Kodi kutije sigurne za upotrebu?

Sigurnost Android TV kutije uglavnom se odnosi na to ima li taj streaming uređaj malware ili virusi instaliran na njemu. Bilo je nekoliko slučajeva u kojima su takve kutije Kodi TV doista bile zaražene zlonamjernim softverom. Takvi su incidenti dobro dokumentirani na službenom web mjestu Kodi. Ako namjeravate kupiti Kodi okvir izvan Amazona ili Ebaya, prije kupovine obavezno prođite sve recenzije. To vam omogućuje bolju predodžbu o tome možete li vjerovati prodavaču Android TV uređaja ili ne.

U slučaju da ste kupili Android TV kutiju na kojoj je Kodi unaprijed umetnut, provjerite je li na njemu instalirano najnovije Kodi 17.3 ažuriranje. Starije verzije Kodi-ja imaju velike nedostatke u sigurnosti koji su riješeni u najnovijem ažuriranju.

Činjenica da se kućice Kodi TV temelje na Androidu također znači da na njih možete instalirati antivirusne aplikacije. Provjerite jeste li postavili antivirusnu aplikaciju, poput BitDefendera, MalwareBytesa ili Avast-a na Android streaming uređaju neposredno nakon što ga povežete s WiFi mrežom. Ima čak Kodi antivirusni dodaci Kao Sigurnosni štit možete instalirati putem svoje XBMC aplikacije.

Jesu li Kodi kutije legalne za upotrebu?

Ažuriranje 1: 8. veljače 2017. britanske policijske snage uhitile su 5 osoba optuženih za prodaju i distribuciju ilegalnih Kodi-set-boxova na sjeverozapadu Engleske i Walesa.

Ažuriranje 2: 7. ožujka 2017., Lord Toby Harris, predsjednik Nacionalnih trgovinskih standarda u Velikoj Britaniji, izjavio je da će “upozoriti i bilo koju osobu ili tvrtku koja prodaje ili upravljajući takvim uređajem (Kodi okviri) da krše zakon o autorskim pravima. Nacionalni trgovinski standardi i dalje će štititi zakonito poslovanje i slijediti one koji krše autorska prava na ovaj način. “

Ažuriranje 3: 4. travnja 2017. Amazon je službeno zabranio prodaju Android TV kutija na svojoj web stranici. Amazon je čak zaprijetio da će obustaviti račune svima koji pokušaju prodati „potpuno učitane“ Android TV kutije.

Ažuriranje 4: Ebay je 11. travnja 2017. pratio Amazonove odijele i zabranio prodaju Kodi kutija na svojoj web stranici..

Ažuriranje 5: U srijedu, 26. travnja 2017., ECJ, zvani Europski sud pravde, presudio je da “djelo zaštićeno autorskim pravima dobiveno strujenjem s web stranice koja pripada trećoj strani koja nudi to djelo bez pristanka vlasnika autorskih prava” nema koristi od izuzeće zakona koji reguliraju distribuciju sadržaja autorskih prava. Drugim riječima, strujanje piratskih sadržaja korištenjem ilegalnih dodataka sada je jednako ilegalno u EU kao preuzimanje materijala zaštićenog autorskim pravima.

Ažuriranje 6: U četvrtak, 25. svibnja 2017., Facebook je ažurirao svoju trgovinsku politiku da zabrani prodaju Android TV kutije prema TorrentFreak. “Zabranjena je prodaja sljedećeg na Facebooku: Proizvodi ili stavke koje olakšavaju ili potiču neovlašteni pristup digitalnim medijima.” stranica glasi.

Ovo je sivo područje. Hoće li se Kodi kutije smatrati ilegalnim ili ne ovise u velikoj mjeri ovisno o vašoj trenutnoj zemlji prebivališta. Velika Britanija, Kanada, Australija, Njemačka, Francuska i SAD imati stroge zakone protiv internetsko piratstvo. Ono čega možda niste svjesni je da veliki broj dodataka Kodi-ju koji koristite za gledanje filmova i TV emisija dobiva svoj video feed sa piratskih streaming stranica. Zato je britanska policija nedavno uhitila prodavača Kodi TV-a iz Norfolka u Engleskoj. Vaš ISP može lako nadzirati vaše mrežne aktivnosti. To je glavni razlog zbog kojeg toliki broj sumnjivih korisnika Kodi TV-a dobiva obavijesti o kršenju autorskih prava od njihovih davatelja internetskih usluga. Da biste ostali na sigurnoj strani, upotrijebite VPN na kućici Kodi TV. Na taj način možete struji filmove, TV serije i TV kanale uživo anonimno.

Najbolji VPN-ovi koji se koriste s Kodi TV Boxom

Iako antivirusne aplikacije štite vaš uređaj za streaming od potencijalnog zlonamjernog softvera ili virusa, vi ste i dalje izloženi ISP potencijalno prisluškuje na ono što gledate na mreži. Nije važno jeste li strujili putem svog Kodi TV kutija, PC, Fire Stick, Android ili iOS. Ružna istina je da je vaš Internet usluga može zadržati kartice na svim svojim aktivnostima na mreži. koristeći VPN je najbolji, a možda i najlakši način postizanje anonimnosti na mreži.

 • Spajanjem na VPN poslužitelj praktično sprečite da vas internetski davatelji internetskih usluga, autori s troškovima autorskih prava čak i vladine agencije špijuniraju.
 • VPN aplikacije kompatibilni su s PC, Mac, iPhone, iPad, i naravno Android. Ako vaš usmjerivač ima VPN klijent, na njemu možete čak i postaviti VPN vezu.
 • Također možete sakrij svoju javnu IP adresu pomoću VPN-a. Na taj način nitko ne može pratiti kako vas torrent preuzima.
 • Posljednje, ali ne najmanje bitno, VPN vam omogućuje zaobići regionalna ograničenja. Neki su dodaci Kodi i kanali za strujanje geo-ograničeno tj. možete ih gledati samo u određenim regijama. Virtualne privatne mreže sve što trebate otključajte geoblokirani sadržaj iz cijelog svijeta.

U smislu best VPN koji se koristi na Kodi TV kutijama, Svakako bih preporučio upotrebu ExpressVPN. Oni ne održavaju zapise svojih korisnika na mreži i njihovi VPN poslužitelji prilično dobro funkcioniraju s Kodi-jem. Nabrojao sam druge vrhunske usluge Kodi VPN ispod.

Naučiti kako sakriti svoj IP na bilo kojem Android TV Boxu.

Kako instalirati Kodi 17 Krypton na FireStick

Najbolji scenarij koji biste trebali slijediti bila bi kupovina nesmetanog programa Amazon Fire TV Stick i zatim sami instalirajte Kodi na FireStick kao što je prikazano u vodiču u nastavku. Isti postupak se može koristiti za instaliranje Kodija na bilo koji Android TV Box.

Najbolje Kodi Android kutije za 2017. godinu

 • Amazon Fire TV
 • Nvidia Shield
 • Matricom G-Box Q2
 • MINIX,
 • TICTID-M9C
 • Razor Forge TV
 • Google Nexus Player
 • Oobersticks

Pročitajte našu recenziju Top 5 Kodi Streaming Devices.

Jesu li Kodi kutije sigurne i legalne za upotrebu? Donja linija

Nemojte pogrešiti. vaš privatnost i sigurnost na mreži nije nešto što želiš olako shvatiti. Korištenje a pravilan antivirusni program kao i VPN uslugu poput ExpressVPN na tvoj Kodi TV Box može vas uvelike zaštititi od potencijalnih sigurnosnih i pravnih problema.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map