Kodi Crackdown 2017 – Određena vremenska crta

Kodi Crackdown u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji? Vjerojatno ste čuli puno vijesti o napadima vlasti na prodavače uređaja s Android TV kutijama i neslužbenih Kodi addon programera u posljednjih nekoliko mjeseci. Trebate li biti zabrinuti ili je sve to jednostavno slučaj zastrašivanja? U ovom ćemo članku istražiti glavne događaje koji se odnose na upotrebu “ilegalnih” Kodi dodataka. Članak ćemo također ažurirati kad god se pojave nova velika pravna pitanja vezana uz upotrebu Kodija.


Kodi Crackdown 2017 - Određena vremenska crta

Kodi Crackdown 2017 – Određena vremenska crta

Kodi Crackdown 2017 – Određena vremenska crta

Prije nego što se pozabavimo svim incidentom gdje moramo istaknuti da je Kodi kao aplikacija potpuno legalna. Preuzimanjem i instaliranjem aplikacije Kodi ne kršite nijedan zakon. Međutim, kao na primjer s aplikacijom uTorrent, potencijalnom piratskom materijalu možete pristupiti putem Kodi-ja. Sama aplikacija Kodi nije povezana s dodacima treće strane koji olakšavaju pristup piratskim filmovima, TV emisijama ili prijenosima uživo..

Veljače 2017

 • Pojavile su se vijesti koje ukazuju da je britanski ured za intelektualno vlasništvo pokrenuo Kodi box savjetovanje pod pritiskom nositelja prava i emitera. Čini se da je cilj pooštriti zakone i prilagoditi zakone o autorskim pravima koji ne ciljaju samo prodavače Kodi box-a, već i krajnje korisnike..

Ožujka 2017

 • Lord Toby Harris, predsjednik Nacionalnih standarda za trgovinu u Velikoj Britaniji, izjavio je da će “upozoriti i bilo koju osobu ili tvrtku koja prodaje ili upravljajući takvim uređajem (Kodi okviri) da krše zakon o autorskim pravima. Nacionalni trgovinski standardi i dalje će štititi zakonito poslovanje i slijediti one koji krše autorska prava na ovaj način. “

Travnja 2017

 •  ECJ, zvani Europski sud pravde, presudio je da “djelo zaštićeno autorskim pravima dobiveno strujenjem s web stranice koja pripada trećoj strani koja nudi to djelo bez pristanka vlasnika autorskih prava” nema koristi od izuzeća zakona koji upravljaju distribucijom autorskog sadržaja. Drugim riječima, strujanje piratskih sadržaja korištenjem ilegalnih dodataka sada je jednako ilegalno u EU kao preuzimanje materijala zaštićenog autorskim pravima.
 •  Amazon i Ebay službeno zabranjuju prodaju Android TV kutija na svojoj web stranici. Amazon je čak zaprijetio da će obustaviti račune svima koji pokušaju prodati „potpuno učitane“ Android TV kutije.

Svibnja 2017

 • Facebook je ažurirao svoju trgovinsku politiku za zabranu prodaje Android TV kutija. “Zabranjena je prodaja sljedećeg na Facebooku: Proizvodi ili stavke koje olakšavaju ili potiču neovlašteni pristup digitalnim medijima.” stranica glasi.

Lipanj 2017

 • Phoenix, izuzetno popularan Kodijev dodatak se isključuje. Njegov programer je tvrdio da smo “U svjetlu trenutnih događaja odlučili zatvoriti Phoenix.”
 • Web stranica TVAddons tajanstveno ide van mreže. TVAddons je dom Fusion repozitorija. Bez upozorenja, web-lokacija je otišla van mreže i nikad se nije oporavila. Mnogo nagađanja bilo je, ali nitko do sada ne zna pravi razlog.
 • FACT, Ujedinjena Kraljevina protiv krađe autorskih prava, tvrdi da će korisnici Kodija koji koriste neslužbene kodijeve dodatke za točenje piratskih filmova, TV emisija i prijenosa uživo uskoro biti ciljani na obavijesti o kršenju autorskih prava..

Srpnja 2017

 • 3 domene kojima je ranije upravljao neispravni web mjesto Kodi addons TVAddons prebačene su u kanadsku tvrtku za zaštitu prava na privatnost. Svatko tko kontrolira ove domene mogao bi eventualno učiniti sve što je htio ranjivim bivšim korisnicima TVAddona.

Kolovoza 2017

 • TVAddons se pojavljuje na mreži, iako pod novom domenom. Nekoliko kanadskih tvrtki tuži TVAddons zbog navodne nezakonite distribucije Kodi softverskih dodataka

Studenog 2017

 • Mnogi treći programeri Kodi addon-a nazivaju da se on zaustavlja nakon što su dobili pravne prijetnje od holivudskih studija. Kao rezultat, popularni neslužbeni Kodi dodaci poput Covenant, Bennu i Pro Sport prestaju s radom.
 • Spremišta treće strane poput Colossusa, Ares Wizarda i Smash repoa također se isključuju van mreže.

Kodi Crackdown – što možete učiniti?

Kao što je vidljivo na gornjoj vremenskoj traci, ilegalni ili piratski dodaci Kodi dobivaju dosta lošeg reklamiranja u posljednjih nekoliko mjeseci. Trolovi koji se bave autorskim pravima u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi i Australiji uništavali su takve dodatke. Uvijek se savjetuje šifriranje prometa i skrivanje IP adrese kad god idete na mrežu. Korištenjem virtualne privatne mreže možete web anonimno pregledavati. Sve što trebate učiniti je preuzeti i instalirati VPN aplikaciju, a zatim se povezati s VPN serverom. Nakon završetka IP adresa je sakrivena i moći ćete iskoristiti sljedeće značajke.

 • Deblokirajte Geo-ograničene Kodi dodatke: Postoji puno Kodi dodataka koje možete koristiti samo u određenim regijama. Pomoću VPN-a možete zaobići regionalna ograničenja.
 • Zaobići ISP protocanje: Jeste li ikad primijetili da je brzina vašeg interneta pristojna ako pregledavate web stranice, ali iznenada pada kada gledate videozapise putem interneta? Ako je to slučaj, vaš ISP vjerojatno smanjuje brzinu vašeg interneta. Korištenje VPN-a u osnovi vam omogućuje da to izbjegnete.
 • Vrhunska privatnost: Dodajte dodatni sloj privatnosti i sigurnosti svim svojim mrežnim aktivnostima.
 • VPN aplikacije: Ne morate biti tehnološki nakaza za postavljanje VPN veze zahvaljujući prijatnim VPN aplikacijama na PC-u, Mac-u, Androidu, iOS-u i FireSticku.

Iz osobnog iskustva, ExpressVPN je najbolja VPN usluga koju možete koristiti s Kodi. Optimizirali su svoje VPN aplikacije kako bi bolje funkcionirali s Kodi dodacima i imali pravila o nepostojanju zapisa. Pogledajte naš recenzirani popis najboljih Kodi VPN-ova u 2017. godini u nastavku.

Kodi Crackdown 2017 – Što dalje

Hoće li krajnji korisnici Kodi-ja biti sljedeći cilj rješavanja problema Kodi, tek treba vidjeti. Neki neslužbeni dodaci, poput Quasara i Kodi Popcorn Time, temelje se na P2P. Dakle, praćenje ljudi koji ih koriste ne bi bilo tako teško. FACT također tvrdi da imaju popis imena koji uključuje ljude koji su kupili Android Boxes prethodno napunjene dodacima treće strane. Vrijeme će pokazati jesu li ozbiljni sa svojim prijetnjama ili ne.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me