Kako provjeriti IP adresu na Kodi-ju

Postavljanje VPN-a na Kodi je sve što trebate otključajte puni potencijal platforme. Ali kako ćete znati radi li ispravno ili ne? Koristim Kodi već duže vrijeme i nekoliko sam trikova zasukao rukave. Ako želite vidjeti jeste li uspješno uspostavili VPN vezu, jednostavno provjerite svoju javnu IP adresu. Znam da nije tako lako, a opet nije nemoguće. Imam tvoje leđa. Ovaj će vam vodič točno pokazati kako provjeriti svoju IP adresu na Kodi-ju. Idemo.

Kako provjeriti IP adresu na Kodi-ju

Kako provjeriti IP adresu na Kodi-ju

Privatna IP adresa u odnosu na javnu IP adresu – u čemu je razlika?

Mnogi se ljudi zbune između dvije glavne vrste IP adresa: javnu i privatnu IP adresu. Uređaji vašeg uređaja privatnu ili internu IP adresu je IP koji vaš usmjerivač ili modem izdaju na taj uređaj. To uglavnom omogućuje vašem uređaju da komunicira s usmjerivačem i drugim uređajima na koje ste mogli biti povezani s istim usmjerivačem u vašem domaćinstvu.

vaš javni IP, međutim, je IP adresa koju vam izdaje vaš ISP (davatelj internetskih usluga). javna ili vanjska IP adresa potrebno je za primanje i slanje podataka na web stranice ili aplikacije. Dakle, ako želite vidjeti hoće li VPN krije vašu IP adresu, vaš javni IP je ono što biste trebali provjeravati.

Kako provjeriti javnu IP adresu na Kodi-ju?

Par stvari treba učiniti prije nego provjerite svoju IP adresu. Sve je predstavljeno u sveobuhvatnom postupnom koraku. Ne brini.

Korak 1 – Nabavite čarobnjaka Indigo

Krenimo od Kodi IP adrese bez povezivanja s VPN serverom. Morat ćete instalirati Čarobnjak Indigo kako je dolje konstruirano.

 1. U redu, hajde da počnemo aktiviranje aplikacije Kodi.
 2. Nakon toga, prijeđite na postavke. Pronaći ćete Ikona zupčanika u gornjem lijevom kutu zaslona.
 3. Dođite do Postavke sustava -> Stručna razina, i onda Add-ons.
 4. Trebali biste omogućiti “Nepoznati izvori”. Bez toga, dodaci trećih strana ne mogu se instalirati.
 5. Kao i svaka druga aplikacija ili uređaj, Kodi će vas upozoriti obavijesti. Kliknite Da.
 6. Vratite se natrag Kodijeve postavke.
 7. Kliknite na Upravitelj datoteka i idite desno na Dodajte izvor.
 8. Dodirnite None i pošaljite ovaj put: „Http://fusion.tvaddons.co/”.
 9. Preimenujte to u fuzija i pritisnite OK.
 10. Povratak na naše Početni zaslon, kliknite na Add-ons.
 11. Tamo je Ikona nalik paketu u gornjem lijevom kutu zaslona. Kliknite na to. 
 12. Jednom tamo, trebali biste odabrati Instalirajte iz Zip datoteke. 
 13. Odaberite datoteku koju ste upravo imenovali “fuzija“I kliknite početak-ovdje.
 14. Odabrati plugin.program.indigo-x.x.x.zip i hit instalacija.
 15. Pojavit će se obavijest koja vas obaveštava Omogućen je dodatak.
 16. Vratite se na Kodijev početni zaslon i kliknite na Moji dodaci.
 17. Na kraju odaberite Programski dodaci i lansirajte Indigo s popisa.

Korak 2 – Nabavite svoju IP adresu

Sad kad ste instalirali Indigo, vrijeme je za provjerite svoju IP adresu na Kodi-ju.

 1. lansiranje Indigo i kliknite na ‘Informacije o sustavu’.
 2. Zapišite svoju vanjsku IP adresu i napustite svoju Kodi aplikaciju.
 3. Sada spojite se na VPN poslužitelj i ponovno pokrenite Kodi aplikaciju.
 4. Pokrenite Indigo opet i provjerite svoju vanjsku IP adresu ispod ‘Informacije o sustavu’.
 5. Sada usporedite dvije IP adrese zajedno.
 6. Ako vaš VPN radi kako treba, vidjet ćete ga dvije različite IP adrese, jedan prije upotrebe VPN-a i jedan poslije.

Dobijanje vaše IP adrese na Kodi poduzet će neke korake, ali da biste je dobili na drugim uređajima, to je vrlo jednostavno. Samo posjetite ovo IP identifikator i moći ćete provjeriti javni IP, privatni IP, uređaj koji upravljate i web preglednik koji koristite.

Najbolje VPN usluge za Kodi

Da bi to bilo jednostavno, VPN je internetski softver koji se dodaje sigurnost i privatnost vašim internetskim aktivnostima. Imate ličnu kartu, zar ne? Svi rade. Pa, vaša IP adresa je vaš internetski ID i svi ga mogu vidjeti. IP adresa dohvaća podatke o vašem lokaciju i vašeg davatelja internetskih usluga (davatelj internetskih usluga). S VPN-om možete sakrij ga i pregledavaj anonimno. 

Štoviše, VPN-ovi mogu prevara svoju lokaciju tako da se pritiskom na gumb možete pojaviti na različitim mjestima. To vam dobro dolazi kada to tražite deblokirajte geo-ograničeni sadržaj. Pogledajmo što još VPN može učiniti:

 • Zaobiđite Geo-ograničenja: Možda ćete to naći neke Kodi dodaci nisu dostupni instalirati. To je zato što je većina njih regija specifičnih, što znači da djeluju u određenoj zemlji. S VPN-om možete spojite se na poslužitelj u bilo kojoj podržanoj zemlji i pristup ekskluzivnom sadržaju unatoč tome što je u inozemstvu.
 • Brzina veze: Ponekad kada strujirate videozapis, svjedočite nagli pad brzine a vaš se videozapis počinje puno pohranjivati. To je zato što tvoj ISP gasi vaš internet. Međutim, kad se povežete s VPN poslužiteljem, to možete zaobići ovo pitanje s lakoćom.
 • Internet anonimnost: Znate da postoji puno toga ilegalni dodaci na Kodi-ju pravo? Zamislite da imate problema s isprobavanjem jednog? Da, vaš IP možete pratiti na stvarnu lokaciju. “Ne ohrabrujem nezakonite radnje, ali Kodi je namijenjen uživanju.” S VPN-om možete sakrij svoju IP adresu i pregledavati anonimno. Nitko ne može znati što radite.

U smislu privatnost i sigurnost, na koji se možete osloniti ExpressVPN. Upotrebljavam ga godinama i dosad nisam naišao ni na jedan problem. Isprobajte njihovu uslugu, nude vam 30-dnevna garancija povrata novca u slučaju da ste se predomislili. Također, provjerite sljedeće najbolji VPN-ovi za Kodi.

Kako provjeriti privatnu IP adresu na Kodi

Ako je to privatna IP adresa vašeg uređaja, nakon što slijedite korake u nastavku. Imajte na umu da privatna IP adresa nije IP koji vam se čini da koristite dok pregledavate web.

 1. Pokrenite svoju Kodi aplikaciju i odaberite „Postavke”.
 2. Zatim odaberite ‘Informacije o sustavu’.
 3. Ovdje možete vidjeti razne informacije o uređaju na koji ste instalirali aplikaciju Kodi uključujući njegovu privatnu IP adresu.

Kako provjeriti Kodi IP adresu – završiti

Iako je Kodi vrlo prilagodljiv, nisam mogao pronaći nijednu drugu metodu koju trenutno možete koristiti za provjeru vaše javne IP adrese na Kodi-ju. Nadamo se da će vam se gornji vodič pokazati korisnim. U nastavku ostavite komentar u slučaju da vam je potrebna dodatna pomoć kod Kodi ili VPN-a.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me