Miért nem sikerül a legtöbb VPN megkerülni a Netflix földrajzi korlátozásait?

Ha szeretné közvetíteni a kedvenc filmjeit és TV-műsorait, a Netflixnek magasnak kell lennie a listán. Az általa kínált tartalom változatossága ellenére a Netflix használatának hatalmas hátránya van: a tartalom minősége teljes mértékben attól függ, hogy hol lakik. Tehát, ha Indiában, Új-Zélandon, Nigériában, Skóciában, Idahoban élsz, stb. nem leszel képes megnézni a Friends vagy a How I Met Your Mother epizódot a Netflix-en, míg az USA-ban élők kevesebb BBC-műsorot fognak kapni, mint az Egyesült Királyságban élők, ami valójában nem jelent sokat nekünk.


Miért nem sikerül a legtöbb VPN megkerülni a Netflix földrajzi korlátozásait?

Miért nem sikerül a legtöbb VPN megkerülni a Netflix földrajzi korlátozásait?

VPN a geo-blokkok megkerülésére

Persze, ez a földrajzi korlátozás a Netflix felhasználók legnagyobb fájdalom pontja. De van egy okos módszer a blokk megkerülésére is: a virtuális magánhálózatok (VPN) használatával. Ez a rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy álcázzák a valódi helyüket a különböző országokban található proxyszerverek használatával. Például az Egyesült Királyságban egy felhasználó megnézheti a Netflix America műsorokat azáltal, hogy VPN-kapcsolatot használ az Egyesült Államokban található kiszolgálón keresztül.

De már nem. A Netflix betiltotta a proxyszervereket, és egyre nehezebb megkerülni a földrajzi korlátozásokat. Előfordulhat, hogy a VPN használatakor nem is változtathatja meg Netflix régióját USA-ra vagy bármely más országra..

Mi a földrajzi korlátozás??

A Netflix összes tartalma nem elérhető globálisan. Ennek oka az, hogy amikor a tartalmakat (olyan filmek, mint a Transformer, a Blackhat, a Logan Lucky vagy a TV-műsorok, például a 24, Prison Break, a Drót, a Pajzs és így tovább) árverésre bocsátják, csak azok a országok részesülnek hozzáférésben . A műsor csak abban az országban érhető el, amelyben sikerült megvásárolni a jogokat.

Miközben a VPN-módszer eleinte jól működött – a VPN-felhasználók számának növekedése észlelhető -, nem sokkal később kezdődött el, hogy a Netflix megpróbálta megtámadni a proxyszervereket. A proxyk és a VPN megsemmisítésének legnépszerűbb módszere a feketelisták.

A VPN és a proxyk feketelistájába kerülése?

A legtöbb felhasználó a lakossági vagy üzleti internet-kapcsolaton keresztül kapcsolódik a webhelyhez, amelyet olyan kiskereskedelmi internetszolgáltató üzemeltet, mint az AT&T, Cox vagy Comcast. Másrészt, amikor a felhasználók VPN-kiszolgálóval kapcsolódnak, könnyen megismerhetők, mivel ezek a proxyk nem kiskereskedelmi ISP-hálózatokon vagy lakónegyedeken találhatók. A VPN-kiszolgálók általában a bérelt szerverek kiterjedt adatközpontjában találhatók, és egy speciális internetszolgáltatót használnak a nagy forgalom kezelésére. A Netflix blokkolja a kapcsolatokat, egyszerűen ellenőrizve, hogy honnan jön.

Ennek a módszernek a használatával a Netflix blokkolja a webhely streaming tartalmához való hozzáférést, ha a felhasználók feketelistán szereplő IP-címekkel csatlakoznak. A Netflix ezeket a feketelistán szereplő IP-címeket társítja a proxyszerverekkel. Ezt úgy hajtják végre, hogy ellenőrzik a felhasználó IP-jét a feketelistán szereplő IP-címek listájával, és ha egyezik, akkor a felhasználót véglegesen blokkolják, vagy csak a saját régiójukban engedik meg a tartalom adatfolyamát..

A VPN-kiszolgáló IP-címeinek feketelistára adása hátránya

Probléma van ezzel a módszerrel, amelyre sok proxyt nem használó felhasználó szembesült. A feketelistában sok IP-címet tévesen azonosítottak proxyszerverként, ami nyilvános hatalomhoz vezet. A feketelistára csak kis számot vagy felhasználót sikerült blokkolni, míg a Netflix részében sokkal több.

Általában a VPN-konfigurációs hibák feltárhatják a végfelhasználó valós helyét. Nem szabad elfelejteni, hogy a Netflix többmillió dolláros üzlet, amely kiváló technológiát használ a működéséhez. Szakértői csoportja határozottan a VPN-k kevésbé ismert sebezhetőségéről van szó, amelyek megkönnyítik azok feltárását.

Vannak más nyomok is, amelyeket a Netflix használ a proxyszerverek kitalálására. A legnagyobb adomány az, amikor a felhasználó gyakran vált a szerverekre. Ha egy perc alatt egy amerikai szerverre tart, és a következő pillanatban egy brit szerverre, akkor a Netflix számára sütemény lesz, hogy észrevegye, hogy proxyt használ.

A VPN szolgáltatók továbbra is működnek

Tehát erről szóltak azok a VPN-ek, amelyek nem tudják megkerülni a földrajzi korlátozásokat. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek továbbra is biztonságosak. ExpressVPN az egyikük.

Vannak más VPN-szolgáltatók, amelyeket a Netflix még nem blokkolt. Számos online közvetítő használja ezeket a VPN-ket a geoblokkolt tartalom eléréséhez. Ha hosszú távú javítást keres az American Netflix USA-n kívüli nézésére, csalódást okozhat. A Netflix továbbra is rendszeresen feketelistára veszi az új VPN-kiszolgálókat. Ez azt jelenti, hogy a VPN szolgáltatóknak folyamatosan új szervereket kell telepíteniük. A felhasználóknak valószínűleg nincs pillanatuk a láthatáron, amíg a Netflix az összes show-t globálisan elérhetővé teszi.

Miért nem sikerül a legtöbb VPN megkerülni a Netflix blokkokat – végső gondolatok

A Netflix még mindig nem volt képes teljes mértékben betiltani az összes VPN-t ebben a folyamatban lévő ütközésben. Felmerül a kérdés, hogy a Netflix hirtelen betiltja-e a proxykiszolgálókat, és érthető, hogy ezeket a jogtulajdonosok nyomás alá helyezték. Nemcsak a nézők száma korlátozott, ha régióspecifikus blokkok vannak, hanem ösztönzi a gátlástalan módszereket a elérhetetlen tartalom megtekintésére is..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me