Sakrij IP adresu na Kodi – Kako s VPN-om

Kako sakriti svoju IP adresu na Kodi s VPN-om? Kodi je moćan softver koji vam omogućuje strujanje različitih mrežnih videozapisa. Kodi možete koristiti i za gledanje videozapisa koji se nalaze na drugim uređajima vaše kućne mreže. Kodijeva popularnost stalno raste. Jedno od pitanja koje mi se postavlja je da li bi trebalo sakrili njihovu IP adresu kada koristite Kodi ili ne. Ako svoj Kodi prvenstveno koristite za lokalne streaming svrhe, npr. Gledajući videozapise s lokalnog tvrdog diska, vjerojatno se ne trebate previše brinuti. Međutim, ako vi koristite Kodi za gledanje filmova, TV emisija, i sport uživo na mreži, preko neslužbenih Kodi dodaci, morate razmisliti o upotrebi a VPN. Pročitaj slijedeće korak po korak vodič na kako sakriti IP adresu na Kodi da bi gledanje filmova anonimno i privatno.


Sakrij IP adresu na Kodi-u Kako koristiti VPN

Sakrij IP adresu na Kodi-u Kako koristiti VPN

Moram li sakriti svoju IP adresu prilikom korištenja Kodi-ja?

Ukratko, da, kada koristite Kodi, morate sakriti svoju IP adresu. U mnogim zemljama se prenosi strujni sadržaj koji bi mogao uzeti u obzir kršenje autorskih prava je ilegalno. Postoji tanka crta između onoga što je legalno za to što ne. Trolovi o autorskim pravima često iskorištavaju to sivo područje kako bi maltretirali korisnike interneta i maltretirali ih da plaćaju naknade ilegalno preuzimanje / gledanje filmova na Kodi ili drugim uređajima. U mnogim slučajevima Kodi korisnici su prijavili primanje pisma upozorenja od njihovih ISP-ovi. To brine ne zbog samog pisma upozorenja, već zbog činjenice da bez sumnje dokazuje da je vaš ISP špijunira vaše mrežne aktivnosti.

Ako vam se ne sviđa ideja vašeg ISP prisluškivanje na vašoj mrežnoj aktivnosti, tada biste trebali ozbiljno razmisliti o upotrebi VPN, ne samo za Kodi, već i za vaše svakodnevno pregledavanje web stranica.

Kako sakriti IP adresu na Kodi-ju?

Vaša IP adresa u osnovi je vaša digitalni otisak prsta. To otkriva vaše osobne informacije pa čak i vaš fizička lokacija. Zato je to presudno sakrij svoju IP adresu da bi zaštiti svoju privatnost.

  • Postoji mnogo metoda za prevara svoju IP adresu uključujući Tor, punomoćnici, ili a virtualna privatna mreža.
  • Najefikasniji način da maskirati IP adrese je VPN.
  • VPN ne samo skriva vašu IP adresu, također šifrira sav vaš promet i lažno predstavlja svoju internetsku lokaciju.
  • VPN možete koristiti za dodatni sloj mrežne sigurnosti kao i za izbjeći geo-ograničenja nametnuta geoblocked strujni kanali poput Netflix, BBC iPlayer, Hulu, i HBO GO, kojih svi imaju Kodi dodaci.

Kako postaviti VPN na Kodi za sakrivanje IP adrese?

Instalacija VPN-a varira od jednog do drugog uređaja. Srećom, imaju svi glavni VPN davatelji VPN aplikacije koji vrlo olakšavaju postupak instalacije.

  1. Za PC, Mac, Firestick, iPhone, iPad, Linux i Android, možete preuzeti i instalirati VPN aplikaciju.
  2. Tada jednostavno spojite se na VPN poslužitelj do sakrij svoju IP adresu.
  3. Nakon završetka, lansirajte Kodi i gledanje filmova anonimno.

Ako ne želite instalirati dodatni softver na svoj streaming uređaj, također možete instalirajte VPN ručno bez potrebe za aplikacijom. Postupak instalacije u ovom je slučaju još uvijek prilično jednostavan ako pažljivo slijedite upute.

Konačno, ako ne želite ručno instalirati VPN na svaki uređaj, možete postavi VPN vezu na usmjerivaču umjesto toga. U tom će slučaju svi uređaji za strujanje koji su povezani na taj usmjerivač biti povezani s uređajem isti VPN poslužitelj.

Najbolja VPN za skrivanje IP adrese na Kodi-ju

Brza Google pretraga otkrit će stotine različitih VPN pružatelja usluga. Ali kojem se od ovih VPN usluga može vjerovati uistinu. Ako želite davatelja VPN-a koji cijeni vašu mrežu privatnost i je kompatibilan s Kodi, ići ExpressVPN. Oni nemojte voditi zapisnike aktivnosti pregledavanja i imaju ih više VPN poslužitelji u cijelom svijetu. Naveo sam druge najpouzdaniji VPN davatelji možete koristiti za sakrij svoju IP adresu na Kodi u tablici ispod.

Kako sakriti IP na Kodi FireStick-u

Ako ste instalirali Kodi na svoj FireStick, možete koristiti vodič ispod da sakrijete svoju IP adresu na Fire TV instaliranjem VPN aplikacije na nju.

Kako sakriti IP adresu na Kodi s VPN-om

vaš privatnost i sigurnost ništa ne treba shvatiti olako; želite li strujanje filmova anonimno, pregledajte web sigurno, ili preuzimanje datoteka s potpunim znanjem da vas nitko ne prisluškuje. Ako ozbiljno govorite o svojoj sigurnosti na mreži, koristite VPN do sakrij svoju IP adresu na Kodi-ju. Za više informacija o mnogim prednostima VPN-a ili ako imate problema postavljanje VPN-a na vašem Kodi-u, molim ostavite komentar u nastavku.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me